- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alexandrosz
aktív tag
válasz BigBlackDog #77498 üzenetére
Ilyen kapacitással szerintem nem nagyon, vagy a lámpa ára
Kicsit oda kell figyelni és nem lesz gond. -
papucsiga
csendes tag
A tegnapi nap margójára itt hagyok egy észrevételt. A kupaklazításos zárolás csak addig működik megbízhatóan amíg 100%-os az eloxálás. Utána semmire sem jó. Így véleményem szerint az egyetlen tényleg megbízható mód ha nincs benne az akku, vagy szigetelő lapot használunk. A többi módszert mindenki kedve szerint rangsorolhatja.
-
sarajhvh
tag
válasz BigBlackDog #77492 üzenetére
A Fenix LR-35r-hez is 4000 mah-ásat raktak a 21700-as akkuból, de ennél a lámpánál a viszonylag nagy teljesítmény miatt volt indokolt.
1700 Lument játszva tud 18650-ből a 3500 mah akku is.
Az hogy egy lámpa rendelkezik belső töltéssel, számomra pozitív!
Az összes "Olight" és Fenix lámpám rendelkezik belső töltéssel, és mindig ezen keresztül töltöm őket.
Sokat vannak használva a lámpáim, fejlámpáim, de még mindegyiken tökéletesen működik a töltés, és tökéletes állapotban van az usb-c védőgumi, amit időnként meg szoktam fújni gumiápolóval.
Hálózati töltővel csak a 14500, AA-Eneloop akkukat szoktam tölteni.Abban igazad van, hogy ami nincs az nem romlik el, de a brand lámpák esetében nem jellemző ezen hasznos kiegészítő időnap előtti meghibásodása.
-
H-Zol
senior tag
válasz sarajhvh #77503 üzenetére
" Abban igazad van, hogy ami nincs az nem romlik el, de a brand lámpák esetében nem jellemző ezen hasznos kiegészítő időnap előtti meghibásodása. "
Egyik lámpám sem ,amik nem nagy brandok meg nem hibásodott meg usb pedig sok esik bukik , most , hogy ki esett a kis Lumintop EDC18 ( úton a gumi a kapcsoló elé) azóta a Wurkkos Ts21 a mindennapi lámpám , az utóbbi héten méter , másfél méter magasról esett kétszer is betonra és kutya baja , az aksi pozitív vége komplett homorúra horpadt először egy kis csavar húzóval vissza hajlongattam , de másodjára nem mertem mert le törne és az usb is megy , sőt power bank funkció is !!
-
tag
Sziasztok, adott egy Astrolux FT03 zseblámpa. A lámpa használaton kívül nagyon halvány, de mégis látható zöld fény bocsát ki magából. Normális ez? Esetleg ki tudom kapcsolni szerintetek? (Használat közben minden rendben egyébként). Mivel ritkán használom, nem akarom hogy ez a kis fény lemerítse az akkumulátort.
-
Exom
tag
Sziasztok, Fejlámpa választásban kérném a segítségeteket. Szereléshez szeretnék lámpát, szóval a lényeg, hogy közelre szép homogén szórt fényt adjon. Ne legyen kék fénye. Beépített akkutöltés nem érdekes számomra, több tartalék 18650 aksim van, ezeket cserélgetem. Ja és menjen védelem nélküli aksival.
Jelenleg van egy Skilhunt H04 RC lámpán, és most adtam el egy Nitecore HC65 -öt, mert halálba idegesített, hogy csak a saját védett aksijával működik, és nem tudtam cserélgetni az aksikat benne. -
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Részben kapcsolódik a lámpákhoz a témám, az akkukról lenne szó és szerintem itt van a legnagyobb szakértelem ilyen szempontból az oldalon. Vettem egy kardfűrészt, amihez a Lidl (Parkside) 4 Ah-s akkut ajánl. Sajnos csak 2 Ah-s 20V akkum van (5db 18650 cella sorban kötve), de a magasabb leadott teljesítmény miatt vennék egy 4eset.
Ha valaki nem ismerné a gépcsalád akkujait:
- eddigi oldschool 4 Ah-s akksik 2x5 db 18650ből voltak összerakva, kiadva a 20V-ot és 4000mah-ot.
- új, smart, bluetoothos akksik jelentek meg: 5db 21700-as cella sorbakötve.A Lidl és nem túl szofisztikált barkács Fb-csoport szerint legalább annyit bír az új, smart akksi, mint a régi, cserébe jóval kisebb és könnyebb. Ti mit gondoltok? Vajon a feleannyi darabszámú 21700-as cella is tud elég áramot leadni, ha már merülőben van? Megéri a felárat (smart funkció egyáltalán nem érdekel)
Sajnos nincs tudomásom a minőségről, nem mértem meg a 2Ah-ban meglévő 18650-eseket sem, így leginkább elméleti úton kérdezem, feltételezve az ugyanolyan cellaminőséget. -
nagyúr
válasz bbsofficial #77509 üzenetére
Igen könnyebb.
Nagyobb a terhelhetősége egy 21700-nak, viszont a terhelés fele annyi akkun oszlik el, tehát egy cella jobban lesz terhelve. A 21700-nak egy hátránya van, hogy az akku kisebb felületen tud hőt leadni. Ezáltal nagyobb lehet a hőkülönbség az akku belseje és külseje között. Viszont töltés közben nem lesz eltérés a cellák között.
Úgy gondolom hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az egyik jobb a másiknál. Inkább a felhasználás módja határozza meg, hogy melyik a jobb választás. De az akku pontos karakterisztikáját nem ismerve, nem lehet határozott álláspontot foglalni egyik vagy másik mellett.
Én nagyobb esélyt adnék a 21700-as celláknak.
Több esetben jobb választás, mint a 18650-en.
Hosszú távon a 21700-as aksik közelebb lesznek egymáshoz, így jobban kitudod használni a kapacitásukat.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
H-Zol
senior tag
válasz bbsofficial #77509 üzenetére
Én aku felújításokat ( cella cseréket ) akarok csinálni , egy régi és egy pár hamis kínai gépemnél , a kínai gépekben 900 mah aksik vannak
Anyira én sem értek hozzá de a Samsung Q30 az 3000 miliamper de 3500 mah - nál nincs nagyobb 18650 es aksi , és így a matek nem jön ki , mert akkor egy 20 V 4Ah aksiba kellene 10 darab 4000 miliamperral ami eredeti nincs
Javítson ki aki jobban ért hozzá -
bbsofficial
aktív tag
válasz Dluinet #77510 üzenetére
köszi a választ.
Egyértelműen nem lehet kijelenteni az tény, de ha csak magasabb áramleadás a cél alacsonyabb feszültségen, akkor azonos minőségű cellák esetében fizikailag meg tudja verni a 21700 a két darab 18650-et? Már csak térfogatra is a 21700 kb 50%-al nagyobb, mint egy 18650.
21700 esetén ahogy írod a cella jobban meg lesz terhelve, így nem vagyok benne biztos, hogy pl. 3,9V-on tudja azt, amit 2 db 18650.@H-Zol: 2x5 van sorba kötve, így 2000-es cellákkal számolva jön ki a 4 Ah.
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Korabban vasaroltam egy Ledlenser, P7R Core lampat. Kicsit, sokaig birja szeretjuk bar a toltest megoldhattak volna USB-C vel hiaba ugyes a kis magneses toltofej.
Viszont ejszakai barangolasaink alatt tobbszor volt az, h lattunk/hallottunk valamit, de a feny sajna nem ert el odaig.
Szoval most keresgelunk valamit ami jominosegu, nem batar nagy es/vagy nehez es legalabb ugy birja, mint ez, de fenyeroben tobbet tud es messzebbre vilagit.Milyen alternativak johetnek szoba szerintetek?
-
nagyúr
válasz bbsofficial #77512 üzenetére
Első fél évben jobb lesz a 18650, aztán jön gyors hanyatlás.
Kivéve, ha nagyon pontosan összeválogatott közel azonos minőségű 18650-es cellákat raknak egybe. De kétlem, hogy válogatnak, így már a kezdetektől lesznek a csomagban jobban terhelt 18650-es cellák, amik gyorsan degradálódnak.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
2ofthem
aktív tag
Üdv!
Bármelyik jó ár/érték arányú thrower tipus.
Wurkkos TS11, Sofirn IF22a, Sofirn C8L, nekem ezek vannak és bármelyiket merem ajánlani.
Ha a méret nagyon fontos akkor a Wurkkos a nyerő, érdemes mellé a 18650-es kiegészítő tubust megvenni és olyan akksival használni. Nem lesz lényegesen nehezebb viszont az üzemidő sokkal jobb lesz, illetve jobban kézre áll. -
No.01
őstag
válasz 2ofthem #77515 üzenetére
Koszi, meglesem ezeket mind. Az egyik ismeros ajanlott, de semmit sem tudok sem a markarol, sem a tipusrol --> Nitecore MH25 PRO
Ez nem a beugro kategoria (szerinte) en meg csak az arat neztem eddig ami ha valoban azt tudja amit irnak rola es nem 50%-ban marketing bullshit akkor tan meg meg is erheti az osszeget. -
No.01
őstag
válasz 2ofthem #77517 üzenetére
Azt ne mondom, h nem szamit, de inkabb legyen jo, mintsem olcso. A masik amit ugyanebbol a tarsasagbol ajanlottak az a Fenix, de van egy olyan sejtesem mar most, h ez a tema is pont olyan, mint sok masii: elegge hitvallas kerdese, h kinek mi.
Anno a Ledlensert nem kerestem tul sokaig. Volt ra akcio, megvettem es teljesen elegedett vagyok vele foleg azert az arert (87EUR volt anno expressz szallitassal)
Osszesegeben eleg, de ahogy irtam van, h kellene, h erosebb legyen, de a Ledlensernel nincs meg ennek nagytesoja (legalabbis a Signiture az szerintem nem egy nagy elorelepes a mostanihoz kepest) -
2ofthem
aktív tag
Amiket ajánlottam azok az olcsó és jó kategória
30-40 eur körül vannak, találsz róluk teszteket, ezek nem a gagyi kínai tipusok.
Fenix is egy jó márka egyébként, de szintén magasabb polcról.
Én nem szívesen nyúlok 2,5 - 3 'polccal' fentebb, számomra nem nyújtanak többet annyival mint amivel többe kerül. -
Vlah
tag
olcsóban ezt vedd szerintem, ez kb 140000 cd és 2000lm, de a 8A-es driverrel érdemes venni az emeli ki igazán a tömegből. És van lehetőség 5000K-es fényre.
A nitecore sem rossz választás, a fenixeknel mindenhol az sft70et használják, én inkább az sft40-et raktam volna beléjük. Az acebeam l17 még érdekes lehet. Az meg osram ledet használ és szűkebb mindegyik korábban említettnél.
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
Szia,
Nekem volt pár hónapig P7R Signature lámpám, biztosan nem éri meg az árkülönbözetet a plusz tudása a Core-hoz képest, legalábbis ami neked kell arra ez nem megfelelő. Az MH25 Pro-t ismerem, kb. 300 méteren még van fénye, de olyan távolra már nem látsz úgy sem jól, csak távcsővel, a reálisabb 200 méteren viszont bőven jó a fénye, ott még látni fogod, hogy ember, vagy medve jön-e feléd rendesen
A LL bőven vesz vissza a fényéből használat közben, ezért a Nitecore szerintem nem fogja azt a "lassú merülés" érzését adni, cserébe amit tud fizikailag tartani forrósodás nélkül a lámpa, azt szinte merülésig tudja is. Nilván ha távolra akarsz világítani akkor a turbó fokozat amit használni fogsz, minden lámpa ott fogyasztja a legtöbb áramot, és minden lámpa visszavesz a turbó fokozatból előbb-utóbb. Ennek a magas fokozata amit kb. tud tartani hosszabb időn keresztül, ebben is tudja a 200 métert és itt már üzemideje is van.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
No.01
őstag
válasz WestBam #77521 üzenetére
Tegnap lefekves elott sikerult bo 2 orat a bongeszessel elutnom zseblampa temaban (gondolom ez itt nem kirivo), de en racsodalkoztam, magamra, es a temara is, h ez is mennyire osszetett.
Szoval a nagyobb nevek kicsit szimpatikusabbak a keresgelesek utan. Ez a Fenix nagyon tetszik, bar indokolni nem nagyon tudom
Bestsellerkent a PD36R PRO-t irjak, de ugyanazon penzert papiron, specifikaciokat olvasva a PD40R V3.0 jobbnak tunik.Amire mi keressunk arra a taktikai lenne a jo irany vagy...?
-
Ereshkigal
őstag
-
No.01
őstag
válasz Ereshkigal #77528 üzenetére
Az a baj, h a puding probaja az eves, mint tudjuk. Szamomra ez a tema is hasonlo.
A tekergetestol nem zarkoznek el feltetlenul, de a huvelykujjas bekapcsolast azert tudnam elni (igaz csak 2x volt olyan lampa a kezemben)
A vetetesi kep videok alapjan tetszik, de sajna ezt is latni kellene eloben es terepen.Ha szukitenem a kort akkor ez a Fenix, Nitecore, Olight trio megfelel a minosegi(bb) felso polcnak?
Kicsit olvasva itt es ott az jott le nekem, h neha van hidden pearl az alsohazban is, de a nagy nevek azert adnak egy fajta biztos alapot (nyilvan egy magasabb felarert)
Ez mennyire igaz a valosagban? Mert az elmelet szep ugyan, de van, h mast dob a gep... -
Vlah
tag
A nagy nevek garanciát jelentenek, egy minőségre, így ha nem vagy hozzáértő, és nem akarsz belemenni a részletekbe, de hajlandó vagy megfizetni a felárat, akkor ez jó megoldás. Ezek a kütyük többnyire átgondoltabb kompromisszumokat hoznak, jobb hatásfokú a meghajtásuk, pontosabban központosítják a ledet, profibb TIR optikát használnak(már ha nem reflektort), beleraknak 1-2extrát, illetve lehet, hogy jobb az eloxálás ilyesmi. Kevesebb a hiba.
Aki ki akar cserélni egy ledet, mert saját elképzelései vannak és pontosan tudja mit akar, vagy át akarja építeni a lámpát, jobb lehetőséget talál az olcsóbb szegmensben, ahol lehet venni külön alkatrészeket, más lencséket, ki tudja cserélni a reflektort simára, vagy narancsosra, stb.
Alapvetően az alsóbb pocos lámpák is jó anyagból vannak és a menetek általános minősége is jó, hűtésük is hasonlóan jó és ugyanazokat a ledeket használjáķ.
Ezeknek a hátránya sokszor a meghajtóban van, rossz hatásfokú emiatt jobban is melegszik, rosszabb kezelésű.
De pl ott van az anduril, ami sokaknak a legjobb kezelhetőséget biztosítja dimmelhető fényerővel és programozható fokozatokkal, cserébe rossz hatásfokot és stabilizálatlan fokozatokat nyújt. Az emisarnál, meg a fireflynál már lehet, hogy túlléptek ezen a dilemmán, de ez nem teljesdn világos. Persze az olcsóbb lámpák közt is vannak jó hatásfokú buck driverek, de sokszor ott is van valami baj, pl elavult ledet adnak hozzá, vagy rossz a hőszabályozása, mint a sofirn sp35 esetében.A felső pocos lámpák közt ritkán tudod kérni a lámpát egy bizonyos színhőmérséklettel, vagy magas színhűségű leddel. Legtöbbször 6000K-es hidegfehér leddel adják mert ez a leghatékonyabb. De azért vannak kivételek.
Akik itt a fórumon vannak legtöbbször boldogak a válsztásukkal függetlenül attól, hogy olcsóbb, vagy drágább cuccot vettek.
-
Vlah
tag
Elfelejtettem a lumenháború témát, szóval ebbe az olcsóbb és a drágább lámpák is beleesnek. A lámpát lumennel lehet eladni, ezért túlságosan erre hegyezik ki őket. Melyiknek a legerősebb a turbo fokozata, amit 20 másodpercig tud tartani, mert aztán túlmelegszik. Legtöbben ez alapján döntenek, de ez nem ideális.
A legfontosabb a fénynyaláb koncentráltsága, hogy nagyon közelre, beltéren, szereléshez akarod használni, vagy minél messzebre akarsz ellátni, vagy valami köztes kompromisszumot akarsz ami mindkettőre jó, de egyikre sem a legjobb. Ezt a cd/lm érték írja le.
A maximális lumen érték, amit a legtöbb kisebb lámpa tartani tud az nagyjából 1000 lumen, ami ennél több, azt csak rövid ideig. Ezért ha 3000 lument tud a lámpa akkor azt kb 20 másodpercig tudja, után visszavesz 1000 környékére, vagy inkább alá, ezalatt felmelegszik 50 fokra és renget energiát kiszív a telepből. Hogy ez a turbo fokozat mennyire fontos azt mindenkinek maganak kell eldöntenie.Most pl thrower lámpát keresel, akkor az a fontos, hogy legyen minél nagyobb cd értéked és azért még ne legyen a fénynyaláb túl szűk sem, mert akkor nem látsz távolra sem jól csak egy kis spotot. Throwerre az ideális vetítés valahol 25-120 cd/lm között van preferenciától függ. Ennél magasabb érték már csak kb távcsővel hasznos, az alacsonyabb, meg már közelre is használható de nem világít annyira messzire.
Ezért ha 1000 lumen körül van a fenntartható fényáram, akkor a magas cd/lm lámpával látsz legjobban messzire, nem a legnagyobb cd értéküvel, mert az csak turbó fokozatban tudja, és nagyon hamar a seggére ver a rendelkezésre álló energiának.Ezért fújok a fenix throwereire, mert stf70 es leddel 30-40 cd/lm-t tudnak a kisebbek, cserébe ráírják a 3000 lument, amit nem is érnek el. Az hogy nem sft40-et raktab bele egyikbe sem az az én szememben csak marketing miatt van, mert így nagyobb lument írhatnak rá, de ccserébe nem fogsz tudni olyan messze látni vele.
Ez a csapda a kisebb gyártóknál még súlyosabb eseteket eredményez.Bocs ha túl sokat pofáztam, be is fejezem.
-
iatti
aktív tag
azért a h04 egy finom cucc. talán megnézném az armytek felhozatalát. nekem a fokozat kiosztás a gyenge pontom. a skilhunt-ot talán ez veri el, de itt mégjobban zsebbe kell nyúlni. vannak itt nagy nevek fejlámpa fronton is, de kiver a víz amikor látok egy ilyet. Négy fehér fénymód: 700 lumen (1 óra) -> 400 lumen (3 óra) -> 130 lumen (8 óra) -> 30 lumen (42 óra). és ez egy 27rugós lámpa. márkát nem említek
-
iatti
aktív tag
nem pofázol túl sokat . 99.99 százalékra egyet értek veled. talán annyi lenne, a nagy márkáknál is van meghibásodási banánhély. jó példa erre az armytek, ami nekem bejön. itt a fórumon is volt 1-2darab.#72461. most már kíváncsi volnék, mit mond Vince a 19-ben beérkezett wizzard armadából mennyi adta meg magát.
-
sarajhvh
tag
Szia! Nekem van Fenix PD-40r V2 lámpám.
Napi szinten használom a munkámhoz, sokat túrázok vele-velük évszaktól, időjárástól függetlenül!
Az egyik legjobb választás volt a Fenix LR-35r mellé.
Nincs a tekergetéssel semmi bajom, nekem tökéletes a vetítési kép, kényelmes használni, kis könnyű kompakt, megbízható lámpa.
Kapott már ez is hideget-meleget, és gond nélkül működik, működnek, mert jó minőségű minden porcikája, és ennek nyilván megvan az ára is, de ez az élet bármely területére igaz, legyen az konyhai mixer, vagy autó. -
H-Zol
senior tag
válasz sarajhvh #77541 üzenetére
Már megint ez a tök nyalogatás
A Lumintop OLD20C lámpám amit már évek óta nem gyártanak ( a múltkor úgy olvastam , hogy megint elő veszik ) ha beszélni tudna , sok éve megvan és nem csak hideget és meleget kapott olyan eséseket , hogy reszelő kellet a beton felütést , meg igazítani , úgyhogy nem csak az általad agyon fényezett lámpáknak van minősége -
H-Zol
senior tag
Éntöllem még soha senki nem halotta, hogy le mondjam a nagyobb márkákat , vagy hogy agyon dicsérjem az alsó polcos lámpákat ( esetleg annyit , hogy azok jól túl vannak árazva , és ezzel még nem mondtam rosszat )
De a koléga állandóan túllihegi és fel magasztalja ezzel le alázva az alsó polcos lámpákat ÚGY , hogy egyet sem próbált meg ki és ezt még tetőzi az élet bármely területére is , pedig az se mind úgy igaz -
vince
őstag
-
papucsiga
csendes tag
Nos. Befutott
-
papucsiga
csendes tag
Akik kicsit otthon vannak a témában, melyik led van olyasmi hatásfokkal mint az SST40? Kritérium továbbá a 4000k színhő illetve, hogy beszerezhető legyen.
Luxeon V egyelőre kilőve, mert nem szép a vetített kép. Az alany egy Skilhunt M150.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest