Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orientcx

    őstag

    Látom, felmerült egy-két kérdés a material sefttel kapcsolatosan. Ez egy komoly újítás, és egyben komoly segítség is. Venni ugyan nem lehet őket, de a cserebere jelentősen megkönnyíti a kívánt anyagok beszerzését.
    Ahogy köztudomású, az ED-ben három fő csoport van:
    Raw materials - az ásványok
    manufactured materials - a roncsdarabok
    data - scannelhető adatok
    Mindháromra külön material kufár van, és cserélgetni csak az adott főcsoporton belül lehet.
    Gondolom, azt is mindenki tudja, hogy a materialok aszerint is osztályozva vannak, hogy mennyire ritkák, vagy gyakoriak(a "very common"-tól a "very rare"-ig). Nos, a kereskedő ez alapján határozza meg egy-egy tétel csereértékét is. Értelem szerűen a ritka anyag sok átlagos matériát ér
    De hogy azért ne legyen olyan egyszerű a dolog, ezért mind a három főcsoport további 10 alcsoportra van osztva. Vegyük pl a manufactured főcsoportot

    Ahogy a képen látható táblázat mutatja, az oszlopok az adott anyag értékét(gyakoriságát) mutatja, a sorok pedig azt, hogy az imént említett 10 alcsoport melyikébe tartozik(pl chemical/termic/heat stb). A különböző alcsoportok között lehet ugyan csereberélni, de drasztikusan romlik a cserearány. Akkor nézzünk konkrét számokat:
    Egy-egy anyag gyakorisága szerinti lépcsőfokonként négyzetesen nő az értéke. Pl 1 db military supercapacitors-ért(very rare) 6 db polimer capacitors-t(rare) kapunk, de az egyel még gyakoribb electromchemical arrays-ból már 36 db-ot, a következőből meg már 216 járna, ami ugye a 100-as korlát miatt már problémás dolog. Viszont ezek a számok csak akkor ilyen jók, ha azonos alcsoportba tartoznak(a most említettek pl a "capacitors"-ok halmazába). Ha viszont különböző alcsoportokba tartozó anyagokat akarunk cserélgetni, azt lehet ugyan, de nagyon fontoljuk meg, mert akkor már összehasonlíthatatlanul kedvezőtlenebbek a váltószámok. Pl két különböző alcsoportba tartozó, egyforma gyakoriságú anyagért már hatot kell adni egyetlen db általunk kívánt tételért, és az egyéb számok is nagyon durván romlanak. Ha már itt tartunk, ezek a material kupecek amúgy is pofátlan haszonkulccsal dolgoznak, ha cserélsz mondjuk valamit 1 a 6-hoz, és a példa kedvéért vissza akarod cserélni, már csak 1 a 3-hoz lesz az arány.
    Mindenesetre akárhogy is vesszük, ez mindenképp egy nagy könnyítés, mert a sok nálunk lévő anyagból sokkal egyszerűbben pótolhatjuk azt a pár hiányzót, ráadásul mindenből lehet 100 db-unk, és ez hihetetlenül megnöveli a tárkapacitást. Arról nem is beszélve, hogy ha valamely gyakoribb cuccból betelik a tároló, igaz, rosszabb odds-al, de beválthatjuk olyan értékesebb anyagokra, ahol még van helyünk, és később aztán a drágábbakból még mindig tudunk seftelni magunknak a nekünk aktuálisan fontosabbakra.
    -
    Konklúzió: Ha maradnak a jelenlegi engi számok, és az új rendszerben jóval kevesebb kísérletből legalább ugyanolyan, vagy akár jobb eredményt tudunk kihozni, mint az eddigi rendszerben, akkor a majdan élesedő Beyond-ra érdemes úgy készülni, hogy eldobáljuk a common cuccokat, és feltöltjük a rare/very rare fajtákkal, amiket aztán busás haszonnal visszacserélhetünk a szükségesekre, és azonnal mehetünk is a jól megérdemelt tuningunkért a megfelelő szakemberekhez. Viszont ha megint változtatnak azokon a számokon, és mégiscsak most tudunk jobb tuningokat csinálni, akkor meg pont az ellenkezője a nyerő, és még most kell fejlesztgetni.
    Nekem valami azt súgja, hogy a régi rendszer javára semmiképp nem lesz igazán lényegi különbség, hisz akkor az új játékosok komoly hátrányba kerülnének, ami a Frontiernek semmiképp nem állna érdekében.
    Mindazonáltal igazi Fed bugrishoz méltóan a "hülyeség beszélés" jogát továbbra is fenntartom, azonfelül semmilyen felelősséget semmivel kapcsolatban semmilyen módon nem vállalok, és még azt a kis maradékot is szemérmetlenül letagadom, aki pedig mégis rám hallgatott, az vessen magára!. :K ;) :B

    [ Szerkesztve ]

    u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

Új hozzászólás Aktív témák