- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Papichulo
tag
-
HÁZIGAZDA
szép munka! a kocsik fénye nem olyan vészes. kicsit túl erős, de amúgy jó kontrasztban van az amúgy még "alvó" várossal. a város még alszik, de a nap már kel, a rakpart pedig sűrűsödik, látszólagos csak a nyugi tehát. jól kiegészíti ez a pörgés a kép többi részét.
csak h egy ellenvélemény is legyen
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Timyyy
őstag
Bár nevet nem írtál, én pl magamra veszem ezt a dolgot. Kezdő vagyok és felszerelésem sincs, de tanulgatom, olvasok utána és nézegetem az összes itteni képet.
Kb egyik képemre se lett mondva 1 jó szó sem, ami hát nemtom... nem érint érzékenyen, mert nem az a típus vagyok, de elgondolkodtató, főleg az után, hogy egy profi fotós ismerősöm (megyei lapnál dolgozik) anno linkelgette ide a képeit, és simán le lettek szólva azok is kisebb nagyobb mértékben. Ezt megelégelve vándorolt át egy másik oldalra, egy másik fotós topikba, ahol szerinte sokkal jobb és kedvesebb a hangulat. Szerintem sem a NG újságba is helytálló képeket szabad csak ide tenni, hanem bármit, amit az ember saját maga készített, de mindegy.
Asszem az ő példáját követve csendes olvasója leszek a topiknak, és keresek (vagy ha nincs, talán nyitok) egy kezdő fotós topikot, és oda fogok írni.
Búcsúzóul néhány kép: Tó 1, Tó 2, Lámpafény, Vörös, Híd, Kálvária, Ajka.[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
HÁZIGAZDA
válasz Timyyy #15860 üzenetére
szerintem se vedd magadra, konkrétan a "híd" című képed nagyon jó perspektívában. a színeket szerintem túlnyomod, próbáld meg csökkenteni a szaturációt. de, a szemed szuper, a többi pedig tanulható. a szem viszont kevéssé. jó fényeket!
-
HÁZIGAZDA
-
-
werttzui
addikt
válasz Timyyy #15860 üzenetére
Alakulsz,gyakorolj ja és ebben a topic-ban megtanulhatsz fotózni csak fogadd meg a tanácsot ja és nem mindenkinél rossz a fogadtatás (látjuk,hogy próbálkozol,és igyekszel,ha jobban fog menni több tanácsot is fogsz kapni ,kritika az mindig lesz,olvasgass,kattingass és menni fog.)
PENTAX
-
Kazimír
őstag
Biztos lett volna jobb nézőpont is, nekem ez jutott:
Pusztulás méltósággalBe köll fizetni, azt' jólvan...
-
kiskornel
addikt
válasz Timyyy #15866 üzenetére
Én is meglepődtem, hogy milyen élesek a képek. Gyorsan meg is néztem az exifet. D50. Az éjszakai képek gondolom állványról készültek... ezért tűnt fel.
Határozottan jobbak a képeid. Nincs utófeldolgozás... Viszont a komponálás sokkal jobb.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Timyyy
őstag
válasz kiskornel #15869 üzenetére
Igazából eléggé adták magukat a témák, de a saját gépemmel pl a lámpafényeset alapból meg sem tudom csinálni, mert a nagy feketeségben csak egy fénypaca látszana... és hasonló technikai problémák, a többi sötét képpel, a napfény meg betesz a színeknek.
Majd elkérem még a gépet, egyelőre ennyi amit csináltam vele nyáron.Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Hacker75
aktív tag
Egy kérdésem lenne a hozzáértőktől: Ez milyen állat a képen?
Méh vagy pihelégy???http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO
-
*Ropi*
félisten
válasz Kiskrapek90 #15880 üzenetére
A 2. tecccik. Van benne fantázia, kis utómunkával szépen gatyába lehetne rázni.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
flegos
senior tag
válasz Kiskrapek90 #15880 üzenetére
Ha már makró... 1kép szerkesztésileg rendben van, de zavaró, hogy a virág egy részét beárnyékolja valami és jobb lett volna a fotó ha kicsit bele lehetne látni a virág tölcsérébe, illetve tágabb blendével szebb elmosottabb hátteret kaptál volna.
2kép: itt van egy kis szerkesztési probléma nagyon centrikus a kép (ha csak nem az a cél). Életlen is és kár hogy a virág leghosszabb bibéjét lecsippantottad. Ha ezekre jobban odafigyelsz sokkal jobb fotókat fogsz ennél készíteni. Látásmódoddal szerintem nincs gond csak még gyakorolni kell, hogy ráérezz a dolgokra. Ezen kritika ne szegje kedved nem az a célom vele, hanem hogy felhívjam a figyelmed azokra a dolgokra amiket mindig szem előtt kell tartani. Jó fényeket!''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
Kiskrapek90
tag
Köszi!
Az utómunka alatt a PhotoShop-os szerkesztést érted?
-
*Ropi*
félisten
válasz Kiskrapek90 #15885 üzenetére
Vagy bármit, amivel fókuszsík-korrekciót és élességet tudsz állítani.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Chapel
addikt
-
kiskornel
addikt
válasz Hacker75 #15891 üzenetére
Nekem a harmadik kép nagyon tetszik. Imádom az elhagyatott, régi épületeket. A romok / hátrahagyott holmik közt járkálva történeteket olvashatunk a múltból.
Ráadásul a semmi közepéből nő ki.
Jó a kompozíció, ezért nem biztos, hogy szükség lett volna erre az öregbítő effektre. Megnézném, milyen színesben.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Xantomas
őstag
válasz Hacker75 #15891 üzenetére
Lepukkanááás
Nekem az ilyen témájú, sejtelmesen vignettált képek a kedvenceim. Nekem mindhárom bejön, de az elsőnek a vágása nem tetszik annyira.Mod:
Lenne két közel 100 éves fényképem. Mindkettő szakadt, hiányos, karcos, foltos, és kopott, hajtogatot, mert napi használatban volt. Nagymamám szülei, és nagyszülei vannak rajta. Febr 11-ig kéne befejeznem a retusálását. elkezdtem, egész jól haladok, de kéne valaki, aki tanácsot adna, hogy mit hogy folytassak rajta. Ez már inkább képmanipulálás.[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
válasz *Ropi* #15897 üzenetére
Nem sajnos nincs. Akitől kölcsön lett kérve az csak pár órára adta. Ennyit tudott a scanner, 1200 DPI, 8bit, kihasználtam mindet. Igazából ilyen rossz minőségű alapanyagból nem nagyon lehet szerintem többet kihozni.
Ha sikerülne megint megszerezni, valahol csak be tudnám újra scennelni.
Köszönöm a dicséretet.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
HÁZIGAZDA
hehe, a sivatagos képem explore-os lett a flikkeren...
Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest