Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbikaa
csendes tag
Na akkor sok problémádra a megoldás:
Nekem is Samu Tv-m volt és nem ment a DLNA.
Én ezt követtem, annyi különbséggel, hogy nem a leírásban lévő transmission-t raktam fel hanem amit az oldalukról szedtem [link] és ezt telepítettem, tökéletesen működött.A DLNA már kicsit komolyabb, de nem lehetetlen.
1. putty kapcsolódás ssh-val
2. Elindítod a MediaTombot (ezt írd be: sh /ffp/start/mediatomb.sh start)
2.1 Ha azt szeretnéd, hogy automatikusan elinduljon a mediatomb, akkor ezt is írd be: chmod a+x /ffp/start/mediatomb.sh
/*Ha nem szeretnéd a transcodingot, vagy nem azt írja a tv-d, hogy nem támogatott fájloformátum, akkor a 3, 4 és 5. lépés kihagyhatatlan, mert akkor ki kell kapcsolni a transcodingot (így viszi majd az mkv-t is)*/
3. Töltsd le ezt és másold be a nas főkőnyvtárába (ahova a fun_plugot is másoltad)
4. Menj vissza puttyba és add neki ezt a parancsot mv /mnt/HD_a2/config.xml /ffp/var/mediato
mb/config.xml
5. Indítsd újra a mediatombot: sh /ffp/start/mediatomb.sh restart
Most már majdnem kész vagyunk, már csak a megosztandó mappákat kell hozzáadni,
6. Putty-t be lehet zárni, nincs már rá szükség, most írd be a böngésződbe: nas_ip_címe:49152 (ha kér felhasználói nevet és jelszót, akkor mindkettő mediatomb)
7. Itt bal oldalt rámész a Filesystem-re és megkeresed azt a mappát, amit szeretnél megosztani (én pl a downloads mappát osztottam meg, mert úgyis csak azokat a filmeket akarom nézni, amiket a netről szedek), majd ha megvan, akkor jobb oldalt rá kell kattintani arra a pluszra, ami be van karikázva (két nyillal)
8. A megjelenő ablakban Scan mode: timed, Scan level: basic, Recursive-ot kipipálni ás a Scan intervall-t 600-ra állítani (így tíz percenként ellenőrzi az adott mappát, hogy van-e új tartalom benne), majd klikk a Set gombra.Ha mindent jól csináltál, akkor elvileg a TV-d már látja a MediaTombot és látod a megosztott filmeket is.
Ha frissíteni, akarod a MediaTombot, mert neked nem jó, ami alapból benne van a fun_plug 0.5-ben, akkor a config fájlt törölni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- Macrodroid
- iPhone topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest