Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- VoLTE/VoWiFi
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Nubia Red Magic 10 Pro - erő van, nyelvtudás nincs
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A Samsung helyezte a koronát az Apple fejére
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
"Hogy akár egy RP túl sok áldozattal járna, nem tudom, neked mi kellene még egy vázba, illetve mit fotózol vele?? :O :O"
Azt nem értem akkor miért nem RP az összes vázad, ha az úgyis jó mindenre?
Emlékszem még mit vergődtél korábban a gépek miatt, most meg kb úgy állítod be, hogy az RP mennyire jó.
-
kovsol
titán
válasz
MittuDomain_ #791 üzenetére
M50 M100 M200 se tölthető USB-n keresztül.
Nem lepődnék meg ha ez egy általános dolog lenne a többi M kameránál is.
Nekem egy M100 van, de azon ráadásul nem is micro usb van, hanem mini usb. -
kovsol
titán
Oké szóval egy 2017 áprilisában bemutatott kamerát hozol fel? Ez milyen mértékben releváns? És de a sony esetében se tartotta senki jó húzásnak az eltérő sebességű kártya ha szinkronban akarod íratni a két kártyára a képeket, mert a lassabb kártya visszafogja a buffer ürítést.
A probléma ott van, hogy az R3 egy 2021-ben kijövő váz ami sportfotózásra is van szánva, és ha valaki mondjuk úgy szeretne menteni, hogy mind a két kártyára ír a váz akkor a CF experess kártya szuper sebességét a lassú SD -re írás visszafogja majd erősen. Elég szignifikáns sebességkülönbség van a két foglalat között.
Sony esetében max a buffer ürítési sebességre van hatással, míg Canon esetében vannak funkciók ami nem elérhető SD kártyával. (pl bizonyos videó beállítások csak a gyorsabb kártyára elérhetőek) -
kovsol
titán
Peter McKinnon kirakott egy kis videót az R3 -ról. [link]
Furcsállom itt is erőltetik az SD kártya foglalatot második helyre. -
kovsol
titán
Az R 5fps -t tud maximum AF Tracking mellett, szóval azért nem kell ezt se túldramatizálni, nem 20fps -el darálod a képeket. 8fps esetén már nem lesz Trackinged.
Ezt a kamerát nem ilyen felhasználási területre szánták. Korábban se egy 6D vel nyomtad, hanem 1D meg 5D példákat hozol. Most ezzel az R-el kategóriát léptél vissza.
-
kovsol
titán
A zár mikor bezár fekete lesz egy pillanatra a kép, ha elektronikus zár akkor meg a kiolvasás idejére. Ha jól tudom R6 elektronikus zárral tud már blackout free is fotózni. Az már kérdéses, hogy ilyen gyors mozgásnál a szenzor kiolvasás elég gyors-e, hogy ne legyen a rolling shutter miatt torz a kép.
-
kovsol
titán
válasz
WhiteWalker #537 üzenetére
Canon RF egy új bajonett: [link]
-
kovsol
titán
válasz
WhiteWalker #535 üzenetére
FF: Canon EOS RP R R6 R5
APS-C: Canon EOS M M2 M3 M5 M6 M6II M10 M50 M50II M100 M200
Mire vágysz még? -
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #521 üzenetére
Érdekes koncepció. A képminőség ha vállalható még akar hasznos is lehet.
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #493 üzenetére
Ha nem kellene visszafejtegetni gondolom akkor előbb jönne ki Sigma/Tamron/Samyang stb objektív. Gondolom szart se akarnak kiadni, mert akkor a saját hírnevüket rontják, meg a visszafejtegetés extra mérnöki időt visz el, és növeli a költséget is.
-
kovsol
titán
válasz
JohnyBlue #490 üzenetére
Csak a tükrös Sigma 85 1.4 art akkora, mint egy tégla, és az AF is lassú.
Ahhoz képest a MILC verzió ég és föld. [link]
Sonys meg nem fogja megvenni az EF verziót, mert azt kiadták FE mountra is "beépített adapterrel", amúgy meg van vagy 8 féle 85mm -es objektív sony FE -re, minek adapterezzen.105mm-es MILC verziót várnék.
-
kovsol
titán
válasz
johnyblaze #479 üzenetére
Szia,
a 15-45 kit objektívre 49mm filter kell.Jellemzően az objektíveken fel van tüntetve a filter méret. Itt is látszik, hogy 49mm.
A 15-45mm az teljesen más paraméter.
-
kovsol
titán
Videó esetén kár, hogy csak program és manual mód érhető el. Meg histogram sincs, de legalább zebra van.
Ezeket akár utólag egy FW frissítéssel behozhatják, bár lehet direkt csinálták, hogy többen menjenek R5 -re a videósok közül.Egyébként jó kis kamera lett az R6. Szerintem ehhez hasonló szintre lehet várni majd a Sony A74 -t.
-
kovsol
titán
Ír egy scriptet ami ffmpegben áttolja a h265 -t proresbe. Sec perc alatt megvan.
Egyébként ezek a kamerák proxy videó rögzítésére nem képesek? Az pont erre szolgálna megoldásként.
A prorest utána tárolás miatt úgyis át kell kódolja h265 -be (ami tovább tart), ha meg akarja tartani a nyers file-kat hosszútávon, mert a világ tárhelye nem elég proresben tárolásra. -
kovsol
titán
Amíg 100MB/s -t alig tud maxolni a váz addig nem csodálom, ha nem akarnak többet: [link] Egy sima USB kártyaolvasóval meg 230MB/s is elérhető ugyan azzal a kártyával.
Magiclanternesek is az SD interface tuningjával tudnak kihozni magasabb írási sebességet a kamerákból. 40MB/s helyett 55MB/s -t ki tudnak így hozni. Van olyan kamera ahol 100MB/s- ig tudtak órajelet tuningolni, de az még nem stabil.
Nem maga a kártya a limitáló, hanem az SD interface a vázakban. Gondolom egy CF Express foglalat alacsonyabb órajelen is magasabb átvitelre képes a szélesebb adatbusz miatt.
-
kovsol
titán
480Mbit/s is csak 60MB/s. Ezt még egy normális UHSI kártya is röhögve megugorja.
A jobb USHII kártyák 300MB/s írás közelében vannak. Ha csak 200MB/s -t nézünk is 1600Mbit/s ről van szó.
A gond az, hogy a gyártok, köztük az Canon is a vázakban alacsony frekvencián üzemelő SD interface-t használ, így a váz közelébe nem tud menni a 300MB/s írásnak.
EOS R 100MB/s -t tud írni, egy Sony A7R4 200MB/s -t in camera. Ezzel még csak nem is feszegetjük a maxot egy UHSII kártyának. -
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #414 üzenetére
Bírná még raw ban is.
Nem egy kamera van most is ami tud 4k60 SD kártyára. -
kovsol
titán
100-400GM is tudja ezt a közelpontot.
0,98m tele végen és 0,35 nagyítási arány.
Méretre kb egyformák lesznek a 100-400GM -el egyébként. Az mondjuk f4.5-5.6.Az még érdekes lehet, hogy f7.1 -t hol éri el a canon, mert ezzel nyerték a +100mm -t azonos méret mellett.
Egyébként ez a 100-500 objektív nekem tetszik. -
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #388 üzenetére
Ha jól értelmezem akkor ezek olyan fix objektívek amik összenyomhatóak, hogy kisebb helyet foglaljon a táskában?
Minimum fókusz távolsággal lehetnek problémák lesből fotózás esetén. -
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #331 üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #329 üzenetére
Az a 200 f2.8 valóban elég apró jószág.
Ha videózni is fogsz akkor stabilizátoros obit nézz, mert akármilyen stabil is a kezed elég szarul fog kinézni az apró remegésektől.
Nekem 100-400 órákon át okés volt még kézből, viszont a 200-600 esetében már került elő a monopod nem egyszer, mert a karom elfáradt. -
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #326 üzenetére
És milyen objektívvel használnád az M6 -t sportfotózásra?
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #320 üzenetére
Profi felhasználásra szerintem adapterezés nem való. És az időjárásállóságot is hazavágja, mert a canon EF-M adaptere se szigetelt.
Egyébként nekünk is van itthon M100, és kiránduláson, nyaraláson elvagyunk vele. Kit obi is kellemes csalódás. Az M6II meg kifejezetten tetszik.
(Azt csak úgy offba említem, hogy a Sigma 100-400 objektívem egyébként jobban fókuszált nekem Sigma MC11+Sony A7iii párosítással, mint barátom Canon vázán ha már itt a sony példát hoztad fel.)
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #318 üzenetére
És ha ez esetleg valami profi cucc lesz, akkor adapterrel használjon az ember majd rajta DSLR obikat?
Lehet érdemesebb lenne eltemetni az M -t és az R vonalra behozni az APS-C inkább. -
kovsol
titán
Ezzel a Canon EOS M200 -al nem vitték túlzásba. Az M100 után nem érzem nagy előrelépésnek.
-
kovsol
titán
Ma láttam egy videót az új R-es gépről, és csak lestem amikor szóba került, hogy az objektíven van programozható gyűrű, meg van olyan adapter is amin van ilyen, így a régi objektívvel használva is elérhető ez a funkció. Látok fantáziát ebben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest