- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
HXY
addikt
Ez hogyan lehetséges? [link]
16 Másodperces indulás
-
Mankó
veterán
Indítástól számítva van az 26 is. Ennyi idő alatt nekem is bejön, max az elején az ahci kicsit fogja a gépet.
Szerk.: Most mértem nálam 30-32 másodperc áll fel a rendszer a bekapcsoló gomb megnyomásától számítva. Viszont nekem van skype, vírusirtó miegymás. A linken meg mintha csak egy szűz windows lenne.
[ Szerkesztve ]
-
SPY0817
aktív tag
Gondolkodok, hogy
Samsung 64GB 2,5" SATA3 MZ-7PC064B (830 Series, SATA 6Gb/s) paperbox
vagy
Ocz 120GB 2,5" SATA3 Agility 3 AGT3-25SAT3-120Gnotebookba menne de attól 2. winyónak és ha jól tudom sata2be olcsóság szempont.. úgy gondolom a 64esre a rendszer elférne..
| Xbox Series X | iPhone 13 Pro | BF5 | Forza Horizon 4-5 | Guild Wars 2 | Valami nagy okosság. |
-
rob83
aktív tag
válasz SPY0817 #39911 üzenetére
Ebben igazad van,hogy esetleg több hibás darabja van az Ocz-nek!
De közel 2.5-3 x többet adnak el belőle így a nagy számok törvénye alapján is több lehet a hibás!
Én Agility 3 60GB-ot vettem mert az volt az olcsóbb!
Nekem nagyon bejön,ha meg baja van ott a gari!
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
rob83
aktív tag
válasz samu74 #39913 üzenetére
Igazad van,nem is arra alapoztam!
Mielőtt megvettem az enyémet érdeklődtem az apróban meg a helyi boltokban is!
(Mindent 40%-al többért adnak,itthon! )Mindenütt ezt mondták,hogy Ocz-böl eladnak 2-3 db-ot is mire a többiből 1 db-ot!
A népet nem érdeklik a tesztek nem néz utána,csak bemegy a boltba és mondja,hogy kéne neki egy SSd-mert "hallotta" hogy az menyivel gyorsabb!
(Én még nem jártam normális számtech boltba,tápba kerestem ventit mondom,hogy mi a gondom és ajánlott egy 38CFM-es ventit,mert ezt szokták vinni! Még jó,hogy előtte utána olvastam!Én se vagyok egy zseni amit tudok azt is a PH-ról olvasgatom,de ezeknek ez a munkájuk és analfabéták!)
Méryiket kéri?
Ocz-16500ft
XY -19800ft-de abból csak rendelni tudnak!
Gari ugyanaz!
Na ná,hogy az olcsóbbat!
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
HXY
addikt
32gb-os ssd eleg a win 7 starternek?
A nagymameknak akarok osszeallitani egy gepet
Csak a Skype lesz rajta es a microsoft security essentials, meg valami tavoli asztal eleres, o csak bekapcsolja, es mi tavokrol csinalunk mindent.
Mennyit foglal a win7 friss telepites utan? es a frissitessekkel idovel mennyire hizik?
-
Mankó
veterán
Frissítéseket le kell tiltani, alapgépre nem is kell, minek. Hibernálást is, meg a swapfile-t is ha van 4gb ram a gépben. Nálam ezek + windows search, indexelés, lemeztöredezettség, visszaállítási pontok le vannak tiltva. Alapprogramok amiket általában használok, word, office, zene, lejátszó, skype, meg minden kütyü fent van ami a teszteléshez, beállításhoz kell és 9-10 gb-n simán elfér a Win 7 Professional.
-
HXY
addikt
egy internetre csatlakoztatott gepnel a frissiteseket ha letiltod, akkor az olyan, mintha a laksod ajtajat tarva nyitva hagynad. csak az nem fog bemenni, aki nem akar.
a frissitesekt nem akarom letiltani.
2gb ram van a gepben, egy dell netbook.
a swapfile kivitelevel a tobbit en letiltanam.
valaki tudja, hogy mennyit fogyaszt minden frissitessel a win?
es jo lenne ha maradna legalabb 10gb hely a kesobbi frissiteseknek is.
-
bads1
aktív tag
Hello,
Vettem egy Samsung "830" 128GB-os SSD-t innen az apróról, de nem a szokásos fekete szálcsiszolt külsejű hanem egyszerű fekete egy szokásos fehér matricával rajta az adatokkal.
Az nincs rajta hogy 830 series. Az eladó szerint ezek HP és Dell gépekbe szánt tárolók de egy az egyben u.a hw-ileg mint a standard külsejű.Egy ThinkPad T510-es laptopban használom eddig megelégedettséggel, hozza a Sata2-s eredményeket 230/220 körül, viszont pl a Samsung Magician progi sem ismeri fel mint 830 series, de az Os optimization beállításokat el lehet végezni rajta, viszont az Over provisioning alatt már nem lehet.
Akkor most ez tuti hogy 830as vagy nem? P/N alapján az, de én még nem hallottam ilyet hogy más lenne egy adott széria külseje és ne ismerné fela gyári progi.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Megfelelő tűzfal és vírusirtó kombinációval, csak az jön be akit én akarok. Különben a frissítések egy rakás olyan szart tartalmaznak, amire az életben nem lesz szükséged. Egy átlag felhasználónak meg pláne nem.
De én pl. azért tiltom le a frissítéseket, mert már nekem okoztak kék halált, plusz olyan is volt, hogy el se indult a rendszer, újra kellett raknom az egész Win 7-et. Nem is egyszer.
Telepítés után max egyszer lefrissítem a rendszert (sokszor még egyszer se), beállítgatom a rendszert, optimalizálás egyebek és minden hiba nélkül használom, már évek óta 9-10 gb helyfoglalással.32-es ssd formázva 30, 20%-ot meghagysz a Trim miatt, marad 24. Abból ugye 10 gb az én beállításaimmal, + 2 gb swapfile + frissítések -> kb. 15 gb. Már 9-nél jársz. Vagy érdeklődj utána a frissítéses dolognak, vagy nagyobb ssd-t kell venned, 64-eset!
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
HD Sentinelnek is fel kellene ismernie. Pl. itt egy 64 gb-s.
-
Core2duo6600
veterán
-
HXY
addikt
Core2duo6600: a HDD-t is meg kellene venni...
És ha már veszek, akkor inkább egy kicsi, gyors, keveset fogyasztó SSD legyen.samu74: Már van sp2?
Jó lenne a egy 64gb-os, csak elég drágák erre a célra.
Az OCZ Patrol 12 000 Ft-ért még mondjuk beleférne, de azokat meg mindenki szidja.A 32-eseket se 8-9-ért akarom megvenni, 5-ért lenne jó.
-
melan
senior tag
Az SSD beüzemelésekor megcsináltam az ajánlott beállításokat, és ma gondoltam egye fene felrakom a Samsung Magiciant. Erre azt írja, hogy a super prefect nincs kikapcsolva... meg a defrag sem (bár az sztem ki volt, csak a HDD-n nem). Érdekes...
-
Mankó
veterán
Fájlokra ott a Total Commander, rendszer eszközökre meg írt valamelyik fórumtárs egy megoldást ilyen esetre 2-300 hozzászólással régebben.
Én nem nagyon használom a keresést, viszont így ha letiltom a windows search-et, akkor a rendszer nem kerregteti a winyót egyfolytában, s a gép is gyorsabbnak hat. -
Met
nagyúr
Ez butaság.
kb. egyszer egy évben telepítem újra a gépet akkor általában frissítésekkel integrált telepítőt használok vagy minimum az utolsó service pakkosat, utána winupdate és annyi.Ha hülye a user nincs az a tűzfal, vírusírtó win frissítés ami megakadályozná hogy fertőzött legyen a gép.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van egy P8H61M-LE/USB3-as lapom, amihez szeretnék egy SSD-t venni.
A következő ssd-ket néztem:
OCZ agility 3 90GB 79 euro
OCZ agility 4 64GB 75 euro
Kingston v200 64GB 73 euro
Crucial M4 64GB 79 euro
Corsair Force GT 60GB 79 euro
Kingston V200+ 60GB 68 euro
Intel 330 60GB 69 euro
Ezek közül a 90GB-os agility 3 a legszimpatikusabb, márcsak a mérete miatt is, csak nem tudom, hogy mennyire működne jól a lapommal. SATA 2 csatlakozók vannak a lapomon. A felsorolt SSD-k közül melyiket érdemesebb megvenni a lapomon lévő H61-es chip mellé? Előre is köszi a segítséget. -
Mankó
veterán
Az ASMedia chip kicsit vissza fogja fogni az ssd teljesítményét, de mivel sata 2-n fogod használni elenyésző lesz a különbség.
Gyorsaság tekintetében én a Force GT-t venném, sata 2-höz viszont bőven elég lesz a sebessége a 90-es Agility 3-nak is, s tekintve hogy egy árban van a 90-es a 60-as GT-vel én az Agility 3-at venném a helyedben. -
Elméleti kérdés: a következő jelenségek jelezhetik azt, hogy kezd elrohadni a RevoDrive-om?
A Windows 8 alkalmasint azt dobálja, hogy egy-egy fájl sérült/nem olvasható, és chkdsk-t követel; vagy már bootnál azzal nyit. Az elmúlt több mint fél évben nem tapasztaltam ilyet (többnyire Windows 7 alatt, de a Win8 is már másfél hónapja fenn van), csak mostanában kezdődött
Emellett egy másik új paranormális jelenség, hogy az S1 suspendből se ébred fel a gép mindig, helyette teljesen újraindul. Az S3-ról már a Revo megvételekor lemondani kényszerültem, mert azt sose komálta.
Szóval készüljek cserére?
Szerk.: A firmware egyébként elvileg a legfrissebb, Win8 telepítés előtt frissítettem.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
válasz radi8tor #39944 üzenetére
Nem, mert "ahhoz képest" ritka, szerintem lennének más tüneteim is. Az a két 4 GB-os modul szolgál már egy ideje, és a ház is jól hűtött, tisztán tartott, nem hiszem hogy azok fáradnának el. De majd most a szabadságomon megtesztelem, just in case.
Ndruu: Oks, köszi, megnézem majd este (nem tudom miért nem jutott eszembe). A Sentinelt is megvettem korábban, azt is feldobom, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz Winner_hun #39947 üzenetére
A 4K QD32 olvasás elég soványka, nem?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
válasz Core2duo6600 #39946 üzenetére
A tápot pusztán vallási okból (Seasonic X560) kizárnám a képből, kimérni meg egyébként se tudom. Igazából valami módszer kéne, hogy egyértelműen kizárhassam (vagy bizonyítsam) az SSD szerepét.
Aktív témák
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs