Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cyber_Bird

senior tag

válasz kowika87 #5637 üzenetére

Pontosan. En vettem Otthonra egy 871W-t kivaltva a korabbi routeremet vele. Egyszer bekonfigoltam, hogy minden menjen rajta, nat port forward, dyndns update, azota hozza sem nyultam. Ahhoz hogy szorakozzak vele, kicsit magas sla erteket var el a baratnom a net eleressel kapcsolatban :D Van meg egy 871w-m amit gombokert vettem, mert nem volt hozza tap es antenna, de azokat szinten fillerekert beszereztem. Gondolkodotam rajta, hogy azzal jatszok esetleg, de otthoni kornyezetben, hacsak nem gyozom meg a upc-t, hogy peeringeljen velem, nem sok mindent tudok csinalni vele. Szerintem tanulashoz a GNS3 vagy a packet tracer idealis, ccna szinten. ccnp-re mar inkabb gns3 + IOU, bar februarban kijon az early release GNS3 amiben mar lesz switching is, igy az IOU mint kulonallo tanulasi forma jelentossege is csokken.

Amire velemenyem szerint hasznosak lehetnek az ilyen "home" routerek, az az uj funkciok megismerese. Pl wifi beallitasa CLI-bol, dyndns frissitese ip sla-val. Eszkozrol grafikon rajzolasa mrtg-vel. Ilyesmik. Lehet pont olyan dologra bukkan az ember, ami erdekli es kesobb tovabb tanul abban az iranyban.

Új hozzászólás Aktív témák