Galaxy blog: Magyarországon is elindult a Note7 készülékcsere program

A Samsung itthon is elindította a Galaxy Note7 készülékcsere programot, amelynek keretében a felhasználók egy teljesen biztonságos példányra cserélhetik phabletjüket.

A Samsung Galaxy Note7 körül kialakult akkumulátormizéria nem érintette túl jól a gyártót, és itt nem csak a kialakult hírverésre és a tőzsdei következményekre kell gondolni, először az értékesítéssel kellett leállniuk, majd a hazai csereprogram megszervezésére volt szükség. Ez utóbbi a mai napon meg is indult, a Samsung hivatalos sajtóközleménye alapján frissítették is a csereprogram részleteit.

Mostantól
Mostantól biztonságban érezhetik magukat a felhasználók: az érintett készülékeket kicserélik. [+]

A gyártó azt is közölte, hogy új, kiegészítő lépéseket is bevezet azért, hogy biztosítsa a felhasználókat, és arra ösztönözze őket, hogy a lehető leghamarabb cseréljék ki Note7 készüléküket:

  • az akkumulátor szoftverének frissítése: a Samsung egy új szoftvert fejlesztett az összes előrendelt Note7 készülékhez Európában, amely 60 százalékban korlátozza az akkumulátor tölthetőségét. Ez a szoftver e hét folyamán válik elérhetővé a jelenlegi felhasználók számára, a pontos időpont az egyes piacokon változhat. Ettől azt remélik, hogy, egyrészt csökkenti a balesetek előfordulásának esélyét, másrészt megerősíti azt az üzenetet a felhasználók felé, hogy mihamarabb cseréljék le a jelenlegi Note7 készüléküket.
  • Note7 szériaszám-ellenőrző: a Note7 felhasználók egy külön erre a célra létrehozott egy weboldalt (a weboldal az egyes piacokon eltérő időpontokban élesedik), ahol ellenőrizhetik készülékük IMEI számát, így rögtön kiderül, hogy a mobiltelefonjuk érintett-e az akkumulátor-problémában – az IMEI szám a Note7-esek hátoldalán található. Emellett az alábbi menüpont alatt is ellenőrizhető: Beállítások > Az eszköz névjegye vagy Általános telefonkezelő > Státusz >IMEI információ vagy Szériaszám.

A közlemény kitér arra is, hogy azok a felhasználók, akik kicserélik meglévő Note7 készüléküket, az akkumulátor ikon UX frissítésnek köszönhetően teljesen biztosak lehetnek abban, hogy új készülékük nem érintett az akkumulátor problémában. Minden olyan Note7 eszköz ugyanis, amely folyamatosan aktív (Always-On) kijelzőjén zöld színű jelzés látható, biztonságosan feltölthető. Ez a UX frissítés ettől a héttől válik elérhetővé, a pontos időpont a különböző piacokon változó lehet.

A Galaxy Note7 készülékcsere programmal kapcsolatos információk itt olvashatók.

Azóta történt

Előzmények