- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
trancemusic
senior tag
válasz JuliusK #58846 üzenetére
Vga tápcsati nélkül nem indul el a gép, boot közben hibát jelez, majd kikapcsol.
Két gépben se ad képet, gyanús.
Érintkezőket a nyákon alaposan tisztítsd meg alkohollal, nézd át, nem-e letört egy smd az érintkezőknél.
A saját gépedbe téve igpvel indítva, nézzd meg szerepel e az eszközkezelőben: standard vga adapter
Ha ott van, ati winflash progival gyári biost flasheld rá.
Ennél többet otthon nem tudsz tenni. -
Csupingo
veterán
-
core i7
addikt
Sziasztok van olyan program amellyel lelehet tesztelni ,hogy egy vga-nak van-e valami hibája esetleg játéknál ha nem tapasztaltam semmiféle gondot az felére azzal ,hogy jó? Valamint hiba-e ha kiléptem egy játék benchmarkjából és a windows 7 kiírtaía ezt a színösszeállítós izét (ez 1x volt)?
-
Raki
aktív tag
válasz Csupingo #58838 üzenetére
Igp-vel megy, minden okés így. Még 1x beraktam a halott kártyát, a ventik pörögtek, de kép semmi, sötétség volt.
Nagyon remélem hogy a PCI-e-nek nem lett baja, de elvileg kapok most hétvégén próba kártyát, vmi 5 ezer huf-osat, aztán kiderül mi lesz XD...Intel® Core™ i9-10900K @ 5,0 GHz | Asus ROG Strix GeForce RTX™ 3080 Gaming OC 10GB | MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | 32 GB G.Skill Trident Z RGB @ 3600 MHz | Seasonic Focus GX 850W | NZXT H710 | NZXT Kraken X73 | MSI Optix MAG322CQRV @ 144 Hz | WD Black SN750 M.2 SSD @ 1TB + HDD
-
Wiipera
csendes tag
válasz Wiipera #58750 üzenetére
Egy kis update
A Zotac supportnak jár a csillagos ötös! Pár órán belül reagáltak és nagyon segítőkészek voltak. Végül egy mérnök küldte át a kártyámhoz a biost, részletes leírással. Sajnos ez nem oldotta meg a problémát. Így abban reménykedtem, hogy ha megint újra pasztázom, most viszont egy minőségi kencével, akkor javulni fog.
(Az Extrém Digitálnál átb@szós a weboldaluk készlet tájékoztatója, a MediaMarkt-ban pedig átépítés volt, mondták, hogy 3-4 nap múlva menjek vissza, addig talán a helyére kerülnek a paszták... Bő másfél óra járkálás, hiába .) Ma elmentem a 220 Volt üzletébe. Whow Nagy légkondicionált terület, kedves, normális eladó. Szóval vettem Artic MX-2-t és újrapasztáztam a vga-t. Ugyanazt a 84-86C°-ot kb 8-10%-al kisebb venti fordulat mellett tudja. Szóval megérte az árát a paszta. Sajnos még így is 2400-as fordulatnál van, és így épp zavaró egy picit számomra a hangja. (Az EVGA a 2300-at nem lépi túl. Ezt még nem bontottam meg, nem is tervezem mert csak rontanék rajta )Van az MX-2-nél lényegesen jobb hűtőpaszta vga-ra? (A kínaihoz képest nagy előrelépést jelentett, de kétségeim vannak, hogy lehetne-e még pár %-ot nyerni egy másik pasztával )
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Van egy XFX R9 270X-em. Eddig rendben működött,de párnapja youtube nézés közben egyszer csak kék lett a kép és lefagyott a gép. Újraindítás után a win7 logó után nem ad képet.
Új rendszert raktam végül is minden amit eddig használtam hibátlanul működik rajta,de ha felrakom a vga drivert,akkor a win7 logó után nem ad képet.
Kész vége a kártyának vagy esetleg van valami megoldás,hogy életre keltsem? -
Sörike
tag
Sziasztok! Vettem egy Gigabyte GTX 770 4GB OC Windforce 3x videokartyat. Nah az a helyzet hogy van a tetejen 2db 8 pines tap csati, de a tapomon (Chieftec GPS-450AA-101 A 450W-os tap) csak 1db 6 pines csati van. Ez meg nem is lenne baj, mert adtak hozza 2db olyan atalakitot, hogy 2db molex --> 1db 8pin. Tehát akkor szerintetek 4db molexel be lehetne uzemelni?
Udv: Sorike
-
Csabiii89
újonc
-
-
Csabiii89
újonc
Köszi szépen a gyors válaszokat. Szerencsére még pont van rajta garancia úgyhogy küldöm is vissza.
-
Dzsabba
aktív tag
Erre van valakinek valami ötlete?
-
Raki
aktív tag
Hali!
Egy baleset végett sikerült megölnöm a VGA-mat, örök sötétségbe borult szegény (rövidre zártam vmit a lapkán).
Most attól parázok, hogy nem csak a VGA szállt el.
Lehet-e a tápnak ill. az alaplapi PCI-e foglalatnak vmi baja és ha igen honnan veszem észre?
Jelenleg VGA nélkül is műkszik a gép, de folyamatban van új kari beszerzése és félek attól, hogy az új kártyát is tönkretenné ha vmi nem klappol.Ui.: ha berakom a halott karit a ventik pörögnek rajta, nemtom ez jelent-e vmit...
Intel® Core™ i9-10900K @ 5,0 GHz | Asus ROG Strix GeForce RTX™ 3080 Gaming OC 10GB | MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | 32 GB G.Skill Trident Z RGB @ 3600 MHz | Seasonic Focus GX 850W | NZXT H710 | NZXT Kraken X73 | MSI Optix MAG322CQRV @ 144 Hz | WD Black SN750 M.2 SSD @ 1TB + HDD
-
GamerHD
újonc
Sziasztok! Van egy PowerColor HD5970-es videokártyám amin ma frissítem a BIOS-t.
2 GPU-s kártyáról van szó és valamiért csak az egyik GPU BIOS-át frissítette le a másikon a régi BIOS-marad a GPU-Z szerint. Külön kéne lefrissítenem a másik GPU-t valahogy? -
törölt tag
válasz GamerHD #58873 üzenetére
Nem inkább azt akarod mondani hogy két bioszos a videókártyád ?
A bioszt igen külön kell felégetned, AMD esetén atiflash-el.
Beleégeted az egyiket átkapcsolsz oda megnézed működik e, egyszerre nem túl bölcs mind a két bioszt átflesselni mert ha elrontottál valamit akkor szervíz. -
Adzo82
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy VGA GTX 980ti Hybrid kártyám aminek a GPU részét fedi a vízhűtés blokkja, viszont a VRM áramkörök szabadon vannak és a kis mókuskerék helyére tett Evga ventilátor hűtené azt elvileg. Viszont nagyon felmelegszik a VGA belső végén lévő bordázat ami szinte megérinthetetlen, olyan forró sokszor. A VRM áramkörök jobban bírják a hőt? Ez természetes, hogy ilyen forró, vagy utána kéne néznem ennek, mert ez így ki fogja nyírni a kártyát?
Ilyen fajta, túlmelegedésből eredő meghibásodásról még nem olvastam ennél a típusnál.
Köszi a választ előre is.
Szép napot!
-
maxxenergie
senior tag
válasz Wiipera #58856 üzenetére
Vannak jobb paszták persze mint az MX-2 (nekem is ezzel van pasztázva a 7970-em) de hiába adnál ki 3-4-5 K-t értük sokat nem nyernél vele, maxium 2-3 fokot, többet biztos nem, szóval telejsen jó az MX-2 ha mást akarsz akkor hűtő csere oldja csak meg.
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
Wiipera
csendes tag
válasz maxxenergie #58876 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatót és a linkeket A közeljövőben szerintem megpróbálkozom vele a GPU-nál, már pár százalék javulás is észrevehető különbséget eredményez a venti fordulatában.
-
maxxenergie
senior tag
-
Sati01
csendes tag
Sziasztok!
AMD FX 6350 milyen vga-t hajt ki max?[ Szerkesztve ]
Üdv. Sati
-
VoidXs
nagyúr
Persze, ez eleve egy értelmetlen kérdés. GTA mellett még egy 1080-nal is procilimited lesz, Crysis 1-nél meg egy magot se hajt ki ugyanazzal a kártyával. Én egyszerűen ránézek egy AAA játék gépigényére az ilyen kérdésekben, az kb. reális. Itt a Mirror's Edge Catalyst minimálisát mondtam.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Sati01
csendes tag
Köszi !
Abbam bíztam azért erősebb vga- val elbír a praméterei alapján.Üdv. Sati
-
VoidXs
nagyúr
válasz Sati01 #58883 üzenetére
Az AMD papíron jó procikat fejleszt. Hiába a 8 mag 4 GHz és egyéb jóságok, ha egy Intel 4 magon 3 GHz alatt porig alázza. Megannyi dolog van, amit nem lehet egyszerűen beleírni a specifikációkba (pl. milyen a pipeline, elágazásbecslés, stb.), mert a vevők 99%-a nem fogja érteni, és az AMD pont ezeket sz@rja le, mert úgyse találkozol velük sehol. Én is bedőltem nekik régen.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Rambi
tag
Sziasztok!
Létezik olyan program, amivel meg tudom nézni, hogy mi a vga gyári száma?
Vásároltam 2 db vga-t régebben, most sajnos az egyik haldoklik. Vissza akarom küldeni gariztatni, de a garancia papíron és a vga-ra rányomott matricán más gyári szám van. Nem tudom hogy lehet ez, teljesen tanácstalan vagyok.
-
Sati01
csendes tag
Én is intel párti vagyok egy i5 2500k ketyeg othon :-D , egyik cimborám kérdezte de tippelni sem birtam ezért fordultam hozzátok ! :-)
Üdv. Sati
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha angliából van egy VGA, nevezetesen az overclockerstől. A gariztatás hogyan zajlana és mikre lenne szükésgem?
Ennyit írnak az oldalon. Nem valami sok.
8. Warranty
8.1 All goods supplied by the Supplier are warranted free from defects for 12 months from the date of supply (unless otherwise stated). This warranty does not affect your statutory rights as a consumer.
8.2 This warranty does not apply to any defect in the goods arising from fair wear and tear, wilful damage, accident, negligence by you or any third party, use otherwise than as recommended by the Supplier, failure to follow the Supplier's instructions, or any alteration or repair carried out without the Supplier's approval.
8.3 If the goods supplied to you are damaged on delivery, you should notify the Supplier in writing via the e-mail address or fax number shown below within 2 working days.
8.4 If the goods supplied to you develop a defect while under warranty or you have any other complaint about the goods, you should notify the Supplier in writing via the e-mail address or fax number shown below, as soon as possible, but in any event within 7 days of the date you discovered or ought to have discovered the damage, defect or complaint.
8.5 You must obtain a returns number for any goods returned to the Supplier and this returns number must be clearly shown on the returned parcels.[ Szerkesztve ]
-
lovacska
csendes tag
Sziasztok.
egy olyan problémám lenne, hogy egyszerűen nem érzékeli a 2. monitorom. Ezt már a 2. kártyával játsza, elsőnek egy HD7870-el nem tudtam életre kelteni, se crimsonba, se windowsba nem érzékelte hogy lenne még egy monitor rákötve. Most ugyan ez a helyzet a HD6970-emmel is. Hiába van rákötve, semmi jelet nem mutat hogy mégis itt van. Ezenfelül mind kettő kártyánál, 1 azaz egy darab DVI porttal ment csak akármelyikba dugtam csak azon az DVI porton jött át a kép.
Valakinek valami ötlet?
-
-
MK VII
veterán
válasz maxxenergie #58876 üzenetére
CLU-t ne ajánld GPU-ra se és processzor hűtő alá se!!
CLU csak és kizárólag processzoroknál használatos, kupak alá a DIE-t megkenni vele, a gyári paszta helyett..
Hűtőbordák anyagát szépen megeszi a CLU. Nem oda való.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz regener #58899 üzenetére
Mindent kikezd egy idő után.. Alut nagyon hamar megeszi, nikkelezett rezet később kezdi ki...
Még a DIE-ba (magba) is beleeszi magát, ha sokáig rajta van és kiszárad. Igazából nem is kiszárad, hanem beleég a magba és a kupakba. Apró bemaródásokat csinál. Ajánlott maximum fél évente újrakenni, de inkább 3-4 hónap.
Máskülönben hűtő alá nem is ajánlott, mert ott nem tudja kifejteni a hatását. Max 1 fokkal hoz jobb hűtést mint pl egy MX4.
Szóval csak hátránya van mint előnye annak, ha hűtés alá van kenve.Ha valaki jobb pasztát szeretne hűtés alá akkor ott van a Thermal Grizzly Kryonaut.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs