Új hozzászólás Aktív témák
-
kerxy
senior tag
válasz choco01 #3755 üzenetére
Szerintem elég jó, azt a szintet simán hozza, nekem korábban ebben a topicban ajánlották Van összehasonlító videó is: https://youtu.be/D_xxcWrUW6c?t=4m30s
-
carl18
addikt
Divoom 500 onbeat 2ND Esetleg jó vételnek számít idehaza?
20E alatt beszerezhető, és elég jó hangja van szerintem. Mikor Mezőkövesden jártam akkor lett felvéve egy videó, és a Onbeat 500-ról szólt a háttérbe.
Középen van egy mélynyomó hátul meg egy passzív membrán, a épület tövébe volt lerakva a hangszóró és hangerő feltolva maximumra. Ismerösöm vette fel a videót egy Galaxy S6-al, mivel nincs két telóm több teszt nincs a hangszóróról felvéve.
Link [link]A Tronsmart T6 szól ilyen szinten vagy a mega?
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
keccsa
aktív tag
Vettem egy Tronsmart Mega-t is a T6 mellé, hogy össze tudjam hasonlítani. A T6 hangja közismert, a Mega hozzá képest kicsit nyiltabban szól (előre néző hangszórók jótékony hatása), ami alapvetően jó lenne, ha nem lenne az a piszkosul zavaró mélyhang-torzítás! Sajnos ez valami elektronikai gebasz lehet, mert minden hangerőn jelen van. Olyan jellegű mellékzörej társul a hanghoz, mint az öreg hifisták által biztosan ismert hiba estében, amikor a hangszóró lengőcsévéjén meglazulnak a tekercs menetei, és a légrésben hozzáérnek a légrés falához. Hasonlítható a hangzás ahhoz is, mintha a mélyhangokat szinkronban egy köcsögdudával kísérnék, és az adná a lecsengést. Borzasztóan gáz...
Ha ez a "zörej" nem lenne, jó lenne a masina, de így gyakorlatilag élvezhetetlen a hangja. A T6 mélyei kicsit lötyögősek és "kentek", de nem mivel annyira nem torzak, illetve nem kíséri zörej sem, ezért az legalább hallgatható.
Mindenki magának hülye!
-
rsf
senior tag
Neked is alapzajos a mega?
Nálam tegnap 6 órán keresztül szólt és félig sem merült le.
Amúgy én is hallottam olyan köcsög duda hangot, de csak akkor ha nagyon mélyet küldtem rá és nagy hangerőn. Elég sok bass teszt-el és bass boosted számmal próbáltam.
Megdöbbentően szól nagyon jók a mélyei elő hangszernél is, csak az a fránya alapzaja ne lenne.....
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
keccsa
aktív tag
Az enyémnek alig hallható az alapzaja, jel nélkül meg teljesen kussol (némít).
Ellenben megvan a zörej oka. Nem bírtam ki, szétkaptam az elébb, és volt nagy káromkodás...
A külső fém rostély alatt egy vékony, tüllszerű anyag van, gondolom porvédő célzattal. Na, ez csak néhány helyen van ráragasztva a belső műanyag testre, és pont az első hangszórók, illetve a hátsó passzív membrán előtt a leglazább, ugyanis semmi merevítés nincs a hangszórók előtt. Na, ezt a vékony, szűrőpapírszerű anyagot roppant gyorsan leszedtem, majd próba. Láss csodát, megszűnt a mellékzörej, vagyis ez rezonált (hozzáverődött a külső fém rostályhoz). Visszatettem a fém rostélyt, megint próba, és még mindig nem zörög. Teljesen összeraktam, de a "köcsögdudázás" továbbra is elmaradt!
Biztos csuklott a kis kínai tervező ősi foglalkozást űző nőági felmenője, de megérte a műtét még így is, hogy ezzel minden bizonnyal ugrott a gari.
Még eléggé nyers a hangja, de néhány napig hangosan hajtom, amikor nem vagyok otthon (társasházban ez erősen ellenjavalt), és ezzel minden bizonnyal javulni fog a hangja, mint minden hangszóró esetében.
[ Szerkesztve ]
Mindenki magának hülye!
-
rsf
senior tag
Jel nélkül működik a zajzár nekem is, de ha elindítok egy zenét a telóról és leveszem a hangerőt a telón 0-ra akkor nem. Ez a zaj mindig hallható ha szól a cucc.
Mennyire látszódik a szétszedés a cuccon?
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Kobe
veterán
-
matger
csendes tag
Én is az utánajárás után, főleg az itt leírtak alapján is, megrendeltem hétvégén a t6-ot, kíváncsi vagyok rá. Eddig egy bónusz brigádból ajándékba kapott 3 wattos semmisséget használtam, de csak auxon, mert bluetoothon nagyon zajos, ehhez képest csak jobb lehet.
-
Kobe
veterán
nőnek lenne, ajándékba. Egy arany színű Xiaomi Redmi telefon + arany színű xiaomi piston mellé....iroodába. Értem én, hogy a tronsmart nagyobb meg kirándulósabb, de kb egy 2x3M es iroda beszólására kellene, semmi többre, ütve vágva sem lenne.
Illetve az sem hátrány, hogy a xiaomi szervíz az szükség esetén itt van 3 utcára tőlünk, tronsmarttal 0 tapasztalatom van ilyen téren.abban nem vagyok biztos az US verzió eustockon mit jelöl pontosan
-
rsf
senior tag
-
Watcher45
tag
Nézd erre bőven elég a Square Box Generation 2 [link] is. Mostanában gyakran van rá kupon amivel 15-19$ közötti áron meg lehet fogni vagy ha van pontod akkor lepontozod az árat. A tesztek nem hazudnak valóban nem túl izmos a basszusa, de átlagos irodai vagy szobai, tehát nem audiofil (ők amúgy sem bluetoothon nyomják) felhasználásra (főleg ha csak rádió vagy nem prémium Spotify szól róla) tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
keccsa
aktív tag
Igen, határozottan zajosabb a T6-nál (is). Ráadásul szerintem a BT áramkör sem a csúcs, mert sokkal nagyobb a különbség a line bemenet és a BT átvitel között (természetesen a vonalbemenet javára), mint a T6-nál, úgyhogy egészen biztos, hogy nem véletlen, hogy a magasabb szolgáltatási szint (bemenetválasztó, SD-olvasó, NFC, papíron nagyobb teljesítmény) ellenére kb. egy árban vannak a T6-tal. Azért írtam, hogy "papíron" nagyobb a teljesítmény, mert szubjektíve úgy hallom, hogy zavaró torzítás nélküli szintre hangosítva nem nagyon jelentkezik a teljesítmény különbség. Nehéz egyébként összehasonlítani a hangerőt (hangnyomást), mert eléggé eltér a két kütyü hangkaraktere. A T6 lágyabb (ha úgy tetszik, tompább) hangjával a Mega keményebb, kissé "kásásabb" hangzása áll szemben, mely a hangerő növelésével hamarább válik zavaróvá (egyrészt felborul a hangzási balansz, és elkezd harsányabbá válni a hangja, másrészt megnő a torzítás is), így számomra némileg nagyobb hangerőt tud hallgatható minőségben nyújtani a T6. Persze biztos vannak olyanok is, akinek jobban fog tetszeni a Mega világa, mert igaz, hogy irányítottan, de nyújt némi sztereó hatást, illetve elölről hallgatva "fényesebb" a hangja, és aki kevésbé érzékeny a torzításra, az talán nagyobb hangerőt is kicsiholhat belőle.
Szétszedés.
Ha jól csinálod, nyomtalanul szét lehet szedni, de kell hozzá egy célszerszám, mégpedig egy kemény gitárpengető.
Először a pengetővel szedd le az aljára ragasztott gumilábakat, illetve szintén az alján a középen lévő adattáblát, mert az alatt is van két csavar. Ha kiszeded az így láthatóvá vált 6 db csavart, lejön az alsó rész.
Ezután szintén a pengetővel a tetején az érintőpanel szélénél feszítsd fel körben, így felfelé le fog jönni az is. Ez nem ragasztva van, hanem kis körmök csúsznak be függőlegesen az alatta lévő fekete műanyag keretbe, azok tartják a helyén a felső érintőpanelt. Ha ez is lejött, akkor a panelből kihúzod az ahhoz csatlakozó szalagkábelt, és akkor az sem lesz útban. Ha nem akarod kiszedni a szalagkábelt, akkor nem muszáj, anélkül is tovább lehet bontani, csak ott fog fityegni a panel. Az érintőpanel alatt ismét lesz egy sor csavar, azokat kiszedve lejön a felső keret is. Ezután a külső fém rostélyt le tudod szedni úgy, hogy alul is meg velül is a visszahajtott rögzítő füleket kihajtogatod, majd hátulról kezdve el tudod emelni a rostélyt a belső háztól, és le tudod venni róla. Ezután már látod, hogy mi a probléma. Leszeded a fityegő porvédőt, majd fordított sorrendben összerakod, bekapcsolod, és örülsz a zörejmentes hangnak...Persze mindenki a saját felelősségére csinálja, mert ugyan ha ügyesen csinálod, nem lesz külső nyoma a mutatványnak, de a garipapírt ezután valószínűleg már csak más célra használhatod!
[ Szerkesztve ]
Mindenki magának hülye!
-
Zoty4
őstag
Megjott ma dhl-lel es trefamentesen a enusic klon. Azt kell hogy mondjam, bitang jol szol, kb 4 kollegam kerte hogy ha lesz keszleten, rendeljek neki is ilyet. Baromi szepen szol, nincs alapzaja, se bt-on, se szamitogepre kotve. A hamgereje ultrabrutal, es meg igen magas hangeronel se erzem h torzulna. Nagyon szepn kiadja a magas es mely hangokat is. Kiprobaltam tobb fele zenei stilusban, pop, dance, trance zeneket szepen szolaltatja meg, de akusztikus zenenel se verzett el nalam.
Allitva hasznalom, es a csomagban levo kis szivacskra raktam. Nagyon tudom ajanlani -
seadrone
őstag
Sziasztok! Van egy flip hármasom, és csak egy narancssárga USB kábelt kaptam hozzá.
Sima USBs telefontöltővel lehet ezt tölteni?
Úgy értem hogy nem a narancssárga kábelt használva, hanem full a telefontöltőnek a kábelét használnám.
-
Prinz Eugen
tag
Sziasztok, egy ismerős venne 10-12k környékén bt hangszórót .. én most oluv féle switcherrel hallgatva nem igen tudok dönteni a tronsmart t6 , és a xiaomi mi közt .. van amelyik stílus egyikkel tetszik jobban, más meg a másikkal szerintetetek?
-
Krill77
őstag
válasz Prinz Eugen #3780 üzenetére
A tronsmart nagyobb hangosabb jobb akkuval, de azért nem szol olyan tisztán de az áráért elfogadható. A xiaomi ultrapocket (zsebkütyü) meretehez képest egyik legjobb ezen az áron. Eleg hamar lemerul.
-
Kobe
veterán
válasz stellaz #3782 üzenetére
Mert a bt hangszorot, ha akarom, belerakom a zsebembe es ha hetvegen az istenhatamogott az erdoben akarom hallgatni, zsebbe elviszem es vigan elvagyok, utana meg visszaviszem
Ugyanigy a merete, a kabelnelkulisege, a kompaktsaga plusz pont, nem szenvedsz vele hogy na akkor Jolikaig mar nem er el a kabel, Julcsikaek meg igen es megy a vita21.sz, na, tudom nem egy audiofil megoldas, de megiscssk el kene felejteni lassan a kabeles bizbaszokat
-
Greg-77
aktív tag
Ha pontosan ugyan annyiba kerül (kb 12.000) a Tronsmart Element T6 mint a JBL Flip3, melyiket érdemesebb választani?
-
Ricco_hun
senior tag
Eustock.eu-ról ideér még karácsony előtt a Tronsmart Element T6 ha most hétvégén adom le a rendelést?
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy JBL Pulse (az első széria) ami valamiféle Demo módban pörög.
Se hangerőt nem lehet állítani, se bluetooth-on kapcsolódni semmit nem enged.
Annyi, hogy AUX-on rá lehet csatlakozni és kész.Hogy lehet ezt kikapcsolni? Vagy másik FW kell rá?
Így került már hozzánk.Köszönöm előre is!
-
Proexxx
újonc
Sziasztok. Tegnap figyeltem fel erre a fórumra, és azt kell mondanom , h nagyon tetszik! Hétfőn rendeltem az edigital-nál egy JBL Charge 3-at, de egyre több helyen olvastam a magas hangok hiányáról, ami nekem nagyon fontos. Meghallgattam többször is előtte, de amikor egy áruházba vagy, az nem ugyan olyan, mint amikor hazaviszed leülsz és egy Soproni Ipa-val elmélyülsz ,,benne” + azért az eladók sem értékelik, ha max hangerőn nyomatod ott 10 percekig. Végül kihasználva a 14 napos visszaküldési lehetőséget nyomtam egy DEL-t és rendeltem egy Sony XB40-et ( 4 év garival + biztosítással 55,5e Ft volt) Igaz még nem sok időm volt tesztelni ( kb 30 perc), de azt kell mondanom, hogy egész jó. Alap beállítás hang terém nem a legjobb, de az EQ-val rengeteget lehet rajta segíteni. Ismerősömnek van egy BEO A1 hangszorója, na az tökéletesen szól youtube-al is mindenféle EQ nélkül, viszont Nekem strapabíróbb kialakítás (IPX) és méret kell. Gondolkodtam az A2-n is ( az nem igazán vízálló), de az a jelenlegi választásom 2x-e lenne + haverokkal kis gumicsónakkal én szeretem vinni ezeket a vízbe is nyáron [Pl balaton] ( vettem hozzá BT-s mp3 / FM rádió lejátszót is) Kérdésem az lenne, hogy szerintetek ennyiért jól tettem le a voksomat az XB40 mellett? Vagy talán a Charge 3 jobb vétel lett volna? Gondolkodtam azon is, hogy megvenni az összes kiszemeltet és otthon kipróbálni ( Charge 3 , Xtreme, XB40, BEO A2), de szerintem a boltba nem díjjazták volna a visszavételét , és nem is igen szerettem volna többet költeni, mint 60e Ft. Még van mellette egy SkullCandy Barricade XL ( nekem egyátalán nem tetszik a hangja rájöttem, nagyon puffog olyan mintha túl akarna mutatni a képességein) > sajnos nagy hangerőnél youtube-on és internetrádión már pocsék a hangja , így ez majd eladó sorba fog kerülni. Viszont iszonyat masszív és úszik a vízen, szóval azért kicsit hiányozni fog! Másik pedig az első BT hangszoróm egy Lamax beat sentinel ( kínai oldalakon archer a neve), sztem ár érték arányban az a BEST BEST. Most Black Fridaykor 12e Ft volt EMAG-on. 2x5W (tudja is), Micro SD mp3, FM rádió, led lámpa. Már kb 5x eláztattam ( fél napig döglödött), utána mintha nem lenne semmi baja ( és nincs is). Úszik a vízen, de a zárógumi azért elég sok kívánni valót hagy maga után! Aki 15e Ft körül akar venni Bluetooth speakert azt felejtsen el minden mást, ennél jobb nincs. Ha nem szükséges a nagy hangerő + kültéri melók , horgászat kisebb és kirándulás eszem ágában nem lenne vinni komolyabbat, ráadásul még a telefonnal sem kell buzizni. Előre is köszönöm a válaszotokat, és remélem én is tudtam segíteni a jövőbeni vásárlóknak a Lamax ajánlásommal.
-
őstag
Sziasztok! Szerintetek JBL Flip 3 vagy Sony XB20? Mind a kettő 25k lenne.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
zpkasa
csendes tag
Sziasztok, ajándékba menne 15-20e körül bluetooth hangszóró. Nem kell vízálló, nem kell rugged, nem kell telefon kihangosítás funkció. Viszont fontos az üzemidő, a hangerő/teljesség és h laptopról küldhessünk rá zenét. Ja és még karácsonyra kell. Javaslat? Kösz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest