Funkciógomb lehet a némító kapcsolóból az iPhone 15 Próban

Többfunkciós gomb lehet a kétállású kapcsoló helyén, alacsony fogyasztású új chippel, hogy lemerült telefonnal is működjön.

Érdekes új információkat osztott meg a Macrumors forrása az új iPhone 15 Pro okostelefonról. A forrás tavaly a 14 Pro készülékeken debütált dinamikus sziget kapcsán is megbízható, igaznak bizonyuló pletykákat osztott meg, így érdemes foglalkozni mostani információival is. Hosszú hónapok óta vannak arra vonatkozó ismereteink, hogy az első iPhone óta meglévő kétállású kapcsolót elhagyhatja az Apple, s helyét egy fizikai mozgást nem végző, de a mozgást rezgőmotorral imitáló gomb veheti át. Az iPhone-ok esetén a főgomb, MacBook gépeken pedig az érintőpad működik ezen elv szerint.

Anno az iPadek oldalán található csúszkára is beállítható volt több parancs: némítás, képernyő elforgatásának zárolása
Anno az iPadek oldalán található csúszkára is beállítható volt több parancs: némítás, képernyő elforgatásának zárolása

Új információ az iPhone szilárd gombjával kapcsolatban, hogy az eddigi egy funkció helyett jóval többre lehet képes. A lap szerint a kapcsoló akciógombként funkcionál majd, hasonlóan ahhoz, ahogy az Apple Watch Ultra okosórában van, vagy ahogy anno az iPadek csúsztatható gombjára volt beállítható több parancs. A hang/némítás mellett például gyorsan bekapcsolható lehetne az akciógombbal a ne zavarjanak mód, vagy lehetne fókuszmódok között váltani, alkalmazásokat vagy menüket megnyitni, egyebek. A Macrumors cikkében leírt elképzelések hasonlók ahhoz, amit átprogramozható Google Asszisztens vagy dedikált parancsgombbal rendelkező androidos telefonok tudnak.

Így nézhet ki az iPhone 15 Pro bal oldala
Így nézhet ki az iPhone 15 Pro bal oldala (forrás: Douyin) [+]

Valamivel komolyabban vehető pletyka az új alacsony fogyasztású mikroprocesszorra vonatkozó. Az Apple már most is használ ilyet telefonjaiban, ennek segítségével marad a mobil az akku lemerülése után is fent a Lokátor hálózaton és küldi el 24 órán keresztül helyzetét, illetve az Apple Pay Express kártyák is ezzel használhatók a telefon lemerülése után öt órán át. Az új processzor állítólag átvenné a Bluetooth Low Energy és UWB vezérlését is, emellett pedig a szilárd funkciógomb kezeléséért is felelne.

Az anonim forrás szerint a vezérlőchip érzékelné a gombnyomásokat és nyomva tartásokat, valamint az egykori 3D Touch-hoz hasonlóan a nyomás erősségét is kikapcsolt telefon esetén is. A funkciógomb mellett az egységesített hangerővezérlőről is ír, ez a nyomás erőssége alapján lenne képes állítani a hangerőt, és állítólag a simítást, mint gesztust is érzékelné. A forrás szerint jelenleg folynak még a tesztek a Taptic Engine rezgőmotor visszajelzései kapcsán a telefon állapotától (aktív, kikapcsolt, lemerült) függően.

A pletykák alapján az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max, illetve egy esetleges Ultra modell kaphatja meg az egységesített, fizikai mozgást nem végző gombokat, az alapmodellek maradnak a klasszikus gomboknál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés