IFA 2015: Három változatban debütált a Moto 360 (2nd gen)

A szerdai nap eseményekben gazdag volt, hiszen az ASUS, az Acer, a Sony is megtartotta saját eseményét. A sort este a Lenovo zárta, ami különösen érdekesnek ígérkezett, tekintve a cégen belüli változásokat. Nagy hangsúlyt kaptak a gamer laptopok, a mobiltelefonok, illetve a tartozékok is, utóbbiak közül egyértelműen a Motorola Moto 360 idei generációs változata emelkedik ki. A készülék három típusban látott napvilágot, ebből kettő között csak méretben van különbség, a Sport variáns viszont teljesen más eszmék alapján készült.

Igencsak szép lett az új Moto 360
Igencsak szép lett az új Moto 360 [+]

A két felső kategóriás termék 1,56 hüvelykes, 360 x 330 (233 ppi, 46 milliméteres), illetve 1,37 hüvelykes, 360 x 325 pixel (263 ppi, 42 milliméteres) felbontású kijelzővel kerül forgalomba. Az előlap/megjelenő aránya példás: 71,7 százalékos. A szerkezeteket a Qualcomm Snapdragon 400 chipset hajtja, a processzor 1,2 GHz-es, a grafikus gyorsítást az Adreno 305 végzi, RAM-ból 512 MB jutott, a háttértár mérete pedig 4 GB. Az akkumulátor kapacitása is mérettől függően változik: 400 és 300 mAh-s telepekről beszélhetünk, az eszközök a bölcső segítségével vezeték nélkül is tölthetők. Van bennük egyébként pulzusmérő, mikrofon, gyorsulásmérő, fényérzékelő, giroszkóp és rezgőmotor.

Ez lett a sport változat (dummy)
Ez lett a Sport változat (dummy) [+]

Az anyaghasználatot egy rossz szó nem érheti, hiszen 316L típusú rozsdamentes acélból készültek a kütyük, Gorilla Glass 3 üveg védi a képernyőt, és hab a tortán, hogy IP67 védettséget kaptak, így víz- és porállóak egyben. A Moto Maker segítségével rendeléskor a kütyük nagyon személyre szabhatók, több mint 300-féle kombinációt lehet így létrehozni. A készülékeken az Android Wear operációs rendszer fut, ami ugye már nem csak a zöld robotos, hanem az iOS szoftverrel is kommunikál (erről a későbbiekben külön hírben írunk). A férfi változat 22 milliméteres, a női pedig 16 milliméteres szíjat kapott, amit könnyedén lehet csélni. Színek tekintetében fekete, szürke, arany és konyak árnyalatokról számolhatunk be.

A Moto 360 (2015) család
A Moto 360 (2015) családfői [+]

A Moto 360 Sport változata a fitnesz képességekre megy rá, éppen ezért beépített GPS modullal is rendelkezik, a családban egyébként egyedülálló módon. Az AnyLight hibrid kijelzőnek köszönhetően a tartalom még erős napfényben is nagyon jól látható. Érdekes módon a Sportot a későbbiekben fogja részletesen bemutatni a Motorola, így egyelőre csak egy dummy, vagyis csak egy bemutató darabot lehetett megtekinteni.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés