- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
félisten
válasz Winner_hun #39950 üzenetére
Valami alapvető gond kell hogy legyen(feltételezem, az adatlapodon szereplő Kingston SSDNow V+200-ról van szó). Mondjuk azon a deszkán 5 azonos SATA 3-as port van, azt nem lehet eltéveszteni, viszont az AHCI üzemmódot, az AHCI driver-t és a partícióeltolást ellenőrizni kellene (meg a TRIM működését is, ha már itt tartunk). Bővebben.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Winner_hun
titán
válasz Fire/SOUL/CD #39951 üzenetére
Eltolást, trimet már néztem, azok jók. Az AHCI üzemmóddal már 10 hónappal ezelőtt is furcsaságok voltak, utánajárok.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
BIOS-ban voltak anomáliák (gondolhattam volna erre mert volt már ami alapértelmezettre átállt, nem néztem át utána a dolgokat)
Szóval Kingston SSD Now V+200 120 GB-os sebességei:
Ha teljesen üres lenne tán gyorsabb lenne valamivel, de jó ez így
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
félisten
válasz Winner_hun #39953 üzenetére
nálad is beköszöntött az ssd korszak? Grat!
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Winner_hun
titán
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Winner_hun #39959 üzenetére
24k volt vadi újonnan iPon-ban pár napja. Reklámoztam is itt, ha kell valakinek szóljon megadom a rendelési számot. (én végül nem vettem át)
Akkor jó
Btw, a vezérlő típusát megtudhatod az SSD-ről készült tesztekből.
Vagy ha szétkapod és leolvasod a chipről[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
félisten
válasz Winner_hun #39959 üzenetére
jól nyomod! Én hála ég nem érzem kicsinek a 120g-t.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
batt
aktív tag
A személyes tapasztalataimat szeretném megosztani hátha valakinek segít!
Persze a megfelelő megbízható marka megválasztása után!
Itt nagy segítség a másik Milyen SSD-t vegyek? Topic!Rengeteg utána olvasás után, én két dolgot szűrtem le,amit fontos lehet ha meg akarjuk növelni egy kicsit az ssd-énk élettartalmát!
1. Lapozófájl kikapcsolása!!! (Én ezt azoknak ajánlanám akiknek van legalább 8GB ram-ja!)
2. Temp mappa áthelyezése SSD-ről HDD-re!
Ezt a következőképpen lehet megtenni! Számítógép --> jobb gomb --> tulajdonságok --> speciális rendszerbeállítások --> környezeti változók --> A TEMP és a TMP elérését szerkeszteni kell --> (váltózó érték ) PL: D:/TEMP Ki hova akarja helyezni!
Ez a két legfontosabb dolog szerintem a többi bagatell!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy OCZ Vertex3-as 120GB-os SSD-t.
Alaplapom: Asrock 890GX Extreme3
A problémám, hogy sokszor csinál apróbb fagyásokat a gép, időnként nem indul újra csak 2-3szori reset hatására. (frissen telepített win7 64bit)
Játékok közben simán megáll fél percekre-percekre.
Böngésző is időnként teljesen lefagy egy fél percre.
A memória biztosan jó, HDD-vel soha nem volt ilyen gond ugyan ezzel a konfiggal.
Mi lehet a probléma?
Firmware-t kéne frissíteni?[ Szerkesztve ]
-
rob83
aktív tag
válasz Cingáriusz #39969 üzenetére
A vertex 3-ban még SandForce SF-2281 vezérlő van a vertex 4-ben már Indilinx és mosmár ezt fogják használni mivel megvette a az Ocz!
Jelenleg melyik Firmware van rajta?
Ezt csak akkor tudod frissíteni,ha nem az SSd-röl fut a rendszer!
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
radi8tor
MODERÁTOR
Néhány program fixen úgy van megírva, hogy lapozófájllal dolgozzon. Ilyenkor nem tudod kikerülni a dolgot, de amúgy már 4GB RAM felett is érdemes lehet kikapcsolni.
Másik megközelítéssel: nincs értelme kikapcsolni, mert csak akkor ír bele, ha elfogy a RAM a gépben.
⭐ Stella
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #39958 üzenetére
Közben rájöttem hogy SandForce SF-2200 van, ma már ki is kerestem egyszer, HD Sentinel megmondja
-
SiDan
tag
Az c1e funkció kikapcsolása eddig úgy tűnik megoldotta a problémám, random teszt eredmény már közelít az átlagoshoz, s immár az AS-SSD tesztje is lefut, nem fagy be 4K-s írás közben.
Cingáriusz:
Ha esetleg a frimware firssítés nem oldaná meg, ajánlom neked is, hogy próbáld ki te is kikapcsolt c1e-vel, hátha. Egyelőre nekem nem jelentkeznek a korábbi fagyások.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Egy ssd mennyi újra indítást bír ki?Van olyan nap hogy akár 3 szor is elindítom a gépet
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
SiDan
tag
válasz Cingáriusz #39980 üzenetére
Manual - 59. oldal
advanced/cpu config/enhanced halt state -
Nosss...
A CrystalDiskInfo egyáltalán nem látja a RevoDrive-ot, haha.
A Hard Disk Sentinel látja mindkét SSD-t külön, mindkettő 100%-os, futottak 192 napot. Semmi hibára utaló jel.
Az eseménynaplót átnéztem, csak az Ntfs felől jött hiba, pl.:
A corruption was discovered in the file system structure on volume C:.The Master File Table (MFT) contains a corrupted file record. The file reference number is 0xc000000052864. The name of the file is "\Windows\System32\LogFiles\WMI\RtBackup\EtwRTEventlog-Security.etl".
És annyira nem is gyakori, bár az elmúlt 7 napban volt kettő ilyen is, ugyanez a fájl. Előtte 30-án spammelte tele a naplót, akkor "The exact nature of the corruption is unknown. The file system structures need to be scanned and fixed offline." volt a hibaüzenet.
Viszont az újraindulást lehet valami más okozza. Spammeli a logot egy bizonyos ATIeRecord, "ATI EEU Client event error" üzeneteket okádva, elég sokat.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
félisten
Asus deszkákon jön ez elő tipikusan(adatlapod szerint Neked is az van), egyrészt a bugos BIOS-uk miatt (ezekre a deszkákra a legújabb BIOS-ra célszerű frissíteni), másrészt meg gyakran a nem megfelelő PCIE portra van csatlakoztatva a Revo x2. (Ha az adatlapodon szereplő deszkáról van szó, akkor annak a fekete PCIE portjába kell kötni)
Szerk
Visszaolvastam: W8 alatt bármi lehet, de ez jelenleg lényegtelen, majd ha végleges változat lesz, akkor lehet érdemben foglalkozni a W8 alatt előjövő jelenségekkel, maradjunk a W7-nél.
Chipset driver-t ne telepíts(vagy ha felpakoltad mindenestül, az gond lehet), mert az OCZ driver-ével szokott gondja lenni (nem szereti egymást a 2 driver)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
válasz Fire/SOUL/CD #39986 üzenetére
1) Egy verzióval vagyok lemaradva a legfrissebbtől, aminek a changelogja 2,2TB-nál nagyobb HDD-k és RAID-ek támogatását hozza az Intel kontrollerhez. Különösebben nem érinti a Revót ez alapján.
2) Mivel a GPU-m van az x16-os slotban, más nem maradt neki
(Egyébként ez nem x2, hanem az első széria.)3) Sajnos a Win7 visszarakása jogi okokból nem pálya. De gyanús tényleg, hogy valami prerelease nyűge van. Chipset drivert nem telepítettem.
“All nothings are not equal.”
-
félisten
"Mivel a GPU-m van az x16-os slotban, más nem maradt neki"
Ja igen, bocs, valamiért a deszkád Pro változatát néztem, azon meg van még 1 PCIE port (fehér 8x link)...Amúgy (ha van időd/kedved/lehetőséged) kipróbálhatnád XP vagy Vista-val, tényleg csak a próba kedvéért, mert Revo-nál ilyen jelenség Asus deszka + W7 párosnál tapasztalható(W8-ról érthető okokból nincs tapasztalatom még), érdekes módon XP vagy Vista-nál még nem futottam bele, W7-nél is 1x, de ott a legújabb BIOS-t amúgy is feltettem, illetve ott rossz helyen volt a revo(ha lehet, akkor 4x portba kell kötni)...
Revo vásárlása előtt mindig érdemes megnézni a tesztelt deszkák listáját: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
C1E-vel is jobban kellene mennie, mint ahogy most megy neked nélküle.
Tegyél fele egy Win 7-et, dobd fel hozzá az AMD-s AHCI drivert és úgy mérj egyet! A Win 8-as driverek nem jók még, én is azért szedtem le a 8-at, mert hol jól ment, hol meg a béka seggét se közelítette meg. S azért elég idegesítő ha néha megakad a rendszer ssd-vel. -
-
Mankó
veterán
Chipset drivert nem telepítettem.
Pedig lehet, hogy az Inf-et nem ártana lefuttatni. Sokszor teljesen random hibákat kaptam, ha az nem volt fent, még a 7 alatt is. Főleg, ha az ssd a PCI-E slotban van. A Win 8 még nem teljesen kiforott, vannak nyűgjei, engem főleg ezek a "bolygó hollandi" féle dolgok idegesítettek, ezért is szedtem le.
Majd ha ki jön a rendes verzió, majd akkor kap egy esélyt.Fire/SOUL/CD: Én is úgy tudom, hogy a 4x-es slotba illik tenni Revo-kat, de az már lehet az x2-esekre vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
a windows 7 frissítést ami még az SP1-t is tartalmazza rá kell ereszteni a rendszerre?
-
SiDan
tag
Először azzal próbáltam (win7 + amd ahci), de hasonló eredményeket kaptam, mint most win8-al. Az jobban zavart, hogy 4K-s tesztek alatt beakadt a windows, as-ssd egyáltalán nem futott le. Most, hogy kikapcsoltam a c1e-et egyelőre nincsenek fagyások.
Az, igaz hogy a mérési eredmények eléggé eltérőek tudnak lenni, magam is tapasztaltam. -
őstag
Halihó!
Minden vásárlás után egy kicsit kétségbeesek. Miért van az, hogy ennél a Corsair Force GT-s SSD-nél, aminiek az elméleti sebessége a gyártó szerint 550/495 MB/s, ettől jóval elmaradó (írásban) eredményt kapok? Ime:
Agódjak rajta, vagy jó ez így?
Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- SSD többféle, sata 2,5"
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest