Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wikingking

    csendes tag

    Sziasztok!

    Következő probléma merült fel (feltehetően VGA miatt): van egy régi de még tök okés konfig (Q9550, 8GB DDR3/1600, GTX 660 2GB), amin heti néhányszor játszom. Múlt alkalommal és most is elkezdte előadni azt, hogy békésen futtatok egy játékot, pl. BF 3 high-ban 60 fps, és egyik pillanatról a másikra jóvátehetetlenül 20 fps-re esik le a framerate. Utána onnan már el nem mozdul. Ez eddig sima kuka, a dolog a következők miatt lesz érdekes...
    Van itt egy másik gép is amiben van valami 7770-es radeon, legutóbb, amikor ez volt, beraktuk azt, hogy megnézzük, tényleg a kari romlott-e el. Minden ment is szépen, játszottunk 1-2 órát. Szomorúan vettük tudomásul, hogy kuka a kari, de visszaraktuk a gépbe. Erre láss csodát, újra minden 60 fps. Ráeresztettünk valami ingyenes stressz-tesztet (Furmark), amivel sokkal jobb értékeket ért el, mint amikor éppen megkettyent (már akkor is próbáltuk). Itt hagytuk 2-3 órára, és semmi gond nem volt, tartotta magát. Gondoltuk egy betesz-kivesz elég volt neki, de ma újra 20 perc BF3 után leesett a framerate, és a furmarkban is újra csak 5-6 fps. Kivettem, beraktam, de az sem segített; cseréltem tápkábelt, hátha, de semmi.

    Bárki bármi ötlet, hogy mitől lehet? Hűtés látszólag rendben, kari nem meleg, ventik pörögnek rajta. Delejt gondolom kap a tápból.

    Ha rossz, mit ajánlotok, ami kb. ezt tudja? Mi 750/950-et néztünk, talán titaniumos is szóba jön. Meglepő egyébként, hogy mennyire jól tartja magát a 660 az újabb középkategóriás kártyákkal szemben is.

    Köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák