-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Szia mindenki,
van esetleg tippetek, hogy a lent említett laptopban a dedikált 2GB-os videókártya miért csak 512MB-ig hajlandó elmenni? AMD-menü mutatja, hogy igen itt van, 2 GB-os, feladatkezelő pedig mutatja hogy ugyanúgy 512MB-os, mint az integrált.
Integrált videó 64MB volt a gyári 4GB alaplapi fix RAM-mal, és a feladatkezelő szerint a dedikált video ekkor is max 512-ig mehetett. Amint az üres RAM-slotba becuppant egy 8GB-os modul, az integrált video azonnal 512MB lett , a feladatkezelő szerint a 12GB RAM-ból 11,4 használható, ez rendben is van. A dedikált videohasználat viszont a RAM-bővítés után is 512MB-ra korlátozódik.Minden be van állítva teljesítménycentrikusra, de valahol van egy behúzott kézifék. Hol lehet?
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Darabokra
senior tag
Sziasztok! Ma cseréltem le a VGA-t a gépemben, eddig MSI GTX 670 volt benne, semmi baja nem volt egyszer sem ez idő alatt a gépnek. Ma vettem bele egy GTX 1050 Ti karit, a másik már nincs meg. Be is tettem, működött, beljebb akartam tolni az íróasztalban a gépet, és azonnal, mintha elment volna az áram, se kép se hang. Na azóta akárhányszor húzom ki meg be a tápkábelt, hiába veszem ki a vga-t, akármivel trükközök, nem kap áramot a gép az alaplapi led sem világít. Így még nem jártam.
Konfig:
Gigabyte B85-D2V
8 GB DDR3
Chieftec CTG 500-80P
500 GB WD 7200 rpm
1 DVD ROM -
v2
senior tag
válasz Csupingo #71851 üzenetére
Ki vettem a gtx-et. Alaplapi vga-val analóg kábelen ment a monitor, felraktam a szűz win 10-et. Ez után vissza a gtx, és minden gond elszált. Szerintem a driverben volt valami ami haza vágta a gépet vagy a win7-et. Minden hardverem hibátlan
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
troll81
addikt
válasz Dinomano #71855 üzenetére
egy életre letudtam a ház gondjaim ezzel a gyártóval amit ajánlokszép is és jó
-
C. s.
addikt
Köszi szépen, majd szemügyre veszem!
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy passzív hűtéses gt1030 game közben felmegy (eddig) 62C-ra, a kártya már eléggé forrócska.
Kérdezném, hogy ezek az ilyen fajta passzív kártyák meddig vannak hitelesítve, mennyi lehet a max amit elbírnak, és ugye még csak tél van, ez nyáron kb. 70-72C is. (mert gyártó oldalon ez külön nincs feltüntetve. Egyébként régebben volt olyan dell laptop, ami game közben simán verte a 90C-t is)
Illetve, ha megsül, akkor csak magát süti el, vagy visz magával mást is esetleg?[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
-
Ice&Lime
veterán
Oké, csak azt valaki megtudná még válaszolni, mert lemaradt, hogy mi van ha lesül a kártya, akkor visz e magával más alkatrészt is vagy csak egymaga döglik meg?
-
Cs1csó
félisten
válasz Viktor77 #71865 üzenetére
Nem úgy értem, hanem ez már qva sok, a körülötte lévő pl. alaplapi cuccokra is hathat ekkora hő. A CPU-nál is azt szokták írni hogy alulról kb. a 100-at bírják de ott is egészségesebb ha 70 alatt tud maradni.
Ice&Lime
AZ alaplapra lehet elsősorban veszélyes.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
válasz Ice&Lime #71872 üzenetére
Nem tudom, hogy néz ki a géped belseje és hova tennéd a ventilátort de a házban elől és hátul mindenképpen legyen ventilátor és ha manuálisan állítható (nálam úgy van - a profilomban lévő konfigon - hogy játék előtt manuálisan feltekerem maxra az első és a hátsó ventilátorokat majd a játék végén letekerem) akkor te is tekerd fel játék előtt , alatt.
-
Ice&Lime
veterán
válasz Cs1csó #71873 üzenetére
Egyébként sokszor nem játszok, naponta kb. 1-2 órát. (régebbi gamek-kel)
A furcsa, hogy nfsu2 (2004) hajtotta meg eddig legjobban 62C-ra, pedig elég régi game, bár igaz hogy 1080p-ben.
De pl. egy yt teszt videón a gtx 750ti is elég szépen tartózkodik a 60-67C hőfokokon vagy 1050ti 59-62C-n.[ Szerkesztve ]
-
tata93
tag
Sziasztok!
Milyen alternatíváim vannak képernyő megosztásra egy monitoron és egy TV-n?
A TV csatlakozói: HDMI
A Monitoré: HDMI, D-SUB
Videokártyámé: HDMI, DisplayPort, Dual-link DVI-D, Dual-link DVI-IA probléma az, hogy a kártyámon a DisplayPort nem működik.
Három lehetséges dolgon gondolkodtam. D-SUB-ra kötök egy kábelt, amit egy átalakítóval rákötök a kártyámon lévő DVI csatlakozóra. Ez igazából működött is, csak rettentő szar minőségű lett a képernyőképem, mintha minden betű el lenne mosódva.
A másik egy új videokártya lenne, de nem elegendő hozzá szerintem a tápom.
A harmadik pedig ami nem tudom működik-e, mert sosem próbáltam, hogy veszek egy HDMI szétosztót. Bedugom a kártyámba, kettéosztja a jelet, abba bedugom a TV és a monitor HDMI csatiját. De ez tényleg nem tudom mennyire működőképes, kicsit hihetetlennek tűnik, hogy ezt így meg tudom oldani.
Esetleg valakinek van valami ötlete? Esetleg az első opcióra ötlet, hogy ne legyen olyan szar a képminőség?Előre is köszi a segítséget!
-
Csupingo
veterán
válasz Ice&Lime #71876 üzenetére
Nagyon baráti játék közben egy passzív kártyától ez a hőfok. A régebbi passzív kártyák simán működtek 5-10 évig is úgy, hogy 70-85 fok között voltak folyamatosan. Megfogni se lehetett a bordát. Az igazat megvallva, a passzív hűtéssel rendelkező kártyák azért nem masszív játékra lettek kitalálva. Az jó ötlet, ha a közelébe teszel egy néma, alacsony fordulatú ventilátort, hogy kicsit mozgassa a közelében a levegőt. Szerintem amúgy így is simán bírnia kéne, mert erre van tervezve, de akár egy mostani gépigényes játék azért már felfűthetné 75-80 fok közelébe is.
Ha elromlik a kártya, nem szokott magával rántani más alkatrészeket. Szerintem emiatt se kell nagyon izgulnod.
(#71878) tata93: érdekes, nem kéne annyira rondának lenni a képnek a d-sub-os monitoron, ha egy mezei dvi-vga átalakítóval van rákötve a dvi-i portra, mivel gyárilag analóg vga bemenetes. (Nekem alig látni a diffit, ha váltogatok az analóg és a digitális bemenet között). Persze elvileg szebb a kép, ha digitális jelet használsz. Talán a legolcsóbb, ha egy dual dvi-d-hdmi kábelt veszel és azzal használod azt a kijelzőt, aminek fhd 60 Hz közeli felbontása van.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz Ice&Lime #71880 üzenetére
Gondolom azért az ssd is melegszik, szépen fűtik egymást. Természetesen bírniuk kéne, de talán én is a saját megnyugtatásom végett tennék a közelükbe egy ventilátort. Ez ilyen dolog, a passzív kártya azért befűt komolyabb terhelésnél.
-
tata93
tag
válasz Csupingo #71879 üzenetére
Köszi szépen. Amúgy én sem értem miért nem szép, de olyan, mintha valami zavarná a képet. Azt hittem, hogy csak kalibrálnom kéne a monitort, de ennyire akkor se kellene rondának lennie. Mert ugye teljesen homályos, és nagyon bántja a szememet. De akkor ha ez az állapot nem oldódik meg, akkor lehet azt csinálom amit leírtál.
-
Csupingo
veterán
válasz tata93 #71882 üzenetére
Ez az analóg jel átka. Könnyebben összeszedi a zajokat, kevésbé szereti a hosszabb kábeleket, stb. Elvileg fhd környékén a dvi simán hdmi-re alakítható. Annyiban nem tökéletes, hogy sok vga nem küld hangot dvi-n, ezért az lehet hogy nem lesz. Ha kell a hang is, akkor azt hdmi-re kösd, a másikat dvi-re.
-
fagy53
nagyúr
válasz Ice&Lime #71880 üzenetére
Nálam az egyventis 1050Ti be sem kapcsolja hűtést 62°C-ig, aztán általában 74°C-on tartja a hőmérsékletet.
Ne ess pánikba, a javasolt plusz venti jó megoldás, ha van hely gyorskötözővel a bordára is ráerősítheted, ha nincs a házventi is elég, lényeg, hogy mozogjon a borda körül a levegő.
A GPU extrém magas hőmérsékleten leszabályoz, órajel ill feszültség esés tapasztalható ilyenkor a kártyán, a monitoron meg FPS csökkenés. -
ricsi99
addikt
válasz tata93 #71878 üzenetére
Szia. Én is probáltam tv-re kirakni a monitor jelet (AMD/NIVIA karival is) de nem tökéletes az asztal képe. Filmezni oké.
A monitor pixelsűrűsége sokkal több mint a tv-é, ezen nem lehet vátoztatni. Szinek is másképp vannak kalibrálva.
HDMI elosztó szerintem kilőve.... probáltam azt hogy egy XBOX360-on keresztül adom a hdmi-t a tv nek de javulás nem volt.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Csupingo #71886 üzenetére
Passz én probáltam mindent ,akár mit csináltam a 26 os tv-n hd felbontással nem tudtam monitorként használni. Szinelmosás egyebek miatt minden extra cuccal nagy nehezen normálissá tudtam tenni a betüket... (felbontás frissités több kábel csere is megvolt) aztán a szinekkel szorakózni hogy a fehér ne legyen annyira vakitó... mire ez meglett az után ha tv-ként használtam volna akkor fakó vacak lett... lehet hogy a mostani tv-k már ezt tudják alapból ... ez esetben pedig ha hdmi-n összedugja akkor menni kellene mint egy szimpa monitor nem? Tv-n mekkora akkr az átlag felbontás /képernyő átmérő arány? Én amit láttam a hd ready felirat nem mindig takarja a 1920*1080 as valós felbontást...
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Viktor77
titán
válasz ricsi99 #71888 üzenetére
"Én amit láttam a hd ready felirat nem mindig takarja a 1920*1080 as valós felbontást..."
Jól láttad, ugyanis a hd ready soha nem takarja az 1920-as felbontást. 1366x768-at jelent.
Amúgy vannak tévék, amiknél a tv rész 1366-ban üzemel, de ha valamelyik bemenetre dugsz valamit, ott tudja az 1920-at.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
ricsi99
addikt
válasz Viktor77 #71889 üzenetére
Igen mint irtam "Biztos vannak olyan tv-k" ... ott összedugja a delikvens ,szép és jó és nem jön ide a forumba.
Nem irta le a tv tipusát igy találgatni lehet... én arra saccolok hogy "HD Ready" max.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
varmi2
nagyúr
-
ricsi99
addikt
" tata93" kollégának vannak problémái, neki segitsek.
Nálam a tv gagyi ,szal teszek rá ,elvagyok én egy mezei 23-as moncsinEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Fecogame
veterán
Ma vettem egy RX480-as kártyát, ami fél évet volt bányában, 75-80 fok között. Érdemes lenne újrapasztázni vagy még korai?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Csupingo
veterán
válasz Fecogame #71894 üzenetére
Ha nem süvít a ventilátor, akkor nem olyan vészes. Esetleg feszültség csökkentéssel még talán lehetne nyerni 3-5 fokot. Kérdezz be a kártya topikjába is.
-
AsakuraDave
őstag
GTX 470 mennyit érhet manapság? Ezer éves,de pár ezer forint is jól jön az új géphez
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Borisz76
veterán
válasz AsakuraDave #71896 üzenetére
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
Összefoglalóját olvasd el !!!
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Khaosz55
addikt
UWFHD 2560x1080 144Hz monitorom lesz.
Gtx 1060 6gigás kártyám van. Az kérdésem hogy mennyi FPS-el számolhatok kb. Illetve érdemes-e vga-ba ölnöm a pénzt hogy 144 FPS-t elérjem?
Jövö héten jön új driver az okés csak nem tudom érdemes-e növelnem FPS teljesítményem. Ha igen akkor hogyan? Másik kártya vagy még egy gtx1060. Egykártyás megoldás valahogy jobban tetszik.
-
Cs1csó
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5