- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Hali!
Valaki találkozott már ilyen hibával? : KATT
A lényeg, hogy bizonyos játékoknál (HoS - karakter váltásnál, Rocket League - ha valaki felrobban, de nem mindig fordul elő) valamiért egyszercsak NO SIGNAL (DP-on van a monitorra kötve a 2K miatt) és csak a restart hozza helyre. De nem keletkezik se nagy se minidump.
Nem tudom elképzelni mi okozhatja ezt a problémát, Win reinstall nem segített, másik gépben minden baj nélkül megy a VGA.
Valaki esetleg találkozott valami hasonlóval, vagy tudja rá a megoldást? Elég zavaró...
Más játékoknál (pl. LoL, HearthStone, WoW, CS:GO, Witcher 3, Battlefield 3) nem jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
-
electrodoki
aktív tag
Hi! Nem gondoltam, hogy ilyenben valaha tanácsot fogok kérni, de érdekelne, hogy váltott-e valaki 290x-ről 390-re, hogy van e értelme? Teljesen eltérőek a tesztek, szóval bizonytalan vagyok, hogy megéri-e. MSI 290X Gaming-em van, ugyanilyen típusú 390-et néztem ki. Előre is köszi a segítséget.
"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/
-
Borisz76
veterán
válasz electrodoki #58253 üzenetére
Itt össze lehet hasonlítani az adott kártyákat.
Ahogy néztem 390X kicsit kevesebbet fogyaszt és kicsit nagyobb a teljesítménye.
Nos, hogy ez a kicsi neked megéri e , azt neked kell eldöntened mert te tudod, hogy mennyiből jönnél ki a cserével.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Csupingo
veterán
válasz scream #58252 üzenetére
Mintha gyengélkedne a táp. Igaz, hogy egész jó minőségű, de ha van rá lehetőség ki kéne próbálni egy másikkal. Vagy kicsit cserélgetni a bekötéseket, és az egyik vga tápcsatlakozónak molex átalakítóról adni az áramot.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
veterán
válasz electrodoki #58253 üzenetére
Miért akarnál váltani?
A különbség minimális köztük, nem éri meg szerintem a csere. Inkább válts a most jövő Polarisra (várhatóan június), kb ebbe a teljesítményszintbe is érkezik kártya, jóval alacsonyabb fogyasztással.solfilo
-
scream
veterán
válasz Csupingo #58255 üzenetére
Rendben, megpróbálom, de csak 1 csatis a VGA.
A linkelt cikkben is írjak többen is, hogy hiába cserélték tápot, a hiba maradt továbbra is.
Illetve akkor a grafikailag igényesebb játékoknál miért nem jön elő a probléma? Mármint nyilván azoknak jobban le kéne terhelniük a gépet, így ugyanúgy el kéne fogynia a tápnak, ha az lenne kevés vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
edda80
tag
Srácok, mennyit dobna a jelenlegi konfigomon (Intel Core 2 Quad Q 6600 2,4ghz, 2x2gb ram (DDR 2 1066MHz) egy GTX 750 TI, GTX 950 esetleg egy GTX 960? Szerintetek megérné első körben VGA-t venni és betenni mostani masinámba? Jelenleg egy GTS 450-em van.
Szóval nem tudom, hogy mennyit dobna a gépemen, pl hogy a procim kihajtaná e csak egy GTX950-eset. -
trancemusic
senior tag
válasz edda80 #58258 üzenetére
Phenom2 mellé nemrég dobtunk 770-et merő kíváncsiságból.
Azonos órajelen kb ugyanolyan ,esetleg picit gyorsabb mint a core2 architektúra.Nos,4ghz-en crysis3 alatt,full grafikán full hd-ban 90%-on hajtotta.
950-et kb. 100%-ban hajtaná.
Term. nem minden játékban lenne így.Szvsz 4ghz körül jaratva a procit,simán vállalható a vga csere,lesz előrelépés a 450 hez képest.
Sajnos screenshot nincs róla,azóta eladásra került a phenom konfig.
[ Szerkesztve ]
-
edda80
tag
válasz trancemusic #58260 üzenetére
Értem. Akkor elgondolkodom ezen.
-
Mika1227
őstag
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
sodó
csendes tag
Sziasztok! Ezt a VGA-t mennyiért tudnám használtan eladni? 10-15K körül szeretnék kapni érte, alatt inkább el sem adnám.
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnek kérni mert mar teljesen tanácstalan vagyok.
Adott a következő konfig:
Ga p55 ud3
I7 860
Gtx 560
4gb Kingston
Samsung 470ssd + hd502hj+hd103sj
Chieftec ctg500Driver install után állandóan megáll a kép vagy a felugró ablakok feketék lesznek es rövid időn belül újraindul.
Kipróbáltam mar 6 különböző driver számtalanszor ujra raktam a Windows t de eredménytelenül.
Mindezek fejeben a szőrős fánk pedig tökéletesen lefut. 9500gt vel ugyan ez a helyzet.Hol lehet a probléma?
KösziEeeeh, what’s up, doc?
-
Tálydi
senior tag
válasz trancemusic #58270 üzenetére
Cpu n stress test lefutott gond nélkül
Memtest 86is hibátlanul.Ibt t kipróbáltam, amint ismét hajlandó lesz elindulni a gép, most megint csak csökkentett módban megy.
Amíg nem raktam be az SSD t probléma nélkül üzemelt egy gtx460nal, az most elromlott vettem helyette az 560at azzal most itt tartok.
Kételkednek hogy a táp a gyenge, 9500gt vel is ezt csinálja, javítás ha téves az elméletem.Eeeeh, what’s up, doc?
-
veterán
válasz szabadoslac #58272 üzenetére
A 390 teljesítményét nem nagyon adhatják drágábban, mint amennyibe egy 390 kerül, különben nem sokan vennék.
Hamarosan kiderül.solfilo
-
Tálydi
senior tag
-
GamerLaci123
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a videókártyámmal. Annyi a lényeg hogy néha befagy a kép (videó és játék közben) pár pillanatra aztán kidob a Win. egy olyan üzenetet hogy a képernyőillesztő nem válaszolt majd helyreállt (vagy valami ilyesmi már nem emlékszem pontosan). Eddig youtube alatt annyira ez nem zavart de játékok közben egyre jobban. Mi lehet a baj? Másnak is van hasonló problémája? (Gainward GTX 550Ti (Golden Sample), Win. 10 Pro 64bit)"It means nothing to me, to mean anything to you"
-
Joker94Hun
tag
Sziasztok.
Van nekem egy GTX 580vga-m 1.5gb-os.Mellé egy i5 6500 8gb DDR4-el.
Észre vettem elöszőr GTA v-ben hogy néha leesik 60 fpsről csak ugy 30-ra.Gondoltam hogy biztos csak a update kéne a játékhoz.Azóta próbáltam Dying Lightot,Crysis3,BeamNG de mindegyikben fent áll ez a dolog.
Legújabb NV driver van fent és random jelentkezik a probléma(ami rettentő idegesitő).Mi lehet a megoldás? Vagy a probléma? Már gyanakszom a kártyára is hogy nem-e valami áram ellátó része szarakodik. Amúgy a GPU clock-ot sosem veszi vissza és nemis melegszik.Max 71-2 fokos. -
SP4C3
veterán
válasz Joker94Hun #58277 üzenetére
Esetleg a háttérben nem motoszkálhat valami?
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Csupingo
veterán
Nem a v-sync van bekapcsolva? Vagy esetleg nézd meg, hogy a win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson van-e. Vagy használja valami csúnya dolog a kártyát, pl. egy Malwarebytes -t kéne lefuttatni.
[ Szerkesztve ]
-
-
SP4C3
veterán
válasz Joker94Hun #58280 üzenetére
Cicereg? 2 ilyennel találkoztam, az egyiknél ismeretlen eredetű volt az a bizonyos cicergés és nem okozott teljesítménybeli gondot, a másiknál pedig a sérült hőcsövön kiáramló gáz/folyadék adta a hangot, amikor a kártya felmelegedett.
Win10 alapból alattomos háttérfolyamat téren. Tápcsatit ellenőrizd.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Danshee
tag
-
Smiley
addikt
Igen a legujabb nvidia driver a sz@r... legalabbis nalam az 560Ti-vel.
En a 353.06-ot hasznalom, eddig ezzel volt a legjobb, win8.1 alatt.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
turbokappa
senior tag
Talán az lehet a gáz,hogy régi karikkal próbâlkoztok? Meg a régi drivereket nem frissítették a win 10- hez? Egyre több nv panaszkodik.
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
turbokappa
senior tag
válasz turbokappa #58285 üzenetére
Akartam venni egy gtx 560 ti- t,de a gyerők 20 alatt nem akarta adni ezért egy hd 6970 jött össze.Egy nagy baja van ,a gyári stock hűtővel szamovár,de nem pofázik vissza játék alatt.
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Tálydi
senior tag
válasz trancemusic #58281 üzenetére
nvidia illesztőprogram gyakran leáll és újraindul, lehetséges, hogy egy egyszerű vga driver ennyire megkeserítse a dolgokat?
Eeeeh, what’s up, doc?
-
Tálydi
senior tag
válasz trancemusic #58289 üzenetére
Igen másik GPU val is ez a helyzet.
Vram esetleg?Amint lesz lehetőségem ki próbálom a másik tappal.
Eeeeh, what’s up, doc?
-
Tálydi
senior tag
-
Tálydi
senior tag
válasz trancemusic #58292 üzenetére
Így mégérdekesebb a dolog, win10 gtx460-nal teljesen jól ment pedig bő 1 evvel idősebb.
Szomorú, épp a win10 miatt is újítottam be SSD-t.Eeeeh, what’s up, doc?
-
Golyobis
aktív tag
Sziasztok, videókártya memóriát szeretnék downclock-olni.(túlmelegedés)
Feltelepítettem az msi aterburner nevű programot, és ezzel sikerült is, de valamiért nem szimpatikus a program, ezért szeretném a downclockolást valahogy máshogy megoldani, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen hozzá minden alkalommal elindítani egy programot, (bár nem értek hozzá, de azt hiszem amit én akarok annak azt "low-level" állítagatásnak hívják.)
Két programot; a rivatunert, és az atittoolt próbáltam használni erre a célra, de minkettő elavultnak tűnt, már nem frissítik őket, és egyik sem ismerte fel a videókártyámat, ezért a guide-ok által leírt módon nem is tudtam ezeket a programokat alkalmazni, és nem is mertem volna.
Ati CCC-ben is próbálkoztam de ott csak emelni lehetett a memória órajelén.
Hd 5770-em van amúgy. -
Csupingo
veterán
válasz Golyobis #58296 üzenetére
Lehet szerkeszteni a vga biost is, ha elég bátor vagy. A kártyádhoz való megfelelő programokkal.
Biztos a memória melegszik és nem a gpu? Mert akár egy alapos tisztítás és újrapasztázás is csodát tehet.
Azt se ártana kideríteni, miért melegedik annyira a memória. Gpu-z -vel nézted már. Terhelés nélkül visszaveszi az órajeleket ahogy kéne? Ha nem, akkor lehet, hogy valami el van állítva, vagy valami kártékony program használja a kártyát (esetleg driver gond, amit egy régebbi változat feltétele megoldhat). Annak kiderítésére pl. egy Malwarebytes -t kéne lefuttatni.[ Szerkesztve ]
-
Golyobis
aktív tag
válasz Csupingo #58297 üzenetére
Megnéztem a linket amit adtál és ezt találtam:
"Due to a digital signature requirement on latest AMD cards, RBE is no longer in active development and will not support the latest graphics cards."
Hátha az enyémmel még kompatibilis...
Pasztázás megvolt, és kis találgatás, és utánajárás után meg vagyok győződve, hogy igenis a memória melegszik (vagy hibás).
Szerk:
Jelenség: újabb játékoknál, vagy csak simán magas grafikai beállítások mellett, egy idő után csíkos lesz a képernyő, vagy csak lefagy. GPU-zben minden rendben, gpu hőmérséklet normális.
Utánaolvastam, és másoknak, akiknek hasonló problémái voltak ezzel a kártyával, úgy oldották meg, hogy downclockolták a memória orajelét.[ Szerkesztve ]
-
Tálydi
senior tag
válasz trancemusic #58292 üzenetére
Nevetséges, de 7 es 8.1-gyel is ugyan ez a helyzet.
Megnézem mi van ha hdd re installalok.Eeeeh, what’s up, doc?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest