Visszatért a Mate 20 Pro az Android Q programba

A Huawei kontra USA ügy messze nem futott még le: több beszállító továbbra is együttműködik a sencseniekkel, és a Google is enyhített szigorán.

Kereken két hete került a Huawei az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának tiltólistájára, és bár később 90 napos ideiglenes feloldást kapott, hogy ebben az időszakban, a megköttetett szerződések értelmében még kereskedhessen amerikai partnereivel, és olyanokkal, akik amerikai technológiákat, licenceket és komponenseket használnak, most a kivárás időszaka zajlik. Donald Trump amerikai és Xi Jinping kínai elnök a június végi G20-on találkozik az egyre kiélezettebb gazdasági háború potenciális enyhítése céljából, és az USA szerint biztonsági kockázatot jelentő Huawei ügye is terítékre kerülhet.


[+]

Múlt héten egyébként többen azonnal jelezték, hogy megszakítják kapcsolatot a sencseniekkel, és a Google meg is kapta a kritikát, hogy a második legnagyobb gyártótól kérdezés és vizsgálódás nélkül megvonta az Android-licencet, még a Mate 20 Pro is kikerült az Android Q bétaprogramból. Az utóbbi időszakban azonban a TSMC, a Panasonic, az Infineon, az InterDigital és az SD Association is jelezte: továbbra is fenntartják az együttműködést a Huawei-jel.


[+]

A Mate 20 Pro pedig pár nap pihenő után visszatért az Android Q bétaprogramba, ami már csak azért is ígéretes fordulat, mert a sencseniek következő nagy dobása a Mate 30 lehet, amit alighanem még zöld robotos rendszerrel és egy sor amerikai technológiával, komponenssel és licenccel terveztek. Mindeközben a Huawei jogászai is tevékenykednek, hogy amerikai bíróságon szálljanak szembe a vállalat elleni, politikai indíttatásúnak mondott támadással. Sencsenben pedig gőzerővel dolgoznak saját operációs rendszerükön. Ezt most éppen Arc OS néven emlegetik.

Azóta történt

Előzmények

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

  • Mérsékelt újításokkal érkezik az Android Q

    Két jelentős változást leszámítva. A helyadatokhoz való hozzáférés újragondolása nagyon időszerű volt, a Live Caption pedig hiánypótló.

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés