- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Igen, arra. Én MLC-t néztem. Igazából nekem pár GB elég lenne (de ezt le írtam már lejjebb), és nem is értem miért nem csinálnak már kicsiket. Egy OS-nek (normálisnak) nem kellene 32+ GB hely... A másik kinézett az Intel lenne, de egy kuma infót nem kaptam, h mi a különbség a SiliconP és az közt... Mindegy, szerintem az Intel fog maradni.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Sziasztok!
Talán rájöttem a problémára, hogy mi a baj, firmware frissítéssel kapcsolatban...
Amd ahci driver van fenn és valaki külföldi fórumon azt írta, hogy az nem jó hozzá.
Hogyan tudom visszatenni a win7 beépített driverét?!A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
cszn
őstag
válasz body007 #12603 üzenetére
Egyébként az a Silicon Power a hírhedt egyik első Jmicron vezérlővel van ellátva, talán már hallottál róla, hogy ez az egyetlen ami tényleg nem ajánlott. Megakadozhat a rendszer használat közben és nem is valami gyors egyébként sem. Ha jóval olcsóbb lenne (pár ezer) azt mondanám talán érdemes lenne kipróbálás szintjén, de tartós használatra semmiképpen.
-
Bodor
veterán
Én 1.5 évig használtam ilyen vezérlővel ellátott ssd-t, nagy megelégedésemre, és használják most azok is akik megvették tőlem. A megakadozgatás egyszerűen kiküszöbölhető egy 16 vagy 32K-s cluster méretű egyszeri formázással.
4K random olvasásban ugyan elmarad az újabb ssd-ktől a tesztekben, de ez használat közben nem számottevő, az elérési ideje ugyanolyan jó mint a többi ssd-nek.
Próbára, vagy első ssd-nek, hdd-ról váltva, rendszer alá mindenképp megfelel, ha jó az ára![ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz body007 #12608 üzenetére
Ez nem elég? Igaz az olv/ír - 90/30MB/s, de az elérési ideje biztosan jobb, mint a HDD-nak.
-
Kissjeno
tag
válasz kleinguru #12604 üzenetére
eszközkezelő / IDE/ATAPI vezérlők / gondolom van ott valami AMD Sata-achi controler azon jobb egérgomb és illesztőprogram frissítése / illesztőprogram keresése a számítógépen / választás a számítógépen található illesztőprogram listából
szabványos AHCI 1.0 serial ata vezérő a win 7 saját vezérlője
majd ujraindítás
-
kovecses
aktív tag
Vajon ezeken milyen vezérlő lehet?
Dell Mobility Solid State Drive
-
Shurycen
tag
Sziasztok!
SSD vásárlásán gondolkozom ugyanis 4 giga ddr3 ram mellé a ram-okosok azt ajánlották hiába veszek még 4 gigát nem fogok nagy gyorsulást érezni a rendszeren és programok indításán ellenben ha vennék egy ssd-t..
Ezért úgy gondoltam 50-körül áldoznék egy ilyen okosságra! Tehát a kérdésem az hogy mit tudtok ajánlani, egyáltalán SATA vagy PCIE csatlakozású? Illetve milyen márka, melyik modell-t ajánlotok? Azt el kell mondjam, hogy Rendszernek használnám és telepítenék pár játékot illetve PS.CS5 és egyéb progikat!
Eddig amit kinéztem az az Intel M25 80GB ez kisker áron kb 50k de várom a javaslatokat
Előre is köszönöm!
-
zazahoho
őstag
vertex 2 120 gb ssd3
vertex 2 120 gb ssd2azt szeretném kérdezni,hogy a két vertex 2 között csak a 2.5 ill. 3.5 méret a különbség?,mert én adatok alapján nem láttam más különbséget
[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
Kissjeno
tag
Vajon az Intel.Chipset.Software.Installation.Utility-9.1.2.1008 -es alaplapi intel driverekben van trim támogatás az ahci kontrolerhez ????????????
Vagy csak az RST driverekben van.
-
bluobluo
aktív tag
Egy új SSD teszt az Ipontól, A-DATA:
Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
zazahoho
őstag
válasz shteer #12618 üzenetére
ezt az 5 MB/s benéztem ,de ezen kívül még valamiben,saját részre tervezem,este átnéztem vagy 20 oldalt de nem találtam semmit.
csak azért mert 10 ezer ft a különbség most a két verzió közöttAz idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
tchriss
tag
Sziasztok!
Vennék egy 80gigás intel x25 ssd t a kérdésem az volna, van értleme ha többnyire a gép irodai felhasználásra (word, excel, ps) film ill internetezésre lenne használva?
A sok írási ciklus miatt kérdezem, hogy esetleg lehet így 1 évet se bírna ki?Köszi
-
V8TommY
tag
Sziasztok!
A formázott és gyári méret közt hány % a különbség?
Egy ideje tervezgetem SSD vásárlását. Win 7-nek, egy 30 Gbyte-os VM Ware virtuális gépnek kéne lennie rajta fixen. Játszani is szoktam. Tekintve, hogy a mai játékok nemritkán 10-12 Gbyte körül vannak és az SSD teljes méretének kb 10%-t szabadon kell hagyni, úgy érzem, hogy a 64 -es a legkisebb amire ráférnék. Valaki aki használ ilyet megtenné, hogy leírja ezeknek a formázott méretét? Lehet, hogy csak a 80-as lesz elég, de ez esetben még gyűjtenem kell rá egy picit.üdv
Tomihttp://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Core2duo6600
veterán
Hello SSD Vásárlására szántam el magam.
Pillanatnyilag a 128 GB os méretben gondolkodom, mivel a 64 esre éppen elfér a rendszerem, szabad hely nem sok van, igaz, jelenleg a letöltés a C: ra megy.A kérdéseim :
SNV425 68 000
SNVP325 83 000
SVP100S2 73 000Közül melyiket érdemes vennem.
Ahogy néztem a PH tesztet, a trim et mind tudja.Az utolsó 2 közül melyik a frisebb ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
fagy53
nagyúr
válasz Core2duo6600 #12636 üzenetére
Az utolsó a frissebb!
Olcsóbban megúszod, ha a letöltés nem a c:-re megy... -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Core2duo6600 #12636 üzenetére
Letöltést ne az SSDre szerintem..és bőven elég egy jó/olcsóbb 64es..de ez az én véleményem, aki 15nél többet sajnál kiadni egy OS-SSDre ;p
5ért raktam mellé egy 5400as laptopvinyót, amire megy a letöltés-P2P..
A másik 2 vinyó energiagazdálkodással lekapcsolva várja a használatot.
Tárolásra meg eSATA dockba dugdosott 1.5Ts vinyó(k), DVDk helyett.. -
Core2duo6600
veterán
válasz Speed® #12638 üzenetére
Értem.
A helyzet nálam pillanatnyilag az, hogy még nincs a rendszer teljesen feltelepítve, pl a Pinnacle studiót még nem tettem fel, ami megeszik vagy 10 gigát.
Ha 64 est nézek, jelenleg kb 10 giga szabad hely lenne rajta a letöltési file ok nélkül.
Ami nem biztos, hogy elegendő, ezen a gépen játékok nem futnak, arra ott a core i7 es, ami elven egy 320 as hdd vel, abba nem tervezek ssd ét tenni, esetleg ha ingyen hozzájutok egyhez, ha a cégtől kiraknak, azt elhozom
(Inkább veszek benti gépbe egy hdd ét, fel sem tünik nekik )A benti gépben egy SNVP325 64 es van. Melette még egy halom hdd vel, így csendesnek a benti gépet nem lehet nevezni.
Jahh és még valami:
Hogy lehet, hogy a frisebb termék az olcsobb kb 10 000 el ?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Livius
őstag
Hello!
Úgy néz ki nemsokára hozzájutok a megrendelt Corsair Force F80-am hoz, és felváltanám vele a jelenlegi rendszer HDD-met. Azt kérdezném hogy elég lenne csak a windows 7 partíciót rághostolnom, vagy jobb lenne-e ha teljesen újra telepíteném rajta a Win7-t?Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Core2duo6600 #12639 üzenetére
Friss olcsóbb termék: olcsóbb vezérlő vagy felfutott gyártás pl.
Ha 64 szűk, esetleg Intel X25-M/80GB? ~45 körül van és ütős..
Egyébként gyakorlatilag mindegy..olcsó legyen sok garivalKicsit túl van misztifikálva az SSD téma szerintem..sok a túlzás.
Átlagos felhasználó benchek nélkül simán elvan bármelyikkel..
Aztán feljön fórumra és leoltják ATTO/AS 4k eredményekkel ;p
Szvsz OS/progi-SSD, játék-gyors vinyó, többi 1+TB/5400rpm.. -
zazahoho
őstag
válasz Livius #12640 üzenetére
mindkét megoldás ,jó lehet,de ha öreg a rendszer ,érdemesebb újra tenni a rendszert ,meg fogsz lepődni milyen gyorsan kész ,mint mindenki a rendszer újrahangolását ,és a millió program feltelepítését utálja utána
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
cszn
őstag
válasz zazahoho #12642 üzenetére
Ha már itt tartunk én nemrég raktam újra a rendszeremet. Volt vele néhány megoldatlan problémám, öreg is volt gondoltam ha időm engedi újrateszem. Így is lett, de sebességbeli különbséget semmit nem éreztem. Hát nem tudom, mindenki másképp használja a rendszerét, de én még win7 alatt nem vettem észre, hogy lassulna idővel. A "teleszemetelésről" beszélünk ugye amit mindenki felhoz ilyenkor, de én csak korábbi windows-oknál találkoztam vele.
(#12639) Core2duo6600 Én is egy X25-M-et javaslok.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Speed® #12641 üzenetére
Én 61 000 ért találtam az általad említett meghajdtót.
De abban, hogy túl van lihegve egyetértek.
A fönököm is állandóan azzal jött, hogy ezt írják meg azt írják a sebességre.Aztán rászánta magát elolvasta a ph n lévő teszteket.
És rá jött, hogy nem minden az aminek látszik.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
wutuka
aktív tag
Egyetértek veled.Régi,szemetes win7,vagy új szűz,hát én sem tapasztaltam különbséget közöttük sebességben.
Az SSD-re való telepítés hihetetlen gyors valóban,csak éppen az ,,utómunkák,,azok az unalmasak,és pepecsek is. Nem oly rég én is azt hittem jobb lesz az új rendszer,de tényleg szinte semmi változás.Jól össze van rakva ez a win7! Legközelebb jobban meggondolom,mikor is kell újratelepíteni egy rendszert!Lionel Messi : The Best !
-
cszn
őstag
válasz wutuka #12645 üzenetére
Hát nálam 4 óra kb mire mindent belövök magamnak. Most pár nap használat után - mikorra megbizonyosodtam afelől, hogy minden jól működik - lementettem ghost-tal így ha valami nagy gány van akkor újra tudom rakni. Az előző ghostot meg azért nem raktam vissza, mert az még SSD előtt verzió volt.
-
AirBooms
addikt
válasz Core2duo6600 #12644 üzenetére
Rendeld meg innen! Én is itt vettem 3 év garival, számlával. Igaz akkor egy picit olcsóbb volt (44k), de elindult lefelé a forint...
-
V8TommY
tag
Nektek a Win7 önmagában mennyi helyet foglal?
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Core2duo6600
veterán
válasz V8TommY #12648 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy alapra telepítve, frissitések, driverek, böngésző, valamivel kevesebb mint 20 gb, 64 bites
(#12646) cszn
Hát nekem is a tv tuner beállítása tart a legtovább.
Még nincs is teljesen kész.
A PH cikkje alapján az acronis truimage az ami helyesen teszi vissza az ssd re,
Bővebben : [link](#12647) AirBooms
Rendben, még gondolkodom rajta.
Mindenesetre ma este ujrateszem a rendszert. így tisztábban látok majd , hogy mennyi hely is kell.
De valóban a 80 as közel lehet, mert a particiót 100 ra szoktam tenni, biztos ami biztos.[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz Core2duo6600 #12649 üzenetére
Nekem mindennel együtt amit használok (office, photoshop, vírusirtó meg minden kutyafüle, de kifejezetten nagy program nincs benne) 18 giga a rendszerem, szóval 20 nem lehet. Win7 64bit.
Acronis is jó. Én ghost-tal csak a fájlokat mentem le, minek piszkáljak mást. Ehhez nem kell a boot sector meg a fájlrendszert bántani.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest