- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobilhasználat külföldön
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Stukker1987 #10847 üzenetére
Év vége felé szerintem október mint a hd58xx sorozat.
-
Sárpac
nagyúr
Próbálta már valaki alulfeszelni a hd5850-et meddig lehet kb. lemenni?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
amper zoli #10656 üzenetére
197.13 felteszt, aztán csökkentett mód 1.2 patch, majd a különleges patch, restart fizix be és kész is!
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz
amper zoli #10587 üzenetére
Elvileg 5volton megy csak a drótokból ítélve piros fekete és slusz szabályozni nem hiszem de még a fordulatot se hiszem hogy látni.
-
Sárpac
nagyúr
"There are some negative comments on newegg about R5830 Twin Frozr II(http://www.newegg.com/Product/Produc...7491&Tpk=R5830), I will explain what really happen and what "Capture Voltage Default" function is.
In Afterburner, we use a hidden BIOS ID database to identify each card and define voltage adjustment range. The negative comment is right, the PWM on R5830 Twin Frozr II is up6206 which doesn't support I2C voltage adjustment, that's why we add another up6266 I2C chip to support over-voltage. All MSI R5800 series support over-voltage, we can guarantee that!
The trick part is AMD provide us different kind of 5830/5850/5870 GPU -- high voltage and low voltage one. There is NO way to tell which is which by outlook or BIOS ID, they're all the same except different GPU default 3D voltage. Also different GPU use different I2C address to adjust voltage, so it cause us a lot of trouble for the last few weeks, because we can't use database to specify different I2C address on exact same BIOS ID graphics card.
Right now R5830 Twin Frozr II still has this bug, some of R5830 Twin Frozr II can be detected by Afterburner with over-voltage function, but can't adjust it. If you encounter this issue, just follow below step and build your own database specifically for you card and fix the problem once for all!"
Érdekes megjegyzés az msitől a twin frozr II-es karikhoz az új 1.6b4-es afterburnhöz!D
-
Sárpac
nagyúr
válasz
CptMisi #10559 üzenetére
Igazából az a baj, hogy a hd5850 az ami visszafogja, de pl. ahol kevesebb graf van keveset kell textúrászni a void teszt alatt ott egyből 90%-on melózik a 8800gt is amúgy meg metro 2033 alatt 25%-nál nem több míg a gt220 50% körüli.
Arról nem is beszélve, hogy 8-10Fokkal melegebb lett az ati idle alatt is terhelve is. -
Sárpac
nagyúr
válasz
CptMisi #10557 üzenetére
Hát első körben azt mondom hd5850-hez egy gt220 biztosan elég mert gamékban xart se hozott a gt(szintetikus tesztek persze gyorsabbak), de konkrétan a metro 2033 nekem kevesebb fps lett.
Az elképzelhető, hogy mondjuk hd5970-hez már egy gt240 jobb választás...
Ami látványosan gyorsult az a dark void játék bench ott megvan a 2,5x sebesség de ugye az is physx teszt. -
Sárpac
nagyúr
MSI R5850 Twin Frozr II series
with uP6266 voltage regulator
Voltage control : independent 3D voltage control (*)
Voltage monitoring : target voltage monitoring
Voltage limit : 1300mV
Voltage step : 5mVSima illetve sapphire vapor(ref) series:
with VT1165 voltage regulator
Voltage control : independent 3D voltage control (*)
Voltage monitoring : target voltage monitoring
Voltage limit : 1350mV
Voltage step : 12.5mVElvileg a frozeren már modernebb feszstab van(hd5850-től felfele), csak még progi nincs ami támogatja max az afterburner, a 6206-nak is van programozható része, de program egyenlőre nem támogatja semmisem.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
LordDarkness #10515 üzenetére
Pl. az msi r5850 military classon egyel kevesebb feszstab áramkör van viszont a többi 2x nagyobb teljesítményű mint a referencián.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
LordDarkness #10513 üzenetére
Mindegyiken van vasmagos tekercs maximum a típusa változhat a non referencia kártyákon!
-
Sárpac
nagyúr
Elvileg jobbat tesznek rá amit finomabban lehet hangolni csak épp még semmisem támogatja.
Most jön a poén. az MSI Twin frozer karihoz gyárilag jár az afterburner, csak az a kérdés minek mivel nem támogatja, de a dobozán rajta van!"Over voltage function of GPU
- Use afterburner to adjust GPU’s voltage, voltage is up to 1.35V. "Mellesleg a pwm vezérlő ami benne van max 1.3V-ig engedi az oct.
Szánalom azt se tudják milyen cuccot árulnak csak nyomják a marketinget! -
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #10385 üzenetére
Olcsón szereztem a 12gb kb annyiba mint most a 6-ot lehet kapni!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
yodamastah #10383 üzenetére
Nekem is 140W idle Core i7 920 12GB 5850 +gt220 512MB-vel.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
LordDarkness #10239 üzenetére
Bírni fogja!
Ha zavar vehetsz rá!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
LordDarkness #10236 üzenetére
Moddolt bios bele van sütve az új órajel!
-
Sárpac
nagyúr
Érdekes akinek fagy a metro 2033 azoknak mind Sapphire kártyája van, javarészt vapor vagy toxic.hm...
-
Sárpac
nagyúr
Nos úgy fest MSI HD5850 Twin Frozr kártyám lesz garba meg egy corsair 850 hx táp a 5870 vaporX helyett.
Eredetileg is 5850et akartam a gt220al majd felturbózom fizikára, egy időre elég lesz. -
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Perillustris #10103 üzenetére
Már 2hete lehet is kapni!
-
Sárpac
nagyúr
Catalyst 10.4béta
Catalyst 10.5bétaKezdenek beindulni a srácok!
-
Sárpac
nagyúr
Valaki ha tudja linkelje már be nekem a vrm részét a rev.2-es vapor-x-nek!
Én sehol sem találok róla normális képet!
THX! -
Sárpac
nagyúr
válasz
candyman83 #9912 üzenetére
Szerintem ott bios korlát van azért nem megy..
-
Sárpac
nagyúr
Igen sajnos crysisban mind 2ben szemetelt ilyen fénybecsapódások mint a csillagok háborújában de csak AA-mellett viszont ott szürkehalál elég sokszor bejött, aztán még 2játékban észrevettem így úgy döntöttem ez már nem lehet driver hiba pláne hogy szűz windowssal telepített catalyst mellett is csinálta. Meg basszus 100ks kari ilyeneket ne csináljon nekem még viccből se!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Milyen egeret válasszak?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bevezetés a wokok világába
- Facebook és Messenger
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest