- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland861010
addikt
Helló,
Sziasztok,
Vettünk egy Inno3D 1660supert van benne egy steames kupon de el kellene küldeni a Product Serial Number de bármelyik seria számot írtam be nem fogadj el.
Bontatlan volt a doboz.
Valakinek ötlete hogy mire gondolnak? -
Csupingo
veterán
válasz Roland861010 #78901 üzenetére
Az inno oldalán már olvastad? Van egy ilyen rész is: "1. Fill the form and upload a photo of the product serial number label and a photo of the invoice with product number or product serial number.
2. Do not add hyphen "-" when you input the product serial number, otherwise it will say "invalid serial number". Serial no. format looks like this '32-123-123456789'"
Még biztos él az akció?[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
juve600
nagyúr
-
Csupingo
veterán
válasz Roland861010 #78904 üzenetére
Erre az akcióra gondolsz? És ha nem ezt a formanyomtatványt használnád, hanem e-mailt írnál nekik? Talán szó nélkül elfogadnák.
-
Grave_444
nagyúr
válasz juve600 #78903 üzenetére
Lehet több verzió létezik ebből a kártyából? Neten találtam képet, amin 1x8pin volt rajta, viszont 6+8pin-t is.
Nézd meg mi kell a kártyának. Ha 6+2 (8pin), akkor csak kösd be a tápot.
Ha kell mindkettő, akkor vegyél egy molex-6pin átalakítót, lehetőleg 2db molexről alakítsa át.
[link] -
pbujna
aktív tag
Sziasztok, haverom vásárolt osztrákiából egy Asus RTX 3060 ti kártyát. Elindul vele a gép, de nincs kép. A windows is betölt, azt onnan tudom, hogy Teamviewerrel távolról tudok hozzá kapcsolódni. 640x480 felbontással indult a gép, Nvidia driver nem talál kompatibilis kártyát. Nála se kép, se hang továbbra sem. Találkozott már valaki ilyennel? Egyébként Windows semmit sem lát belőle, GPU-z is üres.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Konfigom:
32Gb SSD
i5 2400
12Gb DDR3 (2x4Gb+2x2Gb)
GTX 750ti OC 2Gb
Alaplap Fujitsu D3061-A1
Fujitsu 250W tápegység
Samsung LED TV
Win 8.1 64 bitA VGA-t most vettem, betettem a gépbe, drivert feltettem, majd totál random el-el megy a kép 1-2 mp-re, van hogy fél óráig semmi, van, hogy 2 percben 3x is. HDMI csatlakozókat néztem, nem oldotta meg, kábellel nincs baj, mert mint mondtam a 750 VGA előtt nem volt gond ugyanezzel a kábellel.
Eddig két drivert néztem, semmi változás.Valaki tapasztalt már ilyet?
Mi lehet ez?Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan Intel integrált videókártya amely támogatja a 4k mellett a HDR-t is? Az Intel® UHD Graphics 630 4k-t tud de HDR-t nem támogat ha jól tudom. Más ötletek? Ha nem integrált akkor mit tudnátok ajánlani? Középkategóriás gépet raknék össze többek között 4k filmezéshez és a HDR fontos lenne, de játszani nem fogok, így nem kell izmos kártya csak a 4k HDR menjen zökkenőmentesen.
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
válasz Fr@nkieWilde #78910 üzenetére
Terhelés alatt is csinálja?
Nekem is üres járaton néha villan egyet a monitor.
1660 super van a gépben friss nvidia driverrel. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Roland861010 #78912 üzenetére
Nem csak terhelés alatt, bármikor, amikor jól esik neki.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
nitrooxid
friss újonc
Sziasztok hogyan lehet az egy gddr6 1650 videokártya Grafikus memória sebessége12000 ir de játék közben csak 6000 mutat nvidia experience max? szerinted mi lehet a baj?
-
pbujna
aktív tag
Van valakinek valami ötlete a fent leírt kártyához?
Több gépben is kipróbáltuk, nincs jel a monitoron, de a windows elindul, mert teamviewerrel be tudok lépni. A windows továbbra sem lát VGA-t, és a felbontás 640x480....
NVidia bios frissítés nem működik, mert az sem lát VGA-t a gépben. -
Viktor77
titán
-
félisten
-
efi99
őstag
Üdvözletem.
Az mennyire általános, hogy az alaplapi VGA nem ad jelet, ha dedikált (PCIE) kártya is van a gépben (természetesen a BIOS-ban az alaplapira van beállítva illetve a kábel is az alaplaphoz csatlakozik és a PCIE-hez nem csatlakozik egyáltalán kábel. Amúgy az egyik ATi, a másik NVidia) ?
Illetve mit lehet tenni, ha - mivel át lett BIOS-ban az alaplapira állítva - emiatt most már a dedikálton sincs kép (tehát a BIOS-t sem látom), viszont az opció alapértelmezett beállítása is az alaplapi VGA lenne, ezért a Clear CMOS-sal a BIOS-t alaphelyzetbe állítva sem tudok váltani a másik kártyára?Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
L4D1K
őstag
válasz Csupingo #78871 üzenetére
Köszi, azt hiszem ezeket verziókat kihagyom.
Azt hittem a windows régebbi verzióira is van creation tool.
Csináltam közben egy új, szűz telepítést, hátha.
Ugyanazt csinálja legfrisebb és egy éves driverrel is. IRS és latency az egekben. Clean boot és letiltott hálózati vezérlőkkel is. A vga ill a rendszer is stress tesztelve.
# ANTAL Tuning #
-
Csupingo
veterán
A win 10 topik tagjai szerint microsoft forrásból kerülnek fel az iso-k ezekre az oldalakra, ha ettől félsz. Torrentről is lehet hivatalos iso-t tölteni, az a nem mindegy, hogy mivel aktiválod. Persze a 10-est annyira nem is kell, mert használható elvileg aktiválás nélkül is. Úgy rémlik, az MS oldaláról mindig a legutolsó stabilt tölti.
Esetleg egy jó régi nvidia driver, pl: 391.35? Nem DCH hanem standard?
[ Szerkesztve ]
-
Dinomano
senior tag
Sziasztok!
RX 570 (MSI, 4 GB-s) tulajdonos vagyok. Noname, passzív hűtéses tornyom van. Alapjáraton sem halk a kártya, de játék közben, rákapcsolva, olyan mint egy porszívó. A korábbi, egy ventis MSI RX 460-om jóval halkabb volt. A kérdésem: Fogadjam el, hogy ilyen hangos a gép, vagy esetleg egy házba szerelhető venti megoldja a dolgot? (Vagy még hangosabb lesz a gép?)
Segít-e valamit, hogy lejjebb veszem a ventik sebességét és a kártya teljesítményét? (Annyira nem vagyok grafikab*zi, nem baj, ha nem megy minden fullHD-ben, csili-vilin...)
Illetve: Szerezzek be egy komolyabb házat?/(^_^)____7=--- - - >|
-
Csupingo
veterán
Lehet hogy meghalt az alaplapi? Vagy kártya nélkül működik? A bios resetnek segítenie kéne, mert sok lapnál ilyenkor az az alap, hogy ott ad képet, ahol kijelzőt érzékel. Ha a dvga-ra kötöd a monitort ott, ha az alaplapra, akkor ott.
Arról a gépről van szó, ami az adatlapodon van?
[ Szerkesztve ]
-
efi99
őstag
válasz varmi2 #78930 üzenetére
Jól hiszed, csak nem az én gépemről van szó, bocs, nem írtam.
A VGA ventije hangos (volt) még minimumon is, módosított (alacsonyabb min rpm) BIOS-t az istennek nem akart rámenni, ezért akartam az alaplapit használni, bár nem szívesen, mert az jóval gyengébb még az öreg 9600GT-nél is. Végül leműtöttem a ventit és rábarkácsoltam vért izzadva egy másikat, ez lényegesen okésabb.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
Pete55555
addikt
válasz secler07 #76834 üzenetére
Sziasztok.
#76834-ben leírt problémával küzdök én is, csak egy "sima" 1650 Windforce-al.
Tehát idle a venti fel-fel pörög, szinte max-ra. Akármivel állítom, bármilyen ventiprofilnál csinálja.Lett esetleg azóta megoldás rá?
Ui: látszik, hogy 40%-ra van állítva, százalékosan is annyit mutat, de össze vissza ugrál állandóan, néha meg felmegy 100%-ra. (az utóbbi a képkivágáson gigabyte progi fan speed elején a függőleges csík)
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
bananfa
csendes újonc
Sziasztok, én is egy kérdéssel fordulok hozzátok!
A szar helyzet hogy van egy evga 2070-em, illetve egy papíron rá illő blokkom (alphacool 2080ti/2080-hoz, de mivel az evga kartya 2080 referencia pcb-tervet hasznalja, igy minden combatibility checker kihozza mint kompatibilis)
A probléma tünetei, hogy elsőnek is sokszori ráhelyezés kellett míg elindult a blokkal a kártya, addig gpu errort dobott post előtt, jópár felhelyezés után, ezen átlendültünk, használtam, játszottam gond nélkül, reménykedve, hogy ennyi volt a dolog.
Majd egy hónapra rá átszereltem egy másik házba, ekkor ujra a gpu errort dobta az alaplap, hát nekiindultam még párszor a blokk ujrahelyezésének, egyszer eljutottam post utánig, újraindult, majd megint semmi , ekkor már véglegesen, mert a visszakerül eredeti blokkjával sem reagált, eddig erről mindig.A probléma, valószínűleg az lehet hogy a blokk valahol(szerintem a memóriáknál) shortolta a lapot, talán amennyiben túl volt húzva a csavar (minden gyári termal pad volt), alapbol a short csak megakadályozza a bootot, de valamiért mégse kimélte egyszer, és itt szakadhatott el a cérna. A pcb-t egyébként semmi égésnyom vagy hasonló nincs, a memória induktora kicsit elszineződőtt, ami szintén valami shortra utaló jel.
az eddigi diagnosztika, hogy a memória (és a szóban forgó induktor) körüli 3db smd kapacítás, multival rámérve nem mutat kapacítást, ellenben a többi hasonló elemmel.
A kérdés az lenne, hogy volt-e már tapasztalatotok hasonlóval? Tudtok-e bárkit aki értene a megszereléséhez? Illetve esetleges garancia az evgán segíthet-e ilyen helyzetben?
A segítséget előlre is köszönöm!
-
pbujna
aktív tag
válasz bananfa #78933 üzenetére
Szia,
korábban sokat használtam vízhűtést a GPU-n, fel-le dobáltam a blokkot, de most már óvatosabban építem. A mai napig építek ilyen gépeket, illetve eladtam a maradék vizes cuccaimat, de a vevőnél én raktam össze a rendszert. Mi jelent, hogy "míg elindult a blokkal a kártya"? Ha elsőre nem indul, már baj van szerintem. Minek kell blokk a kártyára, hogy elinduljon? Maximum pár másodperc alatt elfüstöl, ha nincs hűtése, de az induláshoz "a kártya kell", nem a blokk. Én már az első bekapcsolásnál feladtam volna, ha nem indul el, aztán reménykedem benne, hogy nem tettem tönkre a kártyát.
A vízhűtés felszerelésénél az alábbiakra szoktam figyelni. Megfelelő méretű blokk, ami lefedi a GPU-t (ennek a környékén rugós csavart használok, vagy az egész kártyán), lefedi a memóriákat (megfelelő méretű gap-paddel), lefedi a FET-eket. Érdemes 6W/mK thermal padet használni, de a memóriáknál elég lehet a "kisebb" is. A vízhűtést egyébként első körben mindig a VGA blokk nélkül építem meg. Ha megvan a teszt, jöhet a blokk a kártyára, bekötés, 1 óra teszt, majd stress test.
Tudom, a Te helyzeteden ez már nem segít, csak leírtam.Érdemes megpróbálni a garanciát érvényesíteni, de bontott hűtéssel el már nehezebb. Nem tudom, az EVGA milyen matricát használ, de mások a csavarokra szoktak tenni kis matricát. Az Asus pl egy piros köröst. Ha új kártyára építem a blokkot, szikével óvatosan szoktam levenni a matricát, illetve a csavarhúzóra nagyon vékonyan szigetelő szalagot teszek, ez nem fényesíti ki a csavarokat. Aztán jön a meglepetés, hogy arany színű a paszta, ami gyárilag rajta van (na ilyenkor próbáld reprodukálni)...
-
Csupingo
veterán
Esetleg energiagazdálkodási beállítások? Pl. tedd a win-t teljesítménycentrikusra, a speciális beállításoknál a pci express energiagazdálkodását kapcsold ki, meg bármi ilyesmit, aminek köze lehet a dologhoz. Persze erősen benne van a pakliban, hogy a friss win-ből nem szeret valamit. A vga-t másik gépben nem tudod kipróbálni?
-
Panthera
őstag
Üdv!
Terhelésnél mi az ami halkan ciripelhet a VGA-n? Venti vagy egy áramköri elem?
-
Csupingo
veterán
válasz Panthera #78938 üzenetére
Ha "áramköri" hang, az többnyire a vga vrm részéről szokott jönni, állítólag a tekercsekből. Gyakran előfordulhat terhelésnél a morze hangra hasonlító (rendszertelen) ciripelés is. Tápegységnél meg akár a terhelés nélküli halk sípolás, de elvileg az is tud komolyabb, a vga-ra jellemző hangokat kiadni nagy terhelésnél. (Pl. magas fps esetén.)
[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan Intel integrált videókártya amely támogatja a 4k mellett a HDR-t is? Az Intel® UHD Graphics 630 4k-t tud de HDR-t nem támogat ha jól tudom. Más ötletek? Ha nem integráltat akkor mit tudnátok ajánlani? Középkategóriás gépet raknék össze többek között 4k filmezéshez és a HDR fontos lenne, de játszani nem fogok, így nem kell izmos kártya csak a 4k HDR menjen zökkenőmentesen. -
Csupingo
veterán
válasz oxide83 #78941 üzenetére
Mikor először kérdezted, az amd procikban lévő vega 8 és vega 11 ugrott be, de kis keresgélés után se tudnék határozott igent mondani. Még angol fórumokon se jelentik ki konkrétan a tulajok, hogy mondjuk a 4k HDR működik. Van a PH-n is topik, ahol inkább foglalkoznak ilyen kérdésekkel, szerintem ott is tegyél egy próbát.
Ha jól értem, ez az oldal szerint működik. A tulajok többnyire azt írták, hogy eldobálja a képkockákat HDR esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #78932 üzenetére
Megoldódott...
Azért leírom aki kíváncsi lenne rá.Egyszerűen 50% alatt nem tud rendesen működni a venti, és elindul - leáll.
50% vagy afelé kell állítani, és rendesen fog működni. Azaz nem bug ez, hanem "feature"
De szerencsére 50%-on is gyak. hangtalan....Szeretem leracsniztatni...
-
Panthera
őstag
válasz Csupingo #78939 üzenetére
Azért tűnt csak fel, mert házat cseréltem és nem a szokásos helyen teszteltem a gépet (hang nélkül). Egy SSD hangosabban tud ciripelni, ez nincs annyira zavaró.
Mr.Csizmás:
Nem vagyok tisztában pontosan a a coil whine fogalmával...egyről beszéltek, nem? -
pilu01
senior tag
Adott egy Gigabyte GV-RX470G1 GAMING-4GD Rx470 4gb vga.
Gondoltam újrapasztázom, illetve a hő padokat kicserélem, amióta megvan nem volt még.
Kicsit vastagabb padokat tettem bele, ezért töbször szét kellet szednem, hogy cseréljem.
Jelenleg alap driver beállításokkal, folyamatosan csak egy ventillátor forog.
Terhelés nélkül, és terhelés alatt is.
Ami azért érdekes mert ez a tipus terhelés nélkül ugye leállítja mindkét ventillátort, mikor terhelést kap akkor forog mindkettő.
Szédszedtem újra, de nem látok törést vagy sérülést a kábeleken.
Mikor terhelést kap, az egy ventillátor felpörög, de mivel egyedül nem tudja lehűteni a kártyát, leáll a gép.
Otthoni barkács körülmények között van még valami amit ki tudok próbálni hogy életet leheljek az álló ventillátorba?
Ha nincs, ki az ajánlott szaki itt aPH-n akire rá lehet bízni egy ilyen hibát?
Köszi -
Laraxior
titán
Hali.
Ha a VGAmra van kötve DP-re egy monitor, és DP-re egy TV, és az első kép amit bead az a TVn van, történetesen ha a biosba belépek, akkor azt hogy tudom megoldani úgy, hogy elsőre is a monitoron legyen kép?
(2070Super)[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Csupingo #78948 üzenetére
Most akarom épp kipróbálni, mielőtt elkezdek mindent össze-vissza nyomkodni a beállításokban
Azerk. : jo is lett
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Csupingo
veterán
válasz Laraxior #78949 üzenetére
Szuper. Gyakran fizikai sorrend van a csatlakozók között, ezért több kijelző esetén nem igazán lehet a sorrendet variálni. Főleg bios-nál nem. Esetleg úgy szokott működni, ha 1 monitorral telepítesz win-t és a másikat később kötöd rá. Ilyenkor elvileg mindig az először csatlakoztatotton lesz kép. Nvidia-nál már olyan gond is volt, hogy ha csak 1 db DP-s kijelző volt a kártyán, akkor a biosnál nem volt kép, csak a win betöltése után jelent meg. Erre adtak is ki javítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...