- Mobil flották
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz HollyBoni #27100 üzenetére
24/7re nyílván sok az 1.25..még az 1.2 is szerintem. Ha megnézed, más gyártók példányai mit mennek 1.2 körül, rájössz, miért írom ezt.
24/7re 1.15V fölé nem mennék, az a +sebesség, amit +50MHz hoz mondjuk, nem éri meg a hőtermelés miatti erősödő zajt..
Nézd meg, mit bír 1.15ön és 1.2Von, aztán eldöntheted magad, mit akarsz. -
HollyBoni
veterán
válasz dangerzone #27105 üzenetére
Rádobsz 35k-t,és benne vagyok.
-
odorgg
addikt
Kedden jön az 5870-em, és mivel már 2 éve nem vólt Atim, érdeklődnék driver fronton mi a helyzet? Mehet fel a legujabb, vagy van valami tuti driver az 5000-es szériához?
BF3+COD4 el játszom legtöbbet.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
HollyBoni
veterán
Melyik márkájú 5850-ek bírják általában legjobban a tuningot? Mert lehet akkor elpasszolnám ezt,és vennék egy olyat amit lehet jól húzni.
-
odorgg
addikt
-
nagyúr
válasz HollyBoni #27111 üzenetére
Bármelyik Referencia(Rev1 tégla hűtős) kártyával jól jársz PL: az enyém alapfeszen(1,088.v) 920.at megy! ~1,20. körül megvan a bűvös 1000.MHz is!
Nekem is volt 5850 MSi TF2 esem igaz csak 1,5.hónapig de még 1,5.nap is sok volt belőle! (volt már sok 58xx karim de az összes közül a TF2 volt a leg sz@rabb)
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Én egy ASUS 5870 Voltage Tweak 5870 tulaja leszek.
Mit mennek ezek tuningban, illetve mennyi a max adható feszültség a GPU-nak?
Fenti linket elnézve a gyári ventiszabályzás itt sem túl agresszív, (31%-75C) viszont látom mutatja a VRM-ek hőmérsékletét, ez pozitív
Viszont mi ez a GPU1,GPU2,GPU3Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Motion_Blur
félisten
válasz odorgg #27118 üzenetére
GPU: alapfeszen 900-920MHz a jellemző, 1GHz-et 1.2-1.25V körül tudják. Efölött már szarul skálázódik, 1.3V körül tudhat 1050-1080MHz-et is jó példány. Memória nagyon változó, nekem pl. megy 1400-at is.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
X Factor
addikt
Sziasztok felraktam a 2.1.0 AB-t és hiába állítom be az unofficialoverclockingot, nem enged többet 900mhz-nél?
Make things work
-
odorgg
addikt
-
X Factor
addikt
-
X Factor
addikt
No, egyelőre alapfesszel (1.162) járok 950nél, megnézzük h. így meddig szalad, aztán meg h. mennyi kell 1ghz-hez.
Make things work
-
X Factor
addikt
-
Motion_Blur
félisten
válasz X Factor #27127 üzenetére
Szereti a progi a magas memória órajelet és mellé az alacsony időzítést. Meg persze a 8 szál és a magasabb órajel miatt is több ennyivel. 4,5-ön és bika ramokkal szvsz a Thuban is dob 8500 pont körül cpu-ra
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
X Factor
addikt
válasz Motion_Blur #27128 üzenetére
Azért csodálkoztam, mert alkalmazásokban (de még régebbi markban) is, messze menőleg nincs ekkora különbség x6 és i7 8** között.
Make things work
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy furmark futtatás alatt amikor a gpu 99%-ban terhelt azt Íra ki, hogy gpu power draw 86W. Ez azt jelenti hogy ennyit fogyaszt a vga ? ( 5830 xtreme )Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #27134 üzenetére
Nem fake, csak a kivitelezés szokott annyira fos lenni, hogy a végeredmény olyan, amilyen... Sokszor a szoftveres mérés nagyon is pontos, ugyanis a kari feszültségszabályzójának igen pontos értékeiből küld adatokat, csaképpen a nem gyári progik értelmeznek belőle utána kutyát-macskát. A "hardverdoktoros" mérések már más tészta, ott nagyobb a tévedés, de általában azok se mérnek nagyon durva butaságot, ha a lap gyártója rendesen kivitelezte a csip implementálását...
-
HollyBoni
veterán
Felment alapon 30 fokról 40 fokra a hőmérséklet a karimon,kb 2-3 hete. A memória10-15 fokkal is felment,a GPU "csak" 10-el. Mitől lehet ez? TF II hűtés.
-
odorgg
addikt
ASUS 5870 voltage twake 45 fok idle. Ezekszerint ez is rendben van?
Csak mert a gtx285-öm is ennyi, az meg kicsit forrófejübb elméletileg mint az 5870-es.
Betettem a karit, feltoltam a ventit 100%-ra, és majdnem megilyedtem tőle olyan brutál hangja van[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Az 1ghz nem akar összejönni, ami érdekes mert alapfeszen megy 920 körül hasracsapom 1,2V-al megvan a 950, de 1000Mhz meg 1,35v-al sem volt stabil BF3 alatt
Ha mástnem marad 950-en, így 65fok körül elvan 40%-os ventivel, azért az 50Mhz-ért nem érdemes agyonfeszelni. Memóriát még megnézem hol a vége, aztán nem kínzom tovább.
-
odorgg
addikt
Kösz mindenkinek!
Szét nem szedem megnézni a memóriák típusát, de a Mem 1300-at megy, 1350-nél már elvérzik, szóval 1300-on hajtom majd.
1Ghz érdekes, mert mindíg 65-70 fok közt adja be a kulcsot a GPU. Majd meglesem hogy mit bír 1 kis extra ventifordulattal. Azért örülnék ha meglenne, de nemsok esélyt látok rá.Aux voltage egyébként milyen szerepkörrel bír? Érdemes ezt piszkálni, vagy nincs nagy jelentősége?
-
odorgg
addikt
Na meg is néztem.
Ha 60 fok alatt tudom tartani a GPU-t akkor megy az 1Ghz, viszont ha 60 felé megy akkor beakad a kép. 1Ghz-es tuningal rendelkezőket kérdezném, hogy milyenek a hőfokaik?Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Elég érdekes problémával fordulok hozzátok, de mivel nem tudtam rá magamtól kitalálni megoldást, így gondoltam, hogy itt hátha...
A helyzet a következő:
Adott egy Sapphire HD 5850 és rajta egy Zalman VF3000-A hűtő!
A hűtő mostanában elkezdett zümmögni, csodálkoztam is, mert eddig nem volt ilyen! Rájöttem, hogy ha a kártya vége felé emelek a hűtőn, akkor láss csodát a zümmögés elmúlik, ami főként nagyobb venti fordulatszámnál jön elő, ebből arra következtettem, hogy a probléma az, hogy a hűtő súlyától hajlik a PCB...kérdés: mit lehet ezzel tenni? Eléggé zavar a probléma, ugyanis egy számomra érzékeny frekvencián zümmög a hűtő, a sima hűtő hanggal nincs problémám, de ez számomra felettébb idegesítő (kb. olyan hangja van mint ha a vinyó folyamatosan swappolna....de nem nem vinyó probléma, 100% hogy ez, amit leírtam), de mi lenne rá a megoldás?
Megjegyzés: A probléma azóta áll fenn, amióta beköltözött a gép egy sharkoon vaya-ba, előtte a thermaltake swinggel nem volt ilyen, DE nem hinném hogy emiatt lenne a gond...
Segítségeteket előre is köszönöm!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
Új hozzászólás Aktív témák
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest