- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danshee
tag
válasz ForTun3 #57750 üzenetére
Szerintem a táp lesz a gond. Ha szerencséd van meg tudod oldani, hogy játékok alatt ne kapcsoljon ki, de erősen ajánlott lenne egy minőségi erős tápot venni mellé. Minőségi alatt ha Chieftec-ről van szó minimum a CTG 550-est mondanám vagy más márka esetén egy FSP Raider 550-et.
"Być albo nie być oto jest pytanie."
-
Kiezamajom
csendes tag
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, jelenleg egy AMD radeon hd 6790 esem van és nagyon úgy néz ki, hogy meghalt szegény Kellene vegyek másikat de már olyan rég nem foglalkoztam a témával, hogy azt sem tudom, hogy kezdjem a keresgélést... Ha már úgy is vásárolok akkor egy picivel lehetne erősebb de nem kell sokkal mert semmi komoylra nem használom .. néha videó vágás hobby szinten s néha egy-két játék.. Mit ajánlanátok? Már arra sem emlékszem, hogy mivel kell a vga-nak kompatibilisnek lennie a gépben, szóval ha van ilyen írjátok meg és válaszolok .
"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
veterán
válasz kemkriszt98 #57753 üzenetére
Milyen proci van a gépben, milyen a táp, mennyi a keret, amit rászánnál. Új kell, vagy lehet használt is?
solfilo
-
kemkriszt98
tag
-
nonsen5e
addikt
válasz kemkriszt98 #57755 üzenetére
40 max felé a GTX 750 Ti lesz a te embered. (2gb verzió mindenképpen, bár lehet nincs is belőle 1-es...)
Esetleg ha találsz olcsón, akkor R7 370.D4: hunPH, nonsense#2596
-
nonsen5e
addikt
válasz kemkriszt98 #57757 üzenetére
Ha találsz jó áron, akkor EVGA, de ugyanúgy lehet Asus, vagy MSI is. Zotac sem egy noname kínai márka, igazából félni 750 Ti-nél egyik nálunk forgalmazott márkánál sem kell.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
MK VII
veterán
válasz kemkriszt98 #57760 üzenetére
Hát nem tudom... Azért én annyira nem erőltetném a GTX750Ti-t.. Egyáltalán nem erősebb, sőt sokkal gyengébb a 6970-nél... Az R7 370 is szépen leiskolázza a 750Ti-t..
40 ezerből használtan egy R7 370 lenne a Te kártyád szerintem. Majdnem olyan erős mint a 6970 illetve kb egy szinten van vele...
Bár újonnan sem nagyon drága.(#57732) SP4C3
Köszönöm a tippet.. GPU-Z-t nagyon rég nem használok.. Kifagyasztja a gépet..(#57733) Danshee
Feltettem az új Crimson drivert is és azzal is csinálja... De közben szerintem megvan a ludas.. Nem bírja a húzott órajeleket. El is felejtettem, hogy felhúztam...
Visszavettem alapra és most már csak Dying Light alatt csinálja, más játékban nem. Viszont ezt még mindig nem értem... 6950-el semmi probléma..[ Szerkesztve ]
-
Arminnn
csendes tag
Hello
Segitségetekre lenne szűkségem.
Adott egy jersey atx be550w psu amin csak 1db 6pines csati van.
Adott egy Asus Gtx760 aminek 8pines a csatija.
Kaptam mellé egy Y kábelt (8pin-2x6pin).
A psu-n lévő 6pines kábelt bedugom,az Ykábel egyik 6-os végébe ,a másik 6-os végére milyen kábelt kellene vennem,vagy molex kábelröl átalakitanom?
Van egy barna kábel az Y-on ami nem tudom mi és hova kőtném be?[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
VGA: GTX660, mostanában azt csinálja, hogy játékban 25 fps, nyomok egy ALT + TAB - ot , 3-4 mp - ig nézem a netet, vissza ALT + TAB és 60 Fps /vsync be van kapcsolva/
Több játékban is csinálja , két pálya betöltés esetén is ugrál az FPS ... majd ALT+TAB és visszaáll
Tegnap leszedtem az összes nvidia meghajtóprogramot, majd a legújabbat feltettem, tegnap nem is volt gond, örülötem neki, ma megint kezdi ... mi lehet a gond ?
-
Arminnn
csendes tag
Molex-6pin
Mert van már egy 6pines a tápon.
Csak ugye az Y-nak 2x6pin a vége.
De ebben nincs barna kábel(sense),az nem gond?[ Szerkesztve ]
-
Arminnn
csendes tag
Értem
De most nincs olyanom.
Csak molex-6pin.
Csak azt nemtudom jo lesz e ugy bedugni?[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Arminnn #57771 üzenetére
Akkor kettő csatlakozás kimarad nem? Az úgy nem jó. (Vagy a két csatlakozóból csinálnál egyet?) Inkább várd meg a holnapot (bár sok bolt nyitva van ma ) és vegyél egy átalakítót, nehogy tönkre menjen a fabrikálásban valami.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
Arminnn
csendes tag
-
Apucy01
őstag
Sziasztok
ma ismételten előfordult c3 közben hogy jött egy no signal vga és csak a reset segitett a gpu-z logolt a legmagasabb hófok értéket és ami hozzá tartozik kimásolom
2016-04-17 16:16:37 , 986.5 , 1425.0 , 63.0 , 50 , 1761 , 98 , 31 , 1716 , 54 ,
és ami igazán érdekes az a következő hogy azóta 50% on mennek a vga ventiei holyamatosan
egy ilyen kártyáröl van szó és ez már csere darab....
Asus R9 380 4GB DDR5 STRIX-R9380-DC2OC-4GD5-GAMING
szerintetek mi lehet a gond?
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Zealot80
tag
Egyszer mar probalkoztam ezzel a kerdessel de azota mas lehetoseget is kiprobaltam a problema orvoslasara.
Lassan 3 eve megvan a mostani konfig, 2db Gigabyte 6870-es crossfirebe gond nelkul ment. 1 hete crossfire disabled es a hibauzenet a catalyst alatt hogy "amd crossfirex internal bridge not properly attached". Probaltam masik 4 crossfire kabelt, alaplap bios updatelve, vga drivert uninstall es ujra vissza (legujabbat es regebbi verziot is probaltam) de nem sikerul munkara birni mindket vga-t.
Mindket kartyat felismeri es kulon mindketto gond nelkul mukszik (azert pcie sin is meg lett takaritva), a taptol is kap mindketto ellatast ugyhogy ez is kihuzva.
Win 7 ujratelepitve szinten nem segitett azota Win 10 de azzal sem sikerult megoldani. (persze driver is uj kerult hiaba).
Remelem valakinek csak akad 1 hasznalhato otlete. -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy váltható graf kártya van a laptopban, amd a4-3300m + hd6480g
és nem engedi az erősebbet beállítani pár szükséges alkalmazáshoz "kompatibilitás biztosítása érdekében ez az alkalmazás le van zárva" miatt
ilyen pl firefox, flash. nagyon zavaróan akad a videó, befagy pillanatokra a gép, stb... így hát gondolom szükség lenne rá. valami megoldás lehet erre?köszönöm a segítséget
-
Apucy01
őstag
Erre senk nem tud semmit mondani nem szivesen maradnék 3 hétig gép nélkül ismét [link]
-
Zealot80
tag
válasz B.Á.L.!.N.T #57779 üzenetére
Koszonom, ez igy igazan sokat segitett. Ugy latszik minden forumon csak hasonlo bolcsessegek omlenek de erdemben senki nem tud hozzaszolni.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz Zealot80 #57783 üzenetére
Most őszintén, ha már mindent kipróbáltál és mindenki elmondott mindent mit vársz ???
Én már a múltkor is mondtam neked, h szerintem a kártyák korából fakadóan valami elszállt az egyiken, de ennyi erővel az alaplappal is lehet gond.
Más gépében esetleg próbáld ki h jók-e.Nem is értem mit szenvedsz még velük...
-
Apucy01
őstag
válasz Csupingo #57789 üzenetére
most ez van fönt 16.3.2 a crysis 3 ban néztem most ugyan ott jó volt és szintén 63 fok volt a max, az msi ab valoban fönt van de nem hiszem hogy ez lenne a gondja mert kb egy hete az asus saját programjával is ezt csinálta de akkor mint ahogy ma is mikor a hiba történt ez a driver volt fönt Crimson Edition 16.4.1 Hotfix
-
fgabor87
tag
Sziasztok.
Eddig AMD vidkaris gépem volt, az újba viszont nVidia-t vettem.
Eddig semmi gond, minden ugyan olyan ránézésre, mint volt. Egészen addig, amíg nem kezdek el videókat nézni. Mintha egy szürke fátyol lenne minden előtt. Találtam erre vonatkozó beállításokat, de akár hogy állítom, nem lesz jó. Youtube videónál ha kiteszem mozi módba, és egy olyan videót keresek, amiben van totál fekete rész, akkor az jól láthatóan világosabb, mint a youtube által a videó két szélére helyezett fekete sáv.
Ugyan ezt a videót AMD kártyás gépen nézve nem látszik a határ a videó és a youtube fekete sávjai között.
Pipettával megnézve a videó háttere 0b0b0b. Nagyon pici eltérés, de valahogy rettenetesen látszik az eltérés, és nagyon zavaró.
Nagyon csalódott vagyok. Valaki tud erre megoldást? -
Csupingo
veterán
válasz fgabor87 #57791 üzenetére
Ha hdmi-t használsz, akkor az nvidia vezérlőpultban, megjelenítő, felbontás módosítása. A kimeneti dinamika tartományt tedd teljesre, hátha segít. Ha nem, akkor a színbeállításoknál próbálgasd beállítani.
-
bobalazs
nagyúr
válasz fgabor87 #57791 üzenetére
Nvidiák alapban 16-235 szinterjedelemre állnak a 0-255 helyett.
nvidia control panelban azt hiszem így:
Video
- Adjust video SettingsNVIDIA settings gomb Advanced tab. A Dynamic Range-t Limitedről (16-235) Full (0-255)-ra kell állítani.
-
Szitu85
csendes tag
Sziasztok lenne 1 kérdésem az mitől lehet hogy tesztek alatt(pl:furmark,3dmark) tökéletesen működik a kártya de amikor 1 játékot elinditok azonnal elkezd zizegni-ciceregni valahol a chipset környékén ez egy Palit GTX 770 Jetstream 2gb gyárilag 1254 mhz uzemel!?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
fgabor87
tag
válasz bobalazs #57793 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Errefelé már keresgéltem, de akkor jó helyen voltam.
Illetve valószínű globálisan is lehet valami, mert a videóról készült képernyőképen másik gépen megtekintve nem látszik a két fekete közötti különbség.
Ezt szintén valahol az nVidia control panelben a fényerő csökkentésével tudtam javítani, de nem voltam elégedett a végeredménnyel, mert nagyon sötétnek hatott a monitor utána. Valószínűleg valahogy ezt a kettő beállítást kéne összhangban, jól beállítani.
Picit dühös vagyok, hogy az AMD és az Intel drivere is alapból jó beállításokat használ, nVidia-nál meg játszani kell vele. -
törölt tag
Hali! Az mitől lehet hogy alapjáraton 60%-on megy a vga és folyamatosan 1500-ös fordulaton a ventik? Evga gtx 960 a kártya, alapjáraton nem is szabadna forogniuk a ventiknek. Tegnap még rendben volt, ma vettem észre. A proci is fullon teker.
[ Szerkesztve ]
-
Wikingking
csendes tag
Sziasztok!
Következő probléma merült fel (feltehetően VGA miatt): van egy régi de még tök okés konfig (Q9550, 8GB DDR3/1600, GTX 660 2GB), amin heti néhányszor játszom. Múlt alkalommal és most is elkezdte előadni azt, hogy békésen futtatok egy játékot, pl. BF 3 high-ban 60 fps, és egyik pillanatról a másikra jóvátehetetlenül 20 fps-re esik le a framerate. Utána onnan már el nem mozdul. Ez eddig sima kuka, a dolog a következők miatt lesz érdekes...
Van itt egy másik gép is amiben van valami 7770-es radeon, legutóbb, amikor ez volt, beraktuk azt, hogy megnézzük, tényleg a kari romlott-e el. Minden ment is szépen, játszottunk 1-2 órát. Szomorúan vettük tudomásul, hogy kuka a kari, de visszaraktuk a gépbe. Erre láss csodát, újra minden 60 fps. Ráeresztettünk valami ingyenes stressz-tesztet (Furmark), amivel sokkal jobb értékeket ért el, mint amikor éppen megkettyent (már akkor is próbáltuk). Itt hagytuk 2-3 órára, és semmi gond nem volt, tartotta magát. Gondoltuk egy betesz-kivesz elég volt neki, de ma újra 20 perc BF3 után leesett a framerate, és a furmarkban is újra csak 5-6 fps. Kivettem, beraktam, de az sem segített; cseréltem tápkábelt, hátha, de semmi.Bárki bármi ötlet, hogy mitől lehet? Hűtés látszólag rendben, kari nem meleg, ventik pörögnek rajta. Delejt gondolom kap a tápból.
Ha rossz, mit ajánlotok, ami kb. ezt tudja? Mi 750/950-et néztünk, talán titaniumos is szóba jön. Meglepő egyébként, hogy mennyire jól tartja magát a 660 az újabb középkategóriás kártyákkal szemben is.
Köszi a segítséget!
-
Pehi
senior tag
válasz Wikingking #57798 üzenetére
Szevasz. Egy Q9550-es procihoz,szerintem felesleges GTX950-et rakni!
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz #19784448 #57796 üzenetére
Új driver is okozott már olyat, hogy nem vette vissza az órajeleket. 3 kijelző esetén is megemeli az órajeleket, vagy kártékony (bányász) program került a gépre, amit már említettek.
Wikingking: esetleg nézd meg, hogy a win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson legyen.
Vagy régebbi drivert tegyél fel a kártyához.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest