Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• norbikaa

csendes tag

válasz citkar #400 üzenetére

Na akkor sok problémádra a megoldás:
    Nekem is Samu Tv-m volt és nem ment a DLNA.
    Én ezt követtem, annyi különbséggel, hogy nem a leírásban lévő transmission-t raktam fel hanem amit az oldalukról szedtem [link] és ezt telepítettem, tökéletesen működött.

A DLNA már kicsit komolyabb, de nem lehetetlen.
    1. putty kapcsolódás ssh-val
    2. Elindítod a MediaTombot (ezt írd be: sh /ffp/start/mediatomb.sh start)
    2.1 Ha azt szeretnéd, hogy automatikusan elinduljon a mediatomb, akkor ezt is írd be: chmod a+x /ffp/start/mediatomb.sh
    /*Ha nem szeretnéd a transcodingot, vagy nem azt írja a tv-d, hogy nem támogatott fájloformátum, akkor a 3, 4 és 5. lépés kihagyhatatlan, mert akkor ki kell kapcsolni a transcodingot (így viszi majd az mkv-t is)*/
    3. Töltsd le ezt és másold be a nas főkőnyvtárába (ahova a fun_plugot is másoltad)
    4. Menj vissza puttyba és add neki ezt a parancsot mv /mnt/HD_a2/config.xml /ffp/var/mediato
    mb/config.xml
    5. Indítsd újra a mediatombot: sh /ffp/start/mediatomb.sh restart
    Most már majdnem kész vagyunk, már csak a megosztandó mappákat kell hozzáadni,
    6. Putty-t be lehet zárni, nincs már rá szükség, most írd be a böngésződbe: nas_ip_címe:49152 (ha kér felhasználói nevet és jelszót, akkor mindkettő mediatomb)
    7. Itt bal oldalt rámész a Filesystem-re és megkeresed azt a mappát, amit szeretnél megosztani (én pl a downloads mappát osztottam meg, mert úgyis csak azokat a filmeket akarom nézni, amiket a netről szedek), majd ha megvan, akkor jobb oldalt rá kell kattintani arra a pluszra, ami be van karikázva (két nyillal)
    8. A megjelenő ablakban Scan mode: timed, Scan level: basic, Recursive-ot kipipálni ás a Scan intervall-t 600-ra állítani (így tíz percenként ellenőrzi az adott mappát, hogy van-e új tartalom benne), majd klikk a Set gombra.

Ha mindent jól csináltál, akkor elvileg a TV-d már látja a MediaTombot és látod a megosztott filmeket is.
    Ha frissíteni, akarod a MediaTombot, mert neked nem jó, ami alapból benne van a fun_plug 0.5-ben, akkor a config fájlt törölni kell.

Új hozzászólás Aktív témák