- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chalez
őstag
válasz Csupingo #71448 üzenetére
Újraindítottam minden oké volt, több percig, aztán egy restart, semmit nem változtattam, és már nem töltődött be a win. A kék kis ablakokig mindig eljut, aztán random vagy betölti a desktopot, vagy nem. Most pl egy ilyen kép fogadott, amit feketével váltakozva tett ki, amíg ki nem nyomtam a tápegységet.
Szóval a kép, a csíkos helyett ilyen is volt már párszor:Pár perc várakozás után bekapcs, majd fel is állt a win megint
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Chalez #71453 üzenetére
Ki kellene próbálni, hogy egy ismerősöddel VGA-t cseréltek.
Ha a Te VGA-d megy az Ő gépében , akkor alaplap, táp gond lehet.
Ha a ismerős VGA-ja megy a Te gépedben , akkor jó lehet az alaplapod és a tápod.
Ha az ismerősnél sem megy a VGA-d , akkor az a ludas.....A hardware gondokat csak "legó" módszerrel lehet megtalálni.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Azt kérdezném, hogy a DVI-(d) kivezetésnek van e bármilyen hátránya a HDMI-hez képest? Főként a képminőség tekintetében, ha egyáltalán?
Vagy pl. annak ha az alaplapi/VGA-s DVI-re HDMI átalakítóval kötöm rá a HDMI-s monitor-t?
Köszi!
-
Csupingo
veterán
válasz SunMount3r #71456 üzenetére
Nincs. Szerintem ugyan azt a digitális jelet használja (ezért is alakítható sima kábellal is a dvi -hdmi-re). Annyi lehet a hátrány, hogy kisebb max. felbontást tud.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
fartfun
tag
Sziasztok,
videókari állapot teszteléséhez létezik olyasmi program, mint HDD esetében a Sentinel?
Köszönöm!
-
gorgo
őstag
Sziasztok!
Van egy 6 éves gépem, köszöni jól, benne egy fiatalabb GTX750 VGA, köszöni az is jól. Van is rajta egy HDMI kimenet, amit eddig sosem használtam, ki sem próbáltam. Egész tegnapig. Nos, röviden: semmi, nem is látja az nvidia szoftvere, "természetesen" jelet nem továbbít.
Mi a rákot lehet tenni? Nem túl friss a driver, de még így is sokkal frissebb mint a kártya kiadásakor aktuális volt. Értelem szerűen nem frissítgetem, egy ősöreg karihoz ugye régesrég nulla lenne a frissítés. Vagy tévedek...? Webet böngészve amerikai oldalakon lévő fórumokon hasonló eseteket találok, de semmi értelmes megoldással, legtöbb esetben válasz nélkül.
Win 7, rendszeresen frissített, a célmegjelenítő pedig TV lenne.
Tippek? Köszönöm!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
matyuli3
újonc
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy valahányszor feltelepítek egy játékot és engedélyezem, hogy feltegye a visual packokat megbolondul a gépen. Kétszer is előfordult már, hogy telepítés után működik azután pedig nem, frissebb driverre hivatkozva. Letöltöm a legfrissebb drivert (nvidia gtx 1050Ti) és akkor meg elmegy a D3D támogatásom. Nem értem mi lehet a baj. Mikor legutóbb ez történt akkor letöröltem az összes visual packot amit a játék tett fel magának, majd letöröltem a friss drivert és feltelepítettem egy régebbit, azt amit a gép telepítésekor raktunk fel. Mindezek után működött normálisan. Nem tudom mi okozhatja ezt a visszatérő problémát. Remélem tud valaki segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kokkantas
senior tag
Sziasztok!
Van egy RX 460 windforce oc 2GB-os videokártyám amit több asztali gépben, Win 10, 8.1 és 7 alatt, többféle driverre nézve azt a hibát produkálja főleg, hogy elsötétül a kép aztán visszajön. A hibanaplóban az van, hogy a képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt, de csinál olyat is, mint amikor memóriahibás a kártya. Mivel garanciális még emiatt ellett küldve oda ahol vettem. Ezt kaptam válaszul: "Win 10-es tesztkörnyezetben a driver telepítése közben nem volt probléma, utána 2 óra Furmark teszt futott le, ezután 1 óra Unigine Heaven max. beállításokon. A kártya a tesztek alatt semmilyen problémát nem mutatott, a gyári specifikációk szerint üzemelt." Valakinek valami ötlet, hogy mi baja lehet a kártyának?
-
-
Chalez
őstag
válasz Borisz76 #71454 üzenetére
Lan nélkül telepítettem fel a win-t, és pendrive-ról löktem fel a vga drivert... Most semmi hibajelenség nincs, már lakom be a gépet... Ami driver a win telepítőn volt, (valami 2017-es adrenalin) az okozta a hibát. Láttál már ilyet? Miközben a telepítő kb 1 hete jött ki, legújabb decemberi frissítésekkel...
[ Szerkesztve ]
-
Kokkantas
senior tag
válasz Borisz76 #71467 üzenetére
Az elején én is arra tippeltem, vettem is egy Seasonic S12II 430W-ot, de a probléma nem szűnt meg. Utána az FX4300-as konfigot lecseréltem egy Ryzen 3 2200G-re. A probléma ugyanúgy megmaradt.
varmi2: A régi gépben is csinálta, ha a videokáryát kicserélem a régire akkor minden jó.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Ide is betenném:
ÚR ISTEN! Megöltem volna a vgat? sapphire pluse 56 nitro 64 biossal.
Egy napja tesztelem, a legmagasabb fesz 1090 mv, a legmagasabb beállított órajel p7nél 1647, hbm 1100, vfloor 1000mw, fan curve gyári, végigteszteltem firestrike extreme bench, superposition, dagger of xian órákig, valley, heaven, shadow of the tom raider, deus ex stb...és gond nélkül ment minden, hotspot megállt 90 fok körül, gpu hbm 71 74 körül, fogyasztás MAX 200w.
Most elindítottam az msi kombustrost, elindult a teszt, majd lefagyott. Gépet újraindítom, 1 hosszú, 3 rövid sípolás és azóta NEM ÉRZÉKELI A VGA-t
Többször peóbáltam, még agyári fesz értékek sincsenek meg, megsütöttem valamit, vagy ez az emeregcy shutdom a hotspot miatt, vagy mi a rák?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Borisz76
veterán
válasz chopin42 #71470 üzenetére
Bios Beep Codes listában nézd meg az alaplapodhoz tartozó bios kódjait....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
nt92
tag
Sziasztok
Vga vasarlas/upgrade elott allok.
Jelebleg egy gtx 1050 2gb-s kartyam van.
Emelett h81es lapban van egy xeon e3-1220v3 proci(4mag, 3.1-3.5ghz),
8gb ddr3 ram.
Tap: chieftec smart ctgps 500a8 500w-os tap.
Tobbfele videokartyat nezegetek, de a gtx 970 es a 10603gb a legszimpatikusabbak ugy teljesitmenyben mint arban.
A kerdesem az lenne hogy ez a tap elbirna-e egy gtx 970-et?
A tapnak 1db 8pines csatlakozoja van, de 2 satabol v 2 molexbol lehetne meg egy 6pineset.Illetve ha nem ezek a kartyak akkor mit ajanlanatok ti?
Elore is koszonom.
-
Borisz76
veterán
A GTX970 és a GTX1060 is 120wattal táplálkozik. Itt néztem meg.
-
-
Czimby
addikt
Arra gondoltam, hogy bekapcsolt pc-t összekötöttél-e bekapcsolt tv-vel, mert láttam már ilyen esetben szikrát, de szerencsére akkor nem szállt el semmi.
Viszont így nálad sem ez a gond.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek ez mennyire megoldható (ha egyáltalán) ugyan abban a gépben:
Egy 2400G APU alaplapi kimenetét használnám videózásra, játékra pedig pl. egy GTX1060 dVGA saját kimenetét Win10 alatt.
Nagyon bonyolult lenne, összeakadnának a driverek, miegyébb?
-
Amos17
tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Vásárolni szeretnék egy RX560 karit. Ezen van egy DVI-D, egy HDMI és egy DP port hátul. Sajnos a monitorom csak D-sub-ot tud fogadni. Az lenne a kérdésem, hogy elég egy DVI-D to D-sub adapter vagy mindenképpen egy konverter kell ide?
Előre is köszönöm! -
default.
őstag
Sziasztok!
GTX 1050 Ti 4GB kártyákhoz már érdemes a Windows 10-et használni?
Nekem jelenleg Win 7 Pro van fent, és tökéletesen megvagyok vele, de mostanában beruházok egy fent említett kártyába. Mit gondoltok? Jelentős előnyökkel járna a Win 10-re való átállás?Köszönöm szépen előre is,
Üdv! -
Immy
őstag
Sziasztok,
Core2duo e8600 kihajtja szerintetek a geforce1030-at? Sajnos nagyobb cpu-t nem tudok tenni az alaplapba.
Üdv.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Csupingo
veterán
válasz SunMount3r #71480 üzenetére
Elvileg simán működnie kéne. A biosban kell bekapcsolni, hogy egyszerre üzemeljen az igp és a vga is. Aztán a win-ben ugyanúgy lehet használni a másolást, kiterjesztést, stb. mint egy videókártya esetén. Talán érdemes azt elsődleges kijelzőnek beállítani, ami a vga-ra van kötve, így azon lesz a tálca és talán arról indulnak a játékok. Aztán a filmet pl. át lehet húzni a másik kijelzőre és az már az igp-t fogja használni. Nekem az rémlik, hogy ha mindkettő kijelző aktív és a filmlejátszót az igp-s kijelzőn zártam be, akkor következő indításnál egyből azon futott.
(#71485) Immy: szerintem azért marad tartalék egy 1030-ban, olyan proci mellett, de ettől függetlenűl biztos vállalható. Érdemes megnézni, hogy van e frissebb bios az alaplaphoz. Ritkán, de ilyenkor is előfordulhat, hogy nem fog működni az új vga egy nagyon régi alaplapban. Ez sajnos csak próbánál derül ki. C2q procit nem lehet tenni az alaplapba?
-
Rockland
tag
Heló, lehet nem jó topik, olyan bajom lenne hogy ha váltogatok chrome-ba pl élő adások között vagy görgetek lefelé, akkor néha bevillan egy feketét a kép, ez mitől lehet?
-
Borisz76
veterán
válasz default. #71484 üzenetére
Csak ha DX12-s játékokkal játszol....
Amúgy ha elégedett vagy a Win7-el és eddig ment mindenféle gond nélkül, akkor maradhat.
Persze ha van a GTX 1050....sorozatú kártyákhoz még Win7 driver.
Ha nincs , akkor kénytelen leszel váltani.
Ezt nem tudom....nem néztem meg a NV honlapján.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Immy
őstag
válasz Csupingo #71486 üzenetére
Az ár többlet, amit egy nagy Q szériás prociért fizetnék az már elgondolkoztatna, hogy az egész platformot lecseréljem...
1280*1024en, amikor már az 1030 is elavult lesz, akkor lecserélem majd az egészet, addig ilyen koca játékosként megfelel még egy ideigOff: stalker milyen beállításokkal futhat ezen a felbontáson?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Csupingo
veterán
Van topikja szerintem az összes stalker résznek, ott is rákérdezhetsz. Ha jól rémlik, én az első kettővel játszottam egy gts 450-nel, ami határozottan gyengébb mint az 1030, és nem volt gond. Mondjuk c2q q8300-as procival.
-
Csupingo
veterán
válasz Rockland #71493 üzenetére
Ez próbáld ki az nvidia driverben: NVIDIA control panel - Adjust desktop color settings - Content type reported to the display -> Desktop programs.
Esetleg 1-2 másik driverrel is kipróbálhatod, mert volt régebben olyan változat ami ilyen villogást okozott.
-
default.
őstag
Sziasztok!
Eddig egy RX460-as kártyám volt, most fogok váltani GTX1050Ti-re.
Jól sejtem, hogy DDU-val kéne lecsiszolnom a régi kártya drivert, mielőtt nekilátok telepíteni az újat?
Egyébként ez elegendő, vagy érdemes egy win reinstall is?/ Windows 7 Pro 64 bit
Köszönöm szépen!
Üdv -
hegegabi80
addikt
-
default.
őstag
válasz hegegabi80 #71498 üzenetére
na, az vicces. sok sikert!
Azt hiszem, múltkor pont te linkeltél be egy xls táblát, ahol a 1050Ti-k vannak összehasonlítva gyártó szerint, igaz? Ha nem, elküldöm szívesen, most nézegettem én is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest