Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    Többen érdeklődtek privátba, hogy írjam le, hogy hogyan lehet az Endomondot megtanítani magyarul, annak ellenére, hogy nem tartalmazza a magyar nyelvet. Röviden összefoglalom a menetét.

    A következő programok lesznek szükségesek:

    1. SVOX Classic Text To Speech Engine

    2. SVOX Hungarian/Magyar Mariska, SVOX UK English Victoria Voice

    3. Google szövegfelolvasója Android 6 tartalmazza (alacsonyabb verzióknál nem használtam, így nem tudom, hogy ott megvan-e. Azonban a Play tartalmazza: Google Szövegfelolvasó

    Menete:

    1. Töltsük le a fenti programokat és telepítsük őket.

    2. A telefon Beállítások ==> Nyelv és bevitel ==> Szövegfelolvasó. Itt állítsuk be hogy melyik szövegfelolvasót akarjuk használni és az adott szövegfelolvasón belül állítsuk be a használni kívánt nyelvet (magyar).

    3. Endomondon belül: Settings ==> Audio Settings ==> Languages and Voices ==> SVOX Classic TTS ==> English (UK) Victoria: Female ==> SELECT VOICE

    Ha a Mariskát választjuk, akkor a Mariskán belül a ceruza ikonra kattintva a fordításokat megtehetjük az input (fordítandó) output (fordítás) megadásával.

    A trükk az, hogy az SVOX-ot használjuk a szövegfelolvasó modul hívásához. Ez azért kell a Google felolvasásához is, mert az Endomondo csak ezt ismeri, és csak akkor tudjuk a felolvasó részét aktiválnunk, ha ez telepítve van. Az Endomondo felolvasáskor hívja a szövegfelolvasót, de az Android az alapértelmezettnek adja át a feladatot.

    Ha valami probléma van, akkor írjátok meg, ha tudok válaszolok.

    Bocs, ha kicsit hosszúra sikeredett, de nem hiszem, hogy bonyolult lenne.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák