Kameralukas óriáskijelzőt kaphat a Mate 30 Pro

Alig került piacra a tavaszi Huawei csúcskészülék, már meg is indult az őszi pletykaáradata: hatalmas kijelző és telep, még gyorsabb gyorstöltés és új Kirin SoC.

Bár az vita tárgya, hogy az aktuális P vagy Mate Pro variáció számít-e a Huawei tulajdonképpeni éves csúcskészülékének (esetleg ezek különleges kiszerelése vagy az összehajtható Mate X), a sencseni gyártó manapság ritkán hibázik, és begyakorolt formulára építkezhet a Mate 30 Pro is, írja a GizmoChina. A Mate 20 Pro 6,39"-es OLED panelt kapott, és a kávákból és a noccsból tovább vágva a P30 Pro ezt 6,47"-re növelte. Ám mégiscsak a Mate széria a produktivitás fellegvára, úgyhogy tippek szerint az őszi modell egészen 6,71"-re feltornázhatja a képátlót.

A Mate 20 Pro méretes kijelzőt és noccsot kínált
A Mate 20 Pro méretes kijelzőt és noccsot kínált [+]

Ehhez az alsó-felső káva további vékonyítása és a kameralukas formulára váltó szelfikamera is kapóra jöhet, bár ettől még a méretek megnőhetnek. A publikáció szerint a kijelzőt a BOE fogja szállítani a Huawei-nek. A Mate 30 Pro várhatóan négy kamerával érkezik, egyelőre pletykaszinten sem ismert paraméterekkel, mindenesetre nem zárható ki a periszkópos zoom és a ToF egység felbukkanása az esetleg négyzetes hátlapi elrendezésen. A telep maradhat 4200 mAh-s, a SuperCharge gyorstöltés azonban az eddig is rekord közeli 40 wattról 55 watt teljesítményűre nőhet – az ehhez szükséges technológia a Mate X-szel mutatkozott be. A vezetékmentes visszatöltés 5-ről 10 wattosra nőhet.

A Mate 30 Pro még nagyobb képátlót, viszont kevesebb zavaró elemet hozhat
A Mate 30 Pro még nagyobb képátlót, viszont kevesebb zavaró elemet hozhat (forrás: Gizmochina)

A Wccftech már a hardvert is kész konkretizálni: a befutó a HiSilicon Kirin 985 lehet, ami már a TSMC 7 nm-es EUV node-ján készülhet – ez teljesítményben és fogyasztásban is előrelépést hozhat az első generációs 7 nm-es node-ról legördülő Kirin 980-nal összevetve. A Huawei a Kirin 985 mellé csaphatja Balong 5000 5G modemjét, persze leginkább egy ilyen Mate 30 Pro kiszerelés kedvéért – várhatóan lesz (és több megy majd el) a 4G-s őszi csúcskészülékből. Addig persze még jó pár vélt vagy valós kéminformáció felbukkan.

Azóta történt

Előzmények

  • MWC 2019: Sokkal kevésbé bétás a Mate X, mint gondoltuk

    Ki tudtuk próbálni a Mate X-et egy rövid időre, persze roppant szigorú felügyelet mellett. Kimondottan egyben van.

Hirdetés