Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Grave_444 #28149 üzenetére
Múltkorában tisztáztuk hogy neked
Kék nyákos (nem referencia) Vapor-X ed van!
ezeken ANALOG VRM van tehát neked a gyári BIOS -od ban a VTT Register rész nem aktív mert az csak a
Referencia nyákos
és DIGITÁLIS VRM -es kártyák BIOS -ában aktív! és az sem a GDDR5 ös ramok feszültsége hanem a digitális PWM rész vtt feszültsége, aminek semmi köze a ram feszültséghez!
Ha te másik 5870 es BIOS -t tettél rá elképzelhető hogy az RBE proginál aktív lesz a VTT rész viszont az a BIOS nem a te 5870 -esedhez való! ha meg eleve az volt rajta mikor vetted akkor már az előző tulaja babrálta a BIOS -át! és pont ezért nem működik rendesen mivel nem rávaló BIOS van rajta!
További részletekbe nem mennék bele mert már ez is eléggé OFF!!
esetleg PÜ -ben folytathatjuk!
-
Grave_444
nagyúr
válasz DroiDMester #28155 üzenetére
Értem.
A gyári bios volt a kártyán és ha VTT registeres biost szedtem le nem engedte flashelni.Akkor nem tudom mit csináltam de jó lett a kártya.
Tuti hogy segített rajt a bios átírás, mert más gépben is kockázott.
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
Üdv!
Lessz egy giga 5870 OC-m, a kérdésem az lenne hogy ennek lehet feszt emelni?
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
-
Dealer95
őstag
Masik BiOS-al még nem próbáltam.
Nekem max. 910-ig megy stabilan. (De még +100Mhz se hoz nagy gyorsulást játék téren)
Metro2033 benchmark szerencsére lefutott 970/1300-on, de csak átlag 2,7FPS-el nõtt ami nekem nem érné meg. Én alap órajelen használom.
A hûtése viszont nagyon jó és halk (60%-on még halk és max ~65fok) -
kop8
őstag
válasz Dealer95 #28160 üzenetére
Értem!
Köszi az infókat!
Én is a hűtés miatt választottam ezt a kártyát!Nemsokára kiderül majd mit tud a kari, végülis nincs 2db egyforma....
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
dangerzone
addikt
Na, a pár napja kirobbant Twin Frozr-es vitához én is hozzászólnék.
A mai nap szereztem be egy 5830-ast belőle.
Azt kell hogy mondjam, nagy csalódás...De pozitív irányba. Alapfeszen 925/1375-ön stabil. Crysis 2-vel teszteltem fél órát. Azért ezt a memória órajelet nem sok 5830-as, de még 5850-es sem tudja.
Szívesen megnézném a végét. De az MSI afterburner nem engedi 875-nél magasabb gpu órajelet beállítani. Sapphire Trixx-szel állítottam a gpu órajelet, meg a memóét is. Csak ugye a Trixx meg feszültséget nem enged növelni..
Pedig 1,25V-on kipróbálnám mit tud.Valamint halk és hűvös is. 2d-ben 45 fok körül van, 3d-ben 65 volt crysis 2-ben. A Sapphire 5830 extremem pár fokkal melegebb volt. Pedig most már a házam sem annyira szellős, mert a haf 922-es helyett egy 430-as elite lett.
Szóval általánosítani nem kell. Azért a gigabyte kariknál mindenképp jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
válasz dangerzone #28162 üzenetére
Nemsokára lessz egy gigabyte 5870 OC-m, remélem jó lessz!
Sokan fikázzák a gigabytot.....
-
intercooler
őstag
válasz dangerzone #28162 üzenetére
Ezt próbáltad?
Az MSI afterburner mappájában az MSIAfterburner.cfg-ben ezt a sort kell szerkeszteni:
EnableUnofficialOverclocking = 0
Át kell írni 1-re az értéket.
Ja és a progiban unlockolni a voltage controlt.[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz intercooler #28165 üzenetére
Ez nem működik.
Mondjuk nem 2.0-ás afterburnerem van, hanem 2.1-es. De 2.0-at sehonnan nem tudtam letölteni.Na ,de végül ezt találtam neten:
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1Bár a ramot még tudnám fejjebb tornászni. Mert csak 1300-ig engedi. Hát ez van. A gpu-nak mehet.
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
válasz dangerzone #28164 üzenetére
Nekem volt giga 6850 és 6870 is és nem volt velük gond, de tudom hogy sokaknak volt gondjuk a 6850-el
Egyébként a hűtésük miatt szeretem a giga kártyákat.
Remélem az 5870-t fel leht majd húzni 1ghz-ig
-
intercooler
őstag
válasz dangerzone #28166 üzenetére
[link] Bár ha jól láttam csak beta, de 1 próbát megér..
kop8 Ha szerencséd van akkor igen
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dangerzone #28166 üzenetére
próbáld meg így beállítani 78xx és 79xx nél működik gondolom menni fogy 58xx el is!
-
dangerzone
addikt
válasz DroiDMester #28169 üzenetére
Ez sem engedi 1300-nál tovább húzni a ramot. Nem értem mi ez.
-
Grave_444
nagyúr
válasz dangerzone #28171 üzenetére
Írd át a biost
-
kop8
őstag
válasz Skimaster #28176 üzenetére
Nekem 5870 oc-m lessz.
Az 870/1200-on megy alapon majd
Neked meg így kellene hogy menje a videókarid:
[link]Én lefuttatok pár tesztet listára és adom is el szerintem, csak tesztelni veszem meg!
Egyébként mi van a ha felteszem a 5870 SOC biosát a 5870 OC-re, működhet?
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
válasz aleister #28179 üzenetére
Ez a 3850 az álandó kártyám, ezen van mind a 3fajta kimenet, ha nincs jobb ezt használom.
Egyébként megy rajta minden játék, igaz nem nagyon játszok már, max a crysis wars-t nyomatom ritkán...
Itt a listán szeretnék előrébb lépni:
[link][ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Gyerekek, nagyon ciki, ha én még egyik Crysis-szel sem játszottam még?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Ramses07
Modder
válasz Motion_Blur #20882 üzenetére
Végre valakinél találtam normális tesztet!! Pont ilyen hűtést akarok venni ilyen karira
[ Szerkesztve ]
Life is short, ride hard!
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy Sapphire 5870-t Accelero Xtreme 5870 hűtővel Lezli25-től. Tőle is megkérdeztem a jelenség okát, de tőletek is megkérdezem. Több szem, többet lát alapon.
Az mennyire normális (vagy nem az), hogy 100C fok a VRM 100%-os 3 ventilátor mellett egy ilyen (10 ezer Ft-os) hűtővel? A ház egy Fractal R3 és egy S-Flex fújja ki hátul a levegőt (E8400-on egy Mugen2-es hűtő van). Tudtommal a VGA-n a VRM 130C, mint abszolút maximum, amit ez a szekció kibír (de nyilván még az alatt sem túl egészséges). Ha ezen ilyen hűtő van, akkor ez miért ilyen magas? Nincs rendesen feltéve vagy egyéb? Lezli MX4-essel pasztázta fel 3-4 hete. BF3-ról beszélek (ami egészségesen, de azért eszi a GPU-t). Félek attól, hogy egy FurMark vagy egy Kombustor alatt akár meg is halhat, ami nem normális ilyen hűtővel (sztem), 100%-os fordulaton (ez élből kb +20C lenne = esetleges VGA die). Tisztában vagyok vele, hogy ez nem játék, nem is játszok vele... VGA-t tuningolni sem igen szoktam, nekem még sosem hozott annyit, h megérje az esetleges instabilitás.
Mit tudtok erre mondani? Köszi előre is!
UI: egyébként a nyák iszonyat forró felülről. Hiába 50-60 fok a GPU, amikor azonnal megégeti a kezem a kártya teteje. Ezek után kezdtem el nézegetni az AIDA-t...
Thx!
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
válasz #59070464 #28190 üzenetére
Én úgy tudom ilyen ratyi a VRM hűtése ennek a szettnek.
Igazi jó VRM hűtést nem fogsz szettben kapni, Thermalright VRM-R4 R3 R5-öt amivel le lehet hűteni például passzívan is.Hiába rakott Ő rá MX-4-et sokat nem ér a VRM-nek. Én kicseréltem a Thermalright által adott pad-ot mert úgy gondoltam, hogy azt is ki kell idővel és 30°C-al emelkedett a VRM hőmérséklete.
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
Teljesen normális.
Tízmilliószor leírtuk már a topikbam hogy az a hűtő egy kalap szart nem ér. Megvettem: első furmarknál csak néztem, hogy ez most mi? Ezért pénzt kértek el tőlem? Vettem egy Zalmant: azzal már okés volt a dolog
MINIMUM Zalman VF3000A-ra éri meg cserélni, mert itt már normálisan hűtve vannak a VRMek.
-
nagyúr
Sajnos mindegyik AC hűtő ilyen még most sem árulnak olyan hűtőt aminek NORMÁLIS VRM hűtése lenne! pedig magát a GPU -t baromi jól lehűti, de mitsem ér ha a VRM meg szénné ég alatta!
AC TT Pro is nagyon jó hűtő és viszonylag nem is drága és még meg birkózik simán egy HD5870.el is de annak is pont az a gondja hogy a VRM hűtése meg egy rakat fos!
Azt lehet még megjátszani hogy a gyári hűtésről(már ha megvan még a 5870.edhez) fel kell tenni a fém keretet ami a ramokat és VRM -et hűti és úgy feltenni az AC hűtőt a GPU -ra!
Legalábbis 5850.nél és a AC TT Pro hűtővel meg lehetett ezt lépni bár nagyon minimális barkácsolás kellett hozzá a hűtőn! úgy már egész tűrhető lett a VRM hűtése
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz DroiDMester #28194 üzenetére
A 70-es hütöjén egyben van a hütöblokk a platnival, nem tudod külön a vrm-re visszarakni. Ilyen téren jobb az 50-es refhütö.
-
törölt tag
Mi az esély rá, hogy egy gyári Sapphire hűtéssel a VRM hűvösebb? Egyébként nincs meg a gyári hűtő. Ref. hűtős volt, szóval... A Game Edition.
Egyébként ez életem leghalkabb VGA-ja, főleg ilyen erőviszonyok mellett.
Meddig egészséges a VRM hőmérséklet? Azt már kigugliztam, hogy a max 130C lehet.
-
HSM
félisten
A néma jelzövel vigyáznék. Ugyan tényleg halk, mégis az üresjáró 5850 a messze leghangosabb venti a gépemben, tisztán hallani ~1m-röl is.
Ennél lényegesen halkabb megoldások is léteznek. (Igaz, hangosabbak is.)
Játék közben meg ja, lehet hallani. Igaz, kifújósok között halknak számít a hütö.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest