- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Költői kérdés, nem kell megválaszolni: ezen a képen hol van éles pont?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
gab.m
senior tag
Értem. Jó képek, szép színek, élesek, stb. nagyon nem lehet mit hozzá fűzni. Nézd meg a mostani fotós csapat képeit a Voltról, elég komolyat alkottak.
Nem akarom elkiabálni, de ha jössz a soundra, valszeg össze fogunk futni ye, ye, yeee, nagyon várom-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
-
menin
tag
válasz *Ropi* #46803 üzenetére
uupsz úgy tünik ez bennemaradt a kiválogatásban. Köszi az észrevételt.
m3ss: A legtöbbnél az az oka hogy nem ideálisak a szögek vagy csak belóg vmi a képbe pl. Monaco-ban ezért sokat kell vágni. Természetesen ha pálya mellett fotózhattam volna akkor szabadabban lehetett volna komponálni.
-
End-ru
aktív tag
válasz runner 125 #46757 üzenetére
Sátrat nem, egy leskunyhó van az itató előtt. Az obi 70-200 F4 L.
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
Real_Necro
veterán
válasz End-ru #46809 üzenetére
A gyíkot sikerült még esetleg lencsevégre kapni? Úgy értem van még a sorozatból valami jól sikerült?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Sucuka
senior tag
Én akartam fotózni nekik, felajánlottam, de közölték, hogy "bejáratott" fotós csapatuk van. Mondjuk szívesen tartoztam volna közéjük, de nem vették lapot... Pedig olcsón megúszták volna, még szállást sem kellet volna nekik fizetniük, mert itthonról is hallom a zenét olyan közel lakom (légvonalban 400 m )
-
kiskornel
addikt
(#46758) Sir Riccio: hát ő nem az a kimondottan modell alkat. Szerintem az utolsó képen a legszebb, kibontott hajjal. Általában mindegyiken tetszik a látható, értelmezhető, de kellően mosott háttér. - A többi kérdést már feltették, te meg válaszoltál rá.
(#46756) End-ru: ne foglalkozz vele, hogy croppolni kell. Először én is azt hittem, hogy az az igazi, ha kitöltöm a képet. És amikor megtörtént, benne volt a sokkk munka és ott óbégattak a megjegyzések: túl szűk, kicsit több kellene jobbról, meg hasonlók. A madár fotózás amúgy is action fotózásnak minősül, és így javallott a középső, legérzékenyebb, legjobb fókuszpontot használni, és utólag kivágni a kellő részleteket.
(#46754) End-ru: Bravó.
(#46744) Fejo: Faintos. A jobb oldali feketeségért kár... De nagyon szép-
(#46742) forceberg: Faintos.
(#46727) End-ru:
"Ezt nem igazán vágom. Akkor szerinted még tolhattam volna a színeken?" - mint a linkelt tájfotókon. Ha megnézném az eredeti képeket, a 95%-át olyan laposnak találnám, mint a sicc. Kiszínezte a felhőket, naplementét csinált a nem naplementés képből, némelyiknél kicserélte az eget, stb... (mondjuk ez az utobbi csak sejtés a részemről...). Valami hasonló a te képedet is sokkal jobbá tette volna.A gyíkos kép meg nagyon faint. Most én vagyok teljesen irigy!
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Retro11
senior tag
Üdvözletem a fórumozóknak!
Régóta figyelemmel követem ezt a topikot, más külföldi oldalakkal egyetemben. Azt kell mondjam, olyan fotókat találtam itt, amik simán szinten vannak a külföldi fórumokon megjelent profi képekkel, élvezet ábrándozni és töprengeni a képeken...
Én csak most kezdek el fotóz(gat)ni, célom, hogy később ne csak klikkelgetni tudjak, hanem képeket alkotni.
Minden kritikát örömmel fogadok.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
(#46820) Retro11: a szarvas tetszik. Ami jó benne, az a háttér... az "ablak" a fák közt. Ami nem igazán jó, az a vágás. Még vágni kellene belőle, hogy rendbe jöjjenek a dolgok. Kb ilyenre gondoltam:
Bal oldalon a fának hiányos a kérge. Azt a részt én kiretusálnám, klónozó ecsettel kérget varázsolnék rá. Nagyon vonzza a tekintetet...(#46818) *Ropi*: thx.
-
runner 125
nagyúr
válasz kiskornel #46822 üzenetére
... én pont a másik felét vágnám.
mod.
A fának pont azért hiányos a kérge, meg oda dörgölőznek. Így természetesen, én nem bántanám - , ha így vágja.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
atok666
őstag
-
Fejo
őstag
válasz runner 125 #46823 üzenetére
Vágást illetően én is a Kornél által javasoltat preferálom.
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
Retro11
senior tag
(#46822) kiskornel: A vágással gondoltam nem leszek nyerő, szerettem volna a szarvas középre helyezésével még inkább kiemelni, mint témát. Valóban vágni kell a képből, köszi. :-)
(#46823) runner 125: Ez pontosan így van, fák sokasága hiányos... :-)
(#46825) Cayman: Tucat kivándorló vagyok. (London)
(#46826) Fandango: Köszi szépen, de valóban nagyon kezdetlegesek a képeim. Maradjunk annyiban, tanulni szeretnék.
Köszi a reakciókat, nekem olyan kérdésem lenne, hogy ez a mértékű szaturáció zavaró már?
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz runner 125 #46823 üzenetére
Először én is úgy gondoltam, de én meg is néztem hogy néz az úgy ki. Sajnos a jobb oldala elég unalmas, és a bal oldalon, ha ketté vágod a fák keretezte "ablakot", elég unalmas lesz a kép. A "minden szabályt betartok" szerinti vágás most érdektelenséget hoz magával... Check it!
[ Szerkesztve ]
-
Retro11
senior tag
válasz Sir Riccio #46830 üzenetére
Köszi : - ). Ez egy 5D Mark II + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM páros alkotta kép, nem erre való, de más nem volt kéznél...
Ja és igen, ezek vadonélő szarvasok. (Richmond Park)
[ Szerkesztve ]
-
End-ru
aktív tag
válasz Retro11 #46833 üzenetére
Mindenképp megteszem, ha lesz lehetőségem. Láttam ismerős képeit, rá is nagyon irigy voltam De ezek a gímszarvasok nem a természetes környezetükben laknak (gyakorlatilag háziasítottak), hanem egy parkban, amit az ember hozott létre. Gondolom nem kevés turistát vonz a hely. Az vitathatatlan, hogy máshol is élnek gímszarvasok.
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
Mészike
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék
Van pár kép, amit 2 hete csináltam egy rendezvényen. Lányomék táncoltak, és róluk. Saját célra, tehát én nem voltam "profi, megfizetett fotós" Viszont pár kép életlen lett. Hogyha valaki felvenné velem a kapcsolatot privátba, elküldenék neki egy képet, hogy lehet-e vele valamit kezdeni (Photoshop, akármi).
Előre is kösziBalázs
-
Fejo
őstag
"szinvilag nekem is begyere, szabad tudni szineken mit allitotok az ilyen eredmenyhez? hidegebbnek tunik, de gondolom azert nvan meg benne vmi..."
Ne haragudj, ez a kérdésed eddig elkerülte a figyelmemet...
Erre egy általam feltett hasonló kérdésre kapott klasszikust idéznék... [link]
Küldtem pü-t...
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
Real_Necro
veterán
Nono, Ropi most a védelmem alatt áll, egészben van rá szükségünk az elkövetkezendő időszakban.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
cOxeR
Ármester
válasz Real_Necro #46844 üzenetére
megy már a para?
-
Real_Necro
veterán
Para? Nem, még nincs, nem tudom, hogy lesz e. Bár kollégám azt mondta ma reggel: "Te tudod..."
-
t_a_m_a_s
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
Aktív témák
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs