MWC 2023: A legjobb az lett, aki ott sem volt

Kiosztotta az MWC-t szervező GSMA a GLOMO díjakat, az Apple nyert négyből kettőt a készülék kategóriában.

Március 2-án véget ért a 2023-as Mobil Világkongresszus, a rendezvény végén pedig a szervezők kiosztották a GLOMO (Global Mobile Awards) díjakat. Ezeket minden évben odaítélik több különböző kategóriában — mobil hálózati megoldások, digitális szolgáltatások, készülék, Tech4Good digitális esélyegyenlőség, kormányzat, kiemelkedő egyéni teljesítmény —, ezek közül a készülék kategória a legnívósabb a szervezők szerint. A készülék kategóriában kiosztott négy díj "a hardverfejlesztés terén elért eredményeket ünnepli, a fogyasztóközpontú technológiai innovációt, a kiváló dizájnt és a kiemelkedő teljesítményt jutalmazza". S idén olyan nyert négyből kettőt, aki nem vett részt az MWC-n. Se most, se korábban.

Hirdetés

A 2022 januárja és decembere között bemutatott telefonok versenyében a legjobb okostelefon díját a Google Pixel 7 Pro, a Nothing Phone (1), a Samsung Galaxy Z Flip4 és Z Fold4 elől vitte el az Apple iPhone 14 Pro. Ugyanígy a megszakító innovációs (Disruptive Device Innovation) díjat is az Apple-nek ítélték az iPhone 14-es sorozattal bemutatott és piacra került vészhelyzeti műholdas segélyhívó okán. Ebben a kategóriában a Google Tensor 2, a Qualcomm Snapdragon lapkái és a Sony IMX989 kameraszenzor volt még nevezve.


Az iPhone 14 Pro lett az elmúlt év legjobb mobilja az MWC szervezői szerint. [+]

A show legjobbja díjat is műholdas kommunikációra képes eszköz kapta, a Motorola Defy Satellite Link nevű kiegészítőt tartották érdemesnek az első helyre. Az általunk is megnézett kiegészítő Bluetooth-kapcsolaton keresztül vértez fel Android és iOS rendszerű mobiltelefonokat arra, hogy geostacionárius pályán levő műholdakkal kommunikáljanak. Az MWC show legjobbjai kategóriában az Oppo Find N2 Flip, a Honor Magic Vs és a Samsung Galaxy S23 Ultra volt még nevezve.

Alig nehezebb vagy nagyobb egy kulcstartónál a Satellite Link.
Alig nehezebb vagy nagyobb egy kulcstartónál a Satellite Link. [+]

Végül pedig a negyedik díjat a TCL kapta a NXTWEAR S okosszemüvegért, mely a legjobb csatlakoztatott eszköznek lett kinevezve. Ez egyelőre csak fejlesztők számára elérhető, viszont volt lehetőségünk megnézni nekünk is, Bog ebben a cikkben írta le rövid tapasztalatát a szemüvegről. A kategóriában versenyző volt még a Huawei Watch GT 3 Pro, a Samsung Galaxy Watch5 Pro, a Vasco Translator V4 fordító, és az LMT okos füstérzékelője.

Előzmények

Hirdetés