Maradhat az SD-kártya a Huawei mobilokban

Rövid időre eltűnt, mostanra azonban visszatért a publikált együttműködés az SD Associationnel. Ez persze még nem old meg minden problémát.

Ha valaki az utóbbi néhány hétben elzárta volna magát a hírektől, ezáltal lemaradt volna a Huawei-USA botrányról, az ide kattintva olvashatja el a teljes sztorit, a legújabb fejlemények azonban napról napra érkeznek. Az egyik ilyen, hogy bár az SD Association honlapján rövid időre eltűnt, mostanra visszatért a Huawei-féle együttműködés, a Huawei egyik döntéshozója pedig megerősítette, a tagságuk nem is volt törölve az átmeneti időszakban. Ez azt jelenti, hogy a jövőben megjelenő Huawei-eszközökön is lehet microSD-foglalat.


(forrás: THe Verge) [+]

A Huawei legfőbb problémáját nyilván nem ez jelenti, a csúcsmodellekbe már egy ideje a nanoSIM-helyére illeszthető nanomemory kártya kerülhet, mindenesetre az olcsóbb jövőbeli modellek tulajdonosai örülhetnek a hírnek. a Wi-Fi és a Bluetooth szabványok használata egyelőre nincs veszélyben, viszont az ARM-mel kapcsolatos együttműködést mindenképpen vissza kellene szereznie a kínai gyártónak.

Előzmények

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

  • Az USA nekiment a Huawei-nek

    Tiltják a termékeik használatát, nem ajánlják másoknak sem, plusz még a cég pénzügyi vezetőjét is letartóztatták. Jogos a félelem?

Hirdetés