Bemutatkozott a HTC U-szériája

A sajtótájékoztatón röpködtek az angol nyelvű, U-s szójátékok, két ilyen között pedig telefonokat is mutattak. Büszkén említették a személyünkhöz igazodó asszisztenst és a U Ultra opcionális kerámiaborítását.

U are U. Valószínűleg ez volt a legerősebb angol szójáték, amivel a HTC felvezethette az U-szériáját, noha folyamatosan próbálkoztak túlteljesíteni ezt a szintet. A lényeg azonban nem is ez, hanem a két új készülék, amit láthattunk: a HTC U Ultra egy 5,7 hüvelykes kijelzőjű, kiemelkedő formatervvel és felszereltséggel büszkélkedő phablet, a HTC U Play pedig egy 5,2 hüvelykes kistestvér.

Négyféle színben startolnak az újdonságok
Négyféle színben startolnak az újdonságok [+]

Noha a U Ultra a széria jelenlegi csúcsa, az előadók kerülték a flagship kifejezést, ami jó eséllyel utal egy közelgő csúcsmodellre, viszont a ma bemutatott phabletnek sem kell panaszkodnia. Nem ez az első Qualcomm Snapdragon 835-ös mobil, hiszen több feltételezés ellenére „csak" a Snadragon 821 jutott bele, viszont adott a 4 gigabájt rendszermemória és a 64 vagy 128 gigabájtos belső tároló, ez utóbbit ráadásul microSD kártya segítségével bővíteni is lehet. Az U Ultra egyik legnagyobb érdekessége a kijelző, nem azért, mert 5,7 hüvelykes, Gorilla Glass 5 védelmet kapott és 1440 x 2560 pixel felbontású, hanem mert fölötte – akárcsak az LG bizonyos modelljein – láthatunk egy 160 x 1040 pixel felbontású másodlagos megjelenítőt, ahol többek között a Sense Companionnek, azaz a gyártó új személyi asszisztensének értesítéseit is látni fogjuk csomó egyéb információ mellett.

Íme, az Ice White fantázianevű U Ultra
Íme, az Ice White fantázianevű U Ultra [+]

A hardveres képességeken túl a kamerának is sok szót szenteltek: 12 megapixeles UltraPixel egység 1.55µm-s szenzorpixelekkel, f/1.8-as fényértékű lencsével, optikai képstabilizátorral, lézeres fókuszsegéddel. Ismerős? Nem véletlen, szinte ugyanez volt a HTC 10-ben is, egyedül a PDAF-segédlet nem került bele a tavalyi modellbe. Mozgóképek szempontjából a hátlapi kamera 4K-s felvételekre is készen áll, akárcsak a korábbi telefon esetén. Az előlapi kamera viszont új, 16 megapixeles és 1080p videók rögzítésére képes.

Csak rólad szól a U Ultra – állítja a HTC
Csak rólad szól a U Ultra – állítja a HTC [+]

A kütyü aljára került a 3.1-es adatátviteli sebességet ígérő USB Type-C, ezzel pedig nem csak elkezdtük, hanem le is zártuk a kábeles csatolófelületek listáját, a 3,5 milliméteres jack csatlakozótól az U Ultra tulajdonosok is búcsúzni fognak. A gyengeségek közé sorolható még az akkumulátor, ami mindösszesen 3000 mAh kapacitású, és már a HTC 10 esetén sem volt kiemelkedő a teljesítménye, itt ráadásul tetézi a fogyasztók listáját a másodlagos kijelző.

Az U Ultra bemutatásának végén még egyszer kiemelték a kiváló formatervet, a teljesen szimmetrikus, unibody fémház és az üveg harmóniáját, később ráadásul kerámiás változat is érkezik a mobilból. A 162,4 x 79,8 x 8 milliméteres dimenziókkal rendelkező, 170 grammot nyomó U Ultra forgalmazása március közepén indul meg, Amerikában 749 dolláros (körülbelül 216 ezer forintos) árcímkével.

A U Play az olcsóbb és kisebb modell
A U Play az olcsóbb és kisebb modell [+]

A kisebb U Play specifikációja már inkább átlagos, mint kiemelkedő, 5,2 hüvelykes kijelzője Full HD felbontású, és bár a másodlagos megjelenítő kimaradt, az emberi szokásokhoz idomulni próbáló Sense Companion asszisztens itt mindig aktív mikrofonnal működik együtt, ezekből ráadásul néggyel, a lehető legjobb hangminőség érdekében. A U Play jóval kevesebb üvegfelülettel kerül piacra, hátlapja és kerete fém, az elejére jutott karcálló (Gorilla Glass) üveg. Erről a mobilról is hiányzik a 3,5 milliméteres jack, viszont ha USB-C (2.0)-n keresztül csatolunk rá fülhallgatót, akkor egy USonic fantázianévre hallgató technológiával próbálja a saját ízlésünkhöz idomítani a hangszínszabályzást.

A kis mobil teljesítményéért MediaTek Helio P10 lapka felel, az alapmodellbe 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló került, felárért elérhető 4/32 gigabájtos változat is, a bővíthetőség itt sem maradt ki. Akkumulátora 2500 mAh kapacitású, így éri el a 145 grammos kész tömeget a 146 x 73 x 8 milliméteres dimenzióival.


[+]

Elő- és hátlapi kamerája is 16 megapixeles, BSI szenzorral dolgozik, 1 µm-es szenzorpixelekkel és f/2.0 apertúrájú lencsével, a fő egységhez optikai képstabilizátor is tartozik. Szoftverezettség szempontjából egyelőre nem követi fivérét, Marshmallow rendszerverzióval kerül piacra, várhatóan a U Ultrával együtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • Megvan mit mutat be a HTC 12-én?

    A HTC Ocean néven emlegetett óriástelefon U Ultra hivatalos nevet kaphat.

  • HTC 10 - tízpróba

    A tajvani gyártó leváltotta a One-szériát, és áprilisban bemutatta legújabb csúcsmodelljét, ami továbbfejlesztett UltraPixel kamerát, BoomSound hangszórópárt és felső kategóriás hardvert kapott.

Hirdetés