Az összecsukható Oppo megjött Európába is

A Find N2 Flip érkezik hozzánk is, amely a Galaxy Flip 4 és a Motorola RAZR ellenfele.

Nem volt különösebb meglepetés az Oppo londoni bejelentésén, a várakozásoknak megfelelően az európai piac számára is bemutatkozott a Find N2 Flip, amely a gyártó összecsukható telefonja, a kínai bejelentés pedig már a tavalyi év végén megtörtént, tehát a specifikációkat illetően sok újdonság nincs. Egy ilyen telefonnál mindig a zsanér és a belső kijelző a kérdés, az Oppo pedig már tavaly is elég jól megoldotta, hogy ne legyen túlságosan szembetűnő a gyűrődés a kinyitva 6,8 inches, 120 Hz-es frissítésű AMOLED kijelzőn, amivel kapcsolatban 1600 nites fénysűrűséget ígérnek. Szintén a zsanér mérőszáma, hogy a gyártó szerint hány kinyitást bír ki, ez ebben az esetben 400 ezer alkalmat jelent, ami napi 100 nyitással számolva is 10 évet jelent. A zsanér meg tudja tartani félig nyitott állásban is a telefont, hogy fotózáskor ez extra segítséget jelenthessen.


[+]

Összecsukva is érdekes a termék, lévén a konkurensekhez képest méretesebb külső kijelzővel rendelkezik, ez 3,26 inches, képarányát tekintve pedig a megszokott formát veszi fel 382 x 720 pixelen, vagyis sokkal komplexebb funkcionalitás elérhető rajta, ha valakinek sebtében ez is megfelel, mert így nem kell kinyitni. Gyors reagálás az üzenetekre, zenelejátszó, kamera, beállítások, időjárás, időzítő, vekker... ezekhez mind csinált az Oppo külső kijelzős widgetet. Az újratervezett zsanér miatt a készülék tömege abszolút vállalható (191 gramm), az akkumulátor pedig 4300 mAh-s, amit 44 wattos töltési sebességgel tudunk megtáplálni.


[+]

Kamerás fronton főleg a főkamera mutat fel számottevő erényeket, az 50 megapixeles, Sony IMX890-es szenzor mögé odatették a MariSilicon X képalkotási megoldást, amely már a Find X5 Próban is bizonyított. A másodlagos kameránk ultraszéles látószögű, ám csupán 8 megapixeles felbontást szállít. Kinyitott állapotban van egy 32 megapixeles szelfimodul is, ám jobban járunk, ha inkább összecsukjunk a masinát és az 50 megapixeles szenzorra támaszkodunk, a nagyméretű külső kijelző tökéletesen elég a komponálásra.


[+]

A hardver esetében a MediaTek volt a partner, a Dimensity 9000+ chipset 4 nm-es csíkszélességével kifejezetten modern és erős, ráadásul az Oppo kedvéért a tajvani beszállító kissé finomhangolta is a megoldást. Az ujjlenyomat-olvasó oldalra került, nem hiányzik az 5G, a WiFi 6 és az NFC sem a repertoárból, RAM kapcsán minimum 8 GB jár 256 GB-os belső tároló mellé, de van nagyobb kiszerelés is, ahol mindkét érték duplázódik. Nem tudjuk még azonban a hazai árat és a megjelenés pontos időpontját, de úgy hírlik, hogy márciusban már elérhető lesz itthon is az Oppo újdonsága, amihez bőrtokot is lehet majd kapni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés