Így nézhet ki az érintőgomb az iPhone 15 Pro oldalán

Újabb forrás állítja, hogy Taptic Engine és fizikai mozgást nem végző, szilárd gombok kerülhetnek a 15 Pro oldalára, ez képeket is közölt.

Kínából érkező CAD-dokumentumok mutatják meg az Apple iPhone 15 Pro oldalát, melyeken egyértelműen látszanak a készülék bal oldalán a gombok. Kettő, hogy pontosak legyünk, a különálló hangerőgombok helyett újra egy hosszúkás kapcsoló lehet, mint az eredeti iPhone, a 3G és a 3GS esetén. Mellette pedig ott a némító, mely fel-le állású kapcsoló helyett idén már csak nyomásra reagáló, szilárd gomb lehet a Pro modellben.

Így nézhet ki az iPhone 15 Pro bal oldala
Így nézhet ki az iPhone 15 Pro bal oldala (forrás: Douyin) [+]

A forrás szerint egyik gomb sem végez majd valódi mozgást, a Taptic Engine reagál majd rezgéssel az érintésre és nyomásra úgy, ahogy az iPhone 7 óta a Touch ID-s főgombok. Várhatóan a hangerőszabályzó képes lesz megkülönböztetni a nyomás erősségét úgy, ahogy az Apple laptopjainak Force Touch tapipadja, az iOS pedig képes lesz erre reagálni és a nyomás erősségének megfelelően gyorsabban emelni vagy csökkenteni a hangerőt. A némító kapcsoló működése is ezen az elven alapul majd, a forrás szerint a Taptic Engine rezgő visszajelzést küld majd, s a gomb érzékeli, mikor ér hozzá az ember keze, így ki tudja majd kerülni a véletlen parancsokat például zsebben, táskában.

Az iPhone 15 Pro állítólag szupervékony keretet kap a kijelzője köré, itt egy koncepció a kiszivárgott renderek alapján arról, hogy nézhet ki a mobil
Az iPhone 15 Pro állítólag szupervékony keretet kap a kijelzője köré, itt egy koncepció a kiszivárgott renderek alapján arról, hogy nézhet ki a mobil (forrás: YouTube) [+]

A bekapcsoló gomb kapcsán egyelőre nincsenek információk, hogy hasonló haptikus visszajelzésre vált-e benne az Apple. A pletykák szerint az alap iPhone 15 és az iPhone 15 Plus maradnak a bevált receptnél és meghagyják a mozgó gombokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés