- iPhone topik
- Mobil flották
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz kilozsul #9800 üzenetére
"Érdemes-e egy kiskapacitású, olcsó ssd-t rendszervinyónak betenni, hogy az indulás és leállás valóban komfortossá tegye a gépet?"
Emiatt szvsz nem, erre a legkomfortosabb megoldás ha a kikapcsolás helyett a készenlétet használod.sb!
Ugyan keymap.xml-t nem találtam, de van keyboard.xml-em ebben vannak bill.parancsok (ezek szerint a 10.1-ben átnevezték).
Ebben van ilyesmi is:
...<keymap>
<global>
<keyboard>
<p>Play</p>
<q>Queue</q>
<f>FastForward</f>
<r>Rewind</r>
<left>Left</left>
<right>Right</right>
<up>Up</up>...
Jól értem: ha azt szeretném hogy pl. a "p" betű helyett a "t" betű indítsa a lejátszást, akkor a
<p>Play</p>
sort átírom így:
<t>Play</t>
és ennyi?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
dabadab
titán
válasz canniball #9799 üzenetére
Igen, pont az kell neked, amit linkeltel is, egy csinos xml, ha megnezed az XBMC global file-jat, akkor szerintem tok ertheto lesz. Arra figyelj, hogy ne a globalba kezdjel el hekkelni, hanem a user specificet, egyreszt mert az ugy atlathatobb, az upgrade nem bantja es ha valamit elrontasz, konnyebb undozni A linken felsoroltakon kivul meg ezeket a funkciokat hasznalhatod.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz kilozsul #9800 üzenetére
"Érdemes-e egy kiskapacitású, olcsó ssd-t rendszervinyónak betenni, hogy az indulás és leállás valóban komfortossá tegye a gépet?"
Nala a "rendszervinyo" szerepet egy pendrive tolti be: arrol ugy egy perc alatt bootol be, viszont erre kb. csak aramszunet utan van szukseg, mert amugy csak sleepbe rakom, mert onnan taviranyitoval is fel lehet ebreszteni (es pillanatok alatt felebred, nem kell pl. arra varni, hogy a BIOS vegigszottyogjon magan).
DRM is theft
-
sb
veterán
válasz canniball #9802 üzenetére
Bocs, valóban keyboard.xml, nem keymap.xml.
És igen, ennyi az átírás, ahogy leírtad. Arra kell figyelni, amit dabadab már ít: van egy Global rész és azon belül az almenük/felületek, ahol további definíciók vannak. Nem mindegy hol írod át az adott parancsot. (Lehet, hogy az adott gomb mást csinál a főmenüben mint pl. lejátszás közben...) -
canniball
nagyúr
válasz dabadab #9803 üzenetére
De nekem nincs olyanom hogy user specific (az %APPDATA%\XBMC\userdata\keymaps\ mappa megvan de üres), akkor hogyan tovább? Csak másoljam oda a globalban lévő keyboard.xml-t és szerkesztgessem azt/itt vagy ennyire azért nem egyszerű a dolog?
sb!
Nem te nézted be, a linken is keymap.xml-t írnak.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
Hja, akkor csak szégyelld magad!
Csicsóka!
"Pontosan! Csak másold bele és szerkeszd."
És akkor ha jól értem innentől ezt fogja használni, nem a globalt, nem kell beállítani semmit igaz?"...nem azonnal kikapcsolja a gépet, hanem dobja fel a shutdown menu-t."
Ez minden távrángatóval működik? Nekem egy ilyen teszkógazdaságos van (ilyen mánüellel), ha megnyomom a ki/bekapcsoló gombot nem kérdez semmit csak lelövi a gépet. De teszi ezt program-függetlenül. Állítgatni sem kellett rajta semmit, rádugtam a gépre, mondtam neki hogy mukodj! és mukodik. Szóval ilyen körülmények között vajon meg lehet-e piszkálni a ki/bekapcs. gomb által küldött parancsra végrehajtott feladatot?[ Szerkesztve ]
-
G00fy
csendes tag
100-200 W közötti Flex ATX csendes (pl. fanless) táp beszerzésére tud valaki helyet?
-
canniball
nagyúr
-
kilozsul
aktív tag
válasz Illusion1010 #9814 üzenetére
"Valahogy én túlzásnak érzem a 40 ezret lapra"
Én meg a 30-at a házra
Köszi a linkeket, ezekkel a Zotac lapokkal elgondolkoztattál... Bár az első linken lévő is 30k (optikai kimenet kell, ezt elfelejtettem írni...)
-
oz82
senior tag
Meg tudnátok mondani kinézetre a ház pontos típusát (Valamiféle maxdata lehet)? utólag van lakkozva. 8K ért szerintem best buy, ráadásul beépített 250w FSP táppal.
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
válasz canniball #9818 üzenetére
Na ja kérdezd azt aki lelakkozta....
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
canniball
nagyúr
A kérdés költői volt, gondoltam hogy nem te vagy az elkövető...
Az viszont tény hogy feláll tőle a szőr a hátamon, minden egyes porszem és ujjlenyomat meglátszik rajta, mégis ezt nyomják mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
oz82
senior tag
válasz canniball #9820 üzenetére
Ez kell a parasztnak, meg a svájci frankos hitel
-
kilozsul
aktív tag
A paneltápos megoldás hogy működik? Az alaplapokon normál tápcsati van, a külső táp, meg gondolom csak egy fajta feszt ad le. Mi kell a kettő közé? Ebben a paneltápos témában nem vagyok jártas sajna...
-
hati
addikt
válasz kilozsul #9823 üzenetére
A paneltápon olyan csati van, ami kell az alaplapnak. A képen látszik is.
-
dabadab
titán
válasz kilozsul #9823 üzenetére
"Mi kell a kettő közé?"
Egy... paneltap! A paneltap a gyakorlatban egy kis PCB lapocska, aminek az egyik vegere radugod a kulso tapot a masik vegen meg ott figyel rajta a "rendes tapcsati" es annyit csinal, hogy a kulso tap egyfajta egyenaramabol csinal sokfele egyenaramot.
DRM is theft
-
Kvazár
őstag
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok, de hátha ti tudjátok a választ?!
Vettem egy EN210 SILENT/DI/1GD3(LP)-t és egy 1.4-es hdmi kábelt majd a tv-re kötöttem a gépet.
A gond az, hogy nincs hang!!
Amit még érdemes hozzátenni: Előző vidkari esetén dvi-hdmi-vel és hang kábellel volt összekötve és jó volt! Most cseréltem a vidkarit és a kábelt, a hang maradt, de hang nincs.
Próbáltam az nvidia progijában a hang engedélyezését, de nem segített.
A hdmi kábellel meg nincs gond, mert csak simán azt rádugva a telefonomra a képet és a hangot is simán átviszi. (Nokia N8)Volna valakinek valami ötlete? A 9800GT-men pl. van külön olyan csatlakozó amit ilyenkor az alaplappal össze kell kötni, de ezen nincs semmilyen plusz csatakozási lehetőség?!
Eladó cuccaim: -
-
Bitlisz
aktív tag
Gondolom Win7 van, és a "...hang maradt, de hang nincs" azt jelenti, hogy a hangra használt kábel maradt (sztereo RCA?).
Most szerintem a HDMI-n szeretne szólni, szerintem az alapértelmezett hangeszközt állítsd át (a hangerőbeállításon jobb klikk, majd lejátszóeszközök) erre (vagy amin szól).
A legtöbb TV csak a sztereót ismeri, ilyenkor érdemes kivenni a pipát a HDMI-n a támogatott formátumok alól, és a lejátszó programban lekeverést engedni (nem "passthrough").Jameg mégegy, némelyik kártya telepítéskor letiltja az alaplapi hangot. Ezt újra kell engedélyezni a BIOS-ban (Onboard Audio->Enabled)
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz Bitlisz #9828 üzenetére
Igen, a lényegére tapintottál!
Egy rca-jack kábelen szeretném a hangot átvinni, amin a hang át is megy (tehát van analóg sztereó hangkimenet), csak a tv nem akarja fogadni! És itt lehal a tudományom, mert semmi ehhez hasonló állítás nincs a tv-n. (Sony Bravia)Bár egy hasonlót láttam, ahol lehet a hangot engedélyezni a DVI-on, de semmilyen változást sem hozott. (Mint már írtam.)
-
dabadab
titán
"Egy rca-jack kábelen szeretném a hangot átvinni"
Mi a csudának, ha ott a HDMI?... Nem is fog menni, mert a TV-k nem tudnak olyat, hogy HDMI-n keresztül érkező hanghoz analóg hangot fogadnak, meg tényleg nem látom sok értelmét, hogy plusz egy vezetékkel bonyolítsd a saját életed.
DRM is theft
-
-
Kvazár
őstag
Köszi a válaszokat, viszont kicsit elbeszélünk egymás mellett, ezért pontosítom a dolgokat:
Nos, ez a TV mindent tud: [link]
Eddig úgy használtam, hogy:
- 5700-e-s nv vidkari, meg DVI-HDMI kábel és Jack-RCA kábelEz agyon szépen ment, csak most nyugdíjba küldtem a vidkarit és ez a jelenlegi felállás:
- nv210gt, 1.4-es DVI-DVI kábel és ha kellene, akkor Jack-RCA kábel.Az Nv szoftverében van olyan opció, hogy engedélyezem-e, hogy hangot vigyen át a HDMI-n és a DVI-on. De, hiába engedélyezem nem történik semmi. A hangvezérlőben meg csak a szokásos kettő hangkimenet van, az analóg és a digitális, de egyikkel sem ad ki hangot a HDMI-n keresztül.
Mivel filmeket szeretnék nézni a TV-n ezért az olyan megoldás nem játszik ahol késik a hang.
-
kilozsul
aktív tag
Az XBMC live esetén -ha ion-os lapot használok- kell külön feltenni nvidia drivert? Ha igen, akkor azt hogyan konfigolom? Csak mert a live egy shell-es linuxot indít emlékeim szerint... Az eddigi ATI kártyáknál skálázni kellett a képet, mert mindig kisebbe tette ki, mint kellett volna.... (fullhd lcd)
Kicsit tartok tőle, hogy linux alatt is olyan gördülékenyen mennem a beállítások, mint a win alatt... nektek mik a tapasztalataitok?
-
dabadab
titán
válasz kilozsul #9836 üzenetére
"Az XBMC live esetén -ha ion-os lapot használok- kell külön feltenni nvidia drivert?"
Nem, az része a Live-nak. Ha shellt kapsz, akkor ott valami nem stimmel, kapásból az XBMC-nek kellene elindulnia.
"Az eddigi ATI kártyáknál skálázni kellett a képet, mert mindig kisebbe tette ki, mint kellett volna"
Igen, ez az ATI ismert hülyesége, NV-nél nincs ilyen.
DRM is theft
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
XBMC-ben van egy pár film amihez nincsen "fanart" kép.Honnan lehet ilyet beszerválni a filmekhez vagy a legegyszerűbben megcsinálni?Köszi
Üdv:Viktor
-
weresgyufa
tag
Ha valaki lát benne fantáziát..., de külön külön is eladóak a cuccok, szerintem meg tudunk alkudni
- www.bolondsagokboltja.hu -
-
BotaN
senior tag
Hi tisztelt HTPC szekció Összepakoltam egy kis filmezős, netezős gépet, lényeg hogy kicsi és kompakt legyen, és ne fogyasszon sokat, muternak tökéletes. Alapját egy ASROCK E350M1 képezi, 2 giga ram, vinyó, és egy DVD író. Segítségeteket a ház/táp választásban kérném, mivel a büdzsé nem túl nagy (10-13e Ft) és szinte semennyire nem ismerem ezeket a tápokat így jó lenne ha valaki tanácsod adna a választásban.
Amit néztem:
M-Tech 920-01 (01-2121) Black mini ITX 150W 6cm
Gigabyte GZ-M2 Micro Tower 400W Black
Antler Supercase MI-105 250W BlackEzekről tudni valamit? Mondjuk hogy milyen tép van pl a Gigában?
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
zeix
senior tag
Valaki tudja, hogyan kell elnevezni a filmek neveit, hogy a media flag működjön?
Mert ebből nem derül ki.
Sőt ahogy keresgéltem a neten, sehol sem találtam rá mintát.
Fake videókat csinálok egy php programmal ami az adatbázisomból írja ki a filmeket egy listába. Ha nfo fájlt is készítek vele akkor működik, de akkor manuálisan kell minden filmhez előre letölteni a borítókat stb.
Ha a filmek neveit úgy tudnám elnevezni, hogy működjön a media flag, akkor talán a port-ról letudná tölteni hozzá a tartalmat, borítót szereplkőket stb. és megmaradna a media flag is. -
Illusion1010
senior tag
Nekem nem szerepel a filmek nevében semmi infó a formátumra, mégis kiírja. Nem lehet hogy belenéz a fájlba, és onnan tudja meg az adatokat?
A port.hu scraper simán letölt minden adatot a filmekről, néha kell kézzel bogarászni egy kicsit, mert csak az első találatot tudja használni automatikusan.
[ Szerkesztve ]
-
encore22111
csendes tag
Sziasztok!
Ha a HTPC-t svideon CRT TV-re kötöm és a gépen HD videót játszok le, az milyen képminőséget fog eredményezni a TV-n? -
Viktoár
addikt
válasz encore22111 #9849 üzenetére
Szia
Szerintem simán PAL szabvány szerint,576X720-as felbontásban,ha 4:3-as a képarány. (576 sor és 720 oszlop)
Üdv:Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest