- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
félisten
válasz Pityu. #39847 üzenetére
Jó akkor nyugodj meg és használd. Azért van! Ne ezen agyalj, én is agyaltam, de tavaly november óta 100%-os és annyira nyúzom amennyire szeretném, nem kerülöm ki a használatát.
Amúgy meg MSE + Malwarebytes Anti-Malware és kifújt.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
rigo88
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #39849 üzenetére
igen már ok. bár - asszem - látványos javulás nem történt, de megnyugtató, hogy minden optimalizálva van.
most már csak a nyolc kór optimalizálás van hátra. 3.1ghz nem teccik, meg fsb:dram 3:10
Pityu.: csak nodot ne! egykor 80gb zeném és mégegyszer ennyi filmem bánta! kb egy 1soros vírusprogram: "ha zene vagy filmfájlt találsz, állítsd át minden bitjét 0-ra." tipusú buta vírust engedett be.
[ Szerkesztve ]
Dirr
-
félisten
Igen, azon 5 Intel vezérlő van és ahogy írtad is a JMicron csak az IDE-ért felel. Ha nem használsz PATA meghajtókat, akkor a BIOS-ban tilthatod.
A "legújabb" Intel Rapid Storage Driver-t használhatod hozzá avagy a W7 alap driver-t.rigo88
Magasabb értékek is mérhetőek, ha más mérőprogit használnál, megfelelő módszerrel. Már mondani sem merem, hogy ez is le vagyon írva a bejegyzésemben.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
rigo88
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #39854 üzenetére
ezek csak relatív értékek, gondolom ezt a fogalmat nem kell neked bemutatnom
tehát ha az előző méréshez képest ez csaknem a dupláját produkálta, nekem már elég!
köszi! egyszer tényleg átfutom azt a bejegyzést alaposabban...
rDirr
-
Pityu.
nagyúr
válasz Kolondrum #39852 üzenetére
Nekem 99% ot ír ki,másik programban 100% ot de tudom hogy ez normális
rigo88
Akkor a nod nem volt valami hatékony ha beebgedte a vírust,avast freen gondolkodtam mert azt hallotam nem rossz cucc[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
F34R
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #39854 üzenetére
Köszi még van két IDE vinyóm , azt nem tudom hogy ha külső házba rakom miként viselkedik mert egyébkén tiltom akkor.
-
DonMedve
addikt
Sziasztok!
Aki OCZ Vertex 4-et használ,annak a javaslatom az,hogy ha nem az 1.5-ös FW van az ssd-n,de jól működik,ne is tegye fel.Elég rendesen belassul tőle,pont azt nézegettem a napokban,még az 1.4.x.x-1.5beta FW-vel,hogy gyakorlatilag az összes itt belinkelt méréseket überelte,hol jobban,hol kevésbé.Az 1.5-ös firmmel meg mondhatni,hogy átlagos:Ha tudnám,hogy kell downgradelni megtenném.
Ez egy 1napos nagyjából belakott win7 ultimate.[ Szerkesztve ]
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
korcsi
veterán
válasz DonMedve #39862 üzenetére
A 4K-s írási tempó növekedett ehhez képest, a többi lassult némileg, de hogy ez érezhető e, azt kétlem, a firmware frissítése pedig lehet hogy nem a sebességre volt jótékony hatással hanem egyéb dolgokra, ok nélkül biztos nem variálnak vele. Egy ilyen teszt 15-19Gb írást generál...
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
SiDan
tag
Sziasztok!
Én is beszereztem egy 120-as OCZ Agility 3-at, már többször telepítettem fel rá a win7-et, win8-at de nem akar tökéletes lenni. Win 7 alatt a gyári MS driverrel időnként befagy a rendszer néhány sec-re, AMD féle driverrel nincs ilyen problémám, illetve win8-as driverrel se, ellenben a 4K-s írás/olvasás eléggé gyatra.
Win8, ahci, sata2 0-s csati:Ezzel lehet vlmt kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
DonMedve
addikt
válasz korcsi #39863 üzenetére
Jó persze,gondoltam én is.Azért jegyeztem meg,ha nincs gondja valakinek ne cseréljen.
Ami Te linkeltél képet,meg amit én annál jóval gyorsabb volt.Az írási oldalon minden 450 felett volt szinte,de a szekvenciális olvasás is gyorsabb volt, nálam is 500 MB/s.
A 4KQD32 az valami eszméletlen értékeket írt.Az konkrétan több mint 100MB/s minusz.[ Szerkesztve ]
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
félisten
Itt tényleg nincs rendben valami. Első körben a partíció eltolást ellenőrizd, mert akkor szokott minden érték elmaradni az elvárhatótól, lehet, hogy csak ennyi a gond.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
SiDan
tag
válasz Fire/SOUL/CD #39867 üzenetére
AS-SSD szerint rendben van : / .
Viszont nem vártam meg míg lefut, mert ez is rendesen fogta a gépet, be-befagyott a gép közben, perceket vártam, de még mindig vagy 10 percet írt.. A feladatkezelő szerint meg nem történt lemezművelet, mégis 100% volt az aktivitás a 4k-64-es teszt alatt.Esetleg egyéb ötlet?
-
félisten
Az ebben a hozzászólásomban linkelt AMD Chipset-et telepítsd fel, mert ami most van az nagyon régi, remélhetőleg segít. Ha esetleg nem, akkor ezt olvasd át, hátha van benne olyan infó, ami segíthet. (Külön felhívnám a figyelmed, hogy a bejegyzésben található parancssoros particionálási módszer letöröl minden partíciót, ami esetedben valószínűleg nem lenne jó, hisz a partícióeltolás értékéből arra lehet következtetni, hogy van még más partíció is, ami kell(het))
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Mankó
veterán
A 4k-s értékek nagyon kevesek. De Sata 2-n a többi is kevés. AHCI be van kapcsolva a BIOS-ban? Teszt alatt ugye nem fut semmi, vírus irtót is illik lekapcsolni közben. (bár nekem eddig minden teszt alatt ment,)
Alignálás rendben?
Win 8-ban nem kiforrottak még az AHCI driverek. Van olyan SSD, amelyik repül Win 8-al, s van ami nagyon lassú vele.
Esetleg egy Firmware cserét is megejthetnél. OCZ fórumban kérdezz rá![ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
-
vinibali
őstag
sziasztok!
pár napja üzemeltem be a 128-as Toshiba SSD(THNSNC128GBSJ)-met. T6UG1XBG vezérlős, ilyenek voltak a régebbi Kingstonokban. fontos volt a lehető legrégebbi gyártástechnológián készülő nand lapka(32nm) a sok írás elviselését figyelembe véve és a relatív gyors teljesítmény, így ez pont kapóra jött. volt régebben snvp325-ös Kingstonon, bőven elegendőnek minősült.
a lényegi kérdésem az lenne, hogy csak a Chrome cache-ét hagytam rajta, azon felül egy zsír win7-et raktam rá és minden ajánlott optimalizációt elvégeztem. a driveon jelenleg a 125GB-ból 111 szabad, gondolkoztam ramdrive-os cache használatán, de így hogy kilőttem a lapozófájt nem szeretnék még x mb-ot lecsípni a memóriából, levén hogy iGP-s konfigom van, ígyis "csak" 3,5gigából gazdálkodom és ha sok lapot(50+) nyitok meg, amire mondjuk 1 hónapban 1x van példa, már találkoztam windowsos kevés a memória hibaüzenettel. ELVILEG, ha naponta teleírom az SSD-t 124GB adattal, akkor 10000 napig tudom ezt használni? vagy célszerű lenne valami másik cache tárat használni? azt tervezem, hogy egy egész napos böngészős adatmozgást lemérek a HD Tune-nal, már csak a kíváncsiságot tekinve. bocs a sok meséért, a felmerülő kérdésekre válaszéhes vagyok[ Szerkesztve ]
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
SiDan
tag
válasz Fire/SOUL/CD #39869 üzenetére
Win8-ra nem igazán sikerül feltelepíteni :S. Ez előtt win7en az amd-s driverrel nagyjából jól ment, viszont a 4K értékek még talán kevesebbek voltak.
Az a 350mb csak a win8 által létrehozott rejtett partició, de akkor arra nincs nagy szükségem a cikked szerint .
Nem lehet h a viszonylag "buta" alaplap (710-es déli híd) korlátozza ennyire? Bár a 4k eredmény a többihez képest még mindig nagyon kevés.Mankó
Igen, ahci on, trim is működik SSDLife pro szerint, eltolás is rendben.
Ha minden igaz ez a 2.22-es fw a legújabb Agility 3-hoz; vagy régebbi fw-re gondoltál?samu74
Már néztem azt is, legújabb bios van fenn, úgyhogy marad a másik gépben való próba, csak az még hetek kérdése . (A közelben csak egy még fapadosabb nvidia chipsetes asrock van, ami még csak ahci-t se tud.)[ Szerkesztve ]
-
SiDan
tag
Egyébként hol számít a 4KB-s írás/olvasás? Mármint milyen alkalmazások operálnak intenzíven ilyen apró fájlokkal?
Ahogy itt olvasgattam a fórumot, úgy rémlik a 4K QD32 -re írtátok, hogy a mindennapi használatban mérvadó, vagy az a 4K-ra is vonatkozik? (bocs a hülye kérdésért, nem igazán tudom mi a különbség a 2 között) -
deicide
veterán
Vertex4-hez jött új firmware, 1.5. A számok magukért beszélnek, hihetetlen gyors és nem 0x00 Fill . Mivel már elég közel az ára a Vertex3-hoz, lassan nem érdemes azt venni, inkább a 4-est. 2db raidben már akár el is érhetné az 1GB/s szekvenciális sebességet...
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
BeLucZ
addikt
válasz deicide #39877 üzenetére
akkor ahogy látom az uj fw-kkel szépen gyorsul meg stabilizálódik, pedig még ph tesztben le lett húzva hogy vertex 3 is alázza, úgy látszik kiéleződik a különbség
ez is olyan mint a vgaknál mindenki várja a csoda firmwaret(drivert)
mondjuk itt az új vezérlőnek köszönhetően nincs olyan parasztvakítás mint a sandforcenál
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
A mindennapi használatban.
Rendsuer indulás, progi betöltés, stb....
A szekvenciális értéket érdemes megnézni de csak 1 szer, hogy megy - e rendesen.
Nem érdemes a teszteket állandóan futtatni, mert az is nyuzza az SSD ét .(#39880) BeLucZ
Milyen vezérlő van benük ?(#39873) vinibali
Pont ilyenem is van 64 es változatban, Kingston -tól[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
janos666
nagyúr
válasz DonMedve #39862 üzenetére
Minden esetre irigylésre méltó, hogy ennyit megy a 64Gb-os is, nem csak a 256-osok pörögnek.
(#39877) deicide
Benchmarkoláskor arra azért figyelj, hogy van olyan SSD, ami jelentősen lassul, ahogy telik befelé. Itt ahogy látom, frissítés előtt még volt rajta adat, utána üres lett. (Ha a frissítés miatt veszik el minden, akkor állítsd vissza a backupot, mielőtt futtatod...)Obay!
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BeLucZ
addikt
válasz Core2duo6600 #39881 üzenetére
Indilinx Everest 2
-
aginor
veterán
Szisztok!
Van értelme a rendszer SSD-t a legkisebb számozású SATS csatlakozóra kötni fizikailag?
Ha alacsonyak a 4k teszteredmények, és Achi driver, TRIM elvileg rendben, akkor mi lehet a lehetséges oka?Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Egy asus p5b-be szeretnék beépíteni ssd-t. Van rá esélyem hogy működni fog vagy túl régi az alaplap? (a sláger ocz-re gondoltam) A neten nem találtam egyértelmű választ. Köszönöm a segítséget előre is. -
Mankó
veterán
Sata 2 van rajta, miért ne lehetne. MAx egy bios frissítést kieszközölsz rajta, kisebbek lesznek az elvárt értékek a gyárihoz képest, amit majd a sata 3 hiányára fogunk és ennyi.
Tuti van itt 1-2 tag aki régebbi gépekbe is berakta már, s nincs különösebb baja vele.
Nyugodtan belevághatsz.Aginor: Szerintem nem ott lesz nálad a gebasz, de ártani nem árt, ha a 0-ásra kötöd. Alignálást nézd meg, hogy rendben van-e! Az sokat szokott lökni a sebességeken.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Kb egy hónap múlva összerakok egy gépem gépet.
Erre a konfigra milyen ssd-t ajánlanátok?
asrock H77M
intel core i3-2100
Ati Radeon Sapphire HD 7770
4 (vagy 8) gb kingston ddr3 1600mhz
Chieftec CTG-500-80PVárom a tippeteket.
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Hol tudom megnézni a PH-s ssd teszt eredményeket?
Köszi előre is!
Üdv,
-
jeni
félisten
válasz freaghill #39889 üzenetére
Ha ez a Asrock lap amit kinéztél
akkor egy OCZ 60GB Agility 3 főmeghajtónak hozzá egy 1TB vagy 500GB rendes HDD-t háttértárolónak.
és 2x4 (esetleg 1 db 8GB majd később még egy 8GB ramot) Giga DDR3 ramot,mivel csak 2 memória sín van benne.Ajánlottak még a Samsung 830 sorozat SSD-k
Az OCZ Agility 3 a Vertex 3 és a Vertex 4 a Corsair Force és a GT sorozataik
a Kingston +V200 sorozataika többi SSD-k meg amit a többiek javasolnak.
mint csak 1 db SSD-t ne használj,mert úgy nem lesz elegendő a hosszú használatra,kell mindenképpen mellé egy hagyományos HDD.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Az elvileg jó, ellenőriztem valamelyik programmal (nevére már nem emlékszem, valamelyik logoutos írásban ajánlották, de talán a CrystalDiskInfo lehetett, bár lehet azzal csak a trimet elenőriztem).
Én nem vagyok egy avatott SSD tudor, de én azt látom, hogy szoftveres oldalon mintha minden ok lenne, de a 4k-s eredményeim nem valami acélosak. Korábban töltöttem fel ide "O" teszetet, de csináltam randomot is, este belinkelem. Ráadásul adat most egyáltalán nincs rajta, csak megparticionáltam majd formáztam a meghajtót.[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
samu74
addikt
Kingston V200 tulajok is nézzenek a frissítés után,mert jelentős teljesítmény plusz érhető el.
-----------
-
-
melan
senior tag
Kérdés: érdemes e a win7 AHCI driverét lecserélni az AMD-re? Samsung 830 64 Gb van, eddig problémamentes.
Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest