-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dashed
senior tag
-
acsabad
csendes tag
válasz #79335424 #106347 üzenetére
Igen, ez a cél. Addig jutottam, hogy csak akkor él a szabály, ha a buetooth be van kapcsolva, de még nem igazodtam ki a feltételmegadások között. Nekem az if then nagyon hiányzik belőle.
Azért lenne még kérdésem. Lehet-e parancsikont, widgetet csinálni egy meglévő parancsról? (pl mikor felülök a motorra, kapcsolja be a bluetooth-t, kapcsolja ki a wifit, és intézze a hívásokat)
Elmenteni sikerült a parancsokat, de ha átvinném egy másik telóra, vagy ezen lenne egy factory reset, hogyan lehetne rátölteni, visszatölteni?
Nincs a feltételrendszerhez valami jól érthető dokumentáció? -
beg
veterán
válasz dashed #106351 üzenetére
Sok helyen olvastam és tényleg érdekel. Miért kizáró ok a nem cserélhető akksi?
Reset miatt? Bekapcs gomb hosszan, még a flashtool is resetnek érzékeli.
Elhasználódás miatti csere? Túl vagyunk már 2010-en, amikor még pót akksi kellett, vagy hamarabb megdöglött, mint a telefon maga 2+ év után.
Csak úgy? A nem cserélhetőnek nevezett mumus is max. 6 csavarral és egy lepattintható kábellel van szerelve. Nettó 4 perc alatt leveszem és abba egy sör is benne van.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
b0bcat
addikt
+1
Beépített akkus telefonom van. Lassan két éves, és az akkumulátora tökéletes.
Amúgy is az eddig a családban járt, hosszabb távon használt készülékek közül eddig egyetlen egyszer, a ZP700-nál vált szükségessé akku csere.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
WOT-H-A-C
veterán
Alapjába véve teljessen egyet értek! Ezért szoktam én is " beépített akkumulátor" -ként emlegetni őket. Viszont van ellen példa is. Például az off/ ascend Mate 6.1, na annak nem nagyonállnék neki. Gyakorlatilag az egész telefont ízekre kell cincálni hozzá, hogy kitudd szedni. off /
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
GIJoe
addikt
Azta mindenit de szép magasan kezd az MX5 410$
-
bupemko
senior tag
válasz GIJoe #106358 üzenetére
Általában az új felsőkategóriás telók (Xiaomi, Lenovo Vibe, ZTE Nubia, Meizu) magasan kezdenek, majd pár hónap alatt szépen mérséklődik az áruk. Legalábbis én eddig ezt tapasztaltam, Xiaomi Mi4 pl. volt nemrég Minideal EU raktárban 250 USD körül, és az is bőven 300 fölött kezdett.
-
dashed
senior tag
Igaz, most is nem cserelheto akkus telefonom van (nexus 4) de megoldhato a csere.
Akkor ezt a reszet felejtsuk el.Max 60E a keret.
Min 5col max 5.5
2 giga ram
Jol mukodo Gps
Kamera annyira nem erdekel, de ne agyonmosott eletlen kepeket lojjon vilagosban.Ezek fenyeben k3 note jo valasztas, vagy van jobb ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt nem állítanám, hogy a hiánya nálam kizáró ok lenne, de azért a cserélhetőség sokat nyom a latban. Az ok egyszerű. Mi a teendő, ha lemerül? Egyik esetben Powerbank, ami összedugott állapotban eléggé korlátozza a hordozhatóságot és a használatot, valamint az OTG is felejtő. A másik esetben teló kikapcsol, fedél lepattint, akku ki/be, fedél vissza, teló indít. Sztem a 2perc túlzó sacc a műveletre.
[ Szerkesztve ]
-
Pogika
aktív tag
válasz fudi2002 #106350 üzenetére
De ha nincsenek merèszek akkor nem tudja meg senki hogy jò e,
Elephone p6000, p7000 van itthon, mindkettő jò kis telò, a p7000 mèg tapapasztalat szerzès alatt. A gyártò támogatása kezd egèsz jò szinten lenni, a p7000 hez 2 javìtást is adtak az idő alatt amìg ideèrt hozzám. Annak idejèna zte is ìgy kezdte, emlèkszem amikor a skate-t vettem noname gyártònak számìtott itthon -
KTU
addikt
válasz #79335424 #106362 üzenetére
"A másik esetben teló kikapcsol, fedél lepattint, akku ki/be, fedél vissza, teló indít. "
És ezt 1 piros lámpánál simám megcsinálom.Nálam sem opció a használat közbeni töltés .
mert lehet bármilyen nagy egy akku, egyszer csak lemerül,
Mivel kiszámíthatatlan hogy mikor kell egész nap 3G / 4G-n telefonálnom, ill. nem vagyok hajlandó napfényben vakoskodni minimum fényerőn, én csak gyorsan cserélhető akkus telefont veszek, meg mellé akkukat.
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Pogika
aktív tag
válasz fudi2002 #106365 üzenetére
Az eddigi tapasztalatok alapján ìrom, de persze mindenki maga dönti el, mit akar venni, nem fogom senkire rátukmálni, akinek a lennovo telefonokal van jò tapasztalata, azt fog venni, akinek meg másmilyen egyèbb tìpussal, az meg azt. 1 èv mùlva már nem is lehet majd kapni a szòban forgò tìpusokat max használtan
-
fudi2002
veterán
válasz #32577792 #106369 üzenetére
Az hogy számodra nem volt a zte ismerős, az nem jelenti azt hogy a világ másik részén sem akkortájt.
Amúgy felőlem bizonyíthat, de nem az én pénzemen. Lehet neked nem számít 50.000-60.000 ft amiért adott esetben nem telefont hanem nagy adag szívást kapsz, nekem számít. Ezért az ilyen nevenincs de persze feltörekvő márkákat kerülöm. Te meg ha gondolod vásárolj, tesztelj, számolj be, de ne ajánlgasd pár hónap használat után, szerintem.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
dagabor
tag
CUBOT S200
Sziasztok!
Gondoltam mivel saját topic-ja nincs ennek a telefonnak megosztok pár információt róla, hátha valaki hasznát veszi.
A családban 4 napja van használatban 2db Cubot S200 készülék. A készülék az olcsóbb (50.000 Ft alatti) kategóriába tartozik.
Főbb jellemzői:
Operációs rendszer: Android 4.4 (KitKat)
Kijelző méret: 5,0"
Kijelző technológia: IPS
Kijelző felbontás: 720 x 1280 pixel
Chip (SoC): MediaTek MT6582M
CPU: ARM Cortex-A7
CPU magok száma: Quad-Core
CPU frekvencia: 1,3 GHz
GPU típus: Mali-400 (500 MHz)
Memória: 1 GB
Tárhely: 8 GB
Hátlapi kamera: 13 MP
Előlapi kamera: 5 MP
Akkumulátor: 3300 mAh Lithium polymerA csomagban található, a telefon, töltő, EU adapter, és egy kemény hátlap, valamint 2db kijelzővédő fólia. (füles nem jár hozzá). Az összeszerelés és az anyaghasználat egész korrektnek mondható, nem nyikorog, nem recseg, jók az illesztések, a hátlapja egy bőr hatású műanyag, aminek egész kellemes a fogás. A hozzá való + hátla vagy védőtok, mint nem lenne 100% ban passzentos, ha úgy fogja meg az ember, hirtelen azt hiszi ki akar esni belőle, de ez nem következik be, csak elsőre kicsit ijesztő!
Dual simes, 1 - Mini és 1 - Micor foglalattal, + külön SD kártya bővítő hellyel.
A leírással ellentétben nem csak a Mini Sim-en megy a 3G, Be lehet állítani melyik kártya használja.
Nálunk mindkét készülék 1 Micro kártyával van használva
Bekapcsolásnál egy igen hosszú szignál fogad minket, sokszor ne kapcsolgasd ki-be mert akkor már idegesítő , majd egy gyors alap android beállítás után már használatba is vehetjük a készüléket.
A kijelzője szép, élénk tiszta képet ad... mozdulatokra jól reagál, nem akad.
Miután belakták a telefont általános programokkal (Facebook, Messenger, Viber, Skype, játékok közül: Paradise Island 2, Candy Crush, Segédprogram: Bp menetrend, Retrica, 360 Security, launcher, + billentyűzet, youtube...), napi használat közben sem jelentkezett probléma. A Belső memóriát is jól kezeli, a rendszer melleltt még marad cirka 5,5GB hely az alkalmazások letöltésre. Ezen alkalmazások futtatásához (tehát a telefon alap, mindennapi használatára) is elegendőnek bizonyul az 1GB RAM.
A telefonok egész nap a neten lógnak (vagy 3G mobilnet, vagy WIFI) ezek kapcsolatával sem volt probléma, nem dobálta a hálózatot.
Pár kép lett lőve a fényképezővel, véleményem szerint jó képeket csinál.
Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy a hangjával a fülhallgatón keresztül nem voltak megelégedve, valóban nem egy HIFI minőség, de elfogadható esetleg külön progival még lehet rajta javítani.
A készenléti ideje a telefonnak 1-2 nap intenzív használat mellett, folyamatos NET kapcsolat, Zenehallgatás, messenger, Facebook-ozás, játék futtatás. Tehát erre sem panaszkodom, hozza amit elvártunk tőle.
Kíméletesebb használatnál lazán elmehet 2-3 nap is!Azért egy ilyen árkategóriájú telefonokat helyükön kell kezelni Én kettőt rendeltem kintről, gyorspostával, vámolással együtt 43500ft /db -ra jöttem ki, itthon kb 47000Ft körül lehet megszerezni.. Aki szuper fényképeket akar csinálni, vegyen fényképezőt, aki HIFI minőségben szeretne zenét hallgatni az egy csöves erősítőt, aki mindet egybe szeretné és még telefonálni is rajta az más árkategóriájú telefont nézzen
4 nap használat után ezeket tudom elmondani, kellemesen csalódtunk, nem bántuk meg.
Ha lesz majd időm, és van rá igény rakok fel mintaképeket amiket a telefonnal csináltam
Ha ezek után esetleg valakinek felkeltette az érdeklődését és kérdés merülne fel valamint tudok is rá válaszolni szívesen segítek![ Szerkesztve ]
"semmi nem tud olyan jól más böngészőt letölteni mint az internet explorer"
-
törölt tag
válasz fudi2002 #106371 üzenetére
Az, hogy számodra nem ismerős az adott márka, az nem jelenti azt, hogy....
Aztán ha kérhetlek, írd meg, hogy hol és mit és kinek ajánlgattam! Amúgy meg vegyél vissza és ne ítélj annak alapján, amit nem ismersz, nem használtál, nincs vele tapasztalatod!
Még szerencse, hogy vannak olyan nagy nevű gyártók, akiknek a menő telefonjaival folyamatosan szívnak és várnak a csodára, hogy mikor lesz használható rom a memóriakezelésére.
-
Eastman
addikt
Üdv Uraim,
hogyan tudnám a telón parkoló smseket lementeni? Mondjuk az SD kártyára?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
GIJoe
addikt
Pofás ez a Infocus m530, 140-150 körül már elfogadható is lesz
De ahogy látom csak 3G...[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz Pogika #106379 üzenetére
Köszönöm Uraim!
Létezik általános leírás az Android mappáiról? Mit, hol találok? Amit rendszeresen mentenék a tel. számok, jegyzetek, képek (ez adott) és az sms-ek.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
TayRol
nagyúr
Gondolkozom, hogy meglepem feleségemet egy új dual-simes telefonnal - jelenleg ZTE V5-öt használ (2/8). 60e környékén van valami, ami tudja vodás fő kártyával az LTE-t és egy kicsit modernebb/jobb/gyorsabb, mint a V5?
Esetleg Honor 4x vagy Meizu M1 note?
[ Szerkesztve ]
-
Pogika
aktív tag
válasz Eastman #106381 üzenetére
A kèpek amiket kèszìtesz a DCIM mappába rakja,ez lehet a belső tárhelyen, ès a micro sd-n is, attòl függ hová van beállìtva a mentès, a különböző alkalmazások általában a maguknak kreált mappába mentenek. Kontaktot lehet alkalmazással, vagy a telefonkönyvből is menteni, meg persze a google fiòkodba is menteni szinkronizálással.
-
GIJoe
addikt
válasz TayRol #106382 üzenetére
Nem is sokkal gyorsabb, nem is 4G, nem is 60E, de akinek csajnak eddig rendeltem el volt olvadva. Mert ugye a forma mindent visz...
A többiek biztos tudnak jobbat mondani/írni majd, Sisley (EU-ból jön, ennyi a vége) 3 hét lesz mire megérkezik + itthon is kapni csak borsosabb...Vagy a Meizu m2, valaki linkelte magyar boltból 60E körüliért!
[ Szerkesztve ]
-
WOT-H-A-C
veterán
-
-
Dexar007
veterán
Elephone P8000-et honnan lenne erdemes megrendelni? Tudtok megbizhato webshopot?
Give me your cum,bull!
-
RBJ
addikt
Akkor csak én vagyok az egyetlen aki max 100 dollárt vagy max 30e ad telefonért. Nalam használati eszköz. Nem mutogatós. Volt neve sincs over max om, meg mindig használják jó, volt jiayu f1 m eladtam, mai napig használják jó, most thl t6s lassan fél éve ami nálam rekord, semmi gondom. Akkor miről beszélünk.
100-200e telefon számomra nem tud többet. Meg kínai telefon legyen olcsó és finom.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
törölt tag
Nem csak Te vagy.
Én sem szívesen adok ki sokat érte. Meg is kaptam egy hardveraprós "kereskedőtől" privátban hogy mi is vagyok.
Volt moto g 2nd (2014) ár/értékben elég jó volt, de azért közel sem hibátlan. Ellenben az eladó - amazon - garis ügyintézése minden elképzelésem felülmúlta. A levelezés indítása és a vételár visszafizetése között 1 hét telt el. Lehet, hogy kicsit drágább onnan, de ha gond van és miért ne lehetne még egy Motorolaval is, akkor korrektek eléggé.ZTE Blade, Atab5 Quad, (egy örökölt HTC dézi) ezek egyike sem olyan nagy márka (HTC nem vétel volt) és egyikkel sem volt gondom. Ráadásul az atab egy huszadrangú kínai klón, amit igazából sosem tudtam kideríteni, hogy ki a szülő.
De tudod, van, aki tele van zsével és olyat vesz, amiből kb 10/6 felhasználó nyomogat
Nekem pl. sosem volt samsung de vélhetően nem is lesz. Ellenben nem is alkotok róla véleményt.Akinek pedig fáj, hogy megtudok venni egy telefont akár 60k-ért is, majd két hét múlva ha nem jön be lecserélem egy másikra, hát sajnálni se tudom.
Nincs egy hete, hogy egy A6000-t használok, de ez olyan rövid idő, hogy még tapasztalatot sem tudok róla sokat, max. a napi használatról.
Napi rendszeres, átlag használat:
mobilnet, éjszaka kivételével non-stop, online játék, hírek, néha egy kis youtub zene, távoli gép elérés vezérlése róla
telefonálás
zene
kártyajáték
15%-on volt mikor feltettem tölteni - 54 óra volt töltő nélküli időszak (motot délután töltőre kellett tennem)
nincs memória hiánya neki (motonál teamw. esetén előfordult)
kijelző nekem szép és napos időben is látható
hang: engem jól hallanak, én is másik felet
GPS: se nem jobb, se nem rosszabb, mint motonál volt. (erősen leszigetelt beltéren nem igazán megy, de kint 2-5m pontosság és gyorsan fixál), de navigálásra eddig nem használtam, így ezzel nincs tapasztalatom
Ami nagyon hiányzik a biztonságérzetemhez, az a majom üveg és a cseppállósága.
Nincs akadás, szaggatás, gyors.Ja és Lenovo ugye. Ami pár éve még egy neve nincs mobilgyártó volt. (nem a notebook részlegre értem, persze ott azért sokat profitáltak egy bizonyos igen neves márka felvásárlásából, ahogy teszik a motorola felvásárlásából is)
-
KamuMazsola
őstag
Nyugi nem vagy egyedül! Igaz nekem ez a lélektani határ kicsit feljebb kúszott, 35 max 40. Nekem is használati eszköz, bár kevés a kimenő hívásom, viszont elérhető kell legyek. Elég sokat használom a mobilnetet jobbára időtöltésből. Nem tudom elhinni hogy a pénzem sokszorosáért nagyobb élmény volna egy nagy márka használata. Ezt viszont nem kell sajnálni, erre vettem. Esett már le, karcos a kijelzőn a fólia, de bírja a napi használatot, ha valami történne vele pótolható. Az olcsóság miatt félévente-évente le tudom cserélni.
Üdv.: KamuMazsola
-
Eastman
addikt
Én sem adok 30-nál többet egy (duálos) telefonért. Ezért lett ez a samu s7582. ...meg a jó gyári headset miatt, amivel dolgozni lehet. Mondjuk az akksival pont nem.
Aztán ha az Ubuntu-mobil 35 alá megy; részemről vége lesz az androidos időknek. Proci, memória mindegy. "Igénytelenség" vagy funkcionalitás? Inkább, hogy nem ez a hobbim.[ Szerkesztve ]
-
Linda1
aktív tag
Sziasztok.
Tegnap láttam az egyik havernál egy Lenovot, azt mondja valami S szériás, pontosan nem tudja milyen, kapta valakitől.
Azt szeretném kérdezni, ha nem lótuszvirág a home gomb, hanem háromszög, hátlapjára nimcs feltüntetve a Lenovo logo, igaz valami könyv tipusu tokja van, félig felragasztva rá, akkor eredeti Lenovo, vagy egy hamisítvány???
Kibontottuk, az akkura semmi sincs írva, márka se, belül rá van ragasztva egy papír, hogy Lenovo, de model száma nincs.
Telefon menüjében megnéztük, ott is csak a csip model meg hogy octa core szerepel, ennyi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest