- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
Kozben tettem egy probat win7-el. A gep rendazeresen van ugyanezen a TV-n, csak HDMI porton full HD-ba. VGA modban ugyanugy nem ismeri fel a TV-t, mind a Debian. Igy arra jutottam, hogy vagy a TV PC/VGA bemenete a hule vagy a kabeleimmel van valami.
Teszek egy probat egy Roline erenkent arnyekolt kabellal es a Debian + HDMI kimenettel. Valamelyik csak jo lesz.
Addig is koszonom mindenkinek, aki gondolkodott a problemamon. -
net84
őstag
válasz
herdsman12 #8759 üzenetére
Kerestem, semmi ilyen funkciot nem talaltam. Annyit tudok allitani, hogy teljes kepernyore huzza a kepet vagy hagyja normal modba. Utobbinal ugye csak a kozepen van kep, mig elobbinel kiteszi teljes kepernyore, de a keparany es a max 1024x768 felbontas miatt eleg torz es szemcses.
Valami automatikus felderitest tudok meg kapcsolgatni, de az kb. annyit csinal, hogy felismeri, ha van jel a bemeneten es akkor tudom kivalaszti a menuben. Ezt is kiprobaltam, nem hozott valtozast.Kozben kiprobaltam masik kabellal es ki is fuztem a fali konzolbol a kabelt, hatha az okozza, de semmit nem jelentett.
Moat vegso elkeseredesemben arra jutottam, hogy ebbol a mini notibol atrakom egy masik, korabbi szerias minibe az SSD-t, ha tuleli a Debian, akkor azon van HDMI port, megnezem ott mit produkal.
-
net84
őstag
Sziasztok!
Kis segitseget szeretnek kerni.
Adott egy Dell mini 1018 netbook. Debian 8 (8.4 talan) fut rajt. VGA kimeneten csatlakoztattam egy Sony TV-hez. Elso alkalommal 800x600-as felbontassal indult, de a gep ujrainditasa utan automatikusan felismerte, hogy Sony 32" csatlakoztatva es 1920x1080-as felbontason ketyegett. Azota kb. otvenszer csatlakozattam a gepet a TV-hez, egy alkalom kivetelevel sosem ismerte fel a TV-t es max. 1024x768 felbontast enged allitani. Illetve mindvegig csak a TV kozepen egy kis meretben latom a kepet. Ha kenyszeritem az 1920x1080-ra, akkor meg a TV reklamal, hogy nem tamogatott felbontas, ellenorizzem a bemenetet. Illetve torzul a kep es nem is tolti ki a 32"-t.
A furcsa az, hogy indulas kozben, amikor meg nem fut a grafikus felulet - feltetelezem a vga drivert mar betolti - felugrik egy pillanatra 1920x1080 HD felbontasra es teljes kepernyos modra a TV. Majd elveszi a kepet es amikor mar a bejelentkezo ablak jelenik meg, ujra 1024x768 es csak a TV kozepen vagy egy kis ablak.
Melyik eszkoz lesz a hunyo? A noti VGA nem birja, a TV nem kuld jelet vissza a VGA bemenetet a gepnek vagy a Debianban van az arulas?Talan kovetheto volt a problemam, gyakorlatilag "hule" vagyok a linuxhoz. Felhasznaloi szinten OK, par aprosagot meg tudok csinalni, de komolyabban sosem foglalkoztam eddig vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest