- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
válasz Csiszike #90546 üzenetére
Az eladótól függ, de az átlagos felszereltségű/tudású lapok kb. 3-8K között mennek átlagosan, persze találhatsz 10K fölött is eladót. Ez utóbbi állítás különösen igaz az Abit NF7-S V2.0 lapokra ami a legjobb lap tuninghoz pláne Merlin bios-t használva! A platform kimaxolva elég ütős, de S754 vagy S939 összeségében jobb retróhoz ha natív AGP-s chipset-es az alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
ityam
senior tag
válasz Csiszike #90546 üzenetére
Hát én ugyan nem kerestem kifejezetten, de alaplapot eladót nem láttam szerintem az elmúlt 15 évben
Prociból rémlik 1-2 emlék 5-7K körül. Lehet azóta feljebb is megy már csak infláció miatt is. Meglepődnék ha 10K alatt lehetne találni. 5K körül még lehet vennék is, mert az is vágyálom volt annoszerk: #90551 Fücsök007 : NF7-s Socket A. nem SlotA
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Fücsök007 #90517 üzenetére
Igen, de itt már egy kései tuningolt mobil prociról beszélünk, szemben az előző gen csúcsához képest. Az SSE2 és SSE3 megléte viszont komoly fegyvertény, mert végülis ezek hiánya vezetett oda, hogy 2009 őszén le kellett cseréljem az Athlon XP-t. Egyre sokasodtak ugyanis az engem érdeklő címek amik SSE2 hiánya miatt el sem indultak.
#90518 zoltanz : Alapvetően nem szeretek a notikkal foglalkozni, mert korlátozott teljesítmény alaposan túlárazva, rossz szerelhetőséggel és bővíthetősséggel, és az emberek nagyrészének abszolút nem indokolt akik ilyesmit vesznek.
Viszont nemrég járt nálam egy szintén 2×1600-as Turionos noti szintén crytal HDvel és megállapítottam, hogy még ma is élhető rendszer, amennyiben a filmnézés/internetezés szerepkörből nem akarunk vele kilépni. De retro játékokra is jó.
notinál alpvetés az, hogy meg kell nézni a platform megjelenési idejét, abból kivonni 5-6 évet, ott ér véget a kompromisszumosan futtatható játékok listája, és további 3 év kivonással pedig azoké amik még élvezhetően mennek.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Pikari
addikt
válasz KROK640 #90555 üzenetére
Van egy turinos laptopom. A videókártya memóriahibás rajta. Szét kéne kapnom, és berakni a hőágyú alá.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
KROK640
nagyúr
Mondjuk túl nagy előrelépés sem lehetett, tekintve, hogy akkor gyakorlatilag 3200+-ról váltottál 2800+-ra ...
200-ról 300-ra az szép, 2400MHZ-en már egész jó lehetett-
Igen nálam meg ez a 2669MHZ úgy jött, hogy először sokáig használtam 2166MHZ-en a procit meg 2200-on. Aztán mikor fogyott az erő, ránéztem a sorozatszámára, és szépen beléptem a Biosba és beállítottam 16×166-ot, mentés újraindítás, és tadám... tökéletesen ment annyin is onnantól napira. (egyébként be tudtam hozni még 2733-on is, sőt, még feljebb is, de ez volt az a beállítás aminek a hűtőhangerejével is együtt tudtam élni).
Emlékszem amikor egy évfolyamtársamnál voltam és az 1700+-osát mutatta, hogy 2885MHZ-en futtatja (vízhűtővel)... hazamentem beállítottam 2905MHZ-re és elküldtem neki a screenshootot. Utána ő is küldött valami még picivel magasabb órajelet, amire én megint rákontráztam ...A CPUhoz a matricéát pedig így vanm fel kell ragasztani a gépházra
Szép kis gyűjtemény!
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
petakpa1
őstag
válasz jokeph #90542 üzenetére
Köszi mindenkinek. Egyenlőre alpakoltam a gépet, mert nincs még meg hozzá a PCI-E-s videokari. Ha jövő héten sikerül elmennem érte, akkor talán jövő hét végén ismét elő tudom venni a gépet beszerelni ssd-t és videokarit is, és kipróbálni felmegy-e Win10 x64.
Beszámolok majd róla természetesen itt."... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Fücsök007
őstag
válasz KROK640 #90555 üzenetére
Az sem mellékes, hogy ugyanazt a teljesítményt kevesebb hőtermelés/Vcore mellett éred el, továbbá nagyon jól visszaveszi a szorzót a rendszer amikor nem kap nagy terhelést. Egyedül a lefogató műnyagból kell kicsit levágni/lereszelni hogy a gyári vagy tuninghűtő felférjen a procira, onnastól mindegy megy rendesen ECS lapokban.
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #90540 üzenetére
Uh, szép 4790K 5GHZ-en
és aztán ez még tovább nőtt 10400F mellett már 129MB van a hardverek számára fent tartva.
-
KROK640
nagyúr
válasz Fücsök007 #90553 üzenetére
Azigen! Egy 333-as Celeron (még csak nem is a legendás 300-as) 160MB SD RAMmmal (itt is jól tetten érhető az utólagos bővítés, valószínűleg kezdetben csak 32MB volt benne) ismertlen VGAval, csak Biosig tesztelve HDD nélkül 20 ezer??? Mitől ilyen rohadt drága ez???
-
válasz Bile Demon #90534 üzenetére
Az első szinte pontosan annyi, amennyit olyan sacc per kb belőttem én is. A másodiknál pedig látom hogy mennyi a reális max - hasznos infó
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Bile Demon
őstag
válasz KROK640 #90562 üzenetére
4.5GHz-n használom, alulfeszelve. Az 5GHz az Windows kijelzési hiba. Talán annak tudható be, hogy gyárilag a Base freq 4GHz, Turbo 4.4GHz. Én használok minden energiatakarékos nyalánksagot, de a Windows azt hiszi, hogy a 4.5GHz lett a Base.
4.6GHz megy neki fesz csökkentés nélkül.
4.8GHz-t 1.28V-al tudta, amikor utoljára próbáltam (2015) de ugye ennek is lekvár van a chip és kupak között...Bruhe
-
válasz KROK640 #90564 üzenetére
RMclock szépen megy az AthlonXP- n is, meg az akörüli konfigokon, 939- en is még használtam, jól szabályoz ott is.
A Zen2- nél néztem hogy mennyire lefinomították ezt hardveresre, szinte nullára leszedi a magfrekiket, ha nincs felhasználás, a CPU kisablakban látszik.
-
nagyúr
válasz Bile Demon #90566 üzenetére
Ez egy jó proci, delidért kiált nagyon.
Full gyári, alapon így muzsikál az i5-7600K-m:
Picit még "csaltam" is, háttérben Chrome nyitva és szólt az YT-n a zene.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
Azért rendesen mehet így is
-
KROK640
nagyúr
nekem most ennyit hozott, de fontos megemlítenem, hogy jelenleg nincs bekapcsolva a turbó és base clock (2900MHZ) a maximum amin futhat a CPU.
-
Bile Demon
őstag
válasz KROK640 #90574 üzenetére
A minimum órajel valahol 2800-3400MHz körül van Ryzeneknél, legalábbis nekem annó a Zen3-nál nem akarta jobban visszavenni. Ez valószínűleg azért csinálta így az Amd, hogy gyorsabban tudjon max-ra kapcsolni. 700mV-ról 1,5V-ra tölteni a kondikat tovább tartana, mint mondjuk 1.2V-ról.
Ezek a 3MHz körüli effektív órajelek úgy jönnek ki, hogy a processzor 3GHz-n dolgozik 1mp alatt mondjuk 10 x 100us összesen 1ms-ot. A maradék 999ms-ra pedig le van kapcsolva az órajel.
Intelnél is van régóta órajel kapuzás:
Mar Core2-nel is volt:
[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
cbmfan
őstag
urak, mondjatok nekem okosat! ez a monitor mihez volt valaha?
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Csiszike
tag
Egy 386-os indításkor keyboard error hibával leáll és nem megy tovább. Próbáltam több billentyűzettel is (amik másik géppel jók), de nem jutok előre. Van valakinek ötlete rá? Kuka a lap?
[ Szerkesztve ]
-
Csiszike
tag
Két-három éve volt Varta cella, kicsit ki is folyt, de szemre nem csinált nagy kárt. Ki lett forrasztva, környéke a még régen ebben a topikban leírtak szerint híg ecetes vízzel passziválva, majd öblítve volt. Keyboard IC nincs a közelben csak SRAM chipek; a szélső ki volt szedve és ugyanígy letakarítva. Kapott új NiMH hordócskát, utána indult is pöccre. Aztán most szedem elő, próbálom és ez van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #90576 üzenetére
na, ma is tanultam valamit, hogy hogy jön ki ez a 3MHZ... (végülis átlagban).
-
Bile Demon
őstag
válasz KROK640 #90584 üzenetére
Igen és gondolj csak bele, amúgy se lenne értelme a valódi 3MHz-es órajellel hajtani.
3GHz órajelhez képest 1000x annyi ideig tart a számítás és közben a fogyasztás csak mondjuk a tizedére-huszadára csökken, de a számítási teljesítményéhez mérten borzasztóan nagy marad (pl. szivárgási áramok 0 órajelen is megmaradnak).
Jobban megéri 2-3GHz körüli órajelen -ahol a legjobb a számítási teljesítmény/fogyasztás arány- gyorsan befejezni, aztán lekapcsolni a használaton kívüli áramköröket.Bruhe
-
Pikari
addikt
válasz Bile Demon #90585 üzenetére
Az amd 800 mhz-ig throttlingolja őket vissza, vagy legalábbis a korábbi generációk esetén még úgy volt, illetve ezen felül az alacsony fogyasztású rendszerekhez tervezett lapkákban ilyen lekapcsolják az l3 és talán az l2 cachet is. kb ez lehet a a sweet spot, ezen éri meg pörgetni a kis munkaigényű feladatot, és utána lekapcsolni.
szerk: ahogy nézem, az intel is ezt csinálja, ők másfél ghz-re veszik az órajelet, legalábbis azon a rendszeren, ahol most vagyok
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
nagyúr
válasz Pikari #90586 üzenetére
i5-7600k-nál és i5-13600k-nál 800MHZ-ig veszi vissza szintén.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Bile Demon
őstag
válasz Pikari #90586 üzenetére
Igen régebben úgy volt AMD-nél is. Kimaradt, hogy a ZEN3-nál tapasztaltaktól írtam.
Illetve az is, hogy míg régen a 800MHz @ 700mV valós értékek voltak, az új koncepciónál látható 0.01V mag feszültség az is "effektív érték", valójában kb. 1.3V az idő 1%-ában, a 99%-ban meg lekapcsolva.
Bruhe
-
válasz Bile Demon #90588 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #90585 üzenetére
Igazából ha Dartsun nem hívja fel rá a figyelmemet, fel sem tűnt volna még a 3MHZ. De egyébként logikusabb is így megoldani, minthogy tényleg 3MHZ-re menjen le.
De egyébként én még ott tartottam, hogy 800-ig lethrottlingolnak ezek (mint az Intelem, meg a Phenom 9500-asom) és annyi.
Ha belegondolunk 22 éve még a 800MHZ egy használható PIII vagy Athlon órajele voltInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Pista0001
addikt
válasz KROK640 #90590 üzenetére
Napi szinten használok alig magasabb órajelű processzorokat, i5-520UM-et, amit még nem láttam turbo órajelen, csak alapon (1,07GHz), és Celeron 847-et (1,1GHz). Teljesen jól elvagyok velük. Lassan ezek is retró cuccok lesznek
Egy ideje olvasgatom a topikot, nagyon tetszik, amiket csináltok. Volt egy projektem, amit végül sztornóztam, HP SFF P4-et akartam 630-as procival, 4×1 giga rammal használni retro gamer célra valami relatív korhű VGA-val (HD2600 például) Azt a gépet végül kidobtam (a procit és a RAM-ot természetesen nem, a VGA-t még nem szereztem be hozzá), de most újra ihletet kaptam. Van lent a pincében egy Asus gép 462-es foglalattal, Sempron 1700 volt talán benne gyárilag, az is megvan, de valami Athlon XP is kell legyen valahol. Majd egy némileg izmosabb AGP VGA kell hozzá, jelenleg csak egy-egy alap ATi és Nvidia van, ha igaz. Annó az első komolyabb gépem egy Athlon XP 2400+ (Thoroughbred B) volt 1 giga (2×512, de ugye ennek nem sok jelentősége van) RAM-mal, 9600pro-val. Ezt egy 939-es 3000+ (asszem Venice) követte 3850-nel, majd egy AM3-as Athlon 2 250 785-ös alaplapban ugyanazzal a VGA-val. Ez volt aztán az utolsó AMD-s gépem egyelőre. Az utóbbi időkben jólesett olvasni ezekről a generációkról, ideje hát felelveníteni kicsit ezt a korszakot.
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #90589 üzenetére
Szerintem ez valós órajelet mutat. Úgy látszik a sémától is függ, hogy mennyire veszi vissza és milyen gyorsan növeli.
#90590 KROK640 : érdemes lenne összehasonlítani 800MHz-n az I7-et, C2D-t, Athlont (ami kb. = P3)
Nagy csodák nincsenek gondolom, de nagyban függhet attól, hogy mennyire használja ki a teszt prg. az új utasításokat. Korabeli tesztekkel nagy különbségre nem számítok csak kb. 2-3x-ra.Bruhe
-
frescho
addikt
Ma egy korai C64-et bütyköltem. Black screen hibája volt, de azt ugye elég sok dolog okozhatja. Alap dolgokkal kezdtem nulláról, mert aludtam rá egyet és az volt a helyes döntés, hogy minden korábbi koncepciót félretéve megyek neki:
- Bejövő táp (láttam már többször túlfeszt)
- Kapcsoló (igen, a C64-nél ez tipikus hiba)
- Stabok után a tápfesz (stabkocka, egyenirányító)
- Ugyanez a feszültség az IC-kenCPU-n (6510) pár jel:
- clock
- Interruptok, reset vagy bármi ami miatt nem indulna
- Adat és címbuszok szkóppalVIC II lábain a kimeneten ott van-e a szinkron jel, vagy bármi más
Ha ezek eddig jók, akkor valamelyik IC lesz a hibás. Lehet akár a VIC, vagy akármi más ami a buszt lehúzza. Tipikusan PLA, de lehet a kernal vagy basic ROM, vagy a két bemeneti IC is. A ROM-okat ki lehet kerülni teszt ROM-os, vagy ultimax-os cartridge segítségével. Ez utóbbival kaptam valami szemetet a képernyőre, tehát arra tippeltem, hogy nem a PLA (CPU-tól jobbra) a hibás.
Kiszedtem mindent a CPU-tól balra és a SID-et (6581 a PLA alatt), mert mind foglalatban van és az induláshoz nem kellenek. Persze lehetne még sok minden, mert a MOS által gyártott TTL IC-k nem a legstabilabb cuccok. Szerencsémre itt már kaptam képet, tehát sorban jöhettek vissza az IC-k. Végül a kernal bizonyult hibásnak. Egy PLA döglött 85-ös lapból kiforrasztottam és beraktam a foglalatba. Így már megy minden amit ki tudtam próbálni. Hátra van még a floppy teszt, de remélem a legjobbakat.
Összerakás előtt kis tisztogatás, VIC újra kenés is megtörtént. A képen csúnyán össze vannak fogdosva az IC-k
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #90592 üzenetére
Szerintem ha modernebb programokkal tesztelnénk akkor nyilván az I7 nyernek, mint legtöbb szállal, utasításkészlettel és cache-el rendelkező 800MHZ-es. Ha régebbi progikon, főleg egy magon, akkor pedig összébbtolódhatna a mezőny, bár a sorrend szerinem akkor is az lenne, hogy I7, C2D, Athlon, Tualatin kb egy szinten és utána Copper PIII, majd a copper Celeron. A különbségek azonban sokkal kevesebbek lennének.
-
KROK640
nagyúr
válasz Pista0001 #90591 üzenetére
Üdv a topicban!
Sempron 1700+ tudtommal sosem létezett, (Socket A) vonalon (Thoroughbred/Thorton/Barton) a legkisebb a 2200+-os volt 1500MHZ-en (ami egyébként Athlon XP számozásban 1750+ -nek felelne meg), azt követte a 2300+ 1583MHZ-en, ez egyébként rendes Athlon XP-s számolásban 1850+-nak felelne meg, majd a Sempron 2400+ (1666MHZ, ez 2000+ -nak felelne meg), Sempron 2500+ (1750MHZ, kb 2133+-nak felelne meg), Sempron 2600+ (1833MHZ, mivel 256KB L2 van itt is ezért ez 2300+ lenne igazából) és a TBred B alapon a Sempron 2800+ ami (2000MHZ-es vagyis korábban 2400+ volt).
Ezenfelül volt még egy Thorton 2000MHZ-en (gyakorlatilag ugyanaz volt mint a Tbred B érzésre) valamint egy 3000+-nak nevezett Barton szintén 2000MHZ-en, ami a sosem létezett Barton 2700+-nak kellett volna lennie.
Na most ez volt az a lépése az AMDnek, amikor egyérteéműen kezdett a nekem nem tetsző irányba fordulni, és a nagyszerű processzorcsaládot végül leszégyenítette.
Egyrészt ezek a túlszámozott Sempronok természetesen (166-os FSB ide vagy oda) messze nem hozták a rájuk írt számokat... Ezek pont azt hozták, amiket a zárójelbe írtam. Illetve attól egy minimálisan többet bizonyos helyzetekben, de ez a számozás egyértelműen túlzó volt.
Másrészt ekkor jelentek meg az "erezetes" szériák, a kései TbredB-k, Thortonok, későbbi Bartonok, amik eléggé rosszul húzhatóak voltak. Igen, késői széria, és mondjuk a másfél évvel korábbi Athlonok porrá alázták őket tuningban. Az már csak hab volt a tortán, hogy egy 2800+-os új Sempront (ugyanazzal a maggal) gyári órajelen is szétvert egy 2700+ , de még a nem létező 2500+-os Tbred B is megszorongatta volna. Vagy egy Sempron 2500! pl kikapott egy 2200+-os Athlon XP-től, ami sokkal régebbi gyártás volt, és jó eséllyel sokkal jobban is volt tuningolható.Ebből a szériából az egyetlen érdekes CPU a 2800+-os Thorton volt, abban az esetben, ha a maradék 256KB L2-t lehetett aktiválni, akkor ugyanis az ember tudott nyerni egy Barton 2700+-t... rosszabb tuningpotenciállal, sokkal több macerával, mindezt úgy, hogy a két CPU között volt, hogy csak 1000ft árkülönbség volt. Nem is volt kérdés, hogy vesz az ember egy Barton 2500+-ot és hajtja 3200+-on, de szvsz még ha nem ment volt annyin a Barton akkor is inkább azt választom. De ugyanezt macera nélkül is meglehetett venni Barton maggal, szintén alig drágábban. Szóval még a "játék" részét i s kilőtte az AMD, mert nyilván hülye lett volna az ember Thortont keresni, ha van egy rakás fajta Barton kb ugyanannyiért.
BTW 1600-as Duron nem lehetett az az 1700-as Sempron? Mert 1600-as Duron volt, és ahhoz előrelépés a 2400+ TBred B...
Neked akkor volt S939 meg Athlon II X2-es is. Én már a Phenomos időknél csak 4 magban gondolkodtam, így az 1 magos Athlon XP-m egyből 4 magra cserélődött, és az volt eleddig az utolsó AMD-m. Vagyis jobban átgondolva már majdnem annyi ideje tértem vissza Intelre, mint amennyi ideig előtte AMD-m volt.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
gban
Közösségépítő
Nem annyira idevaló, de bízom az itteni társaságban: tudtok működő PS4 emulátorról PC-re?
Vagy tudjátok teljes bizonyossággal hogy nincs ilyen?Postázást nem vállalok.
-
Pista0001
addikt
válasz KROK640 #90595 üzenetére
Majd megnézem pontosan, valami 1700 rémlik, de jópár éve akadt utoljára kezembe az a gép...
A régi Athlon XP-m kb 2004-2005. körültől volt meg 2006-2007. körülig, a 939-est aztán 2009-ben váltotta asszem az AM3-as Athlon X2. Nagyon szerettem ezt a gépet, a mai napig az egyik leghalkapp gépem volt, hozta a teljesítményt, amire kb szükségem volt, de aztán 2010-ben mégis mennie kellett. MiniITX alapú i5-760 váltotta 5770-nel, amihez magam építettem a házat. Később ez az alap kaptt egy 7870-et és custom vízhűtést, az alaplap meghibásodásáig használtam. Akkoriban a felhasználáshoz kicsit overkill volt, de épp belefért a büdzsébe, és nagyon akartam azt a fejlesztést.
-
KROK640
nagyúr
válasz Pista0001 #90597 üzenetére
Jó. De tippem szerint Duron lesz az, és 1600 inkább
A 2400+-os Athlon XP 2004-ben még egy jó közepes gép volt, 2005 sem rossz választás, de már kicsit kezdett öregecske lenni. 2007 körül az S939 teljesen reális, ahogy 2009-től is az X2.
Nekem a leghalkabb gépem az I3 4330-asom volt, aminek az az érdekessége, hogy a CPU és a hűtés között nem volt paszta, mégis elképesztően hűvös volt a rendszer. Ehhez képest az I5 10400F sokkal forrófejűbb, a gyári hűtőjével még kikapcsolt turbo mellett is feltud menni 60 fokra a CPU-ra ha rendesen terhelem. BFBvel meg akár 85 fokra is (akkor ugyebár folyamatosan 4GHZ +-oon jár). Megjegyzem mindezt zárt házban, gyári hűtővel, a házban nincs kiegészítő ventilátor.
Nekem amit akartam, és lett az a teljesen airbrusholt ház még 2009-ben. Mai napig abban van a főgépem. (A nagy Gigabyte feliratú hátsó venti valamilyen okból egy ideje sajnos nem működik, olyan mintha áramot sem kapna, még nem jöttem rá mi a baja)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
zsid
senior tag
Az egyik partnerünknél most selejteztek egy rakás elektrohulladékot. Pár hete már össze volt készítve, irodai HP gépek,monitorok, szerverek, 19"-os rack stb.. ja meg valami ősrégi nagy torony Dell szerver. Finoman érdeklődtem, hogy némi szabadrablás játszik-e ( a legtöbb helyen engedik, mert úgy olcsóbb nekik ), de mobdták hogy nem lehet mert jön a hulladékhasznosító és egyben viszi el ezeket.
Ma összefutottam velük: két szó szerint koszos és büdös balkáni " macskajajos" tag DOBÁLTA ezeket egy szakadt Sprinterbe. A HP Bladeekből kivették a bordát és procit, majd 3-4 méterről dobták a kocsiba. Azt hittem sírva fakadok.
2U magas HP DL és egy blade enclosure még hiányzik a gyűjteményből, ezek meg itt dobálták, mint a szemetet...
<tRucKdriFteR>
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs