- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
szóval az úgy volt, hogy jól ment a WD:L RT-el Radeonon, persze mível:
AMD's launch drivers for the 6800 series didn't render DXR effects properly in Watch Dogs Legion, but public drivers and 6900 XT launch drivers have fixed at least many of the rendering errors. As a result, performance has dropped by around 30 percent for the AMD GPUs, giving Nvidia it's biggest lead yet. [link]
nekem egyértelműen Ampere (RTX 3090) a győztes, amolyan Fermi (GTX 580) módra:
mert ha már lúd, akkor legyen igazán kövér [link][ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Nahát
Akkor lehet az a német review oldal által leközölt képek nem voltak kamuk hanem ennyire nem működött az RT még a kártyákon.. De persze engem csak kérdőre vonni tudtak itt egyesek aztán belinkeltem a videót a benchmarkról és hopp egyből más lett a témaThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
gV
őstag
válasz AsakuraDave #42357 üzenetére
egy elnézést kérhetnének
-
törölt tag
ITT az új Király ! 2800 MHzen !
Nem 2080 Te !
Hát nem RT király csak ilyen sima de azé osztogat rendesen.
Svájcba már sorsolják 990 dolláron -
Laja333
őstag
Mert az számít is, hogy 35 vs 20 igaz? Gondolom 35 fps-el megelégszel, és azzal fogsz játszani. Játszhatatlan mind2, kár erről beszélni.
Vehetsz 1000-ért olyan kártyát, amivel NEM tudod 4k-ban játszani ezt a játékot, vagy 1500-ért. Jól gondold meg.
(bár ez nem a kártyák sara mondjuk)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Yutani #42363 üzenetére
Ennek lehet örülni viszont annak nem hogy kirakja az új kártyáját msrp áron 999 dollár és lényegében már az AMD a scalper és nem is ad ki kártyát.. várj az aibokra címszóval 1500 dollárért... pff legalja . Eddig AMD szimpatizáns voltam de minden véget ér egyszer....
Szó szerint le van írva több nagy webshopban, ne is várd a refet majd AIB lesz, ja 50% pluszért
-
félisten
válasz Laja333 #42360 üzenetére
Elég nagy probléma inkább a hozzáállásuk, mert jelenleg az érkező 3 darab Amd-s RT címből 2 darab nem fog futni vagy nem fut Nvidia kártyán jelenleg.
nagy probléma ennél az -amit évekig pont NV kapott meg amúgy-hogy nem tolják a szabványt, mert így nem fog fejlődni az RT technológia, hogy külön utakon jár az AMD.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Piszmaty76
aktív tag
Ez azért annyira nem biztos. Eddig is az AMD próbálgatott volna gőzerővel technológiai újításokkal előrukkolni, de mivel a csupán egyre combosabb hardverekre fókuszáló Nvidia törekvéseiben több fantáziát látott a gamerek túlnyomó része, tudjuk hol végezték azok az újítások. Az pedig eléggé vicces, hogy most hirtelen milyen fontossággal bír az Nvidia majdhogy egyetlen komolyabb fejlesztési szándéka. Ha az AMD igazán rácuppan az RT-re (miért is ne tenné?), nem kizárt hogy az fog igazi turbót adni az RT fejlődésének. Természetesen nem tudhatom, de nem érzem úgy, hogy ők lennének az akadályozó tényezők. Későn kezdtek vele foglalkozni szerencsére, mert ha ők kezdték volna az ertéskedést, akkor jó eséllyel az is haszontalan újításnak lett volna bélyegezve és a kukában végezte volna. Szerintem.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
törölt tag
"3 darab Amd-s RT címből 2 darab nem fog futni vagy nem fut Nvidia kártyán jelenleg."
Hogy érted azt hogy nem fut nem indul el ? Mekkora jó ötlet ez hogy AMD exclusive
Nagyon valós az a gondolatszál amit Piszmaty ír hogy ha AMD kezdte volna NV kikerülné és nem jutott volna el a dolog a microsoftos szabványosításig.
Abba maximálisan egyetértek veled hogy ez nem piac hanem egymás mellé még névben is beállított kartelezés nagyon kevés valós konkurenciaharccal.
Jelenleg az vesz NV-t aki a DLSS-t tartja fontosnak, és az vesz AMD-t aki a több memóriát vagy a SAMos elhúzott értékeket melengeti keblén. Minddkettő lesz de NEM VAN. Ha megnézek egy ilyen bencset sokszor gondolom hogy a piacnak az lenne a jobb ha egy gyártó lenne mert akkor minden kártya támogatna mindent !
Persze akkor hogy érnénk el hogy emberi ára legyen konkurencia nélkül ? Hát pl úgy lehetne hogy ha Microsoft nem csak nézelődője lenne a toxikus piacnak hanem töke nő és erőltet szabványokat.
Nem utólag hanem ez lesz fiúk erre tervezzetek kártyákat azon belül hogy hogy oldod meg a te dolgod .
"így nem fog fejlődni az RT technológia, hogy külön utakon jár az AMD." AMDnek a jelen hlyzetben azt kellene erősen nyomnia amire kijönnek a 6700 xt nonxt kártyái hogy az GPU OPEN eljárásai erősen elterjedtek legyenek. Vagyis a kis kártyákon is legyen szép a látvány, mert ha a figura látja hogy az ő 500 -900 ezerért vásárolt kártyáján semmivel nem szebb a kép ott is tükröződik a pocsolya mint a 200 ezresen akkor majd vakarja a fejét hogy kell e ez nekem.
Csakhogy a nyílt rendszerektől NVnek a szőr is feláll a hátán mikor komoly pénzeket kér cégektől az optimalizációért, mer' az nem úgy van hogy írtam egy programot NV optimalizáld már nekem lécci lécci.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Yutani #42372 üzenetére
6xx topikba linkeltem egy cikket olvasd el, google fordítval is teljesen értelmes..
Röviden ne reménykedj, gyártók szerint az AMd olyan áron adja a chipeket hogy nem lehet az MSRP közelében sem lenni, ls nem is a beszállítói lánc a hibás simán ennyibe fognak kerülni. Mint ahogy a 6800XT is 30-40% felárral mennek. Itt is kb plusz 40% és helloka.. -
veterán
válasz Yutani #42372 üzenetére
Ja ártírod, akkor erre ki beszélt itt az NV-ről? Tehát ha az köcsög akkor ennek is köcsögnek kell lennie? Ez kb ovoda alssó színt...
Hogy de hát az nvidia is köcsögNem kettős mérce hanem a tények kiad az AMD egy kártyát MSRP 999dollár áron full paperlaunch, majd kiderül hogy olyan áron adja az AIBoknak a chipeket hogy nem 10-15%-al lesznek drágábbak hanem 40-50% ha meg valaki emgkérdezi mi a fazs van akkor hát ott a FER 999-ért ami soha enm volt kapható hát mondhatom azt hiszem hogy az AMD a scalper.... És leszarom az NV-t.... Itt az AMD egy raklap fos...
Hozzá tenném most akkor melyik emgoldás a korrektebb eleve drágán kiadni 3090 1499 MSRP ami simán vehettem volna többször raktárról vagy amit az AMD csinált
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Valóban nem volt szép teljesen másra átírni a hsz-t. Miközben megírtam az elsőt, eszembe jutott, hogy a másik oldalon is ez van, tehát egyiksem jobb a másiknál, emiatt "támadni" az AMD-t nem feltétlnül igazságos. De az élet nem igazságos, és persze te tudod, mit veszel.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
veterán
válasz Yutani #42375 üzenetére
Utlom az NV-t ettől függetlenül még mindig korrektebbnek tartom a geci drágán adok valamit egyből , nem lényegében kanibalizálom a saját termékem egy ordas kamuval
Kenyér nem lesz olcsóbb tőle persze meg mégis egy teljesen felesleges termékről beszélünk... Betolom az NV megint és kész én most untam meg ennyi.
-
schwartz
addikt
Nehez elhinni, hogy ne legyen profit a ref VGA-n. Ahhoz kepest a custom design-ok az esetek tobbsegeben olcsositott szarok, joval dragabban. Mi indokolja akkor az 40%-os felarat? Vagy az osszes refen az AMD/NV veszteseget termel? Ki veszi be ezeket a dajkameseket? A gond szerintem az, hogy nem tud a Sapphire elegendo refet lehozni a gyartosorrol, hogy minden partnernek jusson. A custom design kartyakra kerulo GPU-kat meg tarsitani kellene egyenes aranyban a ref kartyakhoz. Kell egy bizonyos szamu GPU? Akkor vegyel at Sapphire-tol(vagy mittomen ki gyartja a refet) ugyanannyi referencia modellt majd add az olcsositott szarodat 50%-al dragabban...
Sztem ha megfelelo lenne a gyartokapacitas nem lennenek ilyen elbaszott custom kartya arak sem.[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
veterán
válasz schwartz #42378 üzenetére
Nincs ref már ennyi volt amennyi eddig kijött, az be etetés volt kész vége.
AIB van joccakát 30-40%felárral
Egymásra mutogatás megy jelen pillanatban , most a gyártók mutogatnak az AMD-re hogy kurva drágán adja a chipet ezért annyi amennyi, persze egyiket sem kell félteni.[ Szerkesztve ]
-
schwartz
addikt
Ok. De akkor ne legyen GPU sem a partnereknek ha nincs ref. Vagy maskepp fogalmazva, ha van GPU custom kartyara akkor legyen ref-re is. (kulonben szanalmas PR lett az MSRP) A gond az, hogy alig van GPU es egy csomo ehes szajat (partnert) kellene etetni.
[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
veterán
válasz schwartz #42381 üzenetére
Ennél a gennél kitalálták ezt a full kamu MSRP-t , NB-né lehetett valamennyit venni, AMD már csak 6800 szériűból kb 15 percig, ezútán AIB 30-50%-al drágábban.
Gondolom ezentúl ez lesz...De ami a legnagyobb tragikomédia és nekem ezzel van problémám, a full kamu kommunikációból, most nem kezdem linkelni szerintem mindenki emlékszik a cikkekre hogy jaj most lesz e AIB 6900XT vagy csak REF, és hűű meg haaaa AMD engedélyezte az AIBoknak , mit engedeélyezett?? Nincs is REF Na ezért menjen a picsába ez mi ha nem szándékos félre vezetés?
-
Devid_81
félisten
AMD Radeon RX 6900 XT, RX 6800 XT and RX 6800 reference desings are being discontinued
Yep, mind a legyartott 1000db-ot eladtak es mar ki is vontak oket a forgalombol...
Vicc ez az egesz komolyan...
-
Yutani
nagyúr
Amit legelőször írtam, most leírom megint: várjuk meg, míg mindkét oldalon lesz rendes ellátás, aztán meglátjuk, hogy továbbra is MSRP+30-40%-ért lesznek-e kártyák.
Mondom, engem nem érint, bőven elvagyok fHD-n az 5700-al arra a heti 1-2 óra játékra, csak max facepalm van a helyzet láttán.
#tarcsad
-
veterán
válasz Yutani #42389 üzenetére
En ertem amit irsz, de nem hiszek benne.
Megint en is leirom a problemamat, tolnak egy full kamu realelse-t, csak a teszt oldalak kaptak kartyat es youtuberek. Majd meg is szunt a REF kartya, ami elott folyamatosan cikkeztek hogy hat csak ref lesz es AIB nem, ahamm azt megis hogy? :)))))) Ez egy elore eltervezett akcio, hogy mi kenyszeriti oket(a masik kocsog) leszarom:)
Felre ertes ne essek egy raklap fos a 6900XT ar/teljesitmenyben, startkor erte volna csak meg mivel fel vannak verve az arak es igy buzerans scalper aron de megerte volna. Mindegy ez is egy tanulsag..
Felre ertes ne essek en most nem fogom utni non stop az AMD-t ki is leptem az osszes topicbol, nagyjabol ki irtam mar magambol amit kell, es leszarom.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kolbi_30 #42393 üzenetére
Bármikor Ugye nem nettó USA áron akarsz vásárolni?
Hogy értsd 999 dolláros 6900XT az itt svédországban 11500 korona, namost a scalperek az alap 3080-at adják 11000 Trinity stb. call of duty nélkül. Na ebben az esetben megérte volna a 6900XT a nyító árát, az AIB 15000 árat már nem éri meg, remélem érthető volt...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A kérdésed ebben a formában értelmetlen. Nincs Nv-s RT..de ha ezt tolja AMD, akkor sajnos lesz.
Nvidia teljesen szabványos Microsoft Dx 12 és most már teljesen szabványos Vulkan RT-t használ, amit minden kártyát futtathatsz ami RT támogatott és Dx 12 képes. ezért tudták egyáltalán tesztelni az RDNA 2-t RT ben. Nem gondolom hanem tudom.
A megjelent RT címek közül két játék képvisel kivételt, a Quake 2 amire Amd már normál driveres támogatást sem ad érthető okokból és a Wolf. Youngblood ami pedig vulkan alapú RT. A játék megjelenésekor még Vulkan szabványos RT nem létezett, pár hete jelent meg amire ma AMD be is jelentett egy kerülő utat. Tehát jelenleg van szabványos Dx 12 1.1 és szabványos Vukan. Erre AMD mindkettőre saját kerülő megoldást hoz.
Ez azt jelenti hogy Nvidia lehet fogja magát és akkor ő is kiszáll a szabványos dolgok mögül és mindkét gyártónak lesznek játékai amik majd futnak hol az egyik hol a másik kártyán RT vel. Ez rohadtul nem jó senkinek.
Ez pontosan a G-sync -Adaptive sync esete fordítva.
A G-sync jobb, gyorsabb csak éppen korlátozottan volt elérhető jó drágán és rögzítette a használható kártyák monitorok körét. Sokkal jobb most mindenkinek szerintem.
Ugyan ez van az RT vel, csak itt most egyedi megoldást az AMD tol.
megoldás az lenne hogy szabványosítják, de nekik az nem érdekük egyelőre a konzolok és a kisebb Vram mennyiség miatt az Nv kártyákon.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Piszmaty76 #42368 üzenetére
ez sajnos nem érzés nem érzés dolga ez szabvány nem szabvány dolga.
Van megfelelő szabvány ami nincs kihasználva még egy játékban sem. A szabványokból mi felhasználok csak nyerhetünk mert minden kártyán ami támogatja fut.
A nem szabványos megoldások csak adott gyártó kártyáján futnak ez ilyen egyszerű. AMD most mind a pár hete bejelentett Vulkan mind a tavaly ősszel bejött Dx 12 U mögé kerülő megoldásokat tesz be, ami nem feltétlenül rossz csak előbb el kellene/ kellett volna érni hogy ezek bekerüljenek a szabványba utána behozni őket ami elég érthetetlen hogy akonzolok most jelentek meg és állítólag Az Amd és Nvdiia segítségével történt a Dx 12 fejlesztése dolog, tehát simán megtehették volna hogy akár más most betetetik a Vulkanba és a Dx 12 be a szabványt . nem ez történt, helyette van szabvány RT meg van AMD. A szabvány AMd-n nem fut rosszul az AMD-s meg sehogy nem fut Nvidián.."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
félisten
válasz awexco #42397 üzenetére
Pontosan miben tudott pontosan annyit a z Adaptive sync mint a G-sync kérlek magyarázd el egy ilyen troll Nv fanatikusnak mint én. .
De csak akkor ha tudsz értelmesen személyeskedés nélkül kommentálni különben ballagj el egy moderátorért.
[ Szerkesztve ]
-
Piszmaty76
aktív tag
Ha tényleg így van, akkor ez elég szomorú. Bevallom ez a 2020-as év Nvidia-AMD fronton nagyon összezavart. Idén mintha teljesen egymás korábbi bőrébe bújtak volna. Tehát ebben a fura évbe még az is beleférhet, hogy most az AMD szabotálja a fejlődést. Bár még mindig fenntartom, hogy eddig míg az Nvidia nyers erőből próbált szinte mindent megoldani, az AMD-re volt jellemző, hogy erőforrástakarékosabb megoldásokon agyaljon egy-egy funkcióval/feature-rel stb. kapcsolatban. Szeretném hinni, hogy most is valami ilyesmi lehet a háttérben. De hát ugye 2020, ki tudja? Szerintem már ők is régóta fenték a fogukat a raytracing funkcióra, csak várták hogy eléggé megcombosodjanak a hardverek. Arra viszont őszintén kíváncsi lennék, ha belekukkanthatnánk egy lehetséges párhuzamos jövőbe (mi lett volna akkor, ha...), melyben nem lettek "elgáncsolva" az AMD fejlesztési törekvései, most hol lehetnénk hardveresen és szoftveresen (pl. a játékok)? Tényleg nem vitát akarok kezdeményezni, de annyira rákukkantanék kíváncsiságból. Vajon jobb lenne az a jövő vagy jobb ez így ebben a formájában? Na nem is fogok tudni aludni bakker...
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Petykemano
veterán
válasz Piszmaty76 #42399 üzenetére
Idén mintha teljesen egymás korábbi bőr
ébekabátjába bújtak volna.
Fixed 4 ya'Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bitcoin topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs