MWC 2023: A Fold4 ellenfele lesz a Honor Magic Vs

Európába hozza a gyártó az összecsukható csúcsmodellt, a tervek szerint itthon is kapható lesz májustól.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Fold széria Európában egyelőre az egyetlen könyvszerűen szétnyitható telefon a piacon, noha a számos kínai gyártó (Oppo, Xiaomi, Honor) már mutatott be a hazai piacon konkurens készüléket, de ezek mindeddig nem jöttek el felénk. A Honor Magic Vs ezen változtat, a korábban a Huaweihez tartozó márka ugyanis nemzetközi porondra küldi az újdonságot.


[+]

A Samsunggal szemben azonban még akkor sem lesz könnyű dolguk, ha a koreai gyártó az elmúlt évben nem erőltette meg magát, a Honor tehát a bemutató során azokat a tulajdonságait hangsúlyozta a Magic Vs-nek, amivel a Fold4 fölé tudnak kerekedni. A leginkább egyértelmű eltérés a készülék arányaiban keresendő, a Honor eszköze összecsukva tömzsibb, ezért jobban használható a 6,45 inches, 120 Hz-es, 1080 x 2560 pixeles külső kijelzője.


[+]

Kinyitva is nagyobb valamivel, 7,9 inches lesz így a kijelző, amely viszont csak 90 Hz-es (a Fold4 itt is 120 Hz-et kínál), 1984 x 2272 pixeles felbontása viszont pont annyival több, mint amennyivel nagyobb a koreai konkurensnél. Belül ugyanaz a Snapdragon 8+ Gen 1 dolgozik mindkét masinában, de a Honor 8/256 GB-os változatban is kiadja a Vs-t. A hátlapon a főkamera 54 megapixeles (F/1.9), a zoom modul csak 8 megapixelt szállít háromszoros nagyítással, az ultraszéles lencse mögötti szenzor azonban 50 megapixeles felbontást kínál autofókusszal megtámogatva a szuperközeli képekért.


[+]

A Magic Vs egyértelműen a Samsung fölé kerekedik üzemidő kapcsán, az 5000 mAh-s akkumulátor kapásból 20%-kal nagyobb, a Honor pedig azt állítja, hogy mivel talán kevésbé gyakran kell a jól használható külső kijelző miatt nyitogatni, a készenléti idő jóval hosszabb. Ráadásul a Samsunggal ellentétben ez a termék 66 wattos gyorstöltést is tud, ami kettő és félszer hamarabb tölti tele az akkumulátort.

Ám vannak hiányosságok is. Bár a zsanér kapcsán elmondták, hogy a hajlítási gyűrődést a minimálisra igyekeztek csökkenteni és 400 ezer nyitást is kibír a termék, ettől még ez sem lesz sokkal simább kinyitva, mint a Samsung. Ráadásul a Honor által használt megoldás nem vízálló, illetve a készülékből fájóan hiányzik a vezeték nélküli töltés lehetősége. A telefon Android 13-mal és a ráöntött Magic UI 7.1-gyel jön majd az európai piacokra, a frissítések kapcsán konkrét ígéret nem hangzott el. Egyelőre eurós árakat ismerünk, a hazai árképzés még kialakítás alatt áll. A prezentáción 1600 eurós összeg szerepelt a 12/512 GB verzió mellett, ami itthon nem biztos, hogy megáll 700 ezer forint alatt, magyarán nemigen tud árelőnyt felmutatni a Fold4-gyel szemben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés