Bemutatkozott az Android Wear-alapú luxusóra

Az már gyakorlatilag biztos volt, hogy a TAG Heuer okosórája hamarosan bemutatkozik, a legendás svájci cég ennek megfelelően New Yorkban állt elő a Connected névre hallgató, Android Wear-alapú eszközével. A formavilágot a gyártó egyik legismertebb hagyományos órája, a Carrera 1887 adja, a fejlesztésben viszont a Google és az Intel is szerepet vállalt.

Bemutatkozott az Android Wear-alapú luxusóra
[+]

A TAG Heuer Connected kétmagos, 1,6 GHz-es Intel processzorral dolgozik, 1,5 hüvelykes átmérőjű, kör alakú, transzreflektív (aminek értemeszerűen szikrázó napsütésben vehetjük majd hasznát) LTPS-LCD kijelzőjét karcálló zafírüveg védi. A megjelenítő 360 x 360 pixeles, ezzel pedig 240 ppi-s képpontsűrűséget ér el. Memóriája 1 gigabájt, belső tárolóegysége pedig 4 gigabájtos. Szenzorok terén is jól áll a kütyü, van benne giroszkóp, mozgásérzékelő és mikrofon is, ezeken felül pedig Bluetooth 4.1 és WiFi 802.11 b/g/n is lapul benne. Az 52 grammot nyomó óra IP67 ipari por- és vízállósági szabványt teljesített, 46 milliméter széles és 12,8 milliméter vastag.

Bemutatkozott az Android Wear-alapú luxusóra
[+]

A luxusmárkához értelemszerűen vaskos árcímke jár, a Connectedért nem kevesebb, mint 1500 dollárt, azaz körülbelül 437 700 forintot kell kifizetni. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért érhet meg bárkinek egy ilyen, gyorsan használódó és avuló kütyü ekkora összeget, a TAG Heuer is gondolhatott erre, hiszen máris egy csereajánlattal kecsegtetik a vásárlókat: két év elteltével a felhasználók lecserélhetik okosórájukat egy hagyományos Carrera 1887-re, ezért további 1500 dollárt kell fizetni, de a jól ismert óra egyébként is 3000 dolláros árszinten mozog. Az európai vásárlók november 12-étől érhetik el a TAG Heuer Connectedet.

Előzmények

  • Érkezik a TAG Heuer okosórája

    A svájci luxusgyártó az okosórák piacára is be kíván lépni, az értelemszerűen nem filléres eszköz november elején mutatkozhat be.

Hirdetés