- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mitől hallhatok sercegő/sistergő/ciripelő vagy nem is tudom milyen hangot a gépből, már néha alapterhelésnél is? Én vagy a videókártyára gyanakszom vagy a tápegységre, arról a környékről jön a hang, egyébként egy Gigabyte GTX660-ról illetve egy Chieftec CTG500-80P-ről van szó. Ez hosszú távon okozhat valami komolyabb bajt? Vagy csak a tekercsek "szórakoznak" a kártyán (ha az a ludas)?
Előre is köszönöm a választ! -
Attila567
csendes újonc
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy 2db gtx 960-as vidi karihoz es fx 8350-es procihoz(+ a lap hdd ventik stb.) milyen tap lenne eleg?
Tudnatok mondani par fajtat?
Elore is koszonom -
Csolt
tag
Sziasztok!
A videokártyám ventilátorának sebességét az MSI Afterburner kezelte. Frissítettem Win 10-re, feltelepítettem a legújabb AMD szoftvereket és valami miatt most nem működik a hőmérséklet szabályozás. Hiába adtam meg beállított alapértékeket, nem fog nőni a hőmérséklettel a fordulatszám, csak pörög 20% körül. Így a megszokott 76 °C helyett 94 °C-ig emelkedik a hőmérséklet.
Korábban is volt ilyen probléma, de akkor az AMD szoftverben beállítottam, a ventilátor sebességét (mármint, hogy külső program kezelje), ami egyik napról a másikra megint "elromlott", pedig semmit nem telepítettem/frissítettem.
Mit tudok most tenni? Árthatott ez a hőmérséklet a kártyának?
-
Attila567
csendes újonc
Koszonom a valaszokat
-
Csupingo
veterán
Régebben a crimson első verziói akarták megfőzni a videókártyát, ha azon belül engedélyezted az overdrive-ot, bár állítólag az utolsó hotfixben ez már javítva lett. Azt is tanácsolták többen, hogy a crimson mellett ne használják az msi ab-t mert nem szeretik egymást. Sokaknál az volt a megoldás, hogy visszatették a 15.7.1-es catalyst-ot. (Vagy ddu-val, vagy az amd eltávolító progijával teljesen pucold le a drivert, és tedd fel az újat, de az overdriveot ne engedélyezd.)
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csolt
tag
válasz Csupingo #56662 üzenetére
Pont ezt csináltam az előbb. Mindent letöröltem, újraindítottam és az új telepítésnél csak a drivert adtam meg és valamilyen hanggal kapcsolatos programot. Most úgy néz ki megint működik. Bár ehhez az kell, hogy automatikusan ne induljon el a Windows-zal az AMD CCC, illetve nem is indíthatom el, mert akkor azonnal visszaesik a fordulatszám 18%-ra (a minimum 20%-on van). Ki érti ezt...?
-
Brenor
aktív tag
Bekapcsoláskor miért sípol ötször a gépem, ha be van dugva a videokártyámba a hdmi kábel? Ha kihúzom akkor nem sípol. Megy rendesen sípolás után is, csak elég idegesítő tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
123xyz
aktív tag
Sziasztok.
Egy i3-2120 mellett mi lenne az ideális VGA, kb 15 ezer forintig? A belépő szintű kártyákat nem igazán ismerem, csak annyira vagyok képben, hogy sok esetben már az APU-k is nyújtanak elég teljesítményt ha nem cél a játék. Viszont a régebbi (4-5 éves) játékok közül lehet egy pár jól jönne, ha mégis tudna futni a gépen. Egy Geforce GT 710, 2GB DDR3 kártya (passzív hűtéssel) pl. mire elég, mit tud, ~14 ezer hufért?
-
Grafirka
őstag
válasz Brenor #56666 üzenetére
Hany kepernyot hasznalsz? Ha esetleg hasznaltal dual screen (monitor+TV, stb) modban hasznalod akkor lehet ez okozza. Kulfoldi forumon olvastam egy hasonlot hogy valami miatt a monitort nem elsodleges kepernyokent erzekeli akkor elofordul ez az 5x sipolas, viszont bootol es onnan arrafele mukodik a gep. Megprobalom megkeresni a linket , hatha megtalalalom.
[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
válasz 123xyz #56667 üzenetére
Szevasz! Gyakorlatilag,irodai gépekbe való a 710,és teljesen felesleges rá a 2 gb ram! Inkább nézz valamit használtan, ennyiért jóval erősebbeket lehet kapni! Ha kifogod,talán még garanciásat is kapsz! Ha mindenképp újat akarsz,és Nvidiát, akkor szerintem a legjobb amit ilyen ár körül megkapsz,az a GT 730 DDR5 64bit. Még mindig többet tud mint egy,128bit DDR3!
[ Szerkesztve ]
-
Brenor
aktív tag
válasz Grafirka #56672 üzenetére
Radeon crimson 15.12 verziót használok és nem találok ilyen beállítást, amit írtál.
Na meg a másik furcsaság az új kártya óta, hogyha kikapcsolom a gépet akkor nem villog a monitorom ledje, hanem kiírja azt hogy no signal. Ez azért van, mert a monitoromon nincs dvi hanem csak d-sub? Átalakítóval használom. -
mbalint987
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Megpróbálom itt is feltenni a kérdésemet, mielőtt felküldeném a gépem a szervizbe. Szóval adott egy ASUS G551JW notebook egy GTX960M grafikus chippel. A gépen játékok közül csak Watch_Dogsot futtatok és itt jelentkezik, egy olyan hiba, hogy a játék indítása után kb. 20 percig a GPU órajele ugrál. Hol 130 Mhz, hol 1100 Mhz, szóval a játék nagyjából játszhatatlan. Itt egy GPU-Z hiba a problémáról:
20 perc után tökéletesen működik, de már csak 900-800 Mhz-en, nem a gyári órajelen. Több NVIDIA driverrel tesztelve, nem hoztak megoldást. Más játékkal nem próbáltam, de nem hinném hogy szükség lenne rá. Küldjem vissza a szervizbe, vagy házilag orvosolható a probléma?
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
Csupingo
veterán
válasz mbalint987 #56678 üzenetére
Próbaképpen átállíthatnád a win-ben az energiagazdálkodást teljesítménycentrikusra, hátha segít.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Smktrooper
senior tag
Pont a legbugosabb game-mel nézted, nézz mást is meg. pl egy furmark mit hoz...
Igen az energia gazdálkodást a biosban is nézd át, lehet ott is be van kapcsolva valami séma.
Esetleg egy fotot tudsz küldeni a bios energia gazdálkodási részéről?(pl green lan-t kapcsold ki)
Reboot
-
Grafirka
őstag
Ha van a laptopnak sajat energiagazdalkodasi menedzsmentje ( power maneger, battery saver vagy hasonlo nev alatt futhat) akkor nezd meg ott, lehet hogy energiatakarekos modra van allitva,
Homerseklete jatek kozben mennyi a kartyanak ? -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Olyat látott már valaki, hogy egy alaplap PCI-E foglalata szállt el? Először azt hittem a VGA kártya rossz, de az másik gépben működik. Az alaplapon van integrált VGA, azzal jó a gép, nincs más hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Smktrooper
senior tag
-
Panthera
őstag
válasz Smktrooper #56684 üzenetére
A port kifújtam belőle nagyjából, de nekifutok akkor még egyszer, hátha ez a gond. Köszi!
-
Smktrooper
senior tag
válasz Panthera #56685 üzenetére
Én a multkor memoria problémát oldottam meg igy, abba kis sínbe belekerült összeszereléskor(nem nálam) valami szösz amit a modul bele nyomott a sin aljába, szabad szemmel nem volt látható, de a stabilitási gondokhoz elég volt. Én 10 bar kompresszorral tudtam kiszedni csak.kézzel tűvel nem jö ki.
(ha otthon nincs akkor a környékeden bármelyik computer bontóban van sztem, és tuti segitenek)
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
asvald
senior tag
Malwarebytes-t futtasd le , mert erőszeretettel csempészték bele a bányászóvírust
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodok egy jobb VGA vásárlásán. Jelenleg ebből áll össze a gépem:
Proci: AMD Phenom II 720 X3 Black Edition
Alaplap: Gigabyte GA-MA770T-UD3P
VGA: Gigabyte HD 6850 1Gb GDDR5
PSU: CORSAIR PSU-550VX
RAM: 16gb Hyperx CL10-es
Tudnátok 30eFt körül ajánlani olyan VGA-t amit megérné megvenni mert esetleg jelentősen javulhatna a teljesítmény és esetleg még 2-3 évig kitartana, nem kellene cserélni?Előre is köszi a válaszokat!
PSN: Nifty_Ghostface
-
varmi2
nagyúr
válasz Ghostface #56688 üzenetére
Az a cpu eléggé karcsú. 3 mag már kevés, legalább 4 kell. Hiába vennél másik vga-t, a cpu lenne a szűk keresztmetszet. Minimum egy phenom x4 955, tuningolva 4GHz körül, utánna, nézzél valami hd7850-70 vga-t, vagy r7 270-270x
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz Ghostface #56690 üzenetére
Én már nem vennék semmit, meg kell cárni az am4 platform elindulását. Ha a jövőt nézed, amd vonalon csak ez az alternatíva, addig meg el lehetsz még a jelenl3givel. Tavasz-nyár folyamán jönazelső am4, de jön majd bele jövőre is új cpu.
Én sem fejlesztem már az öreg phenom2 955-t, hanem majd am4re váltok.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
bobalazs
nagyúr
válasz varmi2 #56689 üzenetére
4 mag? Nézd meg i3-6100 teljesítményét és mond még egyszer hogy nem elég két mag gaminghez.
-
ghostmat
tag
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte 560 Ti rev 1.0-ás kártyát, viszont az eredeti tulaja valószínű eltörte a hűtését, így csak a hőcsöves borda van meg hozzá. Adott egy 12 cm-es nem szabályozható ventit, de azzal elszalad 80-85 fokig is, és fix RPM-e van.
Érdeklődnék, hogy szerintetek hol keressek hűtőt rá, ugyanis sok pénzt nem tudok rákölteni.
Láttam van Arcticnak megfelelő szettje, de az elég húzós áron van.Ha valakinek van selejtje, maradéka akár itt is, kérem írjon privátot, megvenném!
Számtechboltban érdemes érdeklődni?
Milyen "sufnituning" megoldást tudtok még, hogy ne legyen annyira forrófejű
Köszönettel
-
-
ghostmat
tag
válasz M3lakH #56696 üzenetére
Műanyag nélkül kaptam. Vagyis csak a hőcsöves borda volt a karin.
Windforce 2X volt a hivatalos neve.Bordát újrapasztáztam, azzal nincs gond. Csak a netes review-okban ilyen 60-65 fokot írtak erre a kártyára, nekem meg a 85 kicsit sok volt, bár ez a furmarkos eredmény, de ment volna feljebb is.
Játékok alatt volt 79-80.
Ez a kártya GIGA 560 Ti 1GB
-
M3lakH
tag
válasz ghostmat #56697 üzenetére
az a baj, hogy a 80 fok ezeknél tényleg lehet kicsit sok, de nem tudni az a venti amit kaptál fúj-e elég levegőt, stb.. Megoldás lehetne nézni egy hibás példányt olcsón, és arról áttenni a ventiket. Vagy 2db 8 centisre váltani az 1 12 centist (esetleg olyanra amit szabályozni is tud), nagyobb felületen szellőztetne.
-
bajzal
őstag
van 2db r7 260x-em crossfire-ben, hogy a 4db monitorom működjön a gépemmel. Nem játékra használom, hanem irodai munkára. De az összes amd driver szar. Olyanokat csinál, hogy fekete képernyő aztán a képernyő illesztőprogram leállt... aztán egy idő után kikapcsolnak ugye a monitorok ha nem csinálok semmit aztán múltkor mozgattam az egeret és nem éledt fel.. ott volt az egér, de fekete kép mind a 4 monitoron.
Próbáltam már csomó verziójú amd drivert, de mindegyikkel van valami baj. Nem kéne esetleg bios-t frissíteni a kártyákon?Most ez a bios van rajtuk:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest