- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
addikt
válasz joker1220 #56593 üzenetére
Nem tudom biztosra mondani, hogy voltak-e már azok. Talán amikor megvettem nyáron a laptopot, akkor azokat tettem fel.
Július óta viszont mindig a legújabb driverek voltak a gépen, szóval pár tucat driververzión végigmentem a hónapok alatt. Fél év alatt történt legalább 4 fdisk is, szóval az egyes verziók is nehezen akadhattak össze egymással.
Kipróbálom majd akkor a gyártói drivereket (mondjuk búcsút inthetek minden teljesítménynek az újabb játékokban, mert 3-4 hónaposak vannak fent asuséknál...), aztán majd meglátjuk megint, de sok reményt nem fűzök hozzá.Az érdekes az az, hogy tényleg teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor jön elő a probléma. A legutóbbi teljes rendszer újratelepítés után most két hétig teljesen jól működött...
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Pixike
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Radeon HD6850-es kártya ami első beépítéskor adott képet, egy alap 4:3-as felbontással, majd felismerte a gép, és újraindításkor a win logóig van kép utána sötét a monitor, de nem írja ki hogy nincs jel.
Valakinek lenne ötelete, hogy mi lehet a gond? A kártya adta be a kulcsot?
üdv
PIXI -
Vakegérke
félisten
válasz Pixike #56602 üzenetére
Szia!
Csökkentett módban kéne indítani. Ha nincs gond, a felbontást 1024x768-ra állítsd, és reboot. Ha minden igaz, működni fog. Utána már mókolhatsz a driverrel, beállítással.
Megjegyzendő, ha előtte nVidia kártya volt benne, vissza kéne tenni, ezt letölteni, elindítani. Innen már a progi teszi a dolgát, a végén felajánlott opciók közt az is szerepel, hogy leállítás, mert VGA csere lesz.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
nonsen5e
addikt
válasz nonsen5e #56601 üzenetére
Nos az Asus oldaláról letöltött NV telepítő a saját bevallása szerint 353.84.
A legújabb a 950M-et támogató driver az a 361.91A Geforce oldalon lévő keresőbe a legrégebbi még listázott driver a kártyához a 355.82, ami augusztus 31.-én jött ki.
Ennek ellenére a viszont feltételezhetően annál is hónapokkal régebben kiadott 353.84 az Asus oldalára csak november 12.-én került fel...Gyűlölöm a laptopokat... Kár, hogy nem csinálják szabvány szinten full modulárisra az összeset, hogy minden egyes alkatrészt magamnak választhatok ki.
-
nonsen5e
addikt
válasz joker1220 #56608 üzenetére
Hja. Lehet volt az fél óra is.
Kikapcsoltam az automatikus driver frissítéseket.
Uninstall NV driver.
Uninstall Intel driver.
Csökkentett mód.
DDU a drivereket.
Restart, install Intel.
Restart, install NV.
Restart.
Portable GPU-Z-t elindítottam 10 perc böngészés után és crash.Garancia szerencsére még van rá. Ez év tavaszi Broadwell + Maxwell modell, ami nyár közepén lett vásárolva.
Direkt a garancia miatt nem tettem bele SSD-t + több RAM-ot.Tekintve viszont, hogy tudom milyen módon működnek a szervizek, csak a saját időmet pazarolnám az egésszel, mert teljesen random, hogy milyen időközönként jön elő a crash. Van, hogy 1-2-3 hétig is bírta, máskor meg effektíve BSOD loopba kerül, miközben semmit nem csináltam a géppel.
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz Pixike #56606 üzenetére
Csak nem giga 6850?
Rossz a kártya, próba másik gépben.
Ha működik, slotot, vga érintkezőit tisztítsd meg.
Foglalat lábakat ellenőrizd. ( lga )
Másik táppal próba.Ha másik lapban se jó, egy bios flasht még megérdemel, mielőtt kukázod.
Milyen konfigba
tetted bele egyébbként?[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz nonsen5e #56609 üzenetére
Én azért nem hagynám annyiban a dolgot mert ez így használhatatlan.
Most tényleg mondjuk nem játszol rajta hanem éppen dolgozol valami fontosat oszt' a lapos meg gondol egyett és kiköpi hogy kékhalál akkor buktad az egészet ha nem mentettél.
No meg játék közben is gondol egyet aztán szevasz és odalett amit addig elértél.
Én tutira vinném a szervizbe és addig basztatnám őket amég nem csinálnak belőle laptopot.
Szerintem vidd amég lehet.
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Pixike
csendes tag
válasz trancemusic #56610 üzenetére
AMD radeon HD 6850.
Gigabyte GA-B75-D3V, 450W táp, 16Gb ram, i5 3470.
A flash-t, hogy lehet kvitelezni, és honnan tudom letölteni a hozzávalókat?
Másik gépben is ezt csinálta, így kártya hiba lesz, vagy esetleg kevés lenne neki a 450W? Abból sajna nincs nagyobb kéznél. -
M4XP4YN3
tag
Sziasztok! Legyetek szívesek segíteni. Vettem egy GTX 750Ti OC-t, de nem tudom, hogyan kell beállítani, hogy a gép felismerje. Próbálkoztam, de továbbra is az integráltat használja a gép. Már kicsit ideges vagyok. Köszönöm előre is!
-
Csupingo
veterán
válasz M4XP4YN3 #56616 üzenetére
Talán egy bios frissítéssel kéne kezdeni, hátha segít. Ha nem, akkor lehet a biosban van átkapcsolva csak a cpu-ban lévő igp-re. Valami ilyesmit kell keresni. És átkapcsolod vagy multira, vagy csak dedikált vga-ra.
A csak dedikált vga móddal vigyázni kell, mert ha úgy se lesz kép, akkor azt hiszem, reszetelni kell a biost, és visszarakja a cpu-ban lévő megjelenítőre.
A videókártyán megnézted az összes kimenetet, egyiken sincs kép?Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Apucy01
őstag
ment pm
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Vakegérke
félisten
válasz Csupingo #56618 üzenetére
Hadd egészítsem ki mondandód.
Init Display First (Az Advanced BIOS Features menüpontban található)
Specifies the first initiation of the monitor display from the installed PCI graphics card or the PCI Express graphics card.
PCI Sets the PCI graphics card as the first display. (Default)
PCIE x16 Sets the PCI Express graphics card on the PCIEX16 slot as the first display.
PCIE x4 Sets the PCI Express graphics card on the PCIEX4 slot as the first display.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
M4XP4YN3
tag
-Rádugtam a kiegészítő tápkábelt.
-Csupingo mondandójától nem lettem okosabb. Kicsit szájbarágósabban elmondanád nekem?
-Vakegérke utasításaitól sem jutottam előrébb. Próbáltam a sima PCI-t, a 4x-et és a 16x-ost is, de semmi. Egyéb ötlet? -
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz Pixike #56612 üzenetére
Itt van bios az alaplaphoz. Azért nézd meg, hogy neked melyik lapod van: rev. 1.0 rev. 1.1 rev. 1.2 (szerintem az alaplapra van ráírva) hátha az se mindegy.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Vakegérke
félisten
válasz M4XP4YN3 #56621 üzenetére
Az alaplapod BIOS frissítéseit itt találod, ha az adatlapodon lévő lapról van szó. Bootnál látható, hogy hányas verzió van pillanatnyilag. A legújabb az F7. Ha nem ez, akkor szedd le, csinálj egy boot-olható floppyt, vagy pendrive-t, indítsd el a BIOS exe-jét, mondd meg neki, hogy hova csomagolja ki. A kicsomagolt fájlokat másold a boot-olható eszközre, és boot-olj be róla.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Csupingo
veterán
Kis bios frissítés útmutató gigásoknak.
A bátortalanabbaknak bios frissítés win alól.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
M4XP4YN3
tag
Magyarul nincs esetleg? Már kezd fogyni a türelmem és nem jutok előrébb sem. Miért ilyen körélményes egy kártyát beállítani elsődlegesnek, hogy a gép azt használja?
-
-
bobalazs
nagyúr
Megy vissza gariba r9 270, gyártanak még ilyet? Cserélnek még ilyenre? Javítást kétlem, olyan baja van.
-
M4XP4YN3
tag
válasz Vakegérke #56629 üzenetére
Próbálnék, de a telefon is ilyenkor cseszik ki velem. 4 képet csináltam, a lényeg annyi, hogy a monitor a DVI-I-re van kötve (fehér átalakító cucc vagy mi az, abba van bedugva a kék nagy fejű cucc a DVI-I foglalatba, a másiknak D-sub feje van). A táp kiegészítő kábel 6 pines csatija ugye a kártyába van bedugva, a többi 2 a molexbe, nem pittyegett, zörgött a gép, rendesen bootol, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy jól dugtam be. Remélem, ezzel jutottál valamire.
-
varmi2
nagyúr
-
Vakegérke
félisten
válasz M4XP4YN3 #56635 üzenetére
A tápodnak van 6+2 csatlakozója, méghozzá kettő is. Ha így van, akkor az átalakítót szedd ki, az egyiknek a hatos csatlakozóját dugd a kártyába.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Vakegérke
félisten
válasz M4XP4YN3 #56640 üzenetére
Nem nézlek tájékozatlannak, csak kérdezek, mert vaktában tapogatózunk.
Azt mondtad, hogy DVI-I-be van dugva a kábel. DVI-D kimenet nincs? Ha van, kipróbálhatnád.
Apropó, előzőleg milyen kártya volt a gépben?
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz M4XP4YN3 #56642 üzenetére
Ahamm, szóval AMD kártya.
Ezt töltsd le, csomagold ki, indítsd el. Lepusztítja a VGA drivert, nyoma se lesz a régi kártyának. Utána (elméletileg) nem lehet gond az új kártyával.
Késő van, reggel rálesek, hogy sikeres volt-e a műtét.
-
MK VII
veterán
válasz M4XP4YN3 #56646 üzenetére
Csinálj képeket a BIOS-odról.
Kerestem már neten, de nem találtam olyan képet amin az Onboard VGA-t állítani lehet.
Valahol valamilyen címszó alatt, biztos vagyok benne, hogy ott lesz..
BIOS minden részéről csinálj képet és tedd fel ide őket.. Hátha megtaláljuk mit kell kikapcsolnod.Ja és CMOS reset volt már? Mert, ha nem akkor lehet, hogy azt is meg kéne csinálnod és utána már a 750Ti-re dugd a monitor kábelt. Lehet, hogy valami el van állítva. Képtelenség, hogy úgy, hogy bent van a dVGA csak az alaplapira küldi a képet.. Elvileg alapesetben ahogy bekerül egy dVGA a gépbe és érzékeli azonnal arra kéne küldenie a képet.
Viszont ma már én is fekszem.. Holnap folytathatjuk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Gigabyte megbízható? [link]
-
M4XP4YN3
tag
Gyerekek, látszik, hogy 4:30 óta fent vagyok... elment rá a fél napom, de végül megoldottam. DRIVER hiánya volt a gond! Addig nem ismerte fel a karit. Megoldódott minden, úgyhogy happy vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest