- Megkapók a Vivo S20 Pro specifikációi
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
Nem megy el passzívan ilyen kis bordával az ION, de van rá bevált megoldás, amivel szinte hangtalanná tehető a gép: Scythe venti és így néz ki. Én raktam chipsetre egy másik bordát, így egy szintbe került a CPU bordával, de megdöntve fel lehet szerelni a gyári Asrock bordára is, úgy szépen kifújja a levegőt az LC-1320 oldalán.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
zsola32
senior tag
igen, ha pendrájvra teszed a LIVE-ot, az sajnos lassú.
nekem vinyón van a LIVE, egy másfél terráson.
(először feltettem a win7-et, 60 gigára.
a többi részt, ami visszamaradt a vinyón, még nem formáztam.
utána feltettem a LIVE XBMC-t
ez 10 giga ugyanazaon a vinyón és kapott a LIVE egy 5 gigás SWAP csere fájltárolót.
ez a két partíció /ext4-re van formázva.
utána WIN7-ből leformáztam a megnaradt 1.5- 75 giga részt
XBMC LIVE-ban be kell mountolni a NTFS vinyót és kész.)a LIVE partíciókezelőjét picit szokni kell, de értelemszerűen végig lehet menni rajta.
nekem ezen kívül még két vinyóm van a gépben, ezeket is láthatóvá tettem a LIVE számára.
a mountolással sokat szívtam, Bitlisz fórumtárs sokat segített. meg persze másban is.
XBMC LIVE-ból is láthatod a többi géped - ha van.
előtte a WIN-es masinákon meg kell osztanod a winyókat, egyébként nem látja az XBMC.más: járt már valaki így?
ha WIN7-re feltelepítem a LIVE mail-t, nem működik a hálózat win7-LIVE XBMC között.erről olvastam külföldi fórumokn is, meg én is így jártam.
[ Szerkesztve ]
-
jkutya
tag
Még egy kérdés:
Hogyan láthatom-írhatom-olvashatom a LIVEra dugott USBs NT FS vinyók tartalmát WIN7 alól?
-
jkutya
tag
Köszönöm a tippet, végül is ez került bele:
Azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyet tudtam hirtelen venni.Úgy látom, hogy a venti ugyanaz benne, csak itt még van egy alu keret - amit könnyedén a ház héjhoz ragasztottam.A video csipszet hűtőt zalmanra cseréltem, ill. a procit is ujrapasztáztam.
(érdekes:eredetileg valami öntapadó cucc volt a hűtobordán, mely elég aszimmetrikusan feküdt fel a két magon -mindegy, most már jó)A venti tényleg hangtalan - melegedés nincs.
Még valami szép előlapon gondolkodom - valami nemesfa v. szálcsiszolt fém.
[ Szerkesztve ]
-
RedCat
senior tag
Fel kell telepítened egy samba szervert (vagy egy ftp szervert) a LIVE-ra:
1. Nyitsz egy konzolt a live-os gépen, vagy putty nevű programmal ssh a gépre, bejelentkezel
2. A kiadadandó parancsok szépen egymás után:
sudo apt-get update
sudo apt-get install samba mc
3. ha lefutottak, akkor: sudo mc
Ez egy totalcmd "szerű" fájlkezelő. Elnavigálsz az etc ---> samba könyvtárba. Itt szerkeszted a smb.conf nevű fájt. Ezt illeszd bele:[media]
path = /media
public = yes
guest only = yes
writable = yes
browseable = yes
force user = xbmc
inherit permissions = yesA path= sor adja meg, hogy hol vannak a vinyóid. Alapból a /media könyvtárba mountolja fel a rendszer, de ezt ellenőrizheted a mc-ben.
4. restart és készen is vagy
-
jkutya
tag
Egy kis infó az LC Power 1320 tulajoknak:
A doboz tápcsatlakozója meglehetősen gyatrának tűnik - már 1-2 ki-bedugás után is lötyög, lehet problémaforrás.Az elektronikai boltokban kb 150Ft-ért korrekt fémházas darabot lehet kapni - igaz a hátlapon fell kell fúrni a lyukat.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
LCD TV mellé szeretnék összerakni egy kisebb konfigurációt, ami állandó HDMI összeköttetésben lenne a TV-vel.
Főleg AVI formátumú anyagokat használok, HD felbontásúakat nem igazán, szeretném ha a videólejátszás, torrent, internetböngészés egy gépről lenne megoldva.
Amit szeretnék vmi kisebb ház, alap processzor, passzív VGA, halk táp, 1 TB-os merevlemez (ez már megvan), és még egy a rendszernek.
Mivel nincs sok helyem fontos a kis méret, a halk működés.
HTPC-k terén abszolút kezdőként tudtok ajánlani egy konfigot erre a feladatra?
Let the Zone take me if I am.
-
kutga
nagyúr
-
GerykO
aktív tag
Van a lapban HDMI. Inkább paneltápos/PicoPSU (60-90W) verziót keresgélnék a helyedben, de ez sem a legrosszabb megoldás. És igen memó kell, meg odd, ha szükséged van rá a telepítésen kívül bármi másra, a vinyóra mehet a rendszer is, ha meg xbmc live, akkor elég egy pendrive is. Logitech, és trust kinálatában láttam olyan vezetéknélküli billentyűzetet, amin van tapipad, de akár egy mediacenter távirányító is elégséges lehet...
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Ez az alaplap megfelelő a célra, van rajta HDMI, DVI és DSUB kimenet is. Ez elviszi az 1080p-s filmeket is, ha mégis rákapnál a HD-ra. (Ha a nagy fájlméret zavar, akkor ajánlom a figyelmedbe a DVD5 méretű 720p-s filmeket, látványban sztem érezhető ugrás van a DVD és 720p felbontás között.) A lapon a ventit érdemes kicserélni egy halk Scythe ventire, úgy szépen eltűnik a hangja.
Memóriának 1x2 GB elég ezekre a feladatokra.
Külön rendszerlemeznek egy HTPC-ben nem látom sok értelmét, a sebesség itt kevésbé fontos, ellenben melegszik, fogyaszt és hangja van.
ODD-nek mit szeretnél használni, DVD-t vagy Blu-rayt? A méret miatt kérdem.
Ház választásában tudunk segíteni, ha megírod milyen méretű, elosztású (book, desktop, torony, vagy kocka), színű jöhet szóba, mi fér el, illetve mennyi merevlemeznek kell beférnie. Ebben szokott lenni tápegység is.Erről a CFI házról azt kell tudni, hogy SFX táp van benne, ami HTPC-be sztem hangos, nem jó a ház szellőzése és a merevlemez(ek) befűtik a gépet, illetve a 150W táp talán túlzás egy ilyen 40-45W körüli fogyasztású konfighoz.
-
madgie
titán
"Erről a CFI házról azt kell tudni, hogy SFX táp van benne, ami HTPC-be sztem hangos, nem jó a ház szellőzése és a merevlemez(ek) befűtik a gépet, illetve a 150W táp talán túlzás egy ilyen 40-45W körüli fogyasztású konfighoz."
Sajnos egyetértően bólogatok, nekem is meleg volt gyárilag ez a CFI ház egy szem vinyóval is, most egy plusz nyolc centis venti besegít kicsit.
-
kutga
nagyúr
Ez milyen lenne (ha belemegy az alaplap):
[link]Mondjuk ennél az zavar, hogy csak 1 db 3,5"-os vinyó megy bele, én kettőt szeretnék (1 rendszer+1 tároló). MOD Osibaa HSZ-sze alapján marad az egy HDD, csak azt kell megoldanom hogy újrapartícionáljam hogy ne vesszenek el az adataim Leginkább vmi ilyen fekvő kialakítású házat keresek.
Ehhez a paneltáphoz tápadapter is jár?
Memóból jöhet mondjuk ez:
[link]ODD-ből elvileg SLIM megy bele, mondjuk ez (blueray nem kell):
[link]A lapról amúgy mi a véleményed? Ezt is azt is hallani róla.
[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
g0dl
addikt
Egy HTPC-ben gondolkozom talán brazos alapokon. Viszont linuxot szeretnék rajta (talán mythtv-vel, mert tuner is kell), de nem tudom melyik disztribúció volna a legjobb erre a célra. Én leginkább z opensuse-t ismerem, de az talán túl általános erre a célra.
-
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Nem teljesen htpc a téma, de talán tudtok segíteni. Van valakinek 5lete, hogy lehet 5,1/4"-es helyre hotswappelhető módon beépíteni sata slim dvd-t? Valami "rack" vagy keret kellene, de nem találok sehol
Köszi!
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
anti22
tag
Valaki nem tud megoldást arra hogy a windows media centerben rendesen lehessen használni az imon pad távirányítót?Jó lenne ha a teletextet lehetne rendesen használni a piros kék zöld sárga gonbokkal és nem a zene vagy videó nyílna meg.Valami rendesen beállított .imo fájl kéne ami nem az xpmedia centerre lett belőve hanem már a win7-re.
[ Szerkesztve ]
Üdv:Anti
-
szőröscica
addikt
Üdv!
Nem kell valakinek egy thermaltake mozart sx vc7001sns HTPC ház?
PCI (express) riserrrel együtt eladó, szép, gyakorlatilag karcmentes állapotban.
A távirányítója is megvan. -
Osibaa
senior tag
válasz szőröscica #9228 üzenetére
Próbáld meg szerintem itt: Hardverapró
[ Szerkesztve ]
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Lett egy ilyen távirányítóm:
http://cgi.ebay.com/USB-PC-Laptop-Remote-Control-Controller-XP-Vista-/250536310342?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a5520b646A legolcsóbb fajta - itt a fórumon is lehet kapni.A vevőjét a Windows HID-ként ismeri fel és működik is vele.
Nekem live alatt kéne használnom - a gombok többsége működik is, de ki és bekapcsolni nem tudom alvó állapotba . mindenütt azt olvasom, hogy ennek mennie kéne - nem tudja valaki mit kell tennem, hogy működjön a ki-bekapcsolás?
-
maestro87
őstag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy mire képesek ezek a miniITX-es lapok integrált Atom processzorral és integrált VGA-val? Vagy FullHD-ra felejtősek?
(az alsó árkategóriára gondolok: 20 000Ft alatt)
Illetve mennyit fogyasztanak kb?
Például Intel ATOM D410 processzor megfelelne-e erre a célra?Meg az olyan lapoknál amelyiken nincs HDMI, azokhoz létezik valami PCI-os vagy USB-s bővítő kártya, vagy ez nem így működik?
-
Bitlisz
aktív tag
válasz maestro87 #9232 üzenetére
Sajnos az atom az inteles integrált VGA-val nem jó FullHD filmezésre, sőt még 720p-re sem ok (többnyire). Felejtősek. Ezek saccra kb 15-25W körül esznek teljes terhelésen.
Atom D410 max valami nvidia/amd karesszal lehet ok, de ritka a sima atom procis lap PCI-Express-el (talán nem is létezik?).Integrált VGA-val:
Atom ION-al integrálva már ok (linux is, pl ASRock A330ION, csak itt a hűtés hangos/gyenge), vagy AMD Brazos (E350, ennek mostanában nagyobb a hátszele, de linux nem ok), esetleg kb E3300/3400/3500-as szintű intel proci (ami keveset eszik, de elég a FullHD-hez Win alatt (Win7), megfelelő alaplappal (G41 feletti chipset, de inkább min G45), de az intel VGA-k linux alatt itt is visszahúzó erő, annyira, hogy maga a proci nem vitte a FullHD filmeket linux alatt).
Mindegyik rendszer kis fogyasztású (20-40W) lehet PICO PSU vagy kis panel tápegységgel (ami jó 90% feletti hatásfokú).
Linuxot azért írom, mert hátha XBMC Live-al próbálod etetni, aminek linux az alapja.Tudtommal az USB-s HDMI bővítők nem gyorsítanak HD-t. Szerintem nincs is mögöttük elég sávszél, bár az USB3.0 lehet elég, ettől függetlenül kihagynám ezt is (meg viszonylagosan drága is). PCI szintén felejtős...
-
kasee
aktív tag
Hello
Úgy döntöttemmédiaplayerről váltanék htpc re, mert meguntam h nem lehet torrentezni normalisan...
Lennepar kérdésem:
Médialejatszoban ugye van felskálázás, ittvan e ilyenre lehetőség ?
Olvasgattam a fórumot ugy gondolom a asrock ion330 v asrock e350-mi alaplappal indulnék.
Ebbe ugye dual memoria,vinyo,tap,haz kell
720p,1080p filmek +torrent,nasXbmc nagyon tetszik, de mivel nem láttam ilyen gépről filmet nem tudom hogy
elviszi e akadásmentesen a tekeréseket is???,
Egy hd av erősitöre lenne rákötve,ezek az alaplapok ugye tudjak a hd hangokat?
Hdmi n ugye képet és hangot is továbbit? Ez 1.3a hdmi?miben különbözik a saját magam épitett rendszertől pl egy ilyen nettop:
http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=ION%20330HTUgyanaz az alaplap,proci,vga igaz??
Kisebb ház?
Hátránya csak annyi hogy nem bővithető?köszi
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz Bitlisz #9233 üzenetére
Köszi!
Ezt se tudtam, hogy még oprendszer függő is lehet a HD lejátszás.
Azt, hogy érted, hogy USB-s HDMI bővítők nem gyorsítanak HD-t?
Én csak azért kérdeztem, mert a legtöbb ilyen kis alaplapon nincs HDMI csatlakozó, de legtöbb LCD-hez meg már azzal célszerű csatlakozni.
Egy USB-s bővítőnél akadozna a kép nagysebességű filmeknél?
És az integrált HDMI-s alaplapok azok megfelelő sebességűek?A legolcsóbban szeretném az egészet kihozni úgy, hogy még a házat is magam csinálnám neki. Jó lenne ha annyiból tudnám kihozni, hogy ne érje meg jobban egy 10"-os laptop megvétele. Tehát nem szeretnék még pluszba rákölteni PCI-E-es videókártyára. Még az lenne a legjobb ha lenne sima DDR-es alaplap, mert van itthon egy 512MB-os RAM elfekvőben. Vagy ez kevés lenne neki (mondjuk Linux rendszeren)?
+ a mostani gépemből egy régebbi 120GB-os vinyót is hajlandó vagyok feláldozni, persze WiFi-n tartanák egymással a kapcsolatot.:-DMeg azt honnan lehet tudni, hogy a VGA támogatja-e ezt a DXVA-t? Gondolom ez is fontos lehet FullHD-nál.
-
GerykO
aktív tag
válasz Bitlisz #9233 üzenetére
Kénytelen vagyok megcáfolni a hozzászólásod egy részét. XBMC liveból van kint egy brazosra optimalizált változat, ami kapásból mindent visz, nem kell állítgatni igazán semmit. Az meg ugye ubuntu alapú. Ha nekem nem hiszel ajánlom a Brazos klub topikban a visszaolvasást, már többen próbálták és elégedettek vele.
Na erről lenne szó, és páran kipróbálták, a válaszokat már nem keresem össze, azt a hitetlenkedőkre bízom.[ Szerkesztve ]
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
user137
őstag
urak, némileg offtopik (nem HTPC célra készül), de épp egy alu házat tervezek szétvágni. pesti elérhetőségek kellenének nekem úgy mint: távtartó csavarokhoz, lapszabászathoz, esztergályos/fúrós/csiszolós/polírozós szakemberhez.... ha valakinek van kedve (ideje, szerszámai és kézügyessége) segíteni, azt is megbeszélhetjük. megtervezni meg tudom, h mi kell, csak a kivitelezéshez nincs eszközöm és inkább nem veszek meg mindent...
-
Bitlisz
aktív tag
válasz maestro87 #9235 üzenetére
"Azt, hogy érted, hogy USB-s HDMI bővítők nem gyorsítanak HD-t?"
pont így, procinak kell számolnia."Egy USB-s bővítőnél akadozna a kép nagysebességű filmeknél?"
nagy valószínűséggel igen."És az integrált HDMI-s alaplapok azok megfelelő sebességűek?"
Ez proci és Integrált VGA függő."Vagy ez kevés lenne neki (mondjuk Linux rendszeren)?"
Mint mondtam, ez proci és az integrált VGA függő. Az 512MB RAM sem sok.
De mivel kimondtad DDR, nem fog menni.
Az integrált VGA megoldások, HDra tuti hogy DDR2-es lapoktól jók.
PCI-Expressbe tett VGA bővítő is jobban kezeli mint az AGP-be tett."Meg azt honnan lehet tudni, hogy a VGA támogatja-e ezt a DXVA-t? Gondolom ez is fontos lehet FullHD-nál."
Gyártónként egy bizonyos típustól felfelé támogatott (kevés kivétellel), de minél újabb valami annál bővebb ez a támogatás.
ATI/AMD (ajánlott UVD 2.2-től felfele)
nVidia (min VP2-től felfele, VP3 ajánlott)
Intelt meg már írtam. (G45-től ajánlott, de min G41)
Ha le szeretnéd venni a terhelést a prociról, akkor fontos. -
jkutya
tag
Asrock 330 ION alaplapban bootoláskor a 2x2 GB RAMból csak 3328MB -ot lát.Másnál is így van ez?
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
HTPC-t fogok építeni film és desktop célnak hamarosan (játékra használat nélkül). A követelmények, amik fixek:
* alaplapi raid 1 (mirror) támogatás, intel chipset
* 2 magos intel processzor
* megfelelő integrált grafikus chip (i3/i5?)
* 1 db 5.25-ös hely a DVD írónak
* fanless hűtő, esetleg halk jobb táp hűtő
* lehetőleg minél kisebb pc ház legyenÁr: áfásan hdd-k nélkül maximum 160 ezer, de inkább kevesebből jó lenne, ha kijönne...
Ami érdekel mit ajánlatok, konkrét típusok, fontossági sorrendben nekem:
- ház, aminek van 1 db 5.25-ös helye a DVD írónak
- tápegység (ha nincs a házban) és megbízható, csendes
- processzor hűtő, ami csendes
- alaplap (integrált vga-val), ASUS nekem bevállt, ezt preferálnám, esetleg Gigabyte
- processzor: i3/i5, vagy inkább atom-ok?Más nem is kell, mármint ram-nál kingston-ra gondoltam, az a legkönnyebb része.
Köszönöm a javaslatokat, akár egyenként is.[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
Ja, még valami: távirányító! Van olyan ház, amihez adnak távirányítót.
Codegen MX-31-A2 300W MINI ITX ház + kártyaolvasó + távirányító
Ez ismerős valakinek? Ez szimpatikus lenne, de a Codegen tápegység az nem az, de biztos külön is lehet valami távirányítót venni. Mi vált be nektek?
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
maestro87
őstag
válasz Bitlisz #9245 üzenetére
"pl 2 forrást is tud HDMI-n fogadni."
Jah, hogy például blueray lejátszó és számítógép! Akkor gondolom, hogy ha csak 1 HDMI van rajta, akkor mindig ki kellene húzni pl. a blueray-ből és átteni a számítógépre. Mondjuk most még se blueray-em nincs, se FullHD-ra képes számítógépem, de a későbbiekben akkor ez gondot okozhat. Igazából TV-t is most szeretnék venni, de akkor már oda fogok figyelni rá, hogy 2 HDMI bemenete legyen. -
Bitlisz
aktív tag
válasz maestro87 #9247 üzenetére
Azért 2 legalább van a TVken. Meg lehet venni HDMI switch-et is.
-
heckbert
csendes tag
Sziasztok!
HTPC-t szeretnék összerakni, ami gond nélkül lejátszik 1080p videokat, belefér legalább 4 HDD és 1 DVD lejátszó. HTPC házra nem költenék, nem fontos hogy néz ki és mekkora. Kéne hozzá valamilyen infra-vevő, amivel a gép is bekapcsolható (később valamilyen Harmony távirányítóval is), ilyet találok a legnehezebben. Az Antec Veris Basic Internal megfelelne, de nem találok sehol. Ha később képes lenne 3D Blu-Ray-t lejátszani, az is jó lenne. Persze minél olcsóbban szeretném kihozni. Milyen konfigot ajánlatok (processzor, alaplap, táp, távkapcsoló)?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest