Sötétpirosban díszeleg az iPhone 15 Pro

Nagyon részletes rendereket közölt a 9to5Mac, a fehér, fekete és arany mellett állítólag sötét árnyalatú piros lesz idén a negyedik szín a Pro iPhone-ok közt.

Exkluzív anyagban mutat be több renderképet az idén őszre várható iPhone 15 Pro mobilról a 9to5Mac. A lap korábban is közölt ilyen jellegű gyűjtéseket, így megbízhatónak számít, jelen anyagukhoz az MFi (Made For iPhone) projektben résztvevő kiegészítőgyártóktól és egyéb forrásokból szereztek CAD fájlokat, melyek alapján a képek megszülettek. A cikk szerint több, egymástól független forrásról van szó, az információk pedig egybevágnak az új gombokat, új és vékonyabb keretet, új kameraszigetet és új színt illetően az iPhone 15 Pro kapcsán.

Az iPhone 15 Pro szemből
Az iPhone 15 Pro szemből (forrás: 9to5Mac) [+]

Az új készülék kerete kapcsán szinte biztosra vehető, hogy titánból készül majd, a sarkoknál íveltebb lesz, így kényelmesebben lehet majd kézben tartani a telefont. A titán keret mellett látványos változás lehet az is, hogy a hátlapi kameratrió közel kétszer annyira emelkedik majd ki a hátlap síkjából, mint a 14 Pro kamerái. Állítólag a 15 Pro Max periszkópos kamerát kaphat a zoomfunkciókhoz, a sima Pro modell csak új lencséket és új szenzort.

Renderképek a 15 Pro hátlapi kamerarendszerérőlRenderképek a 15 Pro hátlapi kamerarendszerérőlRenderképek a 15 Pro hátlapi kamerarendszerérőlRenderképek a 15 Pro hátlapi kamerarendszeréről Renderképek a 15 Pro hátlapi kamerarendszeréről (forrás: 9to5Mac) [+]

A kijelzőt körülölelő káva is vékonyodhat, az iPhone 15 Pro így minimálisan keskenyebb és alacsonyabb lehet, mint a 14 Pro, de a készülékház vastagsága nőni fog. A lap szerint az új modell 70,46 mm széles, 146,47 mm magas és 8,24 mm vastag lesz, míg a tavaly ősszel bemutatott modell 71,45 x 147,46 x 7,84 milliméteres.

Az új keret, mellette pedig az iPhone 14 Pro és a 15 Pro méretarányos rendereAz új keret, mellette pedig az iPhone 14 Pro és a 15 Pro méretarányos rendere Az új keret, mellette pedig az iPhone 14 Pro és a 15 Pro méretarányos rendere (forrás: 9to5Mac) [+]

Annak nem meglepetés, aki követi a híreket, de búcsút int a Lightning csatlakozónak az iPhone, USB-C lesz mindegyik 2023-as modellen. Az várható ugyanakkor, hogy a gyorstöltéshez Apple vagy MFi kábel kell majd, a Pro modellek pedig Thunderbolt 3-as USB-C csatlakozót használnak majd, míg az alap iPhone 15-ök maradnak az USB 2.0-s szabványnál.

A keret bal oldaláról búcsúznak a megszokott gombok, haptikusak érkeznek helyükre
A keret bal oldaláról búcsúznak a megszokott gombok, haptikusak érkeznek helyükre (forrás: 9to5Mac) [+]

A telefon bal oldalán található gombok is változnak a Pro modellekben, haptikus gombok veszik át a nyomógomb és a kétállású kapcsoló helyét. Arról írtunk korábban, hogy az új gombok mögött külön rezgőmotor rejtőzhet a házban, és állítólag az új iOS rendszerben szoftveres extrák is lesznek ezekre szabva.

Állítólag ilyen vörös színre lehet számítani idén ősszel a Pro vonalon
Állítólag ilyen vörös színre lehet számítani idén ősszel a Pro vonalon (forrás: 9to5Mac) [+]

Végezetül pedig az új színről is beszámol a riport, a cikk szerint a #410D0D HEX színkódú sötétpiros (Dark Sienna) váltja a sötét lilát a palettán negyedik színként a fehér, a fekete és az arany mellett a Pro vonalon. Az iPhone 15-ök színei kapcsán élénk világoskéket (HEX #0DB1E2) és élénk rózsaszínt (HEX #CE3B6C) jósolnak újdonságként.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés