HTC okosóra sem várható

A HTC U Ultra dubaji bemutatóján készült interjú szerint a gyártó biztosan nem készül újabb okosórával egy darabig. A HTC Okostelefonok és Csatlakoztatott Eszközök részlegének elnökével folytatott beszélgetés során Chialin Chang elég egyértelműen kijelentette, hogy nem igazán érzik ezt az óra dolgot. (I don't think we've nailed it with [the experience of] watches.) Annak ellenére, hogy a napokban a The Verge kidobott egy halom képet egy lehetséges óráról, amely a HTC és az Under Armour közös fejlesztése lehet, egyelőre nem számíthatunk a tajvani gyártó saját neve alatt készülő termékre.


[+]

Ha nagyon tényszerűek akarunk lenni, Chialin Chang szó szerint azt mondta: Elmondhatom önnek, hogy nem lesz androidos okosóránk. Egyéb platformról viszont nem esett szó. Mindenesetre a szövegkörnyezet nem azt sugallja, hogy a HTC időmérőre vágyók bizakodása nem hiábavaló. Chialin Chang szerint az Android Wear, amelynek hamarosan érkezik a 2.0-s verziója, egy dolog, de még az Apple sem erőlteti túlzottan a hordható eszközöket. Tehát a HTC rövid távú (!) tervei között hivatalosan sem szerepel a termékvonal fejlesztése.

Az első generációs Moto 360
Az első generációs Moto 360 [+]

Hasonló a Lenovo kötelékébe tartozó, és az eddigi egyik legsikeresebb Android Wear eszközt felmutató Moto hozzáállása is. A Moto 360 első és második generációja egy darabig nem kap folytatást. (Az Android Wear 2.0-t viszont igen, de csak a második generációs eszközök.) Shakil Barkat, a Motorola nemzetközi termékfejlesztési részlegének igazgatója lényegében ugyanazt vázolta, amit a HTC vonatkozó részlegének elnöke. Az hordható okoseszközök nem szerepelnek olyan jól a piacon, ami komolyabb, vagy akárcsak erőfeszítéseket indokolna a gyártók részéről.

TAG Heuer Connected
TAG Heuer Connected [+]

Az LG ettől függetlenül két Android Wear alapú órával is készül idén, az LG Watch Sport és Style valószínűleg a platform új főverziójával együtt kerül bemutatásra, valamint elindul a korábbi modellek frissítése is. A Michael Kors divatház is folytatja az okos-ékszerórák vonalat, az Access Bradshaw éppen a Huawei Watch helyét vette át a Google áruházában, valamint a Samsung sem tett le a termékkategória életben tartásáról, noha a koreai gyártó saját platformmal dolgozik. A TAG Heuer szintén az új szoftverrel egy időben mutatja be a masszívan luxuskategóriás (és árazású) Connected utódját, valamint a Casio, mellesleg a világon elsőként Android Wear 2.0-t futtató órája is befut tavaszra.

A Misfit Vapor kerek kijelzővel és virtuális lünettával támad
A Misfit Vapor kerek kijelzővel és virtuális lünettával támad (forrás: Misfit) [+]

A CES-en azért kerültek elő még okosórák, mint a Fossil csoportba tartozó Misfit márka harmadik, Android Wear alapú, Vapor fantázianevű készüléke. A specifikáció különösebben nem lenne érdekes, a Snapdragon Wear 2100 igen elterjedt megoldás, belső tárhelyből 4 GB áll rendelkezésre, valamint van beépített GPS, pulzusmérő, korrekt szenzoros felszereltség, vízállóság, valamint WiFi. A Vapor viszont az 1,39 hüvelykes, kerek AMOLED kijelzőbe integrált, virtuális tekerőgyűrűvel próbál kitűnni, plusz kicsit hasonlít a Moto 360-ra. Tehát a hagyományos mobilgyártók körében alkalmanként felerősödő szkepticizmus ellenére választék azért van. Meg, úgy tűnik, lesz is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés