-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz lezso6 #64900 üzenetére
A hangerőszabályzás kényelmes, DAC potmétere, vagy Windows alól.
Ha TV-hez van kötve, akkor pedig simán lehet a TV távjával.
A digitális bemenetet, BT-t nyilván bukom (mondjuk nyilván nem, csak ott nem segít be a T5), de az engem nem érdekel, mert csak így használom. Ezt nyilván mindenkinek mérlegelnie kell vásárlás előtt. -
válasz lowzor #64901 üzenetére
A hangerőszabályzás kényelmes, DAC potmétere, vagy Windows alól.
Ha van DAC... Táv meg nincs.
Ha TV-hez van kötve, akkor pedig simán lehet a TV távjával.
Ha van a TV-n jack kimenet. Habár az csak ilyen alibi cucc, szokott lenni, általában nem túl jó minőségű sajnos, egy S1000-nél már simán limitál.
Make Asia Great Again!
-
lowzor
veterán
válasz lezso6 #64902 üzenetére
"Ha van a TV-n jack kimenet. Habár az csak ilyen alibi cucc, szokott lenni, általában nem túl jó minőségű sajnos, egy S1000-nél már simán limitál."
TV-hez is lehet DAC-ot használni, aztán máris nem limitál annyira.
Amúgy az igaz, hogy ha nincs jack a TV-n, akkor bukó a sztori.Mindegy, én elégedett vagyok nagyon vele, aki meg T5-ön töri a fejét az S1000 mellé, az nyilván átgondolja a buktatókat is, és csak úgy ugrik bele.
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
válasz tal-garius #64889 üzenetére
kapott 106cm-es TV, teljesen jó, egyelőre nem lesz cserélve.
Lajmund: a könyvekhez ragaszkodnak, azon nem tudok segíteni.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
duo
addikt
Na kedveseim, addig olvastam a toppingokról, míg mármár megremegett a kezem es ujítotttam egy dx5 lite-ot. De aztan aludt rá párat, és megvartam míg elmúlik. Így desktophoz rendeltem inkabb egy ilyet:
[link]
Jövő héten erkezik. Kivancsi vagyok Silk-ék is tesztelik őket a Hitspace-ben.Viszont nem jar hozza.kuön 5V-táp. Vagy adapter ahigy tetszik.
@Pumba te mit is vettél a toppingodhoz? iFI?
Tudsz linket dobni?Köszi.
A.hangjáról majd beszámolok, egy m-audio 2x2 interfésszel meg egy Hegel dac-kal tudom összevetni
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
PuMbA
titán
Nem ezért írtam, hanem mert ki kell fizetned a bemenetet, az ahhoz tartozó ADC-t, áramkört stb. Ezek helyett szerintem érdemesebb a kimeneti hangminőségre fordítani mindent pénzt, tehát olyan DAC-ot venni, ami csak DAC.
Mert a Tascam-nak sincs annyira jól szűrve az USB tápja. Inkább érdemes jobb DAC-ra költeni szerintem, mint DAC-ra amihez veszel külön 30 ezerért iFi iPower tápot. Amúgy lineáris tápegységet adhat több pluszt, de azok sajnos drágábbak. Ahogy írtam az iFi nem hozott nekem annyit, amennyibe kerül. Nem jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Értelek. Yt tesztekben a kezdeti hype utan volt aki azt mondta hogy bemeneti oldal szempontjabol mindegy hog focusrite audient vagy ez, nagyjabol ebben az arfekvesben. Kicsit jobb de nem akkora lépés, vagy semekkora. Monitorozásra viszont ezt választaná.
Van amúgy egy beringher mérőmikrofonom. Úgyhogy tudok mérni. Meg a szimmetrikus kimenet is kellett.
De sajnos a csicsa is számított a választásbanNa de ne szaladjunk ennyire előre eloszor erkezzen meg.
No és a linearis tápok után merre kutakodjak?
-
Moonwolf
senior tag
válasz lezso6 #64892 üzenetére
A Microlab Solo 6C nél mennyire szólhat jobban az Edifier S1000MKII (ugye 1"-al kisebb)?
Az Edifier R2750DB mennyivel szólhat rosszabbul mint az Edifier S1000MKII?
Hangminőségben mekkora különbség lehet a Microlab Solo 6C és az Edifier R2750DB között?[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Edifier S360DB 2 sugárzóját szeretném falra tenni, mert a TV állványon kellene a hely, illetve szerintem hangforrásként is jobb lenne fentebb, a TV 2 oldalán.
Milyen falki konzolt javasoltok? Ahogy nézem, a többséget úgy kell rögzíteni, hogy belefúrok a sugárzók hátuljába. Ezeket azért szeretném elkerülni vagy nem cseszi szét a dobozt, illetve nem árt a hangminőségnek?
Fúrás nélküliek közül ezt találtam hirtelen, ami árban sem vészes, erről vélemény?
Egyéb javaslat, tanács?"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Otthoni szülői géphez keresnék 2.0-ás hangfalat 10.000 Ft alatt.
Genius SP-HF180 2.0-et nézegettem, de szerintem ennél jobbat is lehetne találni valamivel többért, nem? Nagyon laptopos a hangzása.[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Hauptmann #64917 üzenetére
Nem értem egyébként, 20 éves korom óta feljárok prohardverre, de soha nem kaptam értelmes választ, ha számítógépes cucc vételről vagy hardware vételről volt szó. SOHA!
1) Mondasz egy tól ig összeget, pl 15.000-20.000 ft van rá, ajánlanak valamit 25.000-ért
2) Venni akarsz egy 4070 kártyát, azt mondják vegyél 4080-atI mean, wtf... értem hogy mindenki el van eresztve és ki van tömve a zsebe IT-sként, de vannak egyszerű emberek kevesebb pénzzel, és talán jó lenne egy szakmai topikban, ahol mnidenki szakértőnek gondolja magát a témában, kcisit szétnézne alsó árszegmensben is és gyűjtene valós tudást. Mert így el lehet gondolkodni, hogy vajon tényleg értenek-e hozzá, akik a drága cuccokat itt javasolgatják...
Mert érdekes módon, ha utánanézek, MINDIG találok ár-érték arányban megfelelőt.Most kisírtam magamból, de eskü ez volt az utolsó hogy véleményt vagy javaslatot kértem itt a prohardveren.
We are only Stardust...
-
alphamooncam
őstag
válasz Jinxb1rd #64918 üzenetére
" I mean, wtf... értem hogy mindenki el van eresztve és ki van tömve a zsebe IT-sként, de vannak egyszerű emberek kevesebb pénzzel, és talán jó lenne egy szakmai topikban, ahol mnidenki szakértőnek gondolja magát a témában, kcisit szétnézne alsó árszegmensben is és gyűjtene valós tudást."
Ez az állítás egy BS !
Nem ismerem a többi topikot, de itt nincs kereskedő, senkinek nem érdeke semmilyen szinten, hogy több pénz húzzon ki a zsebedből.
Ha azt mondjuk, hogy van egy szint ami alá nem érdemes menni, az azért van mert tényleg nem, de ha másként gondolod, a lelked rajta, de megszólni azt aki önzetlenül segítene, enyhén szólva is illetlenség.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mvkly
senior tag
válasz Jinxb1rd #64916 üzenetére
Szia,
Ilyesmi nem jöhet szóba? Nem 2.0, de egész tisztán és szépen szól az árához képest. Szerintem jobb lehet, mint egy dupla recsegő a monitor mellé. Plusz rádió a szülőknek. -
alphamooncam
őstag
"Otthoni szülői géphez keresnék 2.0-ás hangfalat 10.000 Ft alatt.
Genius SP-HF180 2.0-et nézegettem, de szerintem ennél jobbat is lehetne találni valamivel többért, nem? Nagyon laptopos a hangzása.""Akkor szólok a szüleimnek hogy vegyenek fel kölcsönt, mert csak úgy lesz hangjuk a gépüknek recsegés nélkül."
Soha nem voltam IT-s, mindíg bérből és fizetésből éltem nyugdíjazásomig. Azóta meg az utóbbiból.
Tedd fel a kérdést, magadban, hogy mennyire szereted a szüleidet, és mennyit ér meg Neked, ( nem nekik ) hogy egy viszonylag megbízható aktív hangszóró párjuk legyen.
P.S.: Lehet egyébként gyűjtögetni is, sokan mások is így tesznek.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
carl18
addikt
Most néztem Emagon a Edifier R1280DB 30E forint +2 vásárlás esetén 15% kedvezmény.
Így darabja 26E ami elég jó ár érte szerintem.
Nagyon akcióznak így mondhatni elég jó ajánlat.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Moonwolf
senior tag
Ezek a pár ezer forintos hangszórók arra vannak hogy a mobil eszközök beépített hangszóróinál hangosabb szóljanak vagy csak hogy szóljon valami.
Ezek közül érdemes lenne valamelyiknek egy esélyt adni.
GoGEN PSU102 2.0 2x5W
SPEEDLINK SL-810005 2x6WAmúgy meg a Genius SP-HF180, 2x3W-ot tud.
Persze a wattok nem jelentenek semmit, de ebben a kategóriában talán mégis, ha ennyire számít hogy 10 alatt legyen. Ez a kettő bőven alatta van és hogy mivel hangosabbak ezért nem kellene annyira feltekerni a hangerőt, nem lenne akkora torzítás, talán nem lenne olyan laptopos hangzása.Sajnos drágábbak lettek a dolgok. Ha még lehetne kapni Genius SP-HF 1250B-t, az is több lenne mint amikor 10-12 ezer forintba került. Az alá meg nem volt érdemes akkor sem menni.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
carl18
addikt
Unokaöcsémmel pont ezt jártok meg pár hete, át néztük a piacot árukereső stb.
És a Edifier volt az első normális ajánlatt ami szól is valahogy.
Ha már 10E alatt kéne venni valamit asztali géphez ami talán vállalható is.
Edifier R12U 2.0 Aktív hangfalSzerintem azért nem tudnak neked 10E alatt ajánlani mert azokat a modelleket senki se tartja számon.
Ami alapjáraton küldtél Genius is elég lehet szüleidnek. HF180Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Lajmund
őstag
Én úgy jöttem ebbe a topikba hogy a 10 ezer forintos logi 2.1-et akartam lecserélni most meg ott tartok hogy fél milla kb az egész cucc úgy hogy a mélyet hasznàltan vettem(erről majd írok késobb)😂😂 Nem akartam csak max 50 ezret ràszánni. Amúgy meg ha már van pénz 4070-re akkor màr én is ràdobnék és legyen 4080 mert annyival időtállóbb meg erősebb Mondjuk ha csak annyit kell tudnia hogy a youtube-on hallgatott műsorokat hallják kb tökmindegy ha már zenét is hallgatnak akkor karcsu a 10. Én is aprót nézném a helyedben mert lehet egy 30-40ezres szettet tudsz venni 10ért hasznàltan.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
-
MaddeNNNN
őstag
válasz MaddeNNNN #64870 üzenetére
Megjött ez a két csoda állvány. Nem tudom hogy használt volt-e vagy csak szállításnál dobálták.
Ezt tudtam kihozni belőle. 4 méter széles a nappali. Balról a pult és a komód határól, jobbról meg az íróasztalom és a szék. Hangfalak és a fal között van egy jó 20-22cm.
Esetleg van még valami ötlet amivel jobb lehet szívesen veszem.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
PuMbA
titán
válasz MaddeNNNN #64933 üzenetére
1. A hangfalakat körülbelül fülmagasságba kell rakni, azaz +-20cm szóval nem értem ezt a pöttöm állványt. Így úgy szól minden mintha lentről, azaz padlóról jönne a zene.
2. A fal tök üres és a padló kő, halálos kombináció. Tehát össze-vissza pattog a hang és oltja ki, erősíti fel egymást. Itt a jó hang kizárt. A padlóra egy vastagabb szőnyeg kell, a falra pedig minimum 2db rendes akusztikai panel. (Nem a 3 ezres vékony szivacs).
[ Szerkesztve ]
-
GhanBuri Ghan
őstag
Hazafele volt időm gondolkodni, eszembe jutott az a téma, hogy az S3000 milyen szép mélyeket tud 6.5"-on, mint az S350/351/360 8"-on.
Elméleti fizika következik, nem gyakorlati tapasztalat, szóval aki jobban ért hozzá, javítson ki.
A hangnál a szállított levegő mennyisége számít*, az pedig a frekvencia megszorozva a hangszóró kitérésével - tehát ha a kitérés ugyanaz, akkor a felület számít, és két 6,5" hangszóró felülete nagyobb, mint egy 8"-os.
Ha innen továbbmegyünk, akkor egy ikerhangszórós 8"-os rendszer (mármint ahol összesen négy van - mondjuk egy Klipsch reference 800) mélyebbre mehet, mint egy darab 12" mélynyomó - persze még mindig feltéve azt, hogy a lengőtekercs mozgása ugyanakkora.
És több kisebb hangszórónak kisebb lehet a tehetetlensége, tehát elvileg a basszus is "gyorsabb" lehet.*ezért van az, hogy 3kHz-hez elég egy csipogó, 30Hz-hez meg egy nagy böhöm kell: hiszen ugyanakkora hangnyomáshoz százszor annyi levegőt kell szállítani - és itt még szó se esett a hallási karakterisztikáról.
-
válasz GhanBuri Ghan #64939 üzenetére
Mélyebbre van hangolva, azért megy mélyre. Cserébe a hangminőség gyengébb lehet, pl torzítás, sebesség. Persze ez relatív, tehát nem arról van szó, hogy az S3000-nek rossz mélye lenne. Sőt, lehet menni mélyre egy 3" hangszóróval is, de akármilyen jó is, a hangerő már limitál, mert méreténél fogva nagyobb kilengés kell neki az azonos hangerőhöz.
A mélyhez azért is kell nagy membrán, mert pl ha adott teljesítményen egy adott membrán, ha 100 Hz-en 1 millimétert leng ki a membrán, akkor 50 Hz-en 4 millimétert, 25 Hz-en pedig már 16 millimétert! És ez ugyanannyi watt mellett. Ha pedig nagyobb a membrán, több levegőt mozgat meg, tehát kisebb kitéréssel tudhatja ugyanazt a hangnyomást.
Make Asia Great Again!
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz lezso6 #64940 üzenetére
Igen, ez tiszta, viszont egy nagy membrán helyett több kisebbnek már lehet nagyobb a felülete, ezt próbáltam leírni, tehát ugyanakkora lengéssel is több levegőt mozgat meg.
Mint amikor a Hartke basszgitár-kombóban egy nagy hangszóró helyett négy kicsi van, és ugyanolyan mélyre megy le. -
PuMbA
titán
Véletlenül botlottam bele, de igazából az a tapasztalat, amit írtam:
"Replaced my Volt 276 recording Pro interface ($300) with an SMSL SU-1 DAC ($80) this week for listening duties. The Volt has a mystery DAC chip as not noted. Have seen claims for Burr Brown and some say AKM. However...the SU-1 has a newer AKM 4493-S. On the Coax input. my system now has a larger soundstage and more resolving high-end."
Sajnos egy 20-30 ezres DAC-nak jobb hangminősége van, mint a kétszer-háromszor drágább Volt-odnak, amiben ugye a mikrofon bemenetet fizeted meg, nem a hangminőséget. Én is így jártam a Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen-nel, ami DAC-nak nagyon halvány volt. Azóta kerülöm az ilyen interfészeket messziről, mert ezeket csak felvételre készítik, nem lehallgatásra.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
na igen. ami még tetszett kb ez a kategória az audient id4 mkII, ( ennek egyszerűbb a kezelése)
illetve a topping dx1 amin van fejeskimenete is. de csak rca inputja van.
öszintén szólva a szimmetrikus kimenet is kellett, akkor meg 100 alatt értelmeset nem találtam.
amúgy ja nem akkora durranás ahogy hallgatom, de az m-audio m track
2x2-től sokkal tisztább jobb a tere.
magasba húz kicsit, brahiból a focalokra is rákötöttem és összébb ment a tér és izgágább lett az előadásmód. (a Hegelhez képest)
egyébként Hifimannal (HE4XX) egy AudioTechnika ATH A550Z meg JBL t210 társaságában hallgatom.
nincs vele baj.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
PuMbA
titán
Pedig van sokkal értelmesebb, szimmetrikus kimenettel és távirányítóval. Topping E50 a neve, nekem is ez van. Jelenleg tavaszi akcióban innen 65k ingyenes szállítással Én még 100 ezer fölött vettem kicsivel. Ezeket az stúdió interfészeket reggelire elfogyasztja.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Igen ezért esett vegul erre, mert ez hozza a kötelezőt, es egy hangyanyival jobb a mezony többi tagjánál. Ami ennél jobb kicsit az motu m2 ssl4+ de az mar budget-en túl volt. Meg kellett húzni egy határt
Ha a csicskább dizájnt választom akkor a sima volt1 ugyanezt tudja elvileg. Az kicsit olcsobb lett volna. De ez sajnos túl gyönyörű.Ha hirtelen szembejönne (kicsi az esély) valami ertelmes alternatíva ami minden paraméterben megfelel, akkor még el tudok állni szűk két hétig.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Viszonylag kicsi, 2.0 hangszórókat keresek a Samsung Q80C 2023 televízióhoz.
1. Mennyit szeretnél költeni?
Max 30-50 ezer Ft.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
TV alatt, 2 db kicsi polc részen lennének, amelyek Magasság 30 x Szélesség 13 X Mélység 36 [cm] méretekkel bírnak, tehát jó kicsik. Illetve teljesen be lennének ide zárva a hangfalak nyilván.
A 2 kis polc rész egymástól 51 cm-re van.
1-3 méter távolságra tőlünk.
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
Optikai, és USB van csak a TV-n ilyen célra.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
Egyik sem fontos, talán egy távirányító, ha belefér a keretbe.Létezhet ilyen kicsi, de elmegy hangszóró páros?
Az az igazság, a gyári 2 hangszórója is kiváló (40W RMS), de "hátrafelé" szólnak, és falra/falhoz nem tudjuk a TV-t tenni, mert nincs helyünk úgy, szóval szeretnék valamit, ami "előre" szól.
Az lenne a cél, hogy alacsony hangerőn is halljuk, ha értitek. Mert jelenleg sokszor hirtelen reagálva kell gyorsan lentebb venni a hangerőt, mert erősebb hangok néha-néha túl hangosak, de a beszédet meg nem halljuk elég jól.Köszönöm előre is.
Malaka!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest