- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foxmulder89
senior tag
Vettem egy Sapphire Pulse 5700XT-t ami egyetlen dolgot leszámitva tökéletes.
A gyári beállitás 2049mhz gpu 1200mV, de igy túl meleg és hangos a kártya, a hotspot hőmérséklet 100 fok fölé emelkedik és nem tartja stabilan az órajelet.
Ezt megoldottam alulfeszeléssel, 1100mV-on tökéletesen fut, a hotspot sosem megy 90 fok fölé és jóval halkabb is.Viszont...a beállitott 2049mhz kb 40mhz-el alacsonyabban, 2010mhz körül fut maximum, alapbeállitáson. TDP +50% (+70%-ot is próbáltam SPPT moddal) nem változtat rajta.
Alulfeszelve boostolna 2049mhz-ig, de sosem rögtön, hanem játékok alatt kb 1 óra után, 3dmark timespy loop alatt pedig kb 10 perc után csinálja először. Ekkor azonnal lefagy a kártya és újratölti a drivert. Ha emelem egy kicsit a feszültséget, hogy ilyen esetben is stabil maradjon, már nem boostol sosem erre az órajelre...csak 2010mhz-ig.Mit tudok ezzel kezdeni azon kivül, hogy picit csökkentek az órajelen? 1100mV fölé nem nagyon szeretnék menni mert sokat dob a hotspoton, igy most 100% stabilan tartja a 2010mhz-et, egészen addig amig nem boostol 2049mhz-ig majd lefagy. Nem értem miért nem rögtön 2049-ig boostol, csak x idő után. Feltettem ezt a kérdést a Navi topikban is, nem tudom hol kapok rá hamarabb választ
[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Rockland
tag
Heló!
Olyan kérdésem lenne hogy ha nézek egy élő adást legyen ez twitch vagy más egyéb oldal, akkor előfordul hogy ha felakarok venni valamit közben bandicam-al akkor felvételnél pufferel 1-2mp-ig tovább megy és megint pufferel egyet. Ez mitől lehet?
Nvidia vezérlőpultban esetleg valami beállítás segíthet?
Többi cuccom szerint jónak kéne lennie, csak vga-ra gyanakodom. -
B3nnyHill
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy hasznát Sapphire rx 580 nitro+ kártyát. Amit a mai napon tudtam beszerelni, DDU segítségével letöröltem az előző kártyám driverjét, majd feltettem a legújabb drivert az frissen vásárolt kártyámhoz, majd egy kis játék után (ott teljesen jó volt a kártya, nem droppolt az fps se semmi) miután kiléptem, egy lilás/rózsaszínes sáv fogadott az asztalon (ahogy a képen is látható). Érdekes módon ez a hiba csak ennél az egy képnél fordul elő, pl. ha megnyitok egy ablakot akkor eltűnik az elszíneződés, más háttérképet beállítva szintúgy nem tapasztalok ilyet, azonban ha a fájlok között nyitom meg a képet, ott viszont megint megjelenik a fenti hiba. Anno mikor ezt a képet találtam, véletlen többször is letöltöttem és mindegyiknél tapasztalom ezt a hibát. Ha screenshotot készítek, és azt a képet elküldöm magamnak és azt megnyitom pl. a telefonomon szintén nem látok semmit, csak az eredeti képet Szerintetek a driverekkel lehet valami probléma, esetleg a monitorommal lehet probléma, vagy magával a kártyával lehet valami (szerencsére az előző tulaj adott rá 1 hét garanciát)?[ Szerkesztve ]
-
Qbász
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a következő problémához. Eladtam a videókártyám (RTX 2070) helyére került ideiglenesen egy R9 380X, monitorom Samsung C27HG70. DDU-val letöröltem mindent most aktuális driverek vannak fent. A probléma a következő: nem működik a displayport, ha pedig HDMI-t használok folyamatosan 4K 30hz-et erőlteti (monitor 1440p,144hz-es), ha 60 hz-re rakom akkor már 1440p-ben fut viszont tele van minden átméretezési hibával [kép] . Viszont ha HDMI-vel bekapcsolom a monitort majd miután van kép átdugom Displayportba működik 1440p 144hz-es módban addig amíg ki nem kapcsolom vagy újra indítóm a gépet. Onnantól feketeség és ki-be kapcsolgatja a monitort. Vissza dugva HDMI-re az a hiba olvasható hogy Displayport link failure. Próbáltam freesync off, normal stb. nem segített.
Végig próbáltam a Displayport módokat monitoron, nem segített. Az Nvidia kártyával minden ment freesync, 144hz, 10bit szín. Nem értem[ Szerkesztve ]
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
Csupingo
veterán
Elvileg a wiki szerint hdmi-n teljes tartományban csak 75Hz-ig működik, 1440p-ben. Csökkentve 4.2.2-re (120Hz), 4.2.0-ra (144Hz). DP-vel miért nem működik, az már érdekesebb, mert annak tényleg tudnia kéne. Esetleg teljesen áramtalanítsd a gépet és csak dp-vel kösd rá a monitort, aztán párszor kapcsold ki-be, talán észhez tér. Mintha most erősen ragaszkodna ahhoz, hogy csak hdmi-n hajlandó képet adni.
Esetleg ha hdmi-vel elindul a win, akkor kikapcsolt gépnél dp-vel is csatlakozz a monitorra (vagy hdmi-n egy tv-t és dp-n a monitort), aztán kapcsold be az e képernyők kiterjesztését. Ha a kettő működik egyszerre, akkor már beállíthatod a dp-t elsődlegesnek és változtathatod a képfrissítését.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
hwswinfo
lelkes újonc
Egy észrevétel a használt vga-k vételéről...Most akarok használtan venni RX 570-580-at vagy nvidia 1050-1060-at, és rakás hirdetés van jófogáson hardveraprón, ahol érdekelne a kártya, de kiderül mindről, hogy a r@hadt bányászatra voltak használva másfél vagy 2 évig, azaz járatták ám rendesen..hiába van egy kettő alul feszelve, ment végig!
És még arra is lusták, hogy visszategyék utána eladás előtt a gyári biost, gyári értékeket, arra is úgy kell külön rákérdezni megkérni őket..de többen alul feszelten kisebb teljesítményre állítva tolják eladásra a kártyákat a neten. Azaz ennyit a használt vga-k vételéről.
Azaz vigyázzatok vele, ezért sem veszek most vga-t, kivárok, amíg lemennek a vga árak, addig eldöcög a régi is. -
kapy
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy van egy msi rtx 2070-em, ami hibás lett, viszont az rbx-hez szólt a garancia, ami ellen tavaly végrehajtás indult és bezárták. Az msi-nek a hivatalos garancia ügyintézéséről mi a véleményetek, eltudom rajtuk keresztül intézni?
[ Szerkesztve ]
-
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok, Boldog Új Évet!
2070 Superem Furmark alatt (1440) 74 fok, amit jónak tartok, viszont egy közepes gépigényű játék (Dragon Age Inquisition) alatt meg 70 fok.
Jól van ez így?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Viktor77
titán
-
mester1102
tag
Sziasztok lenne egy Founder's Edition GTX 1080Ti-m. Kérdésem az az, hogy gyakra felmegy 85 fokig mikor terhelés alatt van, ez normális vagy érdemesebb rá venni hűtőt. Elvileg radiál hűtés van rajta, de félek, hogy 85 fokon összeolvas valami bennee és tönkremegy. Szerintetek?
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
Hegyirabló
veterán
-
Pkc83
őstag
válasz Hegyirabló #78670 üzenetére
Igen jó az úgy. Gondolom a venti profilod valahol 70 fok környékén
váltana magasabb fordulatra de mivel azt nem éri el így megáll 70 fokon.
A régi játék is használja a vga-t azért. -
Hegyirabló
veterán
Szia!
Ebbe bele sem gondoltam, pedig logikus. Amúgy nincs beállítva venti profil, plug and play, betettem, quiet biosra kapcsoltam, és jó napot.
Ebben az esetben is igaz lehet, amit írsz?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Pkc83
őstag
válasz Hegyirabló #78672 üzenetére
Szia.
Persze attól,hogy te nem állítottál semmit azért még van gyári
beállítás. Szívesen. -
Hegyirabló
veterán
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Berakom ide is, vegulis ide jobban illik.
Van egy gep (ASUS P8B75M-LX, Intel Xeon E3-1275, MSi RX470 4GB GamingX, FSP 350 APN).
Dvi-vel van osszekotve a monitorral, viszont amint feltelepitem a vga drivert nem erzekel jelet a monitor. Biosig van kep, majd amint jonne a Win10 tolto kepernyoje maris elmegy. Ha torlom a drivert ujra van kep a Winbe is. Ket fele drivert lehet leszedni az AMD oldalarol mind a kettovel ezt csinalja.
Kiprobaltam egy masik monitorral ami hdmi-s, azon vegig van kep. FullHD a felbontas amugy. Ja, vga csere volt a gepben. Azzal tokeletesen mukodott telepitett driverrel (dvi).Mi lehet a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
-
Abrion
senior tag
Hali
Mi a legolcsóbb de jó kb 1-2GB Ramos VGA aminek gyárilag paszive hűtése van?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Abrion #78677 üzenetére
Mennyire legyen olcsó és mennyire régi? Teljesen alap, de nem olyan régi a gt 710 (ez csak képet ad kb.), kicsit erősebb az r7 250, még erősebb a gt 1030 (jó multimédiás kártya). Amivel már játszogatni is lehet, az a gtx 1050.
-
őstag
Sziasztok!
Aki jobban benne van a témában, meg tudná mondani, h az AMD háza táján van-e vmi GeForce DLSS alternatíva? Vannak-e hírek róla h gőzerővel dolgoznak az ügyön?
-
Csupingo
veterán
válasz Abrion #78680 üzenetére
Rosszul emlékeztem. Talán csak a gtx 1050ti-ből volt passzív változat, a simából nem. Az a baj, hogy ezekből nem vettek sokat, így a használt piacon is nehezebb találni. Itt az aprón is csak kettőt látok most. A kérdés, hogy megér e némi felárat egy félpasszív változathoz képest, ami szintén nagyon csendes.
-
varmi2
nagyúr
válasz Abrion #78680 üzenetére
Vannak passzív tápok, csak borsos az áruk.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz Tomi0703 #78685 üzenetére
Ne az eszközkezelőben tiltsd le. Pl. a képernyőfelbontás menüben. Vagy nem is érzékeli a többi kimenetre kötött megjelenítőket? A driverben is szokott lenni szigorú megjelenítő érzékelés. Amd-nél nem tudom milyen néven van. Akkor se találná meg?
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
A drága Win10 drivert cserélt. Valami régi volt fent, ami tökéletesen megfelelt, és elég jól mentek vele a játékok. Hogy tudom megnézni milyen verzió volt fent?
Szerk:
Tárgytalan, megtaláltam.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Abrion
senior tag
lene még1 vga kérdés
Oké szóval, tételezzük fel van ez az alaplap Asus P8Z68-V ha jól látom 2.0 v pci-e van, ere gondolom nem lehet rárakni ezt a VGAt? Ati Radeon RX 470 -
Hegyirabló
veterán
válasz Hegyirabló #78667 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit még vizsgálgattam a kártyát. Kerreg az egyik ventije, gyanítom, hogy szorul is. Talán ezért melegebb egy kicsit, mint kellene. Ez garanciáztatható probléma?
Köszi!
-
Tomi0703
addikt
válasz Csupingo #78686 üzenetére
Itt kerestem a masik monitort. Nem talaltam, pedig mindketto ra volt dugva es volt kep.
Vegul valahogy megjavult. Win gomb + P-re semmit nem csinalt, hiba nyomkodtam ott barmit (a 4 opcio kozul) De egyszer csak jo lett. Latta mind a 2 monitort, a hdmi-st letiltottam es most jo. De, hogy miert vagy hogy nem tudom... De par oram elment vele. -
peti_s
addikt
Helló Mindenki,
Gondolkodom egy "játék PC" összerakásán így télen, az lenne hozzá a kérdésem, hogy AMD/nvidia vonalon melyek voltak az utolsó generációk, amelyek még támogatták a 32 bites XP-t.
Van pár régebbi játék amivel szívesen játszanék, így valószínűleg fent lenne az XP is a 10 mellett.
Köszönöm előre is,
üdv. peti_s
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz peti_s #78696 üzenetére
Ha jót nézek, akkor az r7 270-hez is van.
-
Csupingo
veterán
válasz peti_s #78698 üzenetére
Nincs mit! Azért ha van rá lehetőség, előbb próbáld ki a gyakorlatban, mielőtt kifizeted.
Esetleg a win xp topikba is kérdezz be. Úgy rémlik, az újabb driverekhez net keretrendszert is kell telepíteni, meg a legújabb service pack-nak fent kell lennie.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
mrdreamer
csendes tag
Sziasztok! Asus Tuf Gaming 1650 super 4g kártyával építettem egy gépet az egyik barátomnak, viszonylag régi windowst tudtunk hirtelen felhúzni rá de utána órákig frissült. A probléma az, hogy mindkét monitoron (1 hdmi-s, a másik 144hz-es dp-s) a megjelenített tartalom sávosan jelenik meg a színátmenetes részeknél mintha a normálisnál alacsonyabb bitmélységen futna a rendszer. Kábelhibát kizártam, monitorhibát is mert mindkettőn látszik a hiba, vga drivert újrahúztam. Mi lehet még a gond, tudtok pár ötlettel segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest