Íme a Connect Watch, az első okosóra AsteroidOS rendszerrel

Az Android Wearnek és a többi okosórának kíván alternatívát adni az AsteroidOS-re épülő, AMOLED kijelzős Connect Watch.

A kezdeti lendület után lelassult az okosóra piac bővülése, ennek pedig részben az az oka, hogy a szoftverplatformok sem esnek át drasztikus változásokon évente. Jelenleg leginkább a watchOS, az Android Wear és a Tizen variációi határozzák meg a karra csatolható okosketyerék irányát, ami nem jeleneti azt, hogy ne lennének alternatívák. Ilyen például az egyik legújabb delikvens, az AsteroidOS.


A Connect Watch [+]

Akárcsak az Android Wear, az AsteroidOS is Linux kernelen alapul, felhasználói felületéhez azonban a Qt 5.9 keretrendszert és cross-platform SDK-t használják. A fejlesztők szerint a nyílt forráskódú OS felhasználóbarát és biztonságos, a fejlesztés rá pedig gyors és egyszerű. Az első AsteroidOS rendszert futtató óra a Connect Watch lesz.

A mai divatnak megfelelően klasszikus, kerek óralappal érkező ketyere teljesen kör alakú, 400 x 400 pixeles AMOLED panelt kapott, 1,39"-es átmérővel. A rendszer meghajtásáért egy 1,39 GHz-es MediaTek lapka felel 512 MB RAM / 4 GB-os tároló, illetve 1 GB RAM / 8 GB-os tárhely kombinációval, kiszerelés szerint.

A Connect Watch alapvető alkalmazásai
A Connect Watch alapvető alkalmazásai

A Connect Watch egyik érdekessége, hogy jobb oldalán, a bekapcsoló alatt 2 megapixeles kamerát visel, legfeljebb 720p felbontású videó rögzítésének a lehetőségével. A GPS-szel és Bluetoothszal szerelt ketyere nanoSIM-et is befogad, amellyel legfeljebb 3G-s adatkapcsolat létesíthető, ezzel kikerülve az okostelefontól való függést. Az esetleges WiFi modemről nem szól a fáma.

Bár a bejelentés megtörtént, az előrendelés mellett egyelőre a „nemsokára” szócska szerepel, így sem a pontos piacra kerülés, sem a végfelhasználói ár nem ismert. A Connect Watch mindenesetre egyszerű alkalmazásokat, teljes felhasználói szabadságot, alacsony fogyasztást és egy töltésről négynapos működést ígér. Más kérdés, hogy a sikerhez szükséges lesz a széleskörű fejlesztői támogatás is. Kíváncsian várjuk, ezen a fronton mit nyújt majd a platform.

Előzmények

  • Még egy adag Android Wear óra bemutatkozott

    Movado, Hugo Boss, Tommy Hilfiger és és Diesel logó virít a Baselworld kapcsán bemutatkozott, újabb adag Android Wear 2.0-t futtató okosórán.

  • Itt az Android Wear 2.0 és a két új LG Watch

    Egy sor régebbi okosóra is megkapja a legnagyobbnak titulált Android Wear rendszerfrissítést. Bemutatkozott az LG Watch Sport és a Style, mindkettő roppant mutatós lett.

  • Okosórával készül a ZTE

    A Google megígérte, hogy az Android Wear 2.0 elstartolása számos új eszközt fog hozni, a kínai gyártó Quartz névre hallgató terméke lehet az egyik.

  • HTC okosóra sem várható

    Egyes gyártók kevés fantáziát látnak a hordható okoseszközökben, így már a második cég jelenti be konkrétan, hogy nem lesz új okosórájuk.

Hirdetés