- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Yettel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Új gépemhez gondoltam venni kellene egy SSD-t. Nos egyenlőre nincs rá pénzem, de a kiszemelt példány az alábbi lenne:
Jól járnék vele?
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
félisten
válasz havri1 #19904 üzenetére
Ha tényleg mindent olyan dolgot megtettél, ami egy ssd-nél alap, akkor passz, hogy miért ilyen lassú. A lassút azért merem ilyen kategorikusan kijelenteni, mert Nekem is pont ilyen ssd-m volt, és az 280/270 értékekkel hasított...
(Amikor az egyik gépembe nagyobb ssd-t vettem, akkor adtam el, tehát nem azért, mert nármi gondom lett volna vele)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ryger
aktív tag
válasz Lacza_26 #19935 üzenetére
Koszonom valaszod de elbizonytalanodtam kicsit mert mindenki kopkodi, hogy sok vele a baj es annal idegesitobb nincs mint kuldozgetni vissza gariba az alkatreszeket. Atgondolom meg ma es dontok mert kicsit dragabban lenne Kingston V+100 96GB habar az "csak" Sata 2 de a hely eleg lenne meg igy is.
Koszi meg1x!!
-
baluka26
nagyúr
Csókolom!
Ha csak Win7-nek plusz max egy-két programot szeretnék esesdét venni akkor melyik méretben kell, hogy nézelődjek?They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Nincs véletlenül egy link valakinek a zsebében, hogyan tudom frissíteni az X25-M-em firmwaret? -
Sziasztok. Rendszernek keresnék egy 64GB-os megbízható SSD-t max. 25.000 forintos értékben. Lehet bolt vagy apró is ha van rá garancia. Mit ajánlanátok?
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-
SirRasor
addikt
válasz Lastemperor #19969 üzenetére
Csak azt 40k alatt nem kapom meg..és így se akartam 30k fölé menni, szóval valahol meg kéne húzni a határt
edit: és ez csak 80 gb Ha mindennapi használatban tényleg nincs sok különbség a 230 és 280 mb olvasás meg a 180 és 280 mb írás között, akkor jobban megérné a több tár..szerintem.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Lastemperor
tag
válasz SirRasor #19970 üzenetére
http://ahapc.hu/#termek/corsair_80gb_25_cssd-f80gb2-brkt_sata2_ssd_meghajto
Nem is a sebességről van szó, hanem a megbízhatóságról. 2 Kingstonnal is találkoztam most amik belassultak, az egyik fél éves, a másik szinte vacsi új, 1 hetet futott...
Persze minden márkánál előfordulnak rossz modellek / szériák, ha visszaolvasol itt sokan írtak Kingstonos tapasztalatokról.
Nálam is ugyan ez volt a kérdés, 96gb Kingston vagy a Corsair F80, szerintem a Corsair a jó döntés.Ain't no rest for the wicked, money don't grow on trees
-
SirRasor
addikt
válasz Lastemperor #19972 üzenetére
Inkább a Kingston mellett maradok, mert arra már nincs több píz. A 64 gigásban meg más vezérlő van, szóval remélem, hogy a 96 gigásnál nem lesz lassulás.
Make Love not war!
-
veterán
Jo reggelt!
Ilyen SSD-ket tudnek szerezni jelenleg:
- SSD G.Skill 60Gb Phoenix Pro (FM-25S2S-60GBP2)
- SSD Intel 40Gb X25-V (SSDSA2MP040G2R5)
- SSD Intel 80Gb 320 Series (SSDSA2CW080G3K5)
- SSD Corsair 64Gb Performance 3 (CSSD-P364GB2-BRKT)
- SSD OCZ 60Gb Agility 2 de Vertex 2 is van (OCZSSD2-2AGTE60G)
- SSD OCZ 90Gb Vertex 2 (OCZSSD3-2VTX90G)Az OCZ-kről nagyon jókat olvastam, azt hallottam, hogy azok is nagyon megbizhatoak, gyorsak, de a lenyeg: Ezekbol melyik lenne a legjobb valasztas?
Koszi a valaszt!
Udv. core2
-
cszn
őstag
válasz Neil Watts #19974 üzenetére
Az OCZ-k pont a legkevésbé megbízhatóak. Én az intelek közül választanék.
(#19973) SirRasor Mindegyik lassul a zsír új állapothoz képest. Igaz mindegyik másképpen. Tulajdonképpen ez a normális teljesítőképességük.
A Kingstonok úgy néz ki kicsit jobban mint a többi, mert már többször előjött, de egyáltalán nem vészes mértékben.(#19967) baluka26 Csak te tudhatod, hogy mennyi helyet foglal a rendszered. Nálam azért esett 40-esre a választás, mert a rendszerem 20-22 gigánál nem igazán szokott több lenni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Kicsiguszti
tag
Hali fórumtársaim!
Tegnap vettem egy OCZ Vertex2 60Gb-os SSD-t. Gépre rácuppant, Win7 64bit Ultimate fel, driverek fel, tesztek, csalódás :S
Konkrétan futtattam egy Cristaldiskmark tesztet, és ott valamiért nem akart a szekvenciális olvasás 168 mega/sec fölé menni. Az írásról ne is beszéljünk. A kisebb fájlok esetében a 4Kb-os tesztnél 22 mega jött ki olvasásnál. Aránylag jó a cucc, de én nagyobb gyorsulásnövekedésre számítottam.
Mi lehet a probléma? A crystaldiskinfo szerint a sor végén sötéttel ott van a TRIM funkció, elvileg az működik. Viszont a BIOS-ban nem találok semmi sem az ACHI módról.
A konfig a következő: Gigabyte EP31-DS3L rev.2., Pentium Dual Core 5200 (@2,5Ghz), 2Gb kingmax 800mhz, Vertex2 60 Gb, HD Radeon 5830 extreme, Chieftec 400W, LG Dvd-rw sata. Egyelőre winyót kikötöttem, mert nincs elég satás tápcsatim.
-
-
-
félisten
válasz Kicsiguszti #19977 üzenetére
1. Azon a deszkán tényleg nincs AHCI üzemmód...
2. Azt nem tudom, hogy a Crystal infója azt jelzi-e ki, hogy a TRIM támogatott-e az eszközön(SSD-n), avagy hogy az működik is/engedélyezett-e. Ellenőrizd, ehhez futtasd a parancssort adminként és add ki az alábbi parancsotfsutil behavior query disabledeletenotify
Ha a visszaadott érté 0, akkor a TRIM engedélyezett/működik.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
S-IW
tag
válasz Kicsiguszti #19977 üzenetére
Hali!
Az alaplapod nem támogatja az AHCI-t. Sajnos be kell érned a TRIM nélküli használattal. Nekem is ilyen lapom van. Most telepítettem egy KingstonSV100S264G-re Windows7-et. Remélem bírni fogja TRIM nélkül is. Ahogy tudom, legfeljebb az írása lassulhat le. Majd kiderül. Most a szekvenciális olvasás 231, az írás 122 MB/sec., de valahányszor mérem, mindig más érték áll elő. -
SirRasor
addikt
Ez nem egészen igaz. SATA2-es lapom van, van már SATA3-as, ami mennyit is bír? 600 Mb/sec? már most is vannak olyan SSD-k, amik 500 MB fölött vannak, tehát még 1 generáció, és elérik a következő csatoló határait. Ha olyat veszek, akkor nemhogy a mostani gépem nem tudja kihasználni, de majd ha 2-3 év múlva lecserélem újabbra, amiben lesz már SATA3, azzal se lesz már olyan a piacon, ami gyorsabb lenne, max nagyobb.
Teszt? pcmark vantage hdd suite, ami 8 különböző dologgal méri le a vinyó sebességét, és a 8-ból csak 1 a windows defender, amit hülyeségnek tartok, a többi az jó, és reális képet lehet vele kapni (windows indulás, játékok, képfeldolgozás, videóvágás, alkalmazások betöltése stb.), szóval ezt mindenkinek ajánlom.
Hol van? tomshardwaren találtam összehasonlító chartot, azon belül is az összesítést. Hol van a több, mint 2x? Pölö ITT, és ennél vannak most már jobbak is pl Vertex 3, szóval felejtős még ez a téma. Majd esetleg fél év múlva megint körbenézek, amikor már nem lesz "belassulás", meg "megbízhatatlan széria", ami 2x gyorsabb, mint a "megbízható".
edit: tehát mindig olyan tesztet érdemes nézni, ami programok, adatok betöltődését méri, mert úgyis arra fogják az emberek nagy része használni.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Kicsiguszti
tag
válasz Fire/SOUL/CD #19983 üzenetére
Próbáltam, futtatni, de csak mint felhasználó tudom, és kiírta, hogy adminként kell futtatni a parancsot Kijelentkeztem, de admin fiókot nem találtam sehol a bejelentkezéshez. Hogy tudom adminként futtatni a parancsot?
Egyébként köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítségét.
A lassulást mi okozhatja egyébként? A trim hiánya nem hiszem, hogy számottevő lassulást okozna...
-
SirRasor
addikt
válasz Kicsiguszti #19986 üzenetére
Az admin fiók alapértelmezettként le van tiltva.
Vezérlőpult \ felügyeleti eszközök \ számítógép-kezelés \ helyi felhasználók és csoportok \ felhasználók. Adminra 2x katt, a fiók le van tiltva pipát szedd ki.Make Love not war!
-
S-IW
tag
A keresőbe beírod, cmd. Az előjött ikonra jobb klikk, futtatás rendszergazdaként. Érdekes, nekem 0-át ír. Most már én sem értem.
-
cszn
őstag
válasz SirRasor #19985 üzenetére
Hát te tudod.
Sata2 vagy Sata3 tökmindegy, a rendszered nem ettől lesz gyorsabb, a programok nem fognak gyorsabban indulni/futni, meg a windows se, mert annak nincs sok köze a szekvenciális műveletekhez, amik a Sata2 korlátait feszegetik.
Feleslegesen elvesztegetsz fél évet ahelyett, hogy vére ki tudnád rendesen használni a géped sebességét. Belassulás mindig lesz, megbízhatatlan széria csak még több lesz. De egyébként ez egy rohadt nagy hülyeség, mert ezzel tuti az inteles cikkre utalsz, az meg néhány embernél fordult csak elő, több százezren elégedetten használják közben...[ Szerkesztve ]
-
válasz SirRasor #19985 üzenetére
Nálam csak egy tesztprogram játszik, azt pedig úgy hívják, hogy mindennapi használat Photoshop, Indesign, Illustrator, Acrobat, Outlook, Firefox stb. Semmi lassulást nem érezni 15 hónap használat után.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
félisten
W7 alapértelmezett fiók az admin fiók (az az egy, amivel kérdés nélkül bejelntkezel/indítod a rendszert)
Az adminként való futtatás meg azt jelenti, hogyStart->keresőbe cmd->megjelenő listában jobb egér a cmd-n és futtatás rendszergazdaként opciót választod...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Kicsiguszti
tag
válasz Fire/SOUL/CD #19992 üzenetére
Köszönöm, és meg is értettem - Vasárnap ki is fogom próbálni.
A kérdés még mindig az, hogy egy Vertex2-es miért csak ~60%-os sebességen üzemel? Gyorsabbnak érződik vele a gép, de direkt a közel 300 megás sebesség miatt vettem meg
-
Findzs
addikt
ebben teljesen egyet értek veled
most futtattam egy crystal diskmarkot és az olvasás ugyanannyi mint új korában az írás most alacsonyabb
egy 4 gb -os fájlt próbából commanderrel rámásoltam az ssd -re és végig 130 mb fölött volt az írási sebesség
(gondolom azért nem ment feljebb mert a winyóm annyit tud max olvasásban)szóval a teszteket lesni naponta teljesen felesleges, nem tesztre vesz az ember egy hardvert hanem, hogy használja
a vid kártyát se 3dmarkra használom"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
válasz Kicsiguszti #19993 üzenetére
Már bocs, de ez ismét egy tipikus vérpistikés hozzáállás. Nem azért veszel SSD-t hogy gyors és akadásmentes legyen a géped, hanem hogy a tesztprogram 300 megát írjon ki???
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Kicsiguszti
tag
Nem vérpistikézés, hanem, úgy érzem, hogy sokkal gyorsabb is lehetne a rendszerem. Éppen ebből az indíttatásból futtattam tesztet. Egyébként nem tettem volna...
A gyanúm beigazolódott. 170 mega fölé nem ment az olvasás :S Gondolom ezért sem érzem a drasztikusan magasabb gyorsasági növekedést. -
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok!
Van egy DELL N5010 sata-s HDD-s notebookom. Szerintetek érdemes most garanciálisan lecseréltetni a HDD-t egy ilyen SSD-re? Köszönöm a véleményeket!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest