Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • club1

    veterán

    válasz handrash #11629 üzenetére

    Nem ismerem, de gondolom a maildroidnak van olyan beállítás varázslója, ami ismeri a gyakoribb levelezőszervereket, vagy egy adott algoritmus alapján megpróbálja kitalálni őket. Ezek szerint itt megtalálta a mail.vnet.hu -t, és sikerült rá bejelentkeznie a pop3/imap jelszóval. Na, ilyenkor fogni kell a felfedezett beállításokat, és azokat felhasználva beállítani a k9-et, vagy a gyári levelezőt...
    Egyébként nem egyszerű a levélküldés beállítása, mert a dolog több tényezőtől függ, az számít a leginkább, hogy az adott időpillanatban a telefonod melyik internet-szolgáltató netjét használja. Abszolút vegyes hálózati környezetben (mobilnet és több különböző szolgáltatónál/cégnél lévő wlan ap-k is befigyelnek) is szeretnél leveleket küldeni, akkor célszerű egy olyan smtp kiszolgálót beállítani küldő szervernek, aminél nincs megkötés, hogy milyen hálók felől fogad el levelet továbbításra (magyarul relay-ezni lehet rajta). Ezeket a szervereket ált. valamilyen titkosított protokollal (jellemzően tls, ssl) kell használni, így kikerülöd a szolgáltatók elég nagy részénél meglévő 25-ös port szűrést, és logikusan be kell rájuk felhasználói névvel-jelszóval jelentkezni.
    Összefoglalva: Keresned kell egy olyan smtp kiszolgálót, amin van fiókod, és megfelel a fenti kritériumoknak. Ha találtál ilyet, azt állítsd be küldésre.

Új hozzászólás Aktív témák